Şimdi Ara

Sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizcede daha yeniyim o yüzden bazı sıkıntılarım var.

Mesela sorulan soruyu anlıyorum fakat cevap verirken sıkınt çekiyorum örneğin:

What are you good at? (soru bana neyde iyi olduğumu soruyor)

What are you afraid of ? (neyde korkuğumu soruyor)

ben bunlara cevap verebilirim sadece örnek olarak gösterdim soruya cevap veririken ilk önce neye dikkat ediyoruz?

Subject+verb1+Object+Time bu kuralı biliyorum ama hangisi object hangisi verb1 şaşırıyorum :(

• zaman kavramı önemli işte basit olarak soruların soruluş şekillerine göre zaten geniş , geçmiş , şimdiki , gelecek zaman kalıplarında cevaplar verilecek ancak bende bu durumdayım nedeninin ise kağıt üstünde yada sorulduğunda anlayıp pratik olmadığı için cevap bilindiği halde ağızdan çıkmıyor bu şekilde olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: derhce

zaman kavramı önemli işte basit olarak soruların soruluş şekillerine göre zaten geniş , geçmiş , şimdiki , gelecek zaman kalıplarında cevaplar verilecek ancak bende bu durumdayım nedeninin ise kağıt üstünde yada sorulduğunda anlayıp pratik olmadığı için cevap bilindiği halde ağızdan çıkmıyor bu şekilde olduğunu düşünüyorum

O yüzden pratik şart. Ama malesef ünilerin hazırlıklarında bile adam gibi speaking yapamıyoruz. Anca bassalar ödevleri writingleri. Adamları deli ediyorlar.
  • Çamura basmamak için dikkatli yürüyen insanlar gibi burada zarf mı gelecek? yoksa edat mı gibi endişelerle dil öğrenilmez, hatta konuşulamaz bile.

Öncelikle, öğrenme yöntemi konusunda iyi bir strateji oluşturmak gerekir. Kelime kelime öğrenmek ve ezberlemek yerine gruplayarak öğrenmek daha kalıcı ve konuşmada akıcılık sağlayacaktır. Grup halinde kelime öğrendiğin zaman hangi kelime hangisiyle gelir gibi tıkanmalar da olmaz. Bu konudahttp://lisanca.com/ability.aspx örneklere ve sol taraftaki kelime gruplarına bakabilirsin.

Ayrıca,http://lisanca.com/ThoughtGroup.aspx buraya da bakmanı tavsiye ederim.

Anlamadığın ve takıldığın yer olursa cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muangtusi -- 20 Ekim 2012; 16:15:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.