Şimdi Ara

SORUNSUZ DIVX ÇALAN, RADYOLU, 5.1 HOPARLÖRLÜ EV SİNEMA SİSTEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Divx/dvd çalan ve radyosu olan bir cihaz almak istiyorum. Radyo da istediğim için sanırım bir ev sinema sistemi almak zorundayım değil mi?

Öyleyse eğer, Sorunsuz MP3/DVIX/DVD çalan(Pek media ayırt etmeyen, Türkçe altyazı problemi olmayan, güncelleme problemi olmayan), radyosu olan, mümkün olduğu kadar da kullanışlı/ileriye dönük giriş/çıkış portları olan(scart, komponent, optik, coax, komposit vs.), tv sesini de 5.1 hoparlor sisteminden dinleyebileceğim(mevcut tv'mde sadece scart var ama ilerde hi-tech bir TV de almayı planlıyorum), toplam ses çıkış gücü 250w üstü bir cihaz almak istiyorum. 500-600ytl bir bütçe ayırdım ama dört dörtlük bir cihaz tavsiye edilirse de biraz daha fazla da ayırabilirim.(Aslında yola sadece bir player(max.200ytl) almakla çıkmıştım ama ürünlerin özelliklerini yeni üye olduğum bu forumda okudukça bütçemi zorlamaya karar verdim).

Bu fiyatlara böyle bir cihaz var mıdır, yoksa bu fiyata çok şey mi istiyorum?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Saygılar,

• Böyle bi ürün yok galiba, kimse cevap yazmadığına göre..?
  • minton un vardı 7+1
    hepsiburadaya bak
    fiyatı da ucuz
  • Philips sitesinde bir kaç tane model görmüştüm... oraya bir bak derim.
  • Bu forumlarda geçen bazı ürünleri Philips'in sitesinde bulamıyorum, örneğin LX3900SA? Bir de ürünler arasındaki farkı da pek anlayamadım. LX'in falan kesin bi farkı vardır HTS'den. Hangisi alınmalı bunlardan? LX3900SA, HTS3610,HTS3300? Bi de HTR5000 var,kaydedici özelliği var ama Divx çalıp çalmadığından emin olamadım, bilen var mı?
    Samsung HT-DS700 de uygun gibi, fakat forumda pek bilgiye rastlayamadım. Bilgisi olan var mı? Bağlantı çıkışları, alt yazı, codec güncelleme,vs.?? Samsung mu Philips mi? Hangi model? Yardım lütfen
  • 70 80 milyonluk bir dvd al geç...

Ses sistemi içinde 500 ytl'ye sony amfi receiver al. Hoparlörü ayrı sadece receiver 500 ytl...

Avantajı ne olur dersen 5.1 çıkışlı uydu falanda bağlamak konusunda yardımı dokunur derim...

Sadece dvd'de 5.1 izlemek istiyorum diyorsan sen bilirsin....

Alacağın sony veya başka marka amfi receiversa 5.1 digital giriş olmasına dikkat et...
  • bilgiler için sağol da, o zaman hem dvd player hem amfi hem de hoparlor sistemi araştırmam gerekiyor, sorunum 1den 3e çıkıyor yani..pek vaktim de yok açıkcası..kompakt bir çözüm bulmam mümkün değil mi? yada belirtmiş olduğun kombinasyonu modelleriyle yazarmısın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben kendim araştırmadın henüz, önümüzdeki 6 ay askerde olucam. Dönüşte alıcam.

İzmir kipa'da ki sony amfi güzeldi... Alabilirsen sony hoparlörlerini de alırsın...

Ses sistemini ayrı almak daha mantıklı bence...

LG 8761 EM ve Schaub Lorenz SLD 2006 (bu konudaki ayrıntılı 2 yorumum SLD 200d ile ilgili başlıkta) her ses sistemine bağlanan cihazlardır. araştırırsan farklı cihazlar da var.

Dediğim gibi araştırma fırsatım olmadı ama SONY iyidir herhalde, amfi receiver olarak da 500 milyon fena bir fiyat değil... Ama araştırmak lazım...

Pionner, Kenwood, JBL gibi alternatifler var yani... Fiyatlar uçuk olabilir ama güzel alternatifler....

Bu arada yok öyle çok karışık uğraşamam diyorsan Phillips arka hoparlörler kablosuz olan sistemi bir araştır. Önemsiz gibi gözükse de önemli bir ayrıntı... Araba gibi hoparlör yerleri hazır, duvar altı kabloları çekilmiş, akustiği ayarlanmış evlerde oturmuyoruz ne de olsa...

Casper multimedia center'ı da incelemeyi unutma. Öz olarak bilgisayar ne de olsa. VCR cihazı, Receiver falan hepsi bir arada yapabilirsin. Kullanacağın TV'nun DVI bağlantısı olması net görüntü için önemli.

Güzel bir kasaya casper multimedia centerı toplama da yapabilirsin. Cihazı incelemedim ama sanırım içinde sat receiver, tv tuner, 5.1 ses kartı (sen 7.1 le toplama yapabilirsin), dvd writer, 512 yada 1024 Ram, P4 2.4 civarı bir işlemci ve de Windows Media Center Edition yüklü olması lazım...

TV seyrederken (adsl ile) MSN mesajlarına bakabilir, Skystar card sharing özellikleriyle şifreli her kanalı çözebilir, yüksek hızlı broadband'i telekom bize de lütfettiğinde net üzerinden TV izleyebilir üstelik basit bir parça değişikliği ile HD yaynlara uygun hale getirebilirsin, altyazı sağda solda diye bizim gibi ağlamak yerine açarsın Crystal Player'la divxlerini izlersin takır takır. Nero dosyalarını da izlemen cabası.

Peki sen nasıl bir sistem kendine düşünürdün dersen bu sistem bunca artısına rağmen kullanım kolaylığı açısından nasıl olur bilmediğim için hiç riske girmeden bir amfi receiver, hoparlör, herhangi bir divx playerlı dvd (altyazı sorunu olmayan ve 5.1 çıkışları analog ve dijital hazır olan), bir adet Dreambox (digital veya digital+analog 5.1 çıkışlısı varsa yoksa NExt 2005 de digital 5.1 out var.) (Dreambox 7000 modeli üzeri olacak ki kayıt yapabileyim hdd takıp, bir de çift tunerlı olursa başka kanalı izleyip kayıt yaparım)...

İyice azdım galiba sistem olarak bu kadar azmışken bir de 127 ekran plazma ekleyeyim de yuh artık diyesin :)

Özetle kafanı iyice karıştırmışımdır vazifem bitti :) :) (panasonicleri incele, Teknosa da bir model için 1 adet farklı cihhaz 5.1'e bağlanabiliyor demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam)....

Kolay gelsin...

• Panasonic SC-HT535 aldım..aktif subwoofer'ı falan var diye diğer ürünlere tercih ettim..ses çıkışı(600w) benim için baya yeterli gibi ama diger özeliklerini henuz test edemedim..umarım iyidir..bi de tv sesini hoparlörlerden almayı keşfedebilirsem..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.