Şimdi Ara

Sorunlu bir ailede büyümek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunlu bir ailede büyüyeceğime keske hiç büyümeseydim

Eksi'den birisi bunun ne demek olduğunu çok iyi anlatmış

öyle bir çocukturki dışardan bakıldığında sorunsuz gözükür. güçlüdür, kendine güveni tamdır, ondan beklentiler çoktur, gereksiz konuşmaz, pozitiftir hep, yardımseverdir, insanları dinler vardır böyle insanlar etrafımızda. her derdi olan ona koşar ama kimse görmemiştirki o birine içini açmıştır.

ailesi sorunları kendinden saklamaya çalışmıştır hep o küçükken. ama saklamaya çalıştıkça anne daha çok üstüne düşmüştür. anne çocuk yer değiştirmiştir bi nevi. babanın ilgisizliğini hep hissetmiştir. annesinin mutsuzlukunu da... göz yaşlarını çok görmüştür...

küçücük yaşında kalbi sertleşmiştir. güvenemez kimselere, yakın olmaktan birilerine korkar, insanları dinler çözümler yaratır ama kendini açmaz kimselere, etrafında fazla insan bulundurmaz. çok insan olursa onları kaybedeceğinden korkar.

hayatında kendine koyduğu hedeflerden önemli birşey yoktur ama o hedefler de bir müddet sonra anlamını yitirir. boşlukta yaşamaya başlar günü geçirse yeterdir onun için.

duygular anlamını yitirmiştir, kıskançlık, öfke, özlemin ne demek olduğunu bilir ama yaşayamaz bunları hatta sevemezdoya doya. duyguları unutmayı öğrenmiştir. koza örmüştür kendine bunun içinde yaşar kendine zarar vereceğini düşündüğü her türlü şeyden her türlü duygudan istemeden de olsa uzak tutar kendini. ne zaman kendini birine açsa zarar verir. o koza gittikçe daha da kalınlaşır

böyle bir şeydir sorunlu ailede yetişen çocuk

İnsan kaç yaşına gelirse gelsin ozamanın üzerinde bıraktığı etkileri atamıyor malesef

• Kendimi buldum lan yazıda. Sabah sabah dalgasına girmiştim ama canımı sıktı , güzel yazmış yazan kişi.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Bütün hayatımı o aile denen insanlar mahvetti

Artık onların hayatımda hiç bir yeri yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaziyi okuyan ve ailesiyle anlasamayan cogu insan kendisini bulur bu yazida.

Artik normal karsiliyorum evet evde anne dedigim insan ki en son ne zaman anne dedim bilinmez artik tiksiniyorum ondan davranislari ve sesine tahammul edemiyorum.

Cidden arkadaslar ben icime attim gittim psikatriste gitsem bile doktora icimi acamiyorum e devletten baksam f14 anksiyete girmis. Ben artik kizamiyorum boyle seylere tek kafama koydugum sey hayatlarindaki o sefkati bir evladin aticak olmasi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.
    Rez alın beyler, bi sonraki cb Binali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birleşelim bence tarikat falan kuralım
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Benim icin fark etmez np

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yuh yani sen ne sorumsuz birisin ya nasıl fark etmez ben kurucu olurum sende genel müdür sekreteri gibi bir şey olursun DH de çok yıkık var 100 - 200 mürid toplarız aylık bağış falan alırız iyi olur
  • Sıkma canını kardeşim bende senin gibi büyüdüm. Kimseye aldırış etme, kimsenin sorunları için artık kendini yorma. Bir süre bu böyle devam ederse göreceksin kendileri ayağına gelecekler. İlk başlarda alıştıkları durum değişince saldırgan olacaklar ama sen asla ödün verme, ipler koparsa kopsun modunda ol ama buna da hazırlan. Anan da olsa babanda olsa vampir gibi kanını emmlerinin hakkı yok bunu unutma.

• Kendimi okudum sanki
  • şahsen yaşadım bunları hala da yaşıyorum.şuan bizi bir arada tutan bir annem belki birkaç akraba o kadar.insan böyle şeyleri yaşayınca değişiyor inanın ben bile bazen düşündüğüm şeylere şaşırıyorum.babadan sevgi görmedik varlığını hissetmedik.sadece var ama fiziki olarak.böyle olunca büyüyene kadar birçok eksiklikle hayatına devam ediyorsun hayatında bir defa olacak bir şeyi aile sorunları yüzünden kaybediyorsun.mutlu olamıyorsun.özellikle son 1 2 yıldır hissizleştim cidden öyle boş edebiyat yapmak istemem sevmemde öyle felsefik şeyleri kendini sürekli karartan damara bağlayan derbeder olan tip değilim sevmemde ama bir süre sonra ister istemez ona dönüşüyorsun.duygularım yok resmen.sevgiyi harbiden unuttum bende isterim sevgi falan ama inanın insanlara ve karşı cinse bakış açım değişti.kimseye güvenimm yok olmuyor çevremde belli kişiler var arkadaş edinirim ama çok samimi olmam.bazen müslüm gürsesten şarkılar dinleyince resmen kendimi buluyorum.beni yada bizi ne düzeltir dersen belki iyi bir arkadaş yada bir kız olabilir.

• Kısmen evet, kısmen de hayır. Yani sorunlu bir aileden geldim diyemem, ama işçi çocuğuyuz işte. Neresinden tutsan sorun aslında. Ne yapmak istediysem yamuldu. Sonra kazara bir gün denk geldi psikolojik destek aldım. İnsanı gerçekten değiştiriyor, farklılaştırıyor.
  • Onu yakınen tanımayanlar duygusuz,kalpsiz olarak tanırlar.

Genel olarak ruh halleri eğlencelidir yada eğlenceli gözükürler,kendilerini gizlemek için haftanın iki günü o enerjiye sahip olmadıklarında kendi yüzlerini insanlara gösterdiklerinde herkes şaşırır.Çünkü alışmışlardır onun mutlu tavırlarına.Biraz onun da güçsüz olmaya,sinirli olmaya hakkı yok mu?

• Arkadaş beni anlatmış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.