Şimdi Ara

Sorun halloldu, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anakart'ın 1 arızadan ötürü üzerine taktıın VGA ları götürüo olmasın ? yada AGP slotu'nun tozlanmasın'dan kaynaklı olrk kartlara zarar verebilir veya sadece slot'ta 1 arıza oluşabilir'de.

Bu durum'da Kullandıın VGA'ları başka 1 pc'de denemek'te gerekir ve yine AGP slotunu'da başka VGA takarak denemekte lazım, sorunun kaynaı senin tahmin ettiin gibi anakart'ta çıkabilir.

istediin tipte anakart olması lazım fakat VIA chipsetliydi hatırladığım, MSI veya BIOSTAR olabilir markası yani kaliteli 1 markada VIA'lı ve senin istediin tipte 1 anakart hatılamıorum.
    via'da (p4m900) yongasıyla p4/478 için (pci-e) arabirimi kullanılıo olması lazım istersen çevrende bu tipte 1 anakart araştır, dediim gibi MSI veya Biostar firmalarınn bu yongayı kullanan (p4/478pin) modeleri turkey'de bulunabilir tahminimce.

Edit : Sana istediin tipte 1 örnek buldum fakat sen bu anakart'ı bulabnilirmisin bilemem. üzerinden kulanılan yonga (chipset p4m900) onboard VGA olrk'ta kullanılabilio.

Link : BIOSTAR P4M900 DDR2 VGA+LAN+SATA 16X 478p

Sorun halloldu,

Link : internet üzerinden satışı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 6 Kasım 2009; 5:07:35 >

• Dhante hocam çok saol bu anakartı yazdığın için.
    Bakayım bulabilirim sanırım, online satış var yazıcıoğluna da bakacağım,
    90Tl falan denmiş online satışta, Bu tüm P4 lerle de uyumlu heralde.
    Bir de adam gibi bir PCI-E grafik kartı takarım bu anakarta,
    Sonuç:PCyi değiştirsem bile yeni sistemde kullanabileceğim bir grafik kartı olur değil mi yani?Bir de Ram taktık mı çok güzel olacak.
    Total maliyet Max 200Tl falan olur heralde?
    Bu benim anakart işte işlemci buna takılı
    heralde bu BIOSTAR'a da takılır.
    Şu Biostarın uyumluluk listesi
    Bu arada benim başıma gelen bu bozuk kaset görüntüsü olayı aynısı başka bir arkadaşta da varmış.
    Çok saolun.

Sorun halloldu,

• quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Dhante hocam çok saol bu anakartı yazdığın için.
    Bakayım bulabilirim sanırım, online satış var yazıcıoğluna da bakacağım,
    90Tl falan denmiş online satışta, Bu tüm P4 lerle de uyumlu heralde.
    Bir de adam gibi bir PCI-E grafik kartı takarım bu anakarta,
    Sonuç:PCyi değiştirsem bile yeni sistemde kullanabileceğim bir grafik kartı olur değil mi yani?Bir de Ram taktık mı çok güzel olacak.
    Total maliyet Max 200Tl falan olur heralde?
    Bu benim anakart işte işlemci buna takılı
    heralde bu BIOSTAR'a da takılır.
    Şu Biostarın uyumluluk listesi
    Bu arada benim başıma gelen bu bozuk kaset görüntüsü olayı aynısı başka bir arkadaşta da varmış.
    Çok saolun.

Verdiğin uyumluluk listesi, (p4m900) kullanan LGA 775 model anakartlara ait CPU destek listesi fakat p4/478 üzerinde'de desteklemedii 1 CPU zaty yok, amat bu anakart ve seninle ilgili başka 1 sıkıntı var o'da ram'lerin.
    Bu anakart senin kullandıın ram tipine ~ (ddr) destek vermiyor, kullandıın ramleri 2. el pc malzemeleri alım/satım yapan 1 yere satabilirsin ve bu anakartın desteklediği ~ (DDR2 667mhz) 2gb ram'i 60~70tl ye fln alabilirsin, yada eski ramlerini verdiğin yerde ramlerini verip üste 10~15TL verip 2. el DDR2 ram'e geçebilirsin takas yani, anlıycaın bu anakart a geçersen tek sıkıntın ram olur.
    CPU ile uyumluluk konusunda 1 sıkıntı olmaz, kullandıın CPU'yu aslında yine üzerine 10~15Tl verip değişip daha üst model en azından 200mhz iç saat hızında çalışan yine 1 prescott, atıyorum örnein ; (3.2ghz/800fsb/L2-1mb.) şeklinde 1 model olsa daha ii olurdu, ama diosun'ki ileride systemi komple deişirim en azından pci-e 1 kart olur elimde, yani bu durum'da sana uygun şekilde bu işin içinden nasıl çıkabilicexen ihtimalleri göz önün'de buluındurup kendin buna göre ayarlaman gerekicek .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 6 Kasım 2009; 23:30:00 >

• Sorun heralde Anakarttaki AGP slotunda.Yazıcıoğlundakiler getirin bakalım dediler,
    Ayrıca bir çok yere sordum PALIT'e 15$ verdiler yuh dedim içimden,
    Neyse 17CRT Philips'i 60Tlye satıyor benim 17CRT Philips 60Tlilktğin üst modeli almıyor.

Neyse BIOSTAR PCI-E li kartı buldum sıfır da var ikinci el de ama bu anakarta sahip arkadaşların bazıları sorun yaşamış, Arama kısmından P4M900 diye aratınca görürsünüz zaten,Acaba aynı sorun bende de olur mu?2.8Ghz lik işlemciyi Biostan 3.0 Ghzê çekince hiç sorun çıkartmıyormuş,

Bir de diyorum ki sorun eğer anakarttaysa Sağlam temiz 2.el bir anakart alayım elimdeki PALlIT 7600GT ile devam ederim.(Maliyet 50~100Tl)
    2.Olasılık grafik kartı bozuksa, Yeni PCI-E li bir anakart ve uygun fiyatlı PCI-E ekran kartı alırım.Maliyet(150~200)Ama PCI-E grafik kartım olacak.
    Ben 1.ciyi tercih ederim şu an da bakalım göreceğiz.

• ben sana 40 Liraya AGP kart vereyim bir sure daha idare eder, yeni sisteme adam akıllı kaliteli mallarla gecis yaparsın, en ufak bir sorunu olmayan Asus 9600XT 128mb 128bit kart.eski kartın icin de gecmis olsun.
  • Hayır bence sorun şu an için grafik kartında gözükmüyor,
    Büyük ihtimal anakrtın AGP slotunda,
    Onu da anakart değiştirerek hallederim.Ama önce elimdeki grafik kartını Kadıköy'de bir denetmem lazım,

Peki arkadaşlar ne yapayım,
    2 el veya varsa sıfır, AGP'li Anakart mı alayım,(Varsa güzel böyle tavsiye edeceğiniz anakart yazarsanız sevinirim.)
    Yoksa PCI-E uyumlu 478pinli Biostar +ram alıp mı yola devam edeyim,
    PCI-E kartı PC değiştirince de kullanırım,
    Şimdi bu elimdeki Palit sağlamsa kullanıma değer bir grafik kartı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speedy9355

Hayır bence sorun şu an için grafik kartında gözükmüyor,
    Büyük ihtimal anakrtın AGP slotunda,
    Onu da anakart değiştirerek hallederim.Ama önce elimdeki grafik kartını Kadıköy'de bir denetmem lazım,

Peki arkadaşlar ne yapayım,
    2 el veya varsa sıfır, AGP'li Anakart mı alayım,(Varsa güzel böyle tavsiye edeceğiniz anakart yazarsanız sevinirim.)
    Yoksa PCI-E uyumlu 478pinli Biostar +ram alıp mı yola devam edeyim,
    PCI-E kartı PC değiştirince de kullanırım,
    Şimdi bu elimdeki Palit sağlamsa kullanıma değer bir grafik kartı mı?

Biostar'ı alınca ; elindeki ram'leri kullanamıycak deiştirmek zorun'da aklıcaxın, kartlar çalışırsa inş. demek lazım'ki çalışıp para etmesi güzel olur ve değiştiricexin ama biostar anakart aslın'da hernekadar 478pin için pci-e özeliği sunsa'da, kart'ın Via chipset kullanıyo olması bana ve 1 çok kişiye göre (-) sayılabilir, çünki çok'ta stabil 1 chipset deildir.

Bu durumda anakart deişiyo, ram değişicek, VGA deişicek e oldu olucak CPU'da değişsin, yani 2. el core2 CPU ya geçersin komple 2. el fakat şu an'da kullandıın systemin 1 sonraki jenerasyonunu kullanıo olursun, bence bunu 1 düşün imkanların dahilinde değerlendir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 8 Kasım 2009; 12:26:22 >

• Heralde sadece anakart değiştireceğim.
    Bana uygun AGP li güzel bir anakart tavsiye ederseniz çok makbule geçer.
    mATX ne demek oluyor?
    Bir de Core Duo lu sistemin maliyeti ne olur?(Biostar ankart değil de stabil bir anakart olsun)Elimdekilerin ederi nedir?Kâr zarar hesabı yapacağım ona göre.
    Sizi de çok uğraştırdım.
    Çok saolun.Çok ilgilisiniz.
  • Arkadaşlar problem çözüldü,
    Teknik servise götürdüm,
    Kitlenmeler vs orada da oldu,
    Sonra önce işlemci sıcaklığından şüphelendiler,
    Termal macun falan,
    Sonra grafik kartının bir kablosu çıkmış galiba onu falan taktılar şeytan kulağına alet taş gibi oldu hiç bir sorun yok,
    Keşek biraz teknik bilgim olsaydı servise gitmeden evde de yapardık,
    Ama ekonomi canlansın,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.