öncelikle bu bir sorun değil ama karar veremediğim için yorunlarınızı merak ediyorum benim M4A79XTD EVO anakart -- amd phenom x4 955 işlemci -- ati sapphire 5750 ekran kartı -- xilence 500W güç kaynağım -- OCZ 1600Mhz 4GB (2+2) Ram var... ve windows 7 Pro 64X işletim sistemi kullanıyorum
ben buna ek olarak 2 GB GSkıll 1600MHz lik Ram takmayı düşünüyorum fakat emin değilim..yani bilgisayar performans olarak fark eder mi ve OCZ kullandığım için GSkıll takmak nekadar faydalı olur...ben emin olamadım açıkçası yorumlarınızı almak isterim..ayrıca bilgisayar overclok mevcut (ekran kartında, Ram da ve işlemcide -4.12 GHz- ile çalışıyor) işlemci fanını intel frio var
bence gerek yok ..ama tatmin olacaksan bütcen varsa ve farklı iki marka model ramlerle sorun çıkma ihtimalini göze alıyorsan al .. ...genelde ramler mhz leri uyuşuyorsa marka önemli değildir ..ama üst düzey parçaların mimarileride giriş seviyesi ürünlerden farklı olduğundan performans ön planda olması ayrıca sisteminde o.c olması bence sorun için risk teşkil ediyor ...
son olarak 4 gb ram bilemiyorum sistemi ne şekilde kullanıyorsunuz ama yüksek çözünürlü video üst düzey oyun v.s... için çok çok rahat yeterlidir ..
...ama dersenki 4gb 1600 mhz ram yerine 4 gb yine atıyorum 2133 mhz ram .. ozaman bütcen varsa düşünme al derdim .. tabi bu durumda anakart ve diğer parçalarıda darboğaz yapmayacağından emin olmak gerekir ..
çok uzattım hiç gerek yok alma ..
bilgisayarda herşeyi yapıyorum, yani oyun arşii var(özellikle)..adobe photoshop olmak üzere bi çok programlama programı veya düzenleme programları, film ve müzik dönüştürme vs...zaten bilgisayarıda ona göre toplamıştım.. çok şükür iyide yani, bugüne kadar beni bile idare etti
memnunumda fakat bazı oyunlarda sanki yeterli değilmiş gibi geliyor..örnek vermek gerekirse "empire total war napaleon -- total war shogun 2 ve sims 3" diyelim..bu oyunlarda sanki çok akıcı değil yani daha iyi olabilir gibi geliyor ama uyum konusunda problem olur mu bilmiyorum işte, Gskill ram fiyatlarıda baya uygun geldi yani maddi olarak fiyat uygun ama alıpta kullanamadıktan sonra bi anlamı yok
özellikle dediğin gibi overclock konusunda...Ocz ramlara 1.9V yükle yüksek kapasite de çalışıyor, fakat Gskill bukadar volt istemiyor..Ramlarda ki overclock u kaldırabilirim fakat ekran kartım ve işlemcide olucak hız aşırtma
almayayım mı
anladım .. sende haklısın ..fakat ben hala 4 gb ramin oyunlar için uzun bir süre rahat rahat yetrli olacağını düşünüyorum .. bahsettiğiniz oyunların gereksimlerine bakıyorum ..mesela bir metro2033 olsaydı orada sırf oyunun kullanıcıları sömürmesi adına yapıldığını bildiğim için belki alın derdim .. ama mesela bende 4 gb 1333 mhz ram kullanıyorum quad işlemci ile gtx 460 da ekran kartım var mobo mun giriş seviyesi olmasından dolayı defult kullanıyorum sistemi bahsettiğiniz ramden kaynaklanan akıcılık sorunu yaşamadım ..metro 2033 dahil
... aslında farklı marka model olması kafamı karıştırıyor ..şöyle söyliyim .. rami içinize sinmediğinde geri verme imkanı olacaksa madem alın sonucu görün hatta konuya paylaşın okuyanlarında tecrübesi olsun ..
bişi daha eklemeden geçmeyeceğim ..ben olsam ekran kartını değiştirirdim o sistemde .. yani sistem eskimeden ne yapar eder daha iyi bir ekran kartı takardım o sisteme .. ve sanırım tecrübelerim bana o bahsettiğiniz akıcılık durumunu çözer diyor .. ( kartınız kötü demiyorum sadece sisteme baktığımda o.c li olmasınında etkisiyle gözüme çarpdı )
.. karar sizin artık alın almayın yerine bildiklerimi paylaştım ..sentezleyin ve bir karar verin ..
aslında evet ekran kartı sorun, ilk aldığım parça ekran kartıydı ve pc yi onun üzerine toplamıştım fakat ekran kartı yetersiz..yardım için çok teşekkür ederin..ram i internetten alıcağım için sanırım 7 gün içinde iade imkanı var gibi
peki , bu ekran kartı satışı,fiyatı konusunda yardımcı olabilir misiniz, yada bu konuda bilgi vericek falan birini önerebilir misiniz...belki de ekran kartımı değiştirmeliyim, belkide artık Ramle geçiştirmek pek uygun değil
buraya konu açarsanız sanırım kısa sürede elinizden çıkarırsınız .. ama fiyatı hakkında bişi diyemeyeceğim .. arama motorundan kartın modelını ve 2. el dıye belirterek yazarsanız yine internet üzerinden kartı satan muhakkak forumlar 2. el alışveriş sitelerınde fıyatlar cıkacakdır ..fıkır edınır fiyat belirlersiniz ..
güzel..teşekkürler yardım için...araştırayım ona göre umarım uygun fiyata elden çıkarmaya çalışıcam..oyunları iyi oynamak için en iyi olaması gereken parça ekran kartı sonuçta..