Şimdi Ara

sorun bir değilki.. hangisiyle uğraşasın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk sorun: bi internet sayfam var. yeni yaptım. içerik bitti. arama motorları için çalışmalarım sürüyo. ama çok usandırdı. acaba tek tek hep html sayfasına meta tag koymak zorunda mıyım? toksa toptan bi çözümü varmı bunun?
    ikinci sorun:hosting olarak freewebdot kullanıyorum. php destekli. bilgisayara php&mysql kurmadan sayfama bi normal hit sayaçi bi online kullanıcı sayacı,üyelik giriş birde formmail eklemek istiyorum ama nasıl ve ne şekilde yapacağımı bilmiyorum...bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar. yardımc olursanız sevinirim.teşekkürler

• hostun PHP destekli olduğuna göre.
    yaptığın sayfaları php uzantılı yapabilirdin. tabi bunların php uzantılı olması, bilgisayarında bunları tasarlerken önizleme yapmanı imkansızlaştıracaktı.

bu yüzden bilgisayarına appserv veya başka bir Php sunucusu kurabilirsin. böylce Web Gezginine (Borwser)http://localhost/ yazarak düzenlemesini yaptığın sayfanın görünümüne bakabilrsin.

Artık dosya uzantıların php olduğuna göre Bilgisayarında (localhost) ve sunucunda php komutları çalışacaktır.
    bu neişine yarar. hiç php bilmediğini düşünüyorum.

kendine ust.php diye bir dosya oluşturursun bunun içinde her sayfanın, kodlarının en başında yer alan Standart kodlar olur.
    mesela

<html>
    <head>

<title>Ruax - İnsanlığın Son Uygarlık Tarihi Yazılıyor</title>
    <LINK href="style/orjinal.css" type=text/css rel=stylesheet>
    <LINK href="style/sirketorjinal.css" type=text/css rel=stylesheet>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9">
    <meta name="Description" content="Ruax İnsanlığın Son Uygarlık Tarihi Yazılıyor">
    <meta name="Author" content="Aritab // info@aritab.com">
    <meta name="keywords" content=" Ruax, Oyun, Yaşam">
    </head>
    <body>

Bu ust.php dosyasını Diğer sayfaların başına <?php include("ust.php"); ?> PHP komutuyla çağırırsın. dolayısıyla artık her sayfanın başında yer alan aynı kodlara sahip olmuş olursun. burada sadece bir yerden değişiklik yaparak bütün sayfaların title ve metatag bilgilerini değiştirebilirsin.

aynı şekilde kendine birde menu.php dosyası yapıp, bunun içine de Web sayfanın menü bölümünü koyarsan web sitende yapacağın değşikliklerde çok rahat edersin.

sayaç,formmail gibi hazır scriptleri zaten bulduğun zaman onun içinde nasıl kullanacağın anlatılmıştır.

dikkat etmen gereken şey, php kodlarının çalışması için php kodunun yer aldığı dosyanın uzantısının *.php olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 25 Eylül 2006; 11:47:59 >

• kardeş ii de her sayfada farklı metataglar kullanıyorum. onu nasılhallederim. bu dediğin yolla olmaz zannımca.
  • sorun bir değil demiştimya..birdeşey var. cgi scriptlerini çalıştırabilir mi
    yim acaba?çokgüzel şeylerbuldum cgi ama çalıştıramadım bitürlü freewebdot kullanıyorum.
  • yaaişteböyle.. yanıtlarsanız sevinirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.