Şimdi Ara

Sorumu sorup yatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
16.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yay sabiti k olan yayı eşit parçaya ayırırsak yeni yayların yay sabitleri ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yay Sabiti ve Boyu Arasındaki İlişki

Bir yay, elastik bir malzeme parçasıdır ve bir kuvvete maruz kaldığında uzar veya kısalır. Yayın sabiti (k), yay kuvvetini (F) yer değiştirmesine (x) oranlayan bir değerdir:

F = -kx

Yay sabiti, yayın elastikiyetini gösterir. Yay ne kadar esnekse, yay sabiti de o kadar yüksek olur. Yayın boyu ve yay sabiti arasında doğrusal bir ilişki vardır:

Yayın Boyu Kısalırsa Yay Sabiti artar. Çünkü daha kısa bir yay, aynı kuvveti uygulamak için daha az uzar.

Yay İkiye Bölünürse Yay Sabiti dört katına çıkar. Çünkü yay ikiye bölündüğünde, her yarımın uzunluğu orijinal yayın yarısı olur ve aynı kuvveti uygulamak için iki kat daha fazla uzar. Dolayısıyla, her yarımın yay sabiti orijinal yay sabitinin iki katı olur ve iki yarımın birlikteki yay sabiti dört katı olur.

Genel olarak, yay sabiti yayın boyu ile ters orantılıdır. Yani yayın boyu arttığında yay sabiti azalır ve yayın boyu azaldığında yay sabiti artar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan658

Yay sabiti k olan yayı eşit parçaya ayırırsak yeni yayların yay sabitleri ne olur?

2 ye ayırırsan her biri 2k olur 3 e ayırırsan 3k olur
  • Değişmez yay sabiti hep aynıdır

• Galiba ilk arkadaşın dediği doğru yoksa sorular çözülmüyo. Onun dediği şekilde doğru cevaba ulaştım sağolun

• yay sabiti kesinlikle değişir F=k.X yayı ikiye ayırırsan x de yarıya iner F sabit olduğu için k iki katına çıkmak zorunda rica ederim
  • Değişmez diye biliyorum. F=k.X teki k sabittir bu formülde yapılan kuvvete göre yay sabiti k olan bir yayın x uzama miktarı bulunur yani yayın başlangıc boyuyla bir ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinatoNamikaze -- 24 Şubat 2013; 2:24:35 >
  • takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avukatım soruları alayım.
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adı üstünde yay sabiti sabit:)
  • yaylar seri bağlansaydı yay sabiti yarıya inerdi. O zaman tam tersi de mümkün 2 katına çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

yaylar seri bağlansaydı yay sabiti yarıya inerdi. O zaman tam tersi de mümkün 2 katına çıkar.

Doğru bağlama durumu varsa değişebilir arkadaş belirtmemiş ama direk soruyu verirse daha net cevaplayabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinatoNamikaze

quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

yaylar seri bağlansaydı yay sabiti yarıya inerdi. O zaman tam tersi de mümkün 2 katına çıkar.

Doğru bağlama durumu varsa değişebilir arkadaş belirtmemiş ama direk soruyu verirse daha net cevaplayabiliriz.

Arkadaş yayı 2 ye bölmüş. Bağlamanın tam tersini yapmış, aldığı etki de tam tersi olacaktır.
  • Buyrun arkadaşlar soru bu

http://imgim.com/2013-02-24_11-56-59_773.jpg

• bağlama durumu diye birşey söz konusu değil, olan yayı ikiye bölüyorsunuz yani seri bağlıdır her zaman , şöyle yani 1/k = 1/x + 1/x ise 1/k= 2/x içler dışlar çarpımı yapılırsa x=2k dır eğer 3 parçaya bölünürse 3k n parçaya bölünürse nk dır.
  • yıl 2013 bunu tartışmışlar yıl 2015 hala tartışıyolar sen yardım et allahım
  • yıl 2018 hala

• 2k olur net

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.