Şimdi Ara

Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorular
    Sorular
    Sorular
    Sorular
    Sorular

Bakabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fizik ve kimya sorularını yanıtlayıp, diğer ismi lazım olmayan dersin sorularını o alanda uzmanlaşmış kişilere bırakmak istiyorum. Sorular 

Şimdi virajı dönen araba ve kimya sorusunu buradan sözel olarak açıklayabiliriz gibime geliyor:

Kimya sorusuyla başlayalım.

Sen galiba soruya metalik aktiflik kıyaslaması diye giriştiğinden yükseltgenme isteğine göre cevapladın ama dikkat edersen soruda metallerle değil gaz halinde ki ametallerle çalışılıyor, yani burada ametalik aktiflik kıyaslaması yapılması gerekiyor. Yani elektron alıp indirgenme isteklerini en düşükten en yükseğe sıralamamız isteniyor. Bu mantıkla incelersek sorunun doğru cevabına ulaşılır.

Virajı güvenle alan araba sorusu için de basit bir fiziksel sorgulama ile 3.öncülde verilen ifadenin neden yanlış olduğunu bulabileceğimizi düşünüyorum. Şimdi bu araba o virajda dairesel bir hareket yapıyor değil mi? Cevabımız evet tamam ama bu aracın dairesel hareket yapmasını sağlayan etken nedir? Öyle ya niye hız vektörünün yönünde dümdüz biçimde gitmiyor da dairesel hareket yapıyor? Newton amcamızın hareket yasalarına göre bu arabayı o dairenin merkezine çeken net bir kuvvet etki etmeli ki araba sahip olduğu hız vektörü yönünde değil de bu merkeze çeken kuvvetin oluşturduğu ivme ile dairesel hareket yapsın. İşte bu arabayı merkeze çeken kuvvet sürtünme kuvvetimiz oluyor. Eeee merkezcil kuvvet nereye gitti diyeceksin ki merkezcil kuvvet dairesel hareket yapan arabayı merkeze çeken tüm kuvvetlerin toplamıdır, yani bu soru üzerinden düşününce arabayı merkeze doğru çeken sürtünme kuvvetimizden ayrı olarak etki etmiyor bu kuvvet. Velhasıl kelam virajı dönen arabaya uygulanan net bir sürtünme kuvveti olduğundan ve bu kuvvet dengelenmediğinden dolayı araba virajı güvenle döndüğünden dolayı bu öncül yanlıştır.

• Sorular
  • Normalde kullandığım formülleri çözüm üzerinde öncellikle ispatlayarak yapıyorum çözümleri ama fazla uzatmamak için yıldızla gösterdiklerimi direk yazıp soru çözümlerin yaptım. Eğer merak ediyorsan geri dönüş yaparsan onları da açabiliriz:

Sorular
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kafamdaki Sorular
    6 yıl önce açıldı
    ALES Yayınlanmayan Sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.