Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ Z1 KULÜBÜ ★ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.113
Cevap
122
Favori
861.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Z2 haberleri bence yalan. Z1 henüz tanıtıldı, biraz zaman geçmesi gerekiyor en azından 3-4 ay.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Ces 2014 Ocak'ta Las Vegas'ta. Teknik olarak 3-4 ay geçmiş olacak
    Yine de hoş bir haber veya sızıntı değil.
  • Sony'yi urunlerini yillardir kullanirim Ama bu telefon piyasasinin altini apple kardesim. Simdi bu tel cikar 3000tl'ye 2ay sonra 2000tl sonra bi 2 ay sonra bi yenisi cikar bu tel 4 ay sonra 800 1000 tl olur. Apple kullanicisi degilim ama cikarttigi malin fiyati cok gec dusuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?

Ces 2014 Ocak'ta Las Vegas'ta. Teknik olarak 3-4 ay geçmiş olacak
    Yine de hoş bir haber veya sızıntı değil.

Yok yani işin suyu çıktı artık. 4 ayda bir telefon tanıtmak nedir anlamış değilim doğrusu.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Şahsen z1 alacak biri olan beni bile üç ay daha beklemeye iter bu haber. Elimde zaten iphone 5 var daha idare eder. Sadece igzo panel muhabbeti yüzünden bakmak isterim. Gerçi daha sadece söylenti ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    Tabi bu konuda Apple'a da koca bir artı sadece yılda bir ürün çıkardığı için.
  • quote:

Şahsen z1 alacak biri olan beni bile üç ay daha beklemeye iter bu haber. Elimde zaten iphone 5 var daha idare eder. Sadece igzo panel muhabbeti yüzünden bakmak isterim. Gerçi daha sadece söylenti ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    Tabi bu konuda Apple'a da koca bir artı sadece yılda bir ürün çıkardığı için.

Zaten Apple'ı değerli kılan ve müşteriyi zarara uğratmayan bu sebeptir. Ama 5C modelini de tanıtarak sene de çıkaracağı model sayısını 2'ye çıkarmış oldu.
    Yakın zamanda Apple'ın da 3-4 modele çıkaracağını düşünüyorum akıllı telefon serisini. 5C'den daha uygun fiyata bir cihaz daha çıkarırsa piyasada tutulur fiyat sebebiyle.
  • Parlaklık ve Kontrast oranı ''Gsmarena'' ekibinin yaptığı ilk incelemelere göre Xperia Z ve Z Ultra'nın çok ötesinde. z1 için iyi değerler, sanırsam o soluk ve düşük değerli Xperia Z ekranına bay bay demiş Sony Display ekibi.
     ★ SONY XPERIA™ Z1 KULÜBÜ ★
  • quote:

Parlaklık ve Kontrast oranı ''Gsmarena'' ekibinin yaptığı ilk incelemelere göre Xperia Z ve Z Ultra'nın çok ötesinde. z1 için iyi değerler, sanırsam o soluk ve düşük değerli Xperia Z ekranına bay bay demiş Sony Display ekibi.
     ★ SONY XPERIA™ Z1 KULÜBÜ ★

Z nin ilk ekranını, güncelleme almamış halini karşılaştırıyorlar sanırım.

• Ciginix kullanıcısına yanıt
    Parlaklık değerleri ve kontrast oranı ile yazılım pek bağdaşmıyor.
    Mobil Bravia 2 sadece belli şeylerde devreye giriyor oda ortalama üstü bir görüntü kalitesi sunuyor. z1'de bu hatasının farkına vardığı için Sony geliştirmelere gitti.
  • Ike kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki Sony'nin öyle bir politikası yok genelde lg v samsung bu tarz bir yaklaşım içerisinde. 1 ayda %10, 3. aydan sonra %20-30 fiyat fark ediyor.
  • quote:

Parlaklık değerleri ve kontrast oranı ile yazılım pek bağdaşmıyor.
    Mobil Bravia 2 sadece belli şeylerde devreye giriyor oda ortalama üstü bir görüntü kalitesi sunuyor. z1'de bu hatasının farkına vardığı için Sony geliştirmelere gitti.

Arkadaşında dediği gibi ve Her testte olduğu gibi Xperia z'nin Güncellenmemiş sürümü ile test edilmiştir. Güncelleme sonrası ekranı mükemmel oldu. htc one ve bir iki cihazla kıyaslıyorum z çok daha iyi görünüyor. bağdaşmıyor demişsiniz ama Bence kesinlikle bağdaşıyor İlk sürüm xperia z ile son sürüm xperia z ekranının arasında çok fark var. Heleki xperia z1 romu'nu xperia z'ye flaşlayınca bana çok daha iyi geldi kontrast oranı ve renkler. Bu cihazı ben kullandığım için bu kadar eminim

• prof.exx kullanıcısına yanıt
    Xperia Z'nin ekranına çamur atmak niyetinde değilim. Fakat neyin ne olduğu gayet iyi ortada. Ne zaman Xperia Z'nin ekranına bir örnek göstersem biri çıkıp geliyor rererö güncelleme diye. Evet Xperia Z düşük ekran kontrast oranı ve renk gamutu ile mükemmel ekran değildir.

quote:

Sharp - 1000:1 + Contrast Ratio, on par with the best screens on the market.

2. JDC 2 - 700:1 Contrast Ratio, This is what GSMArena got. It's the middle quality panel with worse blacks than Xperia S

Kaynak xda.

Şimdi elinizdeki ''Japan Display Inc.'' ekranları 700:1 kontrast oranına sahip. Bunu yeni nesil bir sony triluminos ekran teknolojisi ile karşılaştırmak yersiz. Anca yazılım yazılım diye bahane bulabiliriz. Gerçekler acıdır. Güncelleme ile bazı yerlerde modifikasyon yapılır. Ekranın fiziksel özellikleri değiştirilemez.

Yeni nesil bir Sony triluminos ekran ile Xperia Z'nin ekran karşılaştırılması yapılmış phonearena'da ( Xperiablog sitesini de ekliyorum belki göz gezdirirsiniz)
    Daha bir çok örnek söz konusu. Bahsi geçen telefon Xperia z Ultra'dır. Z1'e göre daha az keskinlik ve kontrast oranına sahiptir.

http://www.phonearena.com/news/See-how-Sony-Xperia-Z-Ultras-Triluminos-display-stacks-up-against-the-one-on-the-Sony-Xperia-Z_id46474

http://www.xperiablog.net/2013/08/15/xperia-z-ultras-display-compared-against-the-xperia-zzl/

Evet size göre mükemmel bir ekran. Günlük kullanımda iyi bir ekran( kişiye göre). Ama gerçek veriler ile ne yazık ki yolu belli.

Ekleme: Kalan yerden devam edeyim sayfada kirlilik olmasın malum z1 konusu. z1 konusu demişken bende z1 için bekliyorum sırada.
    Neyse konumuza dönersek video inceleme için teşekkürler!. Video inceleme; Xperia Z'nin bir çok güncellemesini almadan önceki inceleme belirtmek isterim.
    Her ekranın kendine göre avantajlı noktaları oldu. s3 rakiplerine göre daha az keskinlik ve parlaklık ile hem sınırsız kontrast oranı ile detayları daha iyi gösterdi diyebiliriz.
    Htc One ekranı gerçekten mükemmel bir ekran. Saygı ile eğiliyorum.
    Z ekranına gelirsek Mobil Bravia 2 sağ olsun resimlerdeki parlaklığı inanılmaz arttırarak detay azalmalarına sebep oldu. Yeri geldiğinde iyi görüntü de verdi tabi ki. Görüntülerde mesela o aktörün fotoğrafında resmen yüzüne nur inmiş ve detayları kaybetmişti. Sakalı ise çok detaylı göstermişti.

Dikkatinizi çekti mi bilemem ama benim çekti. Sonunda her telefonda video oynatırken bir bakın. s3 ekranı daha derin renkler daha fazla detay barındırdı bazı yerlerde. (s4'ün o S.amoled'i olsa galiba şov yapardı). Sony Xperia Z ise videolarda o çoğu sitelerin, insanların şikayetleri ile paralel gidip grimsi renklerde gösterdi. Çok ilginç değil mi? Cansız gri renkler.
    Beni Z'nin o ekranı ilgilendirmiyor. Çünkü ben z sahibi değilim. Ama z'nin o ekranını gördüğüm için eğer Sony alırsam bariz daha gelişmiş olan z1'i tercih yaparım duygusallık katmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shallipushthebutton? -- 16 Eylül 2013; 21:37:45 >

• quote:

Xperia Z'nin ekranına çamur atmak niyetinde değilim. Fakat neyin ne olduğu gayet iyi ortada. Ne zaman Xperia Z'nin ekranına bir örnek göstersem biri çıkıp geliyor rererö güncelleme diye. Evet Xperia Z düşük ekran kontrast oranı ve renk gamutu ile mükemmel ekran değildir.

quote:

Sharp - 1000:1 + Contrast Ratio, on par with the best screens on the market.

2. JDC 2 - 700:1 Contrast Ratio, This is what GSMArena got. It's the middle quality panel with worse blacks than Xperia S

Kaynak xda.

Şimdi elinizdeki ''Japan Display Inc.'' ekranları 700:1 kontrast oranına sahip. Bunu yeni nesil bir sony triluminos ekran teknolojisi ile karşılaştırmak yersiz. Anca yazılım yazılım diye bahane bulabiliriz. Gerçekler acıdır. Güncelleme ile bazı yerlerde modifikasyon yapılır. Ekranın fiziksel özellikleri değiştirilemez.

Yeni nesil bir Sony triluminos ekran ile Xperia Z'nin ekran karşılaştırılması yapılmış phonearena'da ( Xperiablog sitesini de ekliyorum belki göz gezdirirsiniz)
    Daha bir çok örnek söz konusu. Bahsi geçen telefon Xperia z Ultra'dır. Z1'e göre daha az keskinlik ve kontrast oranına sahiptir.

http://www.phonearena.com/news/See-how-Sony-Xperia-Z-Ultras-Triluminos-display-stacks-up-against-the-one-on-the-Sony-Xperia-Z_id46474

http://www.xperiablog.net/2013/08/15/xperia-z-ultras-display-compared-against-the-xperia-zzl/

Evet size göre mükemmel bir ekran. Günlük kullanımda iyi bir ekran( kişiye göre). Ama gerçek veriler ile ne yazık ki yolu belli.

Ben bu telefonu almadan önce onlarca test videosu izledim onlarca laflar edildi ama bende dahil xperia z alan herkes ekranına hasta oluyor. şuna adım kadar eminim artık hiç bir zaman gözümle görmediğime inanmam, tabiki ekran teknolojisi git gide gelişecektir buna kim ne diyebilir. benim anlamadığım nedir bu sürekli xperia z ekranının muhabbeti açılıyor? Birçok markanın amiral gemileri ile kıyaslıyorum öyle aman aman fark göremiyorum kimi zaman xperia z eziyor kimi zaman xperia z daha cansız duruyor ama genel olarak bizzat kıyasladığım zaman xperia z ekranı daha mükemmel duruyor. Peki size soruyorum iphone 5'in ekranından memnun musunuz ? samimi olarak söylüyorum memnunmusunuz iphone 5'in ekranından

Xperia Z'nin ekranını kıyaslarken onu alıp yeni versiyon olan Xperia Z1 ile kıyasladım. Her telefon üreticisi bir önceki telefonunun üzerine bir şeyler katar veya eksikleri geliştirir (apple hariç). Ve Sony'de bunu yaptı. Ekran dediler eleştirdiler şimdi size alın ekran diyebildi. Daha tam göremedik ama eminim ki bizi yanıltmayacak.
    Daha önce Galaxy s4 sahibi idim. Sağ olsun bir Sony fanı mühendis arkadaşım ve bazı memnuniyetsizlikler yüzünden sattım. Daha dedikodular ve sızıntılar çıktığından beri z1'i bekliyoruz.
    Ben zaten şuan da Xperia Z1'i bekliyorum çıkmasını. Çıktığı zaman iphone 5 ile değiştireceğim. Önceki mesajlarda da görülebilir muhabbetlerimiz.
    Yani sürekli xperia z ekranının muhabbetlerini açmıyorum. Sadece üst versiyonu ile doğal olarak kıyaslıyorum. Bariz bir fark yoksa niye daha çok para verip z1 alalım değil mi?
  • quote:

Xperia Z'nin ekranını kıyaslarken onu alıp yeni versiyon olan Xperia Z1 ile kıyasladım. Her telefon üreticisi bir önceki telefonunun üzerine bir şeyler katar veya eksikleri geliştirir (apple hariç). Ve Sony'de bunu yaptı. Ekran dediler eleştirdiler şimdi size alın ekran diyebildi. Daha tam göremedik ama eminim ki bizi yanıltmayacak.
    Daha önce Galaxy s4 sahibi idim. Sağ olsun bir Sony fanı mühendis arkadaşım ve bazı memnuniyetsizlikler yüzünden sattım. Daha dedikodular ve sızıntılar çıktığından beri z1'i bekliyoruz.
    Ben zaten şuan da Xperia Z1'i bekliyorum çıkmasını. Çıktığı zaman iphone 5 ile değiştireceğim. Önceki mesajlarda da görülebilir muhabbetlerimiz.
    Yani sürekli xperia z ekranının muhabbetlerini açmıyorum. Sadece üst versiyonu ile doğal olarak kıyaslıyorum. Bariz bir fark yoksa niye daha çok para verip z1 alalım değil mi?

haklısın ama ben şuna eminim xperia z alıpta ekranından memnun olmayan hiç kullanıcı görmedim üstüne isterse binlerce ekran yapsınlar xperia z'nin ekranı bence mükemmel kullanmayan anlayamaz bu durumu, sorum ortada kaldı bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: prof.exx

quote:

haklısın ama ben şuna eminim xperia z alıpta ekranından memnun olmayan hiç kullanıcı görmedim üstüne isterse binlerce ekran yapsınlar xperia z'nin ekranı bence mükemmel kullanmayan anlayamaz bu durumu, sorum ortada kaldı bu arada

Günlük kullanımda zaten öyle ahım şahım bir fark söz konusu değil. Yani niye Xperia Z ekranı insanları tatmin etmesin tabi ki eder. Her ekranın bir alıcısı vardır diyelim. Ama bu işin manyakları illa ki takacaktır bir olaya.
    Ben iphone'un ekranından memnun değilim çünkü 4'' ekran var. Geri kalan parlaklık, inanılmaz iyi kalibre ekranı ve renk tonlamaları ile başarılı bir ekran.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prof.exx

quote:

Günlük kullanımda zaten öyle ahım şahım bir fark söz konusu değil. Yani niye Xperia Z ekranı insanları tatmin etmesin tabi ki eder. Her ekranın bir alıcısı vardır diyelim. Ama bu işin manyakları illa ki takacaktır bir olaya.
    Ben iphone'un ekranından memnun değilim çünkü 4'' ekran var. Geri kalan parlaklık, inanılmaz iyi kalibre ekranı ve renk tonlamaları ile başarılı bir ekran.

Benim demek istediğimde işte bu dostum.Parlaklık, renk tonlamada başarılı bir ekran ve inanılmaz kalibre ekranı diyosun ya haklısın tabiki memnun eder ama iphone5 ile bak samimi söylüyorum defalarca yan yana koydum xperia z ile iphone 5 ekranı arasında çok fark var renk konusunda üstün detay konusunda baya bir üstün, anlatmak istediğimde bu zaten sen iphone 5 ekranına gerçekten iyi diyorsan xperia z ekranına hasta olursun inan bu sözüme. Sözüm sana değil sadece anlamıyorum nedir bu ekran mevzusu bazen sadece sanalda böyle birşey var zannediyorum, ben sürekli çevremde tanıdıklar olsun arkadaşlar olsun ne zaman bir telefon görsem s3 s4 htc one vs elime alıp incelerim bak ekranı baya iyiymiş senin telefonun diye yorumlar alıyorum 2 ay önce teknosaya gittim 2. katında bir sürü marka stand açmıştı baya telefonla kıyasladım, sürekli kendi kendime nerde diyorum bu bahsettikleri devasa ekran farkı? ama inan birdaha asla ve asla şurdan burdan gördüğüm videolara inanıpta yorum yapanlara asla inanmam. ama tabiki ekran teknolojisi git gide gelişecektir zamanla yetmeyecektir insanlara bu yüzden bu mevzular dönüyor

Şimdi konu aldı başını nerelere geldi. Ben sizin demek istediğiniz harfiyen anlıyorum orada sorun yok. Bu ekran muhabbetinin yanında donanımhaber ve bir çok sitede de ( belirtmek isterim Türk teknoloji siteleri) işlemcisini aldı yere vurdu öyle dedi böyle dedi. Peki günlük kullanımda ne oldu en az diğer telefonlar, örnek vermek gerekirse Htc One ve s4 kadar stabil ve oyunlarda akıcı. Xperia Z kullanıcı forumunda bunu belirtmiştim zaten belki üç veyahut dört ay oldu. Hatta s4 kullanmış biri olarak s4 daha stabil diyen varsa gelsin fikir belirtelim ama gelmez.
    Sizin dem vurduğunuz bu ön yargılı ve ciddi derecede saçma tavırlar sanırsam.

Fakat benim olayım bu değil. Ben z1 alacaksam eğer bunun ekranının tabi ki daha iyi ve üst olması lazım Xperia Z'ye göre. Triluminos ekran teknolojisi dediklerinde bir pazarlama stratejisi değilde; gerçekten kontrast oranı, parlaklığı ve renk derinlikleri ile göreceli olarak gelişmiş olmalı ki alalım bu cihazı. Yoksa ben niye gidip alayım? Ve bir çok sitede gördüğüm kadarıyla da başarılı bir ekran zaten bir öncekine göre. Benim o ilk ''Gsmarena'' imzalı tabloyu da paylaşmamın sebebi budur.

• quote:

Şimdi konu aldı başını nerelere geldi. Ben sizin demek istediğiniz harfiyen anlıyorum orada sorun yok. Bu ekran muhabbetinin yanında donanımhaber ve bir çok sitede de ( belirtmek isterim Türk teknoloji siteleri) işlemcisini aldı yere vurdu öyle dedi böyle dedi. Peki günlük kullanımda ne oldu en az diğer telefonlar, örnek vermek gerekirse Htc One ve s4 kadar stabil ve oyunlarda akıcı. Xperia Z kullanıcı forumunda bunu belirtmiştim zaten belki üç veyahut dört ay oldu. Hatta s4 kullanmış biri olarak s4 daha stabil diyen varsa gelsin fikir belirtelim ama gelmez.
    Sizin dem vurduğunuz bu ön yargılı ve ciddi derecede saçma tavırlar sanırsam.

Fakat benim olayım bu değil. Ben z1 alacaksam eğer bunun ekranının tabi ki daha iyi ve üst olması lazım Xperia Z'ye göre. Triluminos ekran teknolojisi dediklerinde bir pazarlama stratejisi değilde; gerçekten kontrast oranı, parlaklığı ve renk derinlikleri ile göreceli olarak gelişmiş olmalı ki alalım bu cihazı. Yoksa ben niye gidip alayım? Ve bir çok sitede gördüğüm kadarıyla da başarılı bir ekran zaten bir öncekine göre. Benim o ilk ''Gsmarena'' imzalı tabloyu da paylaşmamın sebebi budur.

Haklısınız yanlış anlamış olabilirim tabiki özür dilerim, z1 alma sebepleri konusunda haklısınız normal olarak daha iyisi varken doğal olanı budur iyisini almak, ama sürekli sanalda bahsi geçen xperia z ekran muhabbetleri canımı sıkıyor ya birileri hiçç xperia z görmemiş diyorum yada hep evde oturup test videolarıyla yorum yapıyorlar diyorum. avatar'da apple'ı görünce bide xperia z ekran muhabbetini görünce yardırdım müdür kusura bakma

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.