Şimdi Ara

Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
17
Favori
63.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU

    Sony Xperia™ XA1 Ultra (Sony Mobile) - ANAKONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryanın kullanım suresi sadece kapasitesi ile alakalı degildir. Sistemin nasıl optime edildiği de önemlidir. Sabah 8.30 da yüzde 100 ile kullanmaya başladığım telefon gece saat 2:30 yüzde 12 de idi. Gün içinde yapılanlar kısaca arabanın ses sistemine Bluetooth ile bağlanıp net üstünden radyo dinlemek, sosyal medya, YouTube, tv ye bağlanıp yaklaşık yarım saat karıştırmak ve basit bir iki oyun oynamak ve telefon görüşmeleri. Ayrıca uyku modunda pil tüketimi cok az. Fakat daha cok yeni kararlı bir kıyas yapmak için erken. Ancak Android işletim sisteminde 3/4 ramda çalışan uygulamaların ios da 2 ramda rahatça çalışması gibide düşünebilirsiniz. Adamlar pil optimizasyonunu iyi yapmış gibiler...
  • jjrusso49 J kullanıcısına yanıt
    şarzınız 1 gün yetti yani,pekı telefonu nasıl kullandınız hocam ben bu grafıkten pek anlamıyorum,bir de dış apörlöer sesi vasatın altında yazmıs bır arkadas oylemı..
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Hocam ben pek oyun oynamam telefonda sosyal medya youtube whatsap ve telefon gorusmeleri ile 6saat ekran suresi verdi ki telefon daha yeni giderek oturacaktir yerine diye dusunuyorum. Hoparlör seside bence gayet yeterli gerci ben eski telefonuma goree kiyasliyorum eski telefonumun sesi cok az cikiyordu xa1ultra bana ilac gibi geldi acikcasi😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xa ultrada kullanılan helio p10 işlemci 28nm iken bu cihazda kullanılan helio p20 16nm üretim süreciyle çalışan bir işlemci..yüzde 25 daha az tüketim yaptığı söylenmişti tanıtıldığı zaman..demekki öyleymiş..



    Yeni cihazda 6 saat ekran süresi gayet iyi bence..zamanla daha düzene girer ve 7 saatleri görür diye tahmin ediyorum..



    Ben bi dönem xperia x kullanmıştım sonra sattım ama sony sevgisi içimde kaldı..bu cihaz hoşuma gidiyor..eğer şebeke sorunu olmazsa almayı düşünüyorum bir tane..kullanan arkadaşların yorumlarını ilgiyle takip ediyorum..ara ara raporlama yaparsanız sevinirim :)



    Allah herkese gönlündeki cihazı nasip etsin..hayırlı forumlar kardeşler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran suresı almak ekranın acık kaldıgı suremı hocam.yanı toplam bu telefon 6 saat acık kalmıs mı demek..
  • jjrusso49 J kullanıcısına yanıt
    hocam bende hıc oyun oynamam aslında aklım da mate 8 var fakat;hem turkıye garantılı olmamması hemde taksıt ımkanı olmaması benı xa1 ultraya itti..j7 prıme da cok guzel fakat 5.5 ınch,ben kesınlıkle 5.7 den assagı dokunmatık telefon almam.bır xa1 ultrayı aveadan taksıtle alma ımkanım var..burda deneyımlerınızı aktarrsanız memnun oluruz..
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Tabiki ekranın açık kalma süresi oluyor..aslında kötü değil 6 saat ama böyle büyük bir cihazda açıkçası 3500mah civarında bir pil olmuş olsa efsane olurdu..rahat bi şekilde 8-9 saat ekran süresi verirdi ki buda günü kurtarmanın ötesine geçer 1.5-2 günü zorlamış olurdu..sony neden böyle bir tercih yapmış analayamadım açıkçası..bakın 5000mah demiyorum ama bu boyutun hakkı 3500mah aşağısı olmamalıydı..2012-2013 yıllarında sony en yüksek pil kapasitelerini zorlarken zaman içinde iyice azalttı pilleri..tamam optimizasyon iyi olabilir ama fiziksel olarak o tatmini ve gücü hissettirmesi gerekiyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle izah edeyim sabah 06:30da sarjdan cikarttim telefonu aksam 20:00sarja taktim yani 14saat telefon elimdeydi batarya olarak yeterli bir performans bence tabi 2700mah lik bir batarya icin konusuyorum. Pek oyun oynamiyorsaniz (benim gibi) 1gunu cikartirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bılgı ıcın tesekkurler
  • Motorola z playde dediginiz gibi bir pil var. Ama bu kadar yüksek kapasitenin handikapi, cihazin agir ve kalin olmasi.



    Anlaşılan sony tam kararinda pil kullanmis. İslemcinin guc tuketimi daha iyi ve yazilim optimizasyonu android 7ye tam uyarlanmis.



    Bugun xa1i inceledim. Malzeme kalitesi gayet iyiydi bana gore. Z play ile aralarinda sony lehine fark var. Sonyde islemci daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum yazılım optimizasyon güzel sonyde ama pili minimumda tutmuş..hiç zorlamak istememiş herhalde..bu işlemci bu yazılım artı 3500mah civarında bir pil günü kurtarmaktan öteye giderdi demek istediğim bu..yoksa kötü değil..zaten kendine güvenmese 2700mah koymazdı..sektördeki ekran boyutuna göre en düşük pil kapasitesi herhalde bu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran süresi 6 saat almış ama kullanılan herhangi bir uygulama yok, oyun yok listeye iyi bakın.. Birde facebook acaba ne kadar kullanıldı ?

    Ben Oneplus 3T kullanıyorum telefonda 3 saat Pes2017 oynuyorum aldığım ekran süresi 5 buçuk saat bu şekilde kullanınca 7 buçuk saat alıyorum. G
  • Quaresma_o3 kullanıcısına yanıt
    Ben onepulus 3t ile kiyaslama yaptigimi hatirlamiyorum arkadasim benim gunluk kullanimim bu sekilde telefonda oyun oynamadigimida belirtmistim en iyi batarya performansi bu telefonda diye bir iddiamda olmadi. Telefonun batarya performansi kullanicidan kullaniciya degisir ben genel anlamda bu sekikde kullaniyorum. Ama cok merak ediyorsan senin icin pes2017 yukler oynarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quaresma_o3

    Ekran süresi 6 saat almış ama kullanılan herhangi bir uygulama yok, oyun yok listeye iyi bakın.. Birde facebook acaba ne kadar kullanıldı ?

    Ben Oneplus 3T kullanıyorum telefonda 3 saat Pes2017 oynuyorum aldığım ekran süresi 5 buçuk saat bu şekilde kullanınca 7 buçuk saat alıyorum. G

    Eğer uygulama kamera, mobil veri, gps vs. kullanmıyorsa listede gözükmüyor. En azından benim XA Ultradaki durum bu. Mesela Instagram'ı veriden yarım saat falan kullanırsam listede oluyor ama wifiden kullanırsam listede çıkmıyor. Ekran, Instagram, Whatsapp, Chrome, Sesli aramalar, Android OS, Kamera, Telefon beklemesi, Müzik, Telefon boşta diye gidiyor benim liste. Şarj %22 ve 5 saat 20dk ekran süresi var. XA Ultra ile batarya ve ekranın aynı olduğunu düşünürsek yeni serideki optimizasyon daha iyi gibi (işlemci farkı da var tabi ne kadar etkiliyor bilemem).
  • Youtube'da batarya ile ilgili videolar var. Orda 1 saatlik 720p video izlemede şarj %100 den %93e düşüyordu. Parlaklık da tam gibi görünüyordu. Yine fps oyunlarla testler var ve batarya çok iyi görünüyor. Ben şuanda Xperia Z1 kullanıyorum ve ömrünü tamamladı. Yeni bir telefon alacam ve bu telefon kafama çok yattı. Kullanan arkadaşlar veya araştıran arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz? en uygun nerde şu anda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Vodafone 100 × 18 e aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Özellikle batarya performansını merak ediyorum. Kullanıldıkça yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bu sefer yaptı arkadaşlar... m5ten sonraki facia xa ultraydı ama dersini iyi çalışmış ve gerçekten stabil bir cihaz üretmiş. Herkes batarya demiş ama xa ultra kullanan bir çok arkadaşım rahatlıkla günü çıkartıyor. Yeni işlemcisi nm olarak daha düşük olduğu için bu pil yeterli gelecektir. Firmalar artık telefonları inceltmek ve hafifletmek için uğraşıyor.
  • ekran-kasa oranını eleştirecek değilim, bu durum bir tarz meselesi. ama, o ekran boyutuna ve o ekran-kasa oranına sahip cihaza 2700 mah pil koymak nedir arkadaş, yer mi bulamadın pil koymalık. sen napıyon, amacın ne...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.