Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
25
Favori
129.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlardan, forumlardan ve şikayetvar'dan anladığımız kadarıyla bu model telefon kullananlarda en az bir kronik sorun var. Kiminde 2 kiminde 3 kiminde sayısız sorun. Kiminde ekran parlaklığı sorunu, kiminde mikrofon sorunu, kiminde şebeke sorunu. Sorunsuz telefon yok bu modelde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist kullanıcısına yanıt
    kuzenımde var.. bu cihaz kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

kuzenımde var.. bu cihaz kasıyor

Allah yarımcısı olsun ne diyim. Zor bir durum.

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Aynı telefondan arkadaşta var. Nasıl oluyor bilmiyorum ama adam kameradan, sesten ve ekran parlaklığından şikayet ediyor. Adamda sinyal problemi de var. Benim telefon çekiyor onunki çekmiyor valla..

Öyle çok uygulama kullanan biri de değil. Ekranı ayarlyana kadar bir hal olduk. Senin tavsiye edebileceğin sinyal, ses, ekran ve kamera uygulamalarına açığız. Her ne kadar benim telefonda böyle sorun olmasa da akadaşa yardımcı olmak adına yazıyoum. Temel yerleşik uygulamalr dahi sıkıntı, benim 640'a özeniyor adam valla... 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: ddnet

Aynı telefondan arkadaşta var. Nasıl oluyor bilmiyorum ama adam kameradan, sesten ve ekran parlaklığından şikayet ediyor. Adamda sinyal problemi de var. Benim telefon çekiyor onunki çekmiyor valla..

Öyle çok uygulama kullanan biri de değil. Ekranı ayarlyana kadar bir hal olduk. Senin tavsiye edebileceğin sinyal, ses, ekran ve kamera uygulamalarına açığız. Her ne kadar benim telefonda böyle sorun olmasa da akadaşa yardımcı olmak adına yazıyoum. Temel yerleşik uygulamalr dahi sıkıntı, benim 640'a özeniyor adam valla... 😁

Kameradan ne beklediğiniz önemli. Ön kamera her koşulda gayet iyi, arka kamera düşük ışıkta vasat çekim yapıyor ki telefon zaten ön kamerasıyla iddialı ve arkada f2.2 sensör var düşük ışık performansının iyi olmaması normal. Gündüz iç ve dış mekanda süper otomatikte iyi çekiyor. Manuel modda 21mp ile doğru ayarda çok daha iyi çekiyor.

Ses zil sesinde biraz tiz geliyor Z1de vardı bende onda zil sesi daha iyi çıkıyor bunun dışında xa ultranın sesi Z1den daha yüksek. ClearAudio+ sürekli açık bende onunda etkisi olabilir sesten memnunum ben zaten genelde kulaklık ile müzik dinliyorum kötü de olsa iyi de olsa farketmiyor benim için.

Ekran parlaklığı önceden normaldi sonuna kadar kısılıyordu ama son güncelleme ile eskisi kadar kısılmıyor. En yüksek parlaklıkta güneş ışığı altında gayet güzel okunuyor yazılar falan zaten ekranın en yüksek nit değeri 605, piyasadaki telefonların %90ından daha fazla.

Sinyal problemini sadece 3gde yaşadım o da şöyle h+ gösteriyor 1 çubuk çekiyor ama sinyal bilgisinden baktığımda 89dbm gösteriyor yani 3 çubuk falan olması gerekiyor. Bu da sadece ilk aldığımda bir süreliğine oldu bir daha hiç olmadı ki telefonu son 1 aydır hep 3g modunda kullanıyorum ve günde 1 saat civarı telefon görüşmesi yapıyorum.

Ben custom rom kullanmadığım sürece stok uygulamaları kullanmayı tercih ediyorum, o yüzden uygulama konusunda yardımcı olamıyorum.

Telefonun tek sevmediğim yanı plastik arka kapağı. Ön yüzü gayet güzel + 0 çerçeve ve 2.5D, yan çerçeveler metal ama arka kısımda ince plastik olmamış. Gerçi arkada kılıf takılı çokta önemli değil cam olsa bile yine plastik kabı geçiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 1 Mart 2017; 17:51:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar vr gözlük uyumlumu anlamadım gyroscope diye bi sensör var yokmu yabancı sitelerde var gösteriyo acaba sensörmü kapalı kapalı ise açmanın yolu varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bybeyazzs

Arkadaşlar vr gözlük uyumlumu anlamadım gyroscope diye bi sensör var yokmu yabancı sitelerde var gösteriyo acaba sensörmü kapalı kapalı ise açmanın yolu varmı?

Bazı vr uygulamaları jiroskop olmayan telefonlarda pusula ve yön sensörünü jiroskop gibi kullanıyor mesela google maps'te 360 derece özelliğini jiroskop olmadığı halde kullanabiliyoruz. Bu tür bir uygulama bulursanız gözlük ile kullanabilirsiniz. Ama çoğu uygulamada bu özellik yok ve bizim cihazda maalesef jiroskop yok.

Android dünyasında çözüm biter mi? Asla bitmez. Telefonu rootlayıp xposed'dan sanal jiroskop modülünü yüklerseniz küçük bir hata payı ile tüm vr uygulamalarını kullanabilirsiniz.

• Telefonum 50 gündür teleservice de. Hemen hergün Sony i arıyorum. Artık markadan tamamiyle nefret etmeye başladım. Sonyle görüşmemde bu telefonların sorununu sony de biliyor o yüzden xa1 ultrayı çıkardık. Xa ultraları xa1 ultra ile değişeceklerini düşünüyorum dedi. Bende daha fazla çıldırdım çünkü bahsedilen telefonun Türkiye ye gelmesi temmuzu bulacak. Ben onu mu bekleyeceğim dedim yapacak bişey yok yada parça gelirse parça değişir dedi. Delirmemek elde değil telefonun sorununu kabul ediyolar ama ne tamir ediyolar nede değişim

• Merhaba, XA Ultra'yı bir ay bile kullanamadan karşıya ses gitmemesinden dolayı 25Şubat'ta teslim olacak şekilde KVK'ya gönderdim.
    27 Şubat'ta KVK'nın sitesinden sorguladığımda "anakart değişimi" ibaresini gördüm ve KVK'ya mail attım, değişim talebinde bulundum.
    28Şubat'ta dönüş yaptılar maille, faturamı istediler, kutu içerisinde gönderdiğimi belirttim, aynı gün "swap cihaz bekleniyor" olarak durum güncellemesi yapıldı, bu sabah itibariyle de "Cihaz doa kapsamında değişim oldu.- İşlem Görüyor - Kalite Kontrol Onayı Bekliyor" yazıyor.

Artık bir model üstünü mü gönderirler yoksa yeni cihaz mı gönderirler bilmiyorum ama üst model göndereceklerini sanmıyorum.
    Her ne gönderiyorlarsa yeter ki görüşme yapabileyim yeter..

Bu işlemlerin ardından acaba cihaz ne zaman gelir onu da bilemedim..

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen rootlayabildinmi telefonu ben çok uğraştım

• quote:

Orijinalden alıntı: bybeyazzs

Kardeşim sen rootlayabildinmi telefonu ben çok uğraştım

Hiç uğraşmadım. TA bölümü rootlayınca gidiyor buda direk kamerayı etkiliyor. Drm keyleri gidince ses geliştirme ve görüntü geliştirme gidiyor değmez. Ben çok önceden TA yedeğini almıştımda bootloader kilidini açmak için formatlamak gerekiyor unroot yapıp TA bölümünü geri yüklemek için yine format atmak gerekiyor pcde yok zaten uğraşmaya gerek görmedim hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 2 Mart 2017; 20:15:46 >
  • sedaca_ S kullanıcısına yanıt
    Aynı aorun bende de var lütfen hangi kvkya gönderdiğinizi söyler misiniz ? Bıktım artık sorunlardan degisim olsun yoksa tüketici haklarina basvuracagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreYouWithMe -- 3 Mart 2017; 10:52:37 >
  • AreYouWithMe kullanıcısına yanıt
    Bide attığınız mail adresini ve mesajınızı bana ozeldeb atarmisin

• Bakırköy KVK'ya göndermiştim "musteridestek@kvkteknikservis.com" mail adresine yazdım. Umarım sizin cihazınız da yenilenir. Yenilenmesi de aslında içimi rahatlatmıyor, cihazda genel bir sorun var çünkü, inşallah gelen cihaz sağlamdır..

Not:KVK hakkında o kadar olumsuz yorum okudum ki, açıkçası mailime hemen dönüş yapmaları ve cihazı talep etmem durumunda değiştirmeleri beni şaşırttı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedaca_ -- 3 Mart 2017; 11:30:55 >
  • Ekranın kenarlarını kaplayacak bir cam koruyucu arıyorum. Piyasadakiler hep ya yanları açık oluyor yada plastikten yapılmış filmler oluyor.
  • sedaca_ S kullanıcısına yanıt
    Çok çok çok teşekkür ederim kvk Bakırköy isini sorunsuz yapiyor c5 imin iki kamerasinida degistirmislerdi ben teleserviceye 7 kere gobderdim bu telefonu her seferinde ayrı bir sorun en son sorun çağrı sorunu oldu. Yanimda sadece konusmak ikinci bir cihaz tasiyacak duruma dustum inşallah sizin cihazınızda sorunsuz çıkar istediginiz telefona kavuşursunuz

• SiYaH kullanıcısına yanıt
    Aliexpress i önerebilirim 2.5D kenarlı koruyucu bulabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sedaca_

Merhaba, XA Ultra'yı bir ay bile kullanamadan karşıya ses gitmemesinden dolayı 25Şubat'ta teslim olacak şekilde KVK'ya gönderdim.
    27 Şubat'ta KVK'nın sitesinden sorguladığımda "anakart değişimi" ibaresini gördüm ve KVK'ya mail attım, değişim talebinde bulundum.
    28Şubat'ta dönüş yaptılar maille, faturamı istediler, kutu içerisinde gönderdiğimi belirttim, aynı gün "swap cihaz bekleniyor" olarak durum güncellemesi yapıldı, bu sabah itibariyle de "Cihaz doa kapsamında değişim oldu.- İşlem Görüyor - Kalite Kontrol Onayı Bekliyor" yazıyor.

Artık bir model üstünü mü gönderirler yoksa yeni cihaz mı gönderirler bilmiyorum ama üst model göndereceklerini sanmıyorum.
    Her ne gönderiyorlarsa yeter ki görüşme yapabileyim yeter..

Bu işlemlerin ardından acaba cihaz ne zaman gelir onu da bilemedim..

Telefonunuzun değişim sebebi aslında ilk 30 gün içinde arıza vermiş olması siz en baştan yazsanız ozamanda değişim karatı çıkardı. Siz yazmadığınız için hemen çakallık yapıp tamir edeceklerdi. Farklı bir model gönderecek olsalar bildiğim kadarıyla sizi arayıp şu modeli vereceğiz kabul eder misiniz diye soruyorlar büyük ihtimalle aynı telefonu alırsınız. Bugünde bana teleservice mail atıp telefon numaramı istedi ama sonra arayan olmadı galiba elleribe parça geldi

• Cevap vermeleri de iyi birşey. Telefonum 7 kere teleserviceye gitti ilk baslarda maillerime cevap veriyorlardı 3. Den sonra cevap bile vermez oldular.

• XA Ultra gerçekten güzel telefon. Gerek özellikleri bakımından gerekse tasarımı bakımından.
    Ben eskiden Xperia C5 Ultra kullanıyordum ama ekranın da ufak bir sorun vardı ve tüm C5 Ultra kullananların ortak şikayeti olan hoparlörden dolayı teknosaya garantiye gönderdim. Bana 20 iş günü içerisinde gelicek dediler ama gelmedi. Yenisini göndereceklerdi cihazın sıfırını ama oda gelmedi. En sonunda fiyatını iade ettiler (1399 TL) Bende bu fiyata yeni telefonlara bakındım. İki telefon arasında kaldım. Casper Via A1 ve XA Ultra. Casper 4 5 ay sonra bozuyor kendini kasmaya başlıyor sorunlar ortaya çıkıyormuş kime sorduysam böyle dedi uzak dur dedi. Bende haliyle XA Aldım. Ve İyiki de almışım. Sinyal sorunu var diyorlar yok öyle bişey. Xa Ultra C5 Ultranın bir üst versiyonu her yönden. Ekranın hafif kavis var, çerçeve sıfır. Kamerasına zaten dicek yok. Ha Bir de Sony lerde beyaz dengesi fazla oluyor genelde. Canlı olmuyor yani. Ama Xa da kameranın canlılığını ayarlayabiliyorsun. Hoparlörüde güzel. Yani Ne diyim Telefon gayet güzel ilk defa 6inç kullanacaksanız bir iki hafta zorluk çekersiniz normal olarak ama alışırsınız sonra. Xa Ultra almak İsteyenler varsa gerçekten şiddetle tavsiye ederim.!!!!

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.