Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
22
Favori
101.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sonerp S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu Sony'nin yıllarca aşamadığı bir sorun bu. Düşük ışıkta ve iç mekanda (o da bir düşük ışık sahnesi) kötüdür Sony kameraları. Bana yıllarca Sony kullandıktan sonra artık bıktırtan sorunudur da aynı zamanda. Bağımlı Sony'ci ''idim''.
  • Arizona Dream kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bu sorunu azamiye indirecek bir yöntem varmıdır? Tavsiye edeceğiniz birşey var mıdır? içimde "acaba bi ayar, app, güncelleme gibi bilmediğim birşey var mı" diye ufak bi umudum var. Tecrübelerinizi paylaşır iseniz sevinirim... Yani BU KADAR övülen kameranın aslında kullanıcı elinde bu kadar berbat olması bana pek mantıklı gelmiyor. Ve dikkatimi çekti, tonla resim paylaşılıyor fakat nedense kimse benle aynı sorunu yaşamamış YADA yaşayıp bozuntuya vermemek için konusunu açmamış! Yani bana kimsenin şikayet etmemesi pek mantıklı gelmiyor, umarım bunun çözümü vardır ve biri çözümü paylaşır...



    Bu kadar bariz fark gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu. Tamam fiyat farkı var fakat 2x Antutu, 4gb ram, Suya toza dayanıklılık, servis farkları, sağlamlık vsvs konularında çok zayıf kalması zaten o fiyat farkını eşitlemeye yeterken bir de Bu kamera sorunu telefondan tiskindirdi.



    Yani "yav düşürmem, yav havuza girmem, sabunla yıkamam, Oyun oynamam" düşünceleri ile sony alıp 900tl fazladan vermemek için aldığım bu telefonun EN AZINDAN bana lazım olan KAMERASI iyi diye alıp ta bu sonucu görmek beni Sony den de, Zevkle aldığım telefondan da tiskindirdi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonerp S kullanıcısına yanıt
    Sony'de manuel ayarlar kısıtlı, pozlama süresini ayarlarken aynı zamanda ondan bağımsız iso ayarı yapamıyorsunuz, bu sebeple ne yazık ki çözüm yok. Kuracağınız herhangi bir uygulamanın farkı olmayacak çünkü Sony'de camera.api (kamera yazılımı) kilitli. Yalnız Sony'nin yazılımı çerçevesinde kullanabilir diğer programlar kamerayı.

    Size önereceğim şey asla auto mod kullanmayın. Manuel moda alın ayar yapmasanız da olur. Manuel moda alarak otomatik çekiyor gibi çekim yapın,ne yazık ki çözümü yok.

    Sony önce kendisi düşük ışık üzerine yazılım üretmesi ve geliştirmesi gerekiyor. Sonrasında ise sensörünün diyaframını artık 2.0 değil de onun altı 1.8 - 1.7 gibi değerlere düşürmesi gerekiyor. O diyafram aralığı ile sensör ışık toplayamaz. Sony'ler gündüz ışıkta - makroda iyidir, gece çekimleri ya da iç mekanlarda fiyatının çok çok altındadırlar. İyi forumlar.




  • Bu modeli kullanirken buraya yazmıştım bu cihazın tek eksik bulduğum tarafi kamerasi idi. Kamera harici çok iyiydi doğrusu, tabi incelemelerde xz pre ile ayni sensör falan yazilinca beklentim yüksekti belki, fiyati suanki piyasada satilan telefonlara göre cok iyi kalmış görünüyor o iki günlük sarj süresini hala özlüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 26 Nisan 2017; 13:43:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazın kamerasına laf eden çarpılır :)

    Otomatik mod

    Sony Xperia X Compact

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanky kullanıcısına yanıt
    iç mekanda herhangi bir insan resmi çekermisin? 600tl lik cihazla da dış mekanda çok kaliteli resimler alıyorum. Sorunumu tekrar yazayım = Resimlerde Bi Renksizlik - Bulanıklık var.



    Gönderdiğim resimleri incelediniz mi? Sizde de birinin resmini çekince bu kadar renksiz-bulanık mı oluyor? Cvbınızı bekliycem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Xperia X Compact

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanky kullanıcısına yanıt
    Gündüz sıkıntı yaratan telefon zaten kalmadı ki, giriş seviyesi android cihazlar bile gündüz çok iyiler.
  • fatgm F kullanıcısına yanıt
    Havai fişek modu mu hocam? Baya temiz duruyor o modda ISO 40 pozlama 1 saniye olarak fixleniyor.
  • serkanky kullanıcısına yanıt
    Hocam sürüm 7.1.1 mi? 16:9 oranında çekilmiş olmasına rağmen kenarlar bulanık değil gibi öyle bi kronik sorun var 23 mplik sensörü kullanan tüm sonylerde(XZ,X,Z5).
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    xlere daha 7.1 gelmedi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam haberim yoktu, 7.1.1'de kamera iyileştirmesi olduğu söyleniyor da daha 23 mp örnek fotoğraf görme şansımız olmadı, XZ konusunda da fotoğrafları hizliresime yüklüyorlar hem çözünürlük yarıya düşüyor hem de anladığım kadarıyla hizliresim yüklerken ufak çaplı bi noise reduction yapıyor ben yüklediğim zaman öyle görüyorum, kirli resim bi anda temiz hale geliyor o yüzden daha anlama şansımız olmadı 7.1.1de iyileşme var mı yok mu
  • http://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz_compact-8610.php

    Compact cılar bunun doğruluk payı var mı? Heyecanlandım bir an



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 02an1907 -- 28 Nisan 2017; 0:15:49 >
  • sonerp S kullanıcısına yanıt
    Hocam renksiz demişsiniz, Samsung daha güzel gözüksün diye kontrast a abanıyor bu yüzden resim daha canlı çıkıyor. Ancak sony ve bazı markalar canlılıkdan çok doğallığa önem veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slord236 S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ama değerler aynı sayılır ss 1 sn ev -1.3 40 iso 8 mp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QuentiDarK kullanıcısına yanıt
    Samsung daha gerçekçi duruyor sanki. Netlik olarakta aynı. Ve dediğim gibi Samsung resmi whatsapptan gelen 200kb a düşmüş bir resim iken, XC resimler 9+mb lık resimler.



    Şöyle birşey dikkatimi çekti, SCN modda insanların yüzlerini daha net ve belirgin çeken seçenekler var fakat o modu da 8mp üzerinde kullanamıyoruz.



    Doğa vs resimleri değil beni telefondan soğutan. Şahıs resimlerinde milletin mimiklerinin belli olmaması, ten renklerinin DONUK olması, Bulanıklık tan göz renklerinin bile belli olmaması! Aşağı yukarı 3mt den çekiyorum ve milletin yüzüne zoom yapıyorum ve resim çok fena dağılıyor. Nette görüyorum XC resimleri diye paylaşılan resimler var ve resimlere zoom yapınca 8-10mt uzaktaki insan suratları bile net iken benim her ayarı denememe rağmen Suratın dağılmasına anlam veremiyorum.



    Ya bir ayarı var ve ben 1 aydır bulamadım ve bu ayar çok gizli ki nette bulamadım... Ya da o resimler reklam amaçlı... (tlf un bozuk olma olasılığı çok düşük)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony Xperia X Compact




    Sony Xperia X Compact




    Dış mekan 23mp Manuel ayarlarda çektim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar.Seviyorum x compactı.siparişini verdim salı elimde olacak hayırlısıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanali H kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun, nereden aldınız?
  • Hattımı turkcell'e taşıdım telefon 4,5g uyumlu değil diyor. Uyumlu olmadığı için kampanyalardan faydalanamıyormuşum. Ne yapmam lazım sizlerde durum ne
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.