Merhaba arkadaşlar. Öncelikle rom yapabilmek için cihazımızın bootloader kilidini açmış ve root yapmış olmamız gerekiyor. Eğer bunları yapmadıysak önce şu sayfaları bir inceleyelim;
1. İndirdiğiniz romu açalım ve içindeki Boot.img dosyasını masaüstüne kopyalayalım. 2. İndirdiğiniz Rom ve Google uygulamaları dosyalarını telefonunuza kopyalayın. (Rar dan çıkarmadan kopyalayalım.) 3. SE Bootloader programını **** ve arşivden çıkartıp SE Bootloader Unlocking Relocking.exe uygulamasını açalım. (Fastboot driverlarını yüklemediysek onuda yükleyelim.) 4. Select Type of Flash kısmından Fastboot u seçelim. 5. Select IMG or SIN file to Flash ın yanındaki beyaz boşluğa çift tıklayalım. 6. Açılan pencerede masaüstüne kopyaladığımız Boot.img dosyasını bulup seçelim. 7. Flash a tıklayalım. 8. Telefonu kapatalım ve 30 sn bekleyelim. Ses Açma (yukarı) tuşuna basılı tutup usb kablosunu bağlayalım. 9. Alttaki kutucukta yazılar çıkınca (finished) işlem tamamdır. Kabloyu çıkartın bu kısım önemli biraz hızlı olmanız lazım eliniz Ses Açma (yukarı) tuşu üzerinde hazır beklesin ama basmayın. 10. Telefonu açma tuşuna basıp bekleyelim ve telefonun sol üst kısmındaki bildirim ışığı yanınca ard arda Ses Açma (yukarı) tuşuna basalım. Ve karşımızda CWM (recovery) ekranı. Burada Dokunmatik çalışmaz mecburen Tuşlarla işlem yapacağız. Tuşlar ise şu şekilde:
Go Back: Önceki sayfaya gitmek için Power tuşu: Seçmek için Ses kısma tuşu : aşağı inmek için Ses açma tuşu : yukarı çıkmak için
Önce telefondaki gereksiz dosyaları silelim. (Merak etmeyin dosyalarınıza bi zarar gelmeyecek yani hafıza kartı zarar görmeyecek. ) 11. Ses (aşağı) tuşu ile wipe data/factory reset e gelip Power tuşu ile seçelim. 12. Bir sürü No arasından Yes in üzerine gelip seçelim. 13. Wipe cache partition a tıklayalım ve Yes i seçelim. 14. Advanced a tıklayalım ardından Wipe Dalvik Cache e tıklayalım ve Yes i seçelim. 15. Wipe Battery Stats ı seçelim ve Yes e tıklayalım. 16. +Go Back+ seçeneği ile basın önceki menüye gelelim. 17. Mounts and Storage ı seçelim. Buraya dikkat! 18. sırayla Format /system seçin Yes diyin Format /Cache seçin Yes diyin Format /Data seçin Yes diyin Dikkatli olun eğer Format /sdcard ı seçip Yes derseniz bütün dosyalarınız silinir yapmayın. 19. +Go Back+ seçeneği ile önceki sayfaya gelelim ve Install zip from Sdcard ı seçelim 20. Choose zip from Sdcard ı seçelim karşımıza Telefondaki dosyalarımız (sdcard) gelecektir. 21. Buradan kopyaladığımız Rom dosyasını bulup seçelim. (FXP208 ile başlayan dosya) 22. En altta Install from sdcard complete. yazısı çıkınca rom yükleme tamamlandı demektir. 23. +Go Back+ seçeneği ile önceki sayfaya gidelim ve Reboot system Now a tıklayalım. Bu işlem telefonu yeniden başlatacak. Elimiz yine Ses (yukarı) tuşunda olsun bildirim ışığı yanınca yine tuşa ard arda basıyoruz ve CWM ekranı açılıyor. Google uygulamalarını yüklemeden önce bir temizlik daha yapmamız gerekiyor. Ama bu sefer kısa...
wipe cache partition Advanced dan Wipe Dalvik Cache Mounts and Storage dan Format /Cache İşlemlerini yapalım.
24. İlk ekrana dönüp Install zip from sdcard ı ardından Choose zip from sdcard ı seçelim. Bu sefer Google uygulamalarını yani gapps ile başlayanı seçip yüklüyoruz yükleme tamamlanınca geri tuşuna basalım ve Reboot system Now a tıklayalım. şimdi telefonumuza dokunmayalım ve normal olarak açılmasını bekleyelim.
İlk açılış biraz uzun sürebilir (1-2 dk) telefon açılınca 5 dk kadar bekleyip yeniden başlatın. Artık sorunsuz kullanabilirsiniz.
bu mesaja neden kimse cevap atmamış bilmiyorum ama çok işime yaradı çok teşekkür ederim.
2dir senin sayende telefonu kurtarıyorum başka hiçbir yerde bulamadım böylesine şahane bir anlatım. Üzerimde büyük emeğin oldu Allah senden razı olsun birader sağolasın
arkadaşlar benim telefonum Xperia Go ve JB yüklü.Ben Flashtool ile GB yüklemeye çalışıyorum ancak bu hatayı verior.Nedeni ve Çözümü???