Şimdi Ara

Sony Xperia™ S | ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.491
Cevap
65
Favori
797.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Orijinalden alıntı: enginem

Xperia U da transparan kemer ekrandaki rengin yoğunluğuna göre renk değiştiriyor.S te böyle birşey yok değil mi?

Yok
    Bu yeni Xperia'lar çok ilginç
    En alt model U'da şeffaf bölüm renk değiştiriyor diğerlerinde yok(çok önemli bişey değil gerçi)
    P'de alüminyum kasa var en üst modelde yok

Xperia S in tanıtımında "transparan kemer ile bildirimlerinizi odanın her yerinden görebileceksiniz" gibi bi ifade vardı.
    O nasıl olacak ki?En azından 2-3 renge girmesi lazım.Facebook ta mavi,cevapsız çağrıda kırmızı vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::ÇaĞLaR::.

xperia s & galaxy s2 ekran karşılaştırması

Her türlü Bravia...Galaxy S2'nin renkleri kesinlikle doğal değil. Canlı canlı da gördüm tamamiyle doğal olmayan pastel renkler hakim çok çok kötü yani video ve fotolarda. Menüde geziniyorken veya oyun oynarken göze biraz daha canlı ve güzel gibi gelsede tamamiyle göz boyama. Sırf şu Bravia teknolojisi, tasarımı, kamera kalitesiyle beni kazanıyor Sony her türlü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Protoculture

quote:

Orijinalden alıntı: RAN7843

vayyy be yakında x peria alanlarla çoğulacak buraları bana kalırsa almasınlar bu modeli yazık yanii o paraya cihaza koydukları teknolojı % 70 şi eski teknolojı yani verilen verilecek paralara acıyorum ama tabiki zevk meselesiii bluetooth 2.1 koymuşlar elalem dediğim apell htc bluetoth 4.0 kullanıyor zaten bunlarında kameraları sağlam müzik kısmıda sağlam htc ve apell yeni jenarasyon işlemciler kullanırken sony ıkı yıl önceki işlemcilerini kullanıyor heralde sepettekı kalanları bedavaya aldı sony artık beni cezbetmiyor diğerlerinden ayırmıyorrrr

Rakipleri dört çekirdek islemcili modeller cıkartıyor da ne oluyor. Hangi uygulama kullanacak o dört çekirdeği? Telefon bu yahu, pc almıyorsunuz. Çift çekirdek uzunca bir süre yeter. Sony doğru zamanlamayla gidiyor bence. Şunu da belirteyim, Sony tasarımlarıyla her yıl farklı olmayı başarıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Xperia U da transparan kemer ekrandaki rengin yoğunluğuna göre renk değiştiriyor.S te böyle birşey yok değil mi?

Yok
    Bu yeni Xperia'lar çok ilginç
    En alt model U'da şeffaf bölüm renk değiştiriyor diğerlerinde yok(çok önemli bişey değil gerçi)
    P'de alüminyum kasa var en üst modelde yok

Xperia S in tanıtımında "transparan kemer ile bildirimlerinizi odanın her yerinden görebileceksiniz" gibi bi ifade vardı.
    O nasıl olacak ki?En azından 2-3 renge girmesi lazım.Facebook ta mavi,cevapsız çağrıda kırmızı vs.

Muhtemelen öyle olacak zaten. Xperia U'da seçtiğin temaya göre renk uyumluluğu yapmış oluyorsun o özellikle. Bu da olsaydı bu cihazda demediğim bir şey o özellik.

• xperia s yada arc s almayı düşündüğüm için bu konuyu güncel olarak takip etmekteym.. konuyla alakalı olmasada sizlere bir sorum olacak.. android işletim sistemli telefon kullanan arkdaşlarım var. android marketi inceledim baya bi ama iphonedeki bir çok oyun ve uygulama yok mesela asphalt 6 yada 5 gbi. benmi bulamadım yoksa gerçekten yokmu favori oyun ve uygulamalar android markette.. app storede baya bi uygulama var ücretsiz... şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozo_78

xperia s yada arc s almayı düşündüğüm için bu konuyu güncel olarak takip etmekteym.. konuyla alakalı olmasada sizlere bir sorum olacak.. android işletim sistemli telefon kullanan arkdaşlarım var. android marketi inceledim baya bi ama iphonedeki bir çok oyun ve uygulama yok mesela asphalt 6 yada 5 gbi. benmi bulamadım yoksa gerçekten yokmu favori oyun ve uygulamalar android markette.. app storede baya bi uygulama var ücretsiz... şimdiden teşekkürler

O dediğin ve demediğin her türlü oyunu bulabilirsin yeter ki ücretini öde yada kaçak yollara girerek. Nerdeyse ilk çıktığından beri android kullanan biri olarak ilk zamanlarda çokca ezildiğim ios market karşısında artık hiç de ezilmiyorum. Yabancı uygulamaların nerdeyse tamamı android de de var fakat Türk uygulamalarında ios bariz üstün. Niyeyse TR de android desteği çok fazla yok ki bildiğim kadarı ile android li tel sayısı daha fazla olduğu halde.

• Android market tüm uygulamaları ile birlikte 2012 sonuna doğru türkiye ye açılıyor bu sayede tüm iceriklere ulasa bileceğiz malum google ile vergi sorunu yüzünden dışlanmıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAN7843

vayyy be yakında x peria alanlarla çoğulacak buraları bana kalırsa almasınlar bu modeli yazık yanii o paraya cihaza koydukları teknolojı % 70 şi eski teknolojı yani verilen verilecek paralara acıyorum ama tabiki zevk meselesiii bluetooth 2.1 koymuşlar elalem dediğim apell htc bluetoth 4.0 kullanıyor zaten bunlarında kameraları sağlam müzik kısmıda sağlam htc ve apell yeni jenarasyon işlemciler kullanırken sony ıkı yıl önceki işlemcilerini kullanıyor heralde sepettekı kalanları bedavaya aldı sony artık beni cezbetmiyor diğerlerinden ayırmıyorrrr

O değil de apell nedir?

Bu telefon ekran olarak şu anda piyasadakilerin en iyisi. Şu anda satışa sunulmuș 342 ppi'lik başka telefon var mı? Varsa söyleyin ben bilmiyor olabilirim. Retina display diye adlandırılan ve abartılan iPhone 4s ekranı bile 326 ppi yanlış hatırlamıyorsam. Adamlar ekranı geliştirip the new iPad diye sundukları zaman vayy diyorsunuz ki iPad da retina ekran diye sunulan şey 300 ppi in bile altında. Samsung ve diğer bazı firmaların kullandığı Super AMOLED plus teknolojisinin de renkleri gösterme konusundaki doğallıktan uzaklığı ortada. Kısacası en iyi ekran bu telefonda ve renkleri en doğru biçimde gösteren Sony BRAVIA Engine de cabası. Fotoğraf kalitesi de yapılan testlere göre çok iyi ayrıca bu konuda ve müzik kalitesi konusunda Sony isminin gereğini yerine getirir! En çok işime yarayacak özellik tuş kilidi kapalıyken bile bir saniyede fotoğraf çekimine hazır hale gelmesi. Tasarım olarak da söylenecek söz yok diğer telefonlardan fazlasıyla ayrılıyor. Hasılı, her türlü işimi fazlasıyla göreceğinden ve bunu yaparken de mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunacağından bu telefonu fiyat ne olursa olsun en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Telefonun çift çekirdekli işlemcisi 2 yıl boyunca her türlü işimi fazlasıyla görür.. Zaten şu anda hangi işlemciyi alırsan al 2 yıl geçmeden demode olacak. Teknoloji firmaları elindekinin eski olduğunu psikolojik olarak sana dayatacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 13 Mart 2012; 5:25:50 >

• adresinde detaylı sayılabilecek bir başka inceleme mevcut. Sitenin kendi karşılaştırma aracıyla boyutunu kendi cihazımla karşılaştırdığımda alışması zor bir boyut farkı var. Artıları şöyle görünüyor:

+12MP kamerası gündüz çekimlerinde rakiplerine göre başarılı.
    +Ekranı müthiş. Hem çözünürlük, hem gün ışığı görünürlüğü, hem görüş açısı, hem de dokunmatik bakımından.
    +Donanımı oldukça yeterli.
    +Kamerasıyla övünen bir cihaz olduğundan tuş kilidini açmadan 1 saniye içinde kamerayı etkinleştirip resim çekmek mümkün.
    +HDMI çıkışı ek işlevlere sahip, USB OTG standart.
    +Dahili 32GB bellek mevcut.

Ancak kamerasıyla öne çıkmak isteyen bir cihaz olduğu halde resim kalitesini hiç beğenmedim. Şahsen çok resim çektiğim için bir Nokia N8 sahibiyim, nerede N8'in 12MP'i nerede Xperia S'in 12MP'i. Elbette ciddi bir sensör farkı var ama XMOR'dan daha fazlasını beklerdim açıkçası.

Yine de cihazı elime oturtmayı becerebilirsem alacağım sanırım. Artık Symbian ile olmayacak, Pureview'i beklemek istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tarzanabi

adresinde detaylı sayılabilecek bir başka inceleme mevcut. Sitenin kendi karşılaştırma aracıyla boyutunu kendi cihazımla karşılaştırdığımda alışması zor bir boyut farkı var. Artıları şöyle görünüyor:

+12MP kamerası gündüz çekimlerinde rakiplerine göre başarılı.
    +Ekranı müthiş. Hem çözünürlük, hem gün ışığı görünürlüğü, hem görüş açısı, hem de dokunmatik bakımından.
    +Donanımı oldukça yeterli.
    +Kamerasıyla övünen bir cihaz olduğundan tuş kilidini açmadan 1 saniye içinde kamerayı etkinleştirip resim çekmek mümkün.
    +HDMI çıkışı ek işlevlere sahip, USB OTG standart.
    +Dahili 32GB bellek mevcut.

Ancak kamerasıyla öne çıkmak isteyen bir cihaz olduğu halde resim kalitesini hiç beğenmedim. Şahsen çok resim çektiğim için bir Nokia N8 sahibiyim, nerede N8'in 12MP'i nerede Xperia S'in 12MP'i. Elbette ciddi bir sensör farkı var ama XMOR'dan daha fazlasını beklerdim açıkçası.

Yine de cihazı elime oturtmayı becerebilirsem alacağım sanırım. Artık Symbian ile olmayacak, Pureview'i beklemek istemiyorum.

Bu tür işlerden pek anlamam ama croplarda N8'den daha başarılı gibi
    http://www.gsmarena.com/showpic.php3?sImg=reviewsimg/xperia-s-vs-galaxy-s-ii/crops/gsmarena_001.jpg&idReview=734&idPage=3

• Aslında phonearena'dan çok gsmarena'ya güvenmek lazım, onlar daha nesnel inceleme yapıyorlar. O yüzden gsmarena'nın detaylı incelemesine göre kamerayı değerlendirmek lazım, o da birkaç güne hazır olur herhalde.

Elbette yeni almış arkadaşlarımız kendi çekimlerini koyarlarsa daha bile güzel olur
  • Gsmarena'da S2 ile karşılaştırma konusu var ve birçok açıdan s2'den daha iyi bir telefon olduğu görülüyor. Kamera karşılaştırmasına N8'i de katmışlar ve Xperia S çok başarılı gerçekten. Hatta bence aşırı başarılı. Fotoğrafa sığdırdığı alanın biraz daha dar olması biraz kötü. Tabi bu da detay olarak avantaj getiriyor.

Genel olarak çok iyi bir telefon ama s3,one x,4x hd gibi telefonlar 4 çekirdekli işlemcileriyle maksimum 1700-1800 civarından piyasaya girecekler ve başka özgün özellikleri de olacaktır. Onlar bu fiyattan girerken xperia s'in en fazla 1500-1600'den girmesi lazım ki tutulsun. Onlarla aynı fiyattan girmemeli. Şu anda s2'ye göre üstün olduğu noktalar var ama s3 çıkınca pek bir üstünlüğü olmayacak xperia s'in. 4 çekirdekli işlemci, büyük ihtimalle daha iyi grafik birimi ve daha iyi pil ömrü avantajları olunca o telefonlarla baş edemeyecek xperia s. Umarım haddini aşmayan bir fiyattan gelir ülkemize.

• quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

Gsmarena'da S2 ile karşılaştırma konusu var ve birçok açıdan s2'den daha iyi bir telefon olduğu görülüyor. Kamera karşılaştırmasına N8'i de katmışlar ve Xperia S çok başarılı gerçekten. Hatta bence aşırı başarılı. Fotoğrafa sığdırdığı alanın biraz daha dar olması biraz kötü. Tabi bu da detay olarak avantaj getiriyor.

Genel olarak çok iyi bir telefon ama s3,one x,4x hd gibi telefonlar 4 çekirdekli işlemcileriyle maksimum 1700-1800 civarından piyasaya girecekler ve başka özgün özellikleri de olacaktır. Onlar bu fiyattan girerken xperia s'in en fazla 1500-1600'den girmesi lazım ki tutulsun. Onlarla aynı fiyattan girmemeli. Şu anda s2'ye göre üstün olduğu noktalar var ama s3 çıkınca pek bir üstünlüğü olmayacak xperia s'in. 4 çekirdekli işlemci, büyük ihtimalle daha iyi grafik birimi ve daha iyi pil ömrü avantajları olunca o telefonlarla baş edemeyecek xperia s. Umarım haddini aşmayan bir fiyattan gelir ülkemize.

Yahu şu donanım takıntısını çıkarın aklınızdan. 4 çekirdekli model çıkartıyorlar da ne yapacaksın o 4 çekirdekle. Uygulama yok ki! Boşa pil tüketimi. Daha çift çekirdeği kullanacak uygulaması sayısı bile çok fazla değil. Fiyatı da çok iyi düzeyde olacak merak etmeyin. Sony sağlam bir stratejiyle gidiyor. Daha fazla müşteri kitlesi elde etmek istiyor. Bunun için de fiyatları makul düzeyde tutacak ve tabiiki hep geriden gelecek rakiplerine göre, işin özünde tam zamanında gitmeye devam edecek. Fakat kullanılan gpu gerçekten kötü, onu belirteyim. Galaxy S2'deki gibi Mali 400 olsaydı çok daha iyi grafik performansı elde ederdi. Zira mali 400'ün gücünü herkes gördü. Gerçi 800x400 çözünürlükte gördük performansını. Xperia S'deki HD ekranda nasıl bir performans verirdi bilemiyoruz.

• Arc S 'e göre biraz daha kalın. Ama donanım farkını düşünürsen bu kadar fark olması doğal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protoculture

quote:

Gsmarena'da S2 ile karşılaştırma konusu var ve birçok açıdan s2'den daha iyi bir telefon olduğu görülüyor. Kamera karşılaştırmasına N8'i de katmışlar ve Xperia S çok başarılı gerçekten. Hatta bence aşırı başarılı. Fotoğrafa sığdırdığı alanın biraz daha dar olması biraz kötü. Tabi bu da detay olarak avantaj getiriyor.

Yahu şu donanım takıntısını çıkarın aklınızdan. 4 çekirdekli model çıkartıyorlar da ne yapacaksın o 4 çekirdekle. Uygulama yok ki! Boşa pil tüketimi. Daha çift çekirdeği kullanacak uygulaması sayısı bile çok fazla değil. Fiyatı da çok iyi düzeyde olacak merak etmeyin. Sony sağlam bir stratejiyle gidiyor. Daha fazla müşteri kitlesi elde etmek istiyor. Bunun için de fiyatları makul düzeyde tutacak ve tabiiki hep geriden gelecek rakiplerine göre, işin özünde tam zamanında gitmeye devam edecek. Fakat kullanılan gpu gerçekten kötü, onu belirteyim. Galaxy S2'deki gibi Mali 400 olsaydı çok daha iyi grafik performansı elde ederdi. Zira mali 400'ün gücünü herkes gördü. Gerçi 800x400 çözünürlükte gördük performansını. Xperia S'deki HD ekranda nasıl bir performans verirdi bilemiyoruz.

4 çekirdekle ne yapacaksın demek kolay ama aynı fiyattan çıkarsa 4 çekirdekli olanı almayı düşünürsün sen de. Niye yeni teknoloji varken 1 sene önce çıkan telefonlardaki teknolojiye aynı parayı vereyim. 2 çekirdekli eskiteknolojiyi almam için ucuz olmalı tabii ki. Aynı fiyattan çıkarsa alanın aklına şaşarım. Tabi illa xperia s alıcam demiyorsa.

• quote:

4 çekirdekle ne yapacaksın demek kolay ama aynı fiyattan çıkarsa 4 çekirdekli olanı almayı düşünürsün sen de. Niye yeni teknoloji varken 1 sene önce çıkan telefonlardaki teknolojiye aynı parayı vereyim. 2 çekirdekli eskiteknolojiyi almam için ucuz olmalı tabii ki. Aynı fiyattan çıkarsa alanın aklına şaşarım. Tabi illa xperia s alıcam demiyorsa.

Haklısın tabii, aynı fiyata çıkarsa yeni teknoloji almak daha mantıklı. Aynı fiyat düzeylerinde olmayacaktır buna eminim. Sony de ona göre bir strateji belirlemiştir elbet
  • quote:

aynen katılıyorum benimde tam demek istediğim o gelen telefonları hiç söylemiyorum bile yani millet yardırdı gidiyor aynı fiyata biraz daha fazlasına daha farklı şeyler alına bilir sony gidipte 1499 üstünde bir fiyat verirse telefonları öldürmüş olur tasarımda bi yere kadar 1700TL den bahsediyor

siz hiç 2500 tl verip sırtınızda tablo ile dolaştınızmı sokaklarda abi bu çok güzel çizmişler boyamışlar verdim parayı aldım ! ne işe yarıyor hiç

buda öyle olur yani tmm tasarım farklı olabilir daha ele yatkın göze güzel gelebilir ama içini eski teknoloji ile doldurup birde daha iyileri varken fiyatı çoşturursa üsteki örnek gibi olur.

• quote:

Arkadaşım SE alanların çoğu süper hızlı işlemcisi, vs için değil, tasarımı kullanışlılığı malzeme kalitesi vs. için alıyor. Arc S ile S2 neredeyse aynı para ama S2 ile Arc S i bir eline aldıysan ne demek istediğimi anlıyabilirsin sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

quote:

aynen katılıyorum benimde tam demek istediğim o gelen telefonları hiç söylemiyorum bile yani millet yardırdı gidiyor aynı fiyata biraz daha fazlasına daha farklı şeyler alına bilir sony gidipte 1499 üstünde bir fiyat verirse telefonları öldürmüş olur tasarımda bi yere kadar 1700TL den bahsediyor

siz hiç 2500 tl verip sırtınızda tablo ile dolaştınızmı sokaklarda abi bu çok güzel çizmişler boyamışlar verdim parayı aldım ! ne işe yarıyor hiç

buda öyle olur yani tmm tasarım farklı olabilir daha ele yatkın göze güzel gelebilir ama içini eski teknoloji ile doldurup birde daha iyileri varken fiyatı çoşturursa üsteki örnek gibi olur.

Eski teknoloji dediğin geçen senenin teknolojisi ve kullanım amacına yeni ulaşan bir teknoloji. Çok da eski değil yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara da sıhhıyede 1650 tl den şuan satılmakta ki bence epey yüksek bi rakkam ne zamandır beklediğim halde biraz daha bekleme kararı aldım.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.