Şimdi Ara

SONY XPERIA M2 DUAL ÇİFT SİM KART AYNI ANDA AKTİF DEĞİL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • DUAL SİM DUAL ACTİVE (FULL ACTİVE DE DENİYOR) TR DE YOK...SADECE HTC ONE M7 DUAL SİM,LENOVA VİBE K910 ,HUWAEİ ASCEND P7 VE HONOR6 DUAL SİM OLANLARDA VAR
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem1998

    Arkadaşlar, Sony web sayfasını inceleyerek Aynı anda her iki hattında aktif olduğunu ve bir hat ile görüşme yaparken diğer hattan gelen çağrıyı da telesekretere düşmeden alabileceğini birini bekletip diğeriyle görüşebileceğini vaad eden Xperia M2 Dual cihazını satın aldım. Kabus başladı. İki sim kartı da taktım. Bir sim kart ile arama yaptığında veya çağrı geldiğinide diğer sim kart işareti kum saatine dönerek hat kapanıyor ve o anda sizi birisi ararsa aradığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor mesajı çıkıyor. Yani telefon sony web sayfasında vaadeilenin aksine tek işlemcili çift sim kartlı cihazlar gibi çalışıyor. Cihazı satın aldığım Torium AVM de ki Sony Center Tarlacılar elektroniğe getirdim, bana satarken, abi kutusunu atma bir ay içerisinde bir arıza olursa birebir değişim yapıcaz diyen arkadaşlar, servisten arıza kağıdı getir deyip ne paramı iade ettiler ne de cihazı değiştirdiler. KVK servisine götürdüm cihazı ve problemi anlattım. 10 gün serviste kaldı ve hiçbirşey yapmadan, "hiç bir arızaya rastlanmamıştır" diyerek cihazı bana iade ettiler. Sony müşteri hizmetlerini aradım. Bana cihazın bu özelliğinin web sayfalarında yazdığını ancak şuan için kullanılamadığını ilerleyen zamanlarda güncellemelerle düzeleceğini söylediler. Bende kardeşim cihazı ben bu özellikten dolayı aldım ozaman madem olmayan özellikleri yazarak bizi kandırıyorsunuz o zaman paramı iade edin dedim, bana tüketici mahkemesine başvurma hakkınız var deyip iadede yapmadılar.
    Sony Xperia M2 Dual alıpta çift işlemcili gibi kullanmayı düşünen arkadaşlar sakın almasınlar zira cihazlar arızalı. İnternetten birkaç kişi bulup onların cihazlarını da sorduğumda hepsi bu şekilde tek işlemcili gibi çalışıyor dediler. Sizleri uyarmak adına bu metni yazdım. Ayırca Sony firmasının bu ayıplı malı satarken bizi dikkate almamasının yanında belki donanım haber kendilerine bu konuyu teknolojik olarak açıklarlarsa dikkate alırlar diye umuyorum.
    Hepinize saygılar. Sorusu olanlar için;
    M. Erdem Güngör 0532 382 79 82 iletişim.
     SONY XPERIA M2 DUAL ÇİFT SİM KART AYNI ANDA AKTİF DEĞİL

    19.11.2014 tarihinde M2 Dual aldım, telefonumda çift sim kart aynı anda aktif şekilde çalışıyor. burada yazılanları okuduktan sonra tereddüt etmiştim ama tereddüt etmeden satın alabilirsiniz, sorun yaşayan arkadaşlar da güncelleme yaparsa sorun çözülecektir diye tahmin ediyorum.

    Telefonumun android sürümü: 4.4.2
    derleme no: 18.3.B.0.31

    Sistem şu şekilde çalışıyor:
    çağrı yönlendirme menüsündeki kapalıyken yönlendirme işini otomatik yapıyor
    1. sim numaranızı 2.'ye ---- 2. sim'i ise 1. sim'e kapalıyken yönlendiriyor. Çift sim erişebilirliğini ise aktif hale getirerek sistem çalışır hale geliyor. Tabi yönlendirilen çağrıyı cevapladığınızda hattınıza ek ücret yansıyabilir. bu yüzden çağrı bildirimini alıp sonra geri dönüş yapmak en mantıklısı.

    Sistem çalışmıyor diyen arkadaşlar, çalışsa bile yönlendirmeden ibaret bir sistem, kendiniz çağrı yönlendirmeden birini diğerine yönlendirip kullanabilirsiniz.


    Umarım faydalı olur, bu arada telefonun pili ortalama kullanımda 2 gün gitti, ilk aldığım gün 3 saat kurcaladım şarjı %25 ancak eksildi, performansı da gayet iyi hiçbir takılma kilitlenmeye rastlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOnale -- 21 Kasım 2014; 20:01:24 >
    _____________________________




  • arkadaşların bahsettiği durum farklı. normalde 2 hat ta aktif görünüyor ama bir hattan çağrı gelince diğer hat pasif duruma geçiyor. telefon ekranından görürsünüz kum saati çıkıyor yanında.
    _____________________________
  • arkadaşlar bugün sony expria m2 dual aldım.burdaki söylenen sorun bendede oldu fakat sorunu çözdüm. Çözüm yöntemi aşağıdaki gibidir.

    1)ayarlar..> çift sim ayarları girip sim 1 ve sim 2 aktif(etkin)konuma getireceksiniz.
    2)ayarlar-->çift sim ayarları çift sim erişebilirliğini etkin konuma getireceksiniz.açılan pencere ilk kısıma sim2 numaranızı, ikinci kısıma sim 1 numaranızı yazınız. ayarları kaydediniz.
    3)ayarlar-->çağrı ayarlarına giriniz.sim1 yazan menü içinde ek ayarlara tıklayınız.çağrı bekletmeyi aktif(etkin)konuma getiriniz.
    4)ayarlar-->çağrı ayarlarına giriniz.sim2 yazan menü içinde ek ayarlara tıklayınız.çağrı bekletmeyi aktif(etkin)konuma getiriniz.

    yukarda anlattıklarımı yaptığınız zaman bir simle konuşurken diğer sim'e gelen arama otomatik olarak gözükmekte ve hat meşgüle düşmemektedir.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mjnet

    arkadaşlar bugün sony expria m2 dual aldım.burdaki söylenen sorun bendede oldu fakat sorunu çözdüm. Çözüm yöntemi aşağıdaki gibidir.

    1)ayarlar..> çift sim ayarları girip sim 1 ve sim 2 aktif(etkin)konuma getireceksiniz.
    2)ayarlar-->çift sim ayarları çift sim erişebilirliğini etkin konuma getireceksiniz.açılan pencere ilk kısıma sim2 numaranızı, ikinci kısıma sim 1 numaranızı yazınız. ayarları kaydediniz.
    3)ayarlar-->çağrı ayarlarına giriniz.sim1 yazan menü içinde ek ayarlara tıklayınız.çağrı bekletmeyi aktif(etkin)konuma getiriniz.
    4)ayarlar-->çağrı ayarlarına giriniz.sim2 yazan menü içinde ek ayarlara tıklayınız.çağrı bekletmeyi aktif(etkin)konuma getiriniz.

    yukarda anlattıklarımı yaptığınız zaman bir simle konuşurken diğer sim'e gelen arama otomatik olarak gözükmekte ve hat meşgüle düşmemektedir.



    bende çift sim kartlı uygun bit tlf arıyorum şuanda gm discovery kullanıyorum ancak onu hanıma verip kendime yine çift sim kartlı daha iyi bir tlf almak istiyorum
    gm 2 samsung taklidi gibi olduğu için başka markalara yönelmek istiyorum asus zenfone 6 iyi ancak 6" olayı çok abartı geliyor şuanda bana
    sony xperia m2 aklıma yatıyor ancak aynı rakamlara daha uygun başka bir marka model bulabilirmiyim diye bakınıyorum :D
    siz ne dersiniz m2 sizce nasıl artı eksi yönleri nelerdir kullanıcı olarak tavsiye yorumlarmısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecastle37 -- 23 Kasım 2014; 23:07:03 >
    _____________________________




  • Telefonu bir haftadır kullanıyorum, oyun oynamıyorum ama facebook whatsupp yüklü, 2 sim de aktif, şirket maili kurulu ve sürekli senkronizasyon açık, mobil bağlantı sürekli açık, telefonu dün sabah şarjdan çıkardım dün gece şarja takmadım şu an batarya %58'de. Günde ortalama 3-4 saat ekran sürekli açık maillere bakıyorum, işe gidip gelirken sürekli gazete okuyorum ve akşamları da twitter facebook kullanıyorum.

    Telefon şimdiye kadar hiç kilitlenmedi, anlık takılma bile yapmadı.
    Kamerası oldukça iyi, bu fiyata göre bence yeterli. Ses kalitesi, kulaklık ve hoparlör ses seviyesi yeterli.

    Fiyatına göre olumsuz birşey yazmak pek mümkün değil, ben tavsiye ederim. Ama çok daha üst kalite bir telefon istersen Z3 Dual çıktı onu alabilirsin.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerbilisim

    Telefonu bir haftadır kullanıyorum, oyun oynamıyorum ama facebook whatsupp yüklü, 2 sim de aktif, şirket maili kurulu ve sürekli senkronizasyon açık, mobil bağlantı sürekli açık, telefonu dün sabah şarjdan çıkardım dün gece şarja takmadım şu an batarya %58'de. Günde ortalama 3-4 saat ekran sürekli açık maillere bakıyorum, işe gidip gelirken sürekli gazete okuyorum ve akşamları da twitter facebook kullanıyorum.

    Telefon şimdiye kadar hiç kilitlenmedi, anlık takılma bile yapmadı.
    Kamerası oldukça iyi, bu fiyata göre bence yeterli. Ses kalitesi, kulaklık ve hoparlör ses seviyesi yeterli.

    Fiyatına göre olumsuz birşey yazmak pek mümkün değil, ben tavsiye ederim. Ama çok daha üst kalite bir telefon istersen Z3 Dual çıktı onu alabilirsin.

    Hocam bende z3 çift hatlı için niyetlendim ama çift sim aktif olması olayı kafamı karıştırıyordu.
    Şimdi sizde aktif mi?
    yani bi hatta çağrı geldiğinde diğerinden de çağrı geliyormu
    _____________________________




  • Arkadaşlar bir hatta devam eden çağrı varken diğer hattınız arandığında çağrı geliyor, çağrı bekletmede olduğu gibi telefona bildirim geliyor isterseniz 2. çağrıyı da cevaplayabilirsiniz AMA!!!

    Bu çağrı yönetim sistemi telefonun fiziki bir özelliği değil, sadece menüye konulan basit bir kandırmaca ile yapılıyor.

    Örneğin siz 1. hattınız ile bir görüşme yapıyorsunuz, o anda ekranda 2. hattın şebekesi kayboluyor ve kum saati çıkıyor. Peki siz 1. hatta görüşme yaparken 2. hattınıza da çağrı gelirse ne oluyor?
    İşte o zaman da her telefonda Çağrı yönlendirme menüsünde olan "KAPALIYKEN ÇAĞRILARI YÖNLENDİRME" özelliği kullanılarak aslında o an kapalı olan 2. hattınız 1. hatta yönlendiriliyor ve siz konuşurken 2. hattan "Yönlendirmeyle" gelen çağrınızdan haberdar oluyorsunuz. tıpkı "Çağrı bekletme" seçeneği gibi Çağrıyı yanıtlayabilirsiniz ama yönlendirmeyle gelen bu aramayı açarsanız 2. hatta ek olarak şebekeden yönlendirme ücreti gelecektir.

    Cihazın menüsünde "Çift Sim Erişebilirliği" diye bir menü var ama bu menüyü aktif hale getirmek aslında her iki hattı kapalıyken bir diğerine yönlendirme yapıyor. Aslında piyasadaki herhangi bir çift simli telefonu da alıp "kapalıyken çağrı yönlendirme" menüsünden iki hattı birbirine yönlendirip çağrı bekletmeyi de açarsanız aynı şey olacak. Sony sadece bu yönlendirme işlemini yapması için menüye bir seçenek koymuş.


    Kafam karıştı anlamadım diyorsanız:
    Evet, telefonda devam eden bir konuşmanız varken diğer hattan gelen çağrıyı da alabiliyorsunuz. (Ama bu şekilde gelen çağrıyı cevaplarsanız konuşma başına operatör tarifenize ek çağrı yönlendirme ücreti uygulayacaktır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOnale -- 27 Kasım 2014; 12:42:44 >
    _____________________________




  • Aynen öyle, yukarıda açıklamaları ve resimleri olan yazıları incelerseniz Sonynin bu konuda önceleri yanlış bilgilendirdiğini anlarsınız. Buna benzer şikayetler yurdışında da olmuş. Ben tüketici haklarına şikayet ettim. 2 ay geçti henüz dönüş yok.

    Düşünün, bu sorun için cihaz 24-25 gün KVK üst düzey serviste durdu, müşteri hizmetleri "evet bu konuda sorun var araştırıyoruz, yazılım çakışması olabilir, yurtdışı ile görüşüyoruz" dendi. Ne olduysa bir ay sonra "hayır sorun yok bu telefon böyledir" dendi. Sitedeki tanıtımda kullanılan cümleler değişti vs..

    Ben bu şekilde yönlendirmeyi zaten iki farklı telefondan da yapabilirim. Hatta operatörümü arayarak bile yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYAĞMUR -- 27 Kasım 2014; 12:51:18 >
    _____________________________
  • @tamerbilişim

    hocam çok tşk ederim açıklama için.
    peki sizce telefon alınır mı?
    Z3 düşünmüştüm ama çok pahalı.
    Ramin düşük olması düşündürüyor beni,çok oyun oynayan biri değilim ama internet için yetermi hız?
    _____________________________
  • gulhana G kullanıcısına yanıt
    Daha önce LG P880 vardı bende, şarjı mobil açıkken 1 günü zor tamamlıyordu, ısınma problemi vardı, cihazın kurcaladığınızda şarjı çok çabuk eksiliyordu, örneğin yarım saat haber okumakla ekran parlaklığı kısıkken bile en az %20 pil harcıyordu.

    Bu telefonu 1 haftadır kullanıyorum, öncelikle en büyük artısı şarjı. 2 sim aktif, mobil internet aktif, şirket mail hesabım sürekli senkronizasyon halinde, günde en az 2 saat nette dolanıyorum ve 2 günü rahat çıkarıyor. (Facebook, whatsup, twitter kurulu). Bu sabah şarjdan çıkaralı 7 saate yakın oldu, yarım saat serviste haber okudum, maillerimi kontrol ediyorum ve şarjı şu an %87'de.

    Telefonda ısınma kesinlikle yok ve stabil çalışıyor. Şu ana kadar ekran kilidi açmada ya da herhangi bir uygulamaya tıkladığımda anlık takılmaya bile rastlamadım belki zamanla ortaya çıkacaktır. Telefonumda oyun yüklü değil, oyun performansını test edecek kadar oyun bilgim de yok :)

    Cihaz performans olarak s3 ayarında denilebilir, pili tüketimi s3ten daha iyi olabilir. Arka kamerası gayet iyi ancak ön kamera biraz karanlık ve VGA (640x480) çözünürlükte.

    Bence internet için özellikleri gayet yeterli ancak karar yine de sizin. Şahsi fikrim 2000 liraya 1 telefon almaktansa, 800-900 liraya şimdi bir tane alıp 2 sene sonra garanti bitince o gün için yine 800-900 lira gibi bir fiyata daha iyi özelliklerde tekrar sıfır bir telefon almak daha mantıklı, kim bilir belki 2016 sonunda z3 ayarında telefonlar bu fiyata satılacak.
    _____________________________




  • Hocam gene tşk ederim ,detaylı açıklama için:)
    tam bu telefona karar vermişken huawei g7 çıktı karşıma,özellikleri biraz daha iyi gibi duruyor.
    acaip kafam karıştı
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerbilisim

    Arkadaşlar bir hatta devam eden çağrı varken diğer hattınız arandığında çağrı geliyor, çağrı bekletmede olduğu gibi telefona bildirim geliyor isterseniz 2. çağrıyı da cevaplayabilirsiniz AMA!!!

    Bu çağrı yönetim sistemi telefonun fiziki bir özelliği değil, sadece menüye konulan basit bir kandırmaca ile yapılıyor.

    Örneğin siz 1. hattınız ile bir görüşme yapıyorsunuz, o anda ekranda 2. hattın şebekesi kayboluyor ve kum saati çıkıyor. Peki siz 1. hatta görüşme yaparken 2. hattınıza da çağrı gelirse ne oluyor?
    İşte o zaman da her telefonda Çağrı yönlendirme menüsünde olan "KAPALIYKEN ÇAĞRILARI YÖNLENDİRME" özelliği kullanılarak aslında o an kapalı olan 2. hattınız 1. hatta yönlendiriliyor ve siz konuşurken 2. hattan "Yönlendirmeyle" gelen çağrınızdan haberdar oluyorsunuz. tıpkı "Çağrı bekletme" seçeneği gibi Çağrıyı yanıtlayabilirsiniz ama yönlendirmeyle gelen bu aramayı açarsanız 2. hatta ek olarak şebekeden yönlendirme ücreti gelecektir.

    Cihazın menüsünde "Çift Sim Erişebilirliği" diye bir menü var ama bu menüyü aktif hale getirmek aslında her iki hattı kapalıyken bir diğerine yönlendirme yapıyor. Aslında piyasadaki herhangi bir çift simli telefonu da alıp "kapalıyken çağrı yönlendirme" menüsünden iki hattı birbirine yönlendirip çağrı bekletmeyi de açarsanız aynı şey olacak. Sony sadece bu yönlendirme işlemini yapması için menüye bir seçenek koymuş.


    Kafam karıştı anlamadım diyorsanız:
    Evet, telefonda devam eden bir konuşmanız varken diğer hattan gelen çağrıyı da alabiliyorsunuz. (Ama bu şekilde gelen çağrıyı cevaplarsanız konuşma başına operatör tarifenize ek çağrı yönlendirme ücreti uygulayacaktır.)



    Hocam bende telefonu aldım.
    Çift sim ayarlarına girdiğim zaman,cift sim erişilebilirliği butonu aktif değil.
    Bir sefer aktif oldu,ondada şebeke hatası dedi.
    Nerde yanlış yapıyorum acaba.
     SONY XPERIA M2 DUAL ÇİFT SİM KART AYNI ANDA AKTİF DEĞİL SONY XPERIA M2 DUAL ÇİFT SİM KART AYNI ANDA AKTİF DEĞİL
    _____________________________




  • Bende de benzer hata olmuştu, kontrol ettiğimde şirket hattımın çağrı yönlendirme kısıtı varmış, manuel çağrı yönlendirmeyi denedim sürekli şebeke hatası alınca şirket hattımdaki yönlendirme hizmetini kullanıma açtırdım düzelmişti benzer bir sorun olabilir. şebeke yönlendirmeye müsaade etmeyince şebeke hatası veriyor.

    Bu arada çift sim kart menüsü pasif olsa da birkaç kez basıldığında aktif hale geliyor (eğer bir şebeke hatası yoksa)
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerbilisim

    Bende de benzer hata olmuştu, kontrol ettiğimde şirket hattımın çağrı yönlendirme kısıtı varmış, manuel çağrı yönlendirmeyi denedim sürekli şebeke hatası alınca şirket hattımdaki yönlendirme hizmetini kullanıma açtırdım düzelmişti benzer bir sorun olabilir. şebeke yönlendirmeye müsaade etmeyince şebeke hatası veriyor.

    Bu arada çift sim kart menüsü pasif olsa da birkaç kez basıldığında aktif hale geliyor (eğer bir şebeke hatası yoksa)

    Bir türlü halledemedim hocam,aktif olmuyor bir türlü.
    Aslında daha büyük bir sorunum var.
    Ne yaptımsa mobil ağı etkinleştiremedim.
    Veri trafiği için Sim1 seçili.
    Mobil şebekeler de sim1 yalnızca wcdma seçili ve mobil veri trafiği ve veri dolaşımı işaretli
    ama bir türlü bağlanmıyor.
    _____________________________




  • Mobil şebeke ayarlarında gibi Mobil Ağı kullanmak istediğiniz SIM'i (Örneğin SIM 1) WCDMA/GSM olarak seçin, SIM 2'yi de "sadece GSM" olarak seçin. Mobil veri trafiğini sadece SIM2 için aktif hale getirip deneyin, bende bu şekilde çalışıyor.
    _____________________________
  • Tüketici hakem heyetine vereli 3 ay oldu. Bugün dosyanın durumunu sormaya gittim. Ancak hala Sony'nin savunması bekleniyormuş
    _____________________________
  • Ve mutlu son, Tüketici Hakem Heyeti kararına göre ücret iadesi işlemleri için Sony yetkili servise davet edildim...
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.