Şimdi Ara

Sony XPERIA M2 Dual - Android 4.4.2 KitKat Güncelleme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz M2 LTE sürümüne Android 4.4.2 KitKat dağıtımı 18 Ağustos'ta başlandı, ancak M2 Dual sahipleri hala Jelly Bean 4.3 kullanıyor, Türkiye için güncelleme çıkmış değil. Bu rehberde güncelleme alamayan arkadaşlar için M2 Dual cihazımıza tamamiyle YASAL olan KitKat 4.4.2 sürümünü kurmayı anlatacağım.

Bir bilgilendirme yapayım; bu işlem sonucunda güncellemeden farklı olarak telefona komple format atacağız. Yani telefon hafızasındaki tüm bilgilerimiz gidecek, bu sebeple rehberinizin ve önemli dosyalarınızın yedeğini lütfen alın. Herhangi bir veri kaybında kesinlikle sorumluluk kabul etmiyorum.

* Öncelikle gerekli dosyalarımızı edinelim;
    1. 18.3.B.0.31 Customized MEA - M2 Dual için Android KitKat 4.4.2 Firmware dosyası.
    2. Sony FlashTool - Flash işlemini gerçekleştireceğimiz program.
    3. Sony PC Companion - Sony'nin resmi güncelleme yazılımı (içerdiği USB sürücülerinden ötürü kurmamız gerekiyor)

* Tüm dosyaları indirdikten sonra, programları ayarlayalım;
    1. FlashTool'u kurun.
    2. İndirmiş olduğunuz .FTF uzantılı Firmware dosyasını C:\Flashtool\firmwares dizini altına kopyalayın.
    3. Flashtool için Sony sürücülerini kurun. Bu sürücüler; C:\Flashtool\drivers dizini altında Flashtool-drivers.exe dosyasında mevcut. "Yönetici" olarak bu dosyayı çalıştırın, kurulum esnasında FLASHMODE, FASTBOOT ve XPERIA Z2 Drivers seçeneklerini seçmeniz gerekiyor. Kurulumu tamamlayın.
    4. Sony PC Companion yazılımını sisteminize kurun.

Eğer ilk defa sisteminize Flashtool kuruyorsanız, tüm bunları yaptıktan sonra küçük bir işlem daha yapmanızda fayda var. Hangi USB portundan flashlama işlemi yapacaksanız, o USB portuna telefon kapalı iken Ses kısma tuşuna basılı tutarak bağlayın. Telefonun Flashmode sürücüleri PC ye yüklenecek ve Flashtool programının herhangi bir hata vermesini önleyecektir.

* Artık cihazımızı flashlamaya hazırız;
    1. C:\Flashtool\Flashtool.exe dosyasını "Yönetici" olarak çalıştırın. (Sağ klik - Yönetici olarak çalıştır)
    2. Ufak bir bekleme işleminin ardından sol üst köşedeki "Yıldırım" işaretine tıklayarak "Flashmode" seçeneği ile devam edin.

3. Sol menüden "D2302 18.3.B.0.31 Customized MEA" yazılımını, Sağdaki seçeneklerden Wipe kısmı altında "CACHE, DATA" ve Misc kısmından "No final verification" seçeneklerini işaretleyin. (İşaretliyse öyle kalsın)

4. Herşey tamamsa "Flash" butonuna basın. Bir süre bekletecektir, ekranda "Preparing files for flashing" yazısını göreceksiniz.
    5. Hazırlık tamamlandığında ekranda telefonunuzu PC ye bağlamanız için uyarı çıkacaktır. Bu adımda telefon kapalı iken Ses kısma tuşuna basılı tutarak, orjinal kablosu ile USB portuna bağlayın (Az önce PC ye tanıtırken yaptığımız gibi). Telefon otomatik olarak flashlama işlemine başlayacaktır, yaklaşık 5-10 dakika sürebilir. BU ESNADA KESİNLİKLE HERHANGİ BAŞKA BİR CİHAZI USB PORTUNA BAĞLAMAYIN, SÖKMEYİN VE KABLO İLE OYNAMAYIN. Kesinti halinde telefonunuz brick olur, yani yazılımsal olarak çöker ve açılmaz.

Tüm adımları başarı ile tamamladığınızda ekrandaki log mesajlarında "Ending flash session" yazar. Telefonu artık USB portundan çekebilir ve açabilirsiniz. İlk açılış 5 dakika kadar sürebilir, paniklemeyin.

M2 Dual Android 4.4.2 KitKat hayırlı olsun

* Olur da elektrik kesilirse, veya bir şekilde güncelleme hata verir de telefon açılmazsa:
    Yukarıdaki adımları tekrarlayın, muhtemelen flashlama işlemi başarılı olduğunda telefon düzelecektir.

ORJİNAL JELLY BEAN 4.3 TR ROMUNA DÖNMEK İSTEYENLER İÇİN FİRMWARE: 18.0.B.1.23 Customized Turkey

* Uyarı: Bu işlemlerin sonucunda cihazınızda oluşacak herhangi bir hasardan mesuliyet kabul etmiyorum, kendim dahil birçok M2 Dual sahibi arkadaş yukardaki adımları birebir uygulayarak KitKat yükledik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devotion -- 14 Ocak 2015; 11:24:02 >

• hocam çok güzel anlatım yüklüyorum ama yazılar yazdı bekliyorum bitmedi
    hocam program bunları yazdı biraz daha bekliyimmi?
    15/050/2014 16:50:28 - INFO - Flashing data
    15/050/2014 16:50:50 - INFO - Processing of userdata.sin finished.
    15/050/2014 16:50:50 - INFO - Processing elabel-D2302-row_201403221800.1_18.3.B.0.31.sin
    15/050/2014 16:50:50 - INFO - Checking header
    15/050/2014 16:50:50 - INFO - Flashing data
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Processing of elabel-D2302-row_201403221800.1_18.3.B.0.31.sin finished.
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Writing TA unit : [00, 00, 08, FD, 00, 00, 00, 01, 01]
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Flashing cust-reset.ta
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Custumization reset is now based on UI choice
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Ending flash session
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Flashing finished.
    15/050/2014 16:50:52 - INFO - Please unplug and start your phone
    15/050/2014 16:50:53 - INFO - For flashtool, Unknown Sources and Debugging must be checked in phone settings
    15/050/2014 16:50:53 - INFO - Device connected in flash mode

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatsune Miku -- 15 Kasım 2014; 16:57:03 >

• Flashlama bitmiş, cihazın bağlantısını kesip açabilirsiniz. Hayırlı olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devotion

Flashlama bitmiş, cihazın bağlantısını kesip açabilirsiniz. Hayırlı olsun :)

sağolun hocam benimle ilgilendiğiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır cihaz açıldı.sağolun
  • Önemli değil, zamanında Sony'e çok mail attım ancak tatmin edici bir yanıt alamadım, Dual sahipleri mağdur olmasın KitKat yüklesinler diye anlatmak istedim.
    Cihazın performansındaki artışı farkedeceksiniz.
  • Çok güzel bir anlatım AnaKonuya Ekliyeyimmi ?
  • Acemi arkadaşlar için faydalı olur, eklersen sevinirim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devotion -- 15 Kasım 2014; 18:06:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devotion

Acemi arkadaşlar için faydalı olur, eklersen sevinirim hocam.

Tamamdır.Zaten bir anlatım vardı ama çok detaylı değildi.Kullandığınız resimleri bana ulaştırırsanız resimli eklerim.
  • D2302 _18,3B0,31_CU... DOSYASINI İNDİREMİYORUM başarısız ağ hatası .veriyor ne yapmam gerek
  • pasa71 kullanıcısına yanıt
    Link sağlam hocam. Download programı ile indirmeyi deneyin bir de.
  • Devotion kullanıcısına yanıt
    biraz yüklüyor sonra hata veriyor
    Bir de burdaki ROM'u indirmeyi deneyin.

18.3.B.0.31 Customized IN
    Tamamdır eyvallah.
    muhterem allah razı olsun işlem tamam. kitkat lı olduk artık eline koluna sağlık
    Hayırlı olsun Kamera kalitesi ve ses kalitesindeki artışı farkedeceksiniz zaten.
    BİR ŞEY daha soraçağım root layıp rom yüklemeyi tavsiye ediyormusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasa71

BİR ŞEY daha soraçağım root layıp rom yüklemeyi tavsiye ediyormusunuz

SD karta uygulama taşıma seçeneği KitKat ile geldi zaten. Rootlanacak bir durum yok telefonda bence. Custom Rom olayına hiç girmeyin derim, en azından garantisi bitene kadar.
    Sony'nin arayüzü zaten oldukça akıcı, gerek duyacağınızı sanmam.
  • Kardeş çok teşekkür ederim makina canavar oldu ama şöyle bir güncelleme olduğu uyarısı geldi ; 18.3.1.B.0.18

Bu tam olarak android kaç? yani 4.4.4 olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veteriner Hekim

Kardeş çok teşekkür ederim makina canavar oldu ama şöyle bir güncelleme olduğu uyarısı geldi ; 18.3.1.B.0.18

Bu tam olarak android kaç? yani 4.4.4 olabilirmi ?

Evet 4.4.4
  • Arkadaşlar ben yukarıda anlatılan işlemi yaptım, biter bitmez yeni bir güncelleme olduğu uyarısı geldi.

18.3.1.B.0.18 şeklinde gelen güncellemeyi yükledim android sürümüm 4.4.4 oldu bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.