Şimdi Ara

.::SONY W5500-5710 KULÜBÜ::. (RESİMLİ İNCELEME)(Güncelleniyor...) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.917
Cevap
16
Favori
183.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    guç tasarrufu yüksek mod da iken arkaışık değişikliği yapılmıyormus
  • çok teşekkür ederim
  • w5500 kullanıcıları arkadaşlar bir sorum olacak. Ben uzun süredir araştırmalarım sonucu bu paneli yoğun olarak inceliyorum. Benim amacım paneli HTPC'ye de bağlayabilmek. Ati grafik kartı kullanan arkadaşların bu panele HDMI bağlantı ile 1.1 Pixel Mapping yaptığını (görüntüyü ekrana tam oturtma) söyleyebilir mi? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim zira bu panelin pc bağlantılarında sorun çıkarmadığı söylenmişti. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

w5500 kullanıcıları arkadaşlar bir sorum olacak. Ben uzun süredir araştırmalarım sonucu bu paneli yoğun olarak inceliyorum. Benim amacım paneli HTPC'ye de bağlayabilmek. Ati grafik kartı kullanan arkadaşların bu panele HDMI bağlantı ile 1.1 Pixel Mapping yaptığını (görüntüyü ekrana tam oturtma) söyleyebilir mi? Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim zira bu panelin pc bağlantılarında sorun çıkarmadığı söylenmişti. Teşekkürler.

ARKADAŞIM BEN DE ATİ GRAFİK KARTI KULLANIYORUM.EĞERE DOĞRU ANLADIYSAM SENİN DEMEK İSTEDİĞİN SANIRIM GÖRÜNTÜNÜN EKRANA TAM OTURMAMASI İSE BNDE DE AYNI ŞEY OLMUŞTU.BU Bİ SORUN DEĞİL SADECE BİR AYAR YAPILMASI GEREKİYOR O DA ÇOK BASİT.YALNIZ BEN HDMI KABLOSUYLA BAĞLADIĞIMDA BÖYLE BİŞİ OLMUŞTU EĞER MONİTÖR KABLOSUYLA BAĞLARSAN HİÇ BİR AYAR YAPMANA GEREK YOK.EĞER AYARI MERAK EDİRYORSAN BİLGİ VERİRİM.

• Evet HDMI bağlantı üzerinden (VGA değil) görüntüyü tam ekrana oturtma 1.1 pm yapılıyormu. Monitor gibi net bir görüntü yazılarda kırılmalar olmadan görüntü alınıyor mu bunu öğrenmek istemiştim. Yaptığın ayarıda bir Screen Shot ile de atarsan iyi olur. Eyvallah.
  • 35 Kişi olduk.
  • Arkadaşlar cumartesi günü 40 W5720 alarak aranıza katıldım.1,5 yıl önce aldığım philips 7403'ü enişteme verdim.Ve sonunda bir sony'ci olarak yuvaya döndüm.philips'te en hoşuma gitmeyen şey kontrast idi.Siyah sahneler simsiyahtı,hiçbirşey belli olmuyordu,arka ışıkta devreye girip ekranı mahfediyordu.philips'le sony'yi kıyaslarsak...
    -philips LG üretimi S-IPS panel kullanıyor.bu panelin Native Kontrastı 2200.1.
    -Sony ise samsung la %49-%49 ortak olduğu S-PVA türü panel kullanıyor.bu panelin native kontrastı 5000.1.böylece ekran daha iyi renk üretebiliyor.
    -Ayrıca bütün yabancı uzmanların(ve benim) görüşüm En İyi 100HZ Sony'de.
    Arkadaşlar benim ekran kartım Ati ilk başta tv yi ekrana hdmi ile bağladık görüntü oturmayınca catalist'ten monitör simgesini sağ çekerek ekrana tam oturttuk.birde benim merak ettiğim arkadaşlar bu tv de modları nasıl seçiyorsunuz(Oyun.Film,Grafik gibi).ben bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.Bütün 'W' ailesine Saygılar ve Sevgiler.

• merhaba benim DLNA hakkında sorum olacak. televizyonun ip sini laptoptan pingleyebiliyorum ancak share kısmında TV yi göremediğim için ekleyemiyorum. tv tarafında ayrıca bir ayar yapmak gerekiyor mu?
  • bende bugün aldım 40W5710 ,daha önceki toshibaya göre mükemmel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield
    Evet HDMI bağlantı üzerinden (VGA değil) görüntüyü tam ekrana oturtma 1.1 pm yapılıyormu. Monitor gibi net bir görüntü yazılarda kırılmalar olmadan görüntü alınıyor mu bunu öğrenmek istemiştim. Yaptığın ayarıda bir Screen Shot ile de atarsan iyi olur. Eyvallah.

YAZILARDAKİ KIRILMALIRI BİLMİYORUM FAKAT MONİTÖRDEKİ GİBİ NET BİR GÖRÜNTÜ SAĞLIYOR.

NOT:YÜZDELİK DİLİMİN AÇILMASI İÇİN ÖNCE TİK İ AÇICAKSIN VE UYGULA DİYECEKSİN ONDAN SONRA YÜZDELİK DİLİM AÇILACAK.HADİ KOLAY GELSİN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çivi -- 31 Temmuz 2009; 23:15:42 >

• Herkese slm,
    1 ay önce 9 metrekarelik ufak oturma odama sony 32'' w5500 lcd aldım.Şu tv den çok memnunum.Sd yayıını evdeki pioneer plazma tv kadar iyi...
    Ancak bu hafta yeni bir eve taşınmam gerekiyor ve oturma odası büyük, tv yi yenilemek istiyorum.İhtiyacı olan arkadaşlara sony 32w5500 tv mi uygun fiyattan satabi,lirim.TV yi carrefour sony centerdan aldım.Garantilidir.
    ilgilenen arkadaşlar atafatih@hotmail.com adresinden fiyat isteyebilirler.
  • Merhaba arkadaşlar.

Bende haftasonu 40W5710 alarak aranıza katıldım. Ankarada hemen hemen bütün sony bayileri 2650 çok zorlarsanız 2640 a bırakıyor peşin fiyatına. Bende koç tekno diye bir şirketten aldım, armada ve necatibeyde şubeleri var. 2620 ye bıraktı. Siemens beyaz eşyalarımı da ordan aldığım için ahbap olduk biraz. 350 tl yede sehpasını aldım.
  • s.a değerli arkadaşlar bende bu w serisini almaya karar verecek gibiyim.yalnız önce uydu alıcımı değiştirme zamanı geldi bana şu uyduyu alırsan memnun kalırsın diyecek arkadaşlar olursa şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Öncelikle herkese merhabalar. Bende yarın W5500 serisi bir Bravia sipariş edeceğim İstanbul Bilişim'den ancak kafama takılan bir kaç soru var.

1- Yabancı bir internet sitesindeki incelemede "Input Lag" olduğundan bahsedilmiş. Bu ne kadar doğru? Örneğin PC'mizi HDMI'dan bağlayıp Counter Strike: Source ya da PS3 ve Xbox 360'yi bağlayıp internetten Battlefield 1943 ve Halo 3 oynasak bunun bizden nasıl bir götürüsü olur? Özellikle bahsettiğim ya da benzeri oyunları W5500'de oynayan varsa ve deneyimlerini paylaşabilirse sevinirim.

2- İstanbul Bilişim'in sitesinde (az önce farkettiğim üzere) çok afedersiniz zibilyar tane W5000 modeli mevcut. Özelliklerine detaylı olarak baktığımda ise neredeyse hiç bir fark göremedim. Bunların arasındaki farklar nelerdir ve hangisini öncelikli olarak PS3/XBox 360 ve SD yayınlar için önerirsiniz?

-KDL-40W5500 (Almayı düşündüğüm ve incelemesinde Input Lag'den bahsedilen Bravia)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40W5500-LCD-TV,8328.html

-KDL-40W5710
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40W5710-LCD-TV,9408.html

-KDL-40W5720
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40W5720-LCD-TV,8343.html

-KDL-40W5730
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40W5730-LCD-TV,8357.html

-KDL-40W5740
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-BRAVIA_KDL-40W5740-LCD-TV,8359.html

3- İstanbul Bilişim'in verdiği garanti güvenilir mi? Bazı başlıklarda verilen 2+3 uzatmalı garantiyi firmanın verdiği ve Sony'nin bu garantiye karışmadığı söylenmekte. Bu ne kadar doğru ve İstanbul Bilişim'den İzmir'de oturan birisi için bir LCD TV almak mantıklımıdır? Bir problem çıkabilir mi (özellikle kargo'da). Bir de merak ettiğim internet sitelerinde UPS Kargo'nun logosu var. Acaba alışveriş esnasında istediğimiz şirketi seçebiliyormuyuz? Yoksa şehirdışı alımlarda otomatik olarak UPS'i veya başka bir firmayı mı seçtiriyorlar? UPS ile yaptığım 2 alışverişim de rezalet geçtiğinden dolayı bu konu da benim için önemli açıkçası (LCD Monitörün paneli bozuk bir biçimde gelmişti Gigatek'den acaba LCD TV'ye ne yaparlar).

Son olarak aşağıdaki link de Input Lag'den bahsedilen incelemenin linki.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl-40w5500-kdl40w5500u-20090323144.htm

• Arkadaşlar ben 1 hafta önce istanbul bilişimden 40 w5720 aldım.bende ati 3850 ekran kartı var,fakat oyunlarda problem yaşıyorum.çözünürlüğü 1920*1080 yapmadan hiçbir oyun tam ekran çıkmıyo.mesela 1280*720 oyunlar ekranda ufacık çıkıyo.daha önce kullandığım tv philips 42pfl 7403'tü ve ekran kartım geforce 8800'dü .çözünürlük isterle 640*480 olsun oyunlar tam ekran çıkıyordu.lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
    Blacktrick:2+3 yıl garanti sony servislerinde geçmiyor.istanbul bilişim kendi garantisini veriyor.bildiğim kadarıyla sadece anlaşmaları ups ile var.ben bursa'dayım bana sorunsuz şekilde ups kargo ile geldi.
  • değerli sony severler selamlar.w5500 ve w5720 modellerinde gördüğüm kadarıyla özellikler tamamen aynı gibi.ve ya anlamayan biri olarak yanılıyor olabilirim bu lcd tv leri kullanan arkadaşlar mümkünse bu iki lcd tv arasındak fark varsa söyleyebilirler mi acaba?sadece panel farkı mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheva24

arkadaşlar ps3 ü ve gran turismo 5 oynayanlara bi sorum olacak bu oyunu oynarken görüntü kırılıyor özellikle viraj alırken oluyor çok moralimi bozuyor bu sorun.hama 1.3 altın uçlu kablo aldım teknosadan acaba sorun bundamı yardımlarınızı bekliyorum.kullandığım tv 40w5500

Yalnız sırf bu tür mesajlar yüzünden TV'den soğumaya başladım. Alma amacım temel olarak PlayStation 3 ve XBox 360'de oyun oynamak ancak böyle saçma sapan sorunlar verecekse açıkçası almaya gerek bile yok. Evdeki BenQ X2200W'dan daha iyi performans vermeyecekse, ciddi gecikmelerle ekrana görüntü iletecekse ve üstüne üstlük GT 5 gibi bir oyunda saçma sapan kırılmalar yapacaksa mümkünse kalsın. Hayır Allah'ın bir kulu da çıkıp cevap vermiyor TV ile ilgili negatif mesajlara. Birisi World At War'da ciddi gecikmeler yüzünden adam vuramadığını söylemişti şimdi de GT 5'de kırılmalardan bahsediliyor. World At War'daki gecikmeyi internettendir canım diye geçiştirsek bile GT 5'deki sorunun nedeni nedir o zaman? Yarın sipariş vereceğim ancak alan kişilerin yaşadığı sorunlar yüzünden almaktan her an vazgeçebilir ve başka bir TV'ye yönelebilirim açıkçası.

• SONY 40W5710 tarafımca alınmıştır
  • Az önce İstanbul Bilişim'den KDL-W5500 siparişimi tamamlamış bulunmaktayım. İnterneti araştırıp milisaniye bazında verilen input lag'in ciddi bir şey olmadığını anladığımda zaten kararımı da çoktan vermiştim. Milisaniye hesabına göre Game Mode'da en fazla 30 ms olan input lag aslında 0.3 saniyeye değil 0.03 saniyeye denk bir değer. Yani saniyenin binde biri. O nedenle tahmin ettiğim kadar bir etkisi olmayacak, hatta hiç olmayacak gibi duruyor. O nedenle W5500'ün input lag saçmalığı hakkında araştırma yaparken benim gibi gecikmenin 0.3 saniye olduğuna dair bir bilgi okursanız kesinlikle inanmayın. Ya yazım hatası ya da bilgisizlikten kaynaklanan bir hatadır mutlaka. Bu arada yarın TV geldiğinde beni de gruba eklemeye hazırlanın .
  • Blacktric ve yeni alan arkadaşlar hayırlı olsun.

Blacktric abi kaça aldın mümkünse söyler misin?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.