Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. Usa'dan bir arkadaşım gelicek,gelirken EB serisimi yoksa F serisimi aldırsam karar veremedim.
    İşin üstadları ne der,yardımcı olursanız sevinirim.
    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=8198552921644691998&N=4294953518
  • Açıkçası farklı kesimlere hitap eden cihazlar genel anlamda.
    Ancak F serisinde bilmiyorum düzelmiş mi duyduğum kadarıyla fan ile ilgili bir sıkıntı mevcuttu. Bu da duyum gerçi ne derece güvenilir tartışılır.
    F serisi biraz daha iş adamı gibi kullanıcılara hitap ediyor.
    Elbette alacağın almayı düşündüğüm modellerin donanımlarıda tercihini etkilemeli. Ama açıkçası SONYde E serisi haricinde ATI HD 5650 seviyesinde bir karta sahip cıhaz gördüğüm kadarıyla yok.
    Fiyat olarak ve donanım olarak bir kaç aklına yatan modeli linkleriyle beraber buraya eklersen daha detaylı yardımcı oluruz. Ve de senin ne amaçla kullanacağın da önemli burada.
    Bu şekilde tavsiye vermek çok verimli olmuyor.
  • Beyler laptopumu bugün elime aldığımda ekrandan çıt çıt diye sesler geliyodu soruna bakmaya çalıştığımdaysa kasanın altıyla klavyenin birleşme yerinde ayrılma olduğunu gördüm tahminen klipslidir klipsler ayrılmıştır diye düşündüm..düzelceğini umarak vidasını söküp klipsi oturtup tekrar vidaladım fakat sorunun düzelmediğini görünce başımdan resmen ateşler fışkırdı

7 ay önce aldığım gözüm gibi baktığım laptopum bırakın düşmeyi bi kere bile sarsılmadı ama kasada gevşeme yada vidasında sıyırma meydana geldi..Batarya kaybım ise artık %21 lere çıkmaya başladı. ve artık benim bu laptopa tahammülüm yok!

Şimdi bilen bi arkadaşa sorum;

Ben artık bu ürünümden ve vaiodan soğudum acaba paramı geri talep etsem verirlermi?Yada servise verdiğim zaman direkt olarak ürünün başka üst bi modelle değişimini isteyebilir miyim?

Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Açıkçası farklı kesimlere hitap eden cihazlar genel anlamda.
    Ancak F serisinde bilmiyorum düzelmiş mi duyduğum kadarıyla fan ile ilgili bir sıkıntı mevcuttu. Bu da duyum gerçi ne derece güvenilir tartışılır.
    Elbette alacağın almayı düşündüğüm modellerin donanımlarıda tercihini etkilemeli. Ama açıkçası SONYde E serisi haricinde ATI HD 5650 seviyesinde bir karta sahip cıhaz gördüğüm kadarıyla yok.
    Fiyat olarak ve donanım olarak bir kaç aklına yatan modeli linkleriyle beraber buraya eklersen daha detaylı yardımcı oluruz. Ve de senin ne amaçla kullanacağın da önemli burada.

İlgine teşekkür ederim,seneler önce Vaio kullanmış biri olarak o dönemde çok memnun kalmıştım,sonrasında satıp Ferrai1005WTI almıştım.Onuda 1.5 yıl önce satıp masa üstü kullanıyordum.Fakat bir noteebook gereksinimi var.
    Kullanım amacına özet geçecek olursam,oyun oynamak harici her şekilde kullanacağım alacağım makinayı.
    Netten online film izleme,maç izleme olsun,aynı anda 5-6 sitede kasmadan rahatça dolaşabilecek beni delirtmeyecek bir makina arıyorum.
    Açıkçası kolay istediklerim,fakat görünüşe ve tarza bende önem veriyorum oldukça.Bu nedenle kararsızısım.14-16 ınch arası bir makina arıyorum.Güçlü kuvvetli olsunki almışken tam alalım diyorum açıkçası.Ha birde Usa faktörü varki fiyatlar oldukça ucuz gibi.
    Yanlız tek sıkıntı bust buy harıci bir yerden alış veriş yapamıyor arkadaşım,kendisi saolsun biraz kazmadır ve pek iz yol bilmez Usa'da.
    Durumlar bu,3-4 aday cihaz belirleyip üzerinde durabilirsek bende sayenizde doğru bir karar vermiş olacağım.
    Saygılarımla.

• "Arkadaslar o tiz ses bende de var ve ben artık ciddi ciddi bu sese takıldım. Rahatsız etmeye basladı. Sürekli tizzzzz.

Dikkatimi çeken bir sey var. Sayfayı asagı sürüklediğimde o ses duruyor. Durdugumda tekrar baslıyor. Ne ile ilgili olabilir? "

quote:

Orijinalden alıntı: astral09

Ben buraya gelmeyeli millet kafayı yemiş :) Yahu ne sesi ne görüntü kötülüğü hepsi geride kaldı...Birşey bilmeden yapılan yorumlar milleti nerelere sürüklemiş...Bilgisayardan anlayanda anlamayanda yorum yapmış...Ben makinadan gayet memnunum.(kamu kuruluşunda bilgisayar teknikeri olarak çalışıyorum.Bunu muhalefet yapacaklar için yazdım.)Cihazla ilgili soru sormak isteyen sorabilir.

bana bu ses konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakansolak

quote:

İlgine teşekkür ederim,seneler önce Vaio kullanmış biri olarak o dönemde çok memnun kalmıştım,sonrasında satıp Ferrai1005WTI almıştım.Onuda 1.5 yıl önce satıp masa üstü kullanıyordum.Fakat bir noteebook gereksinimi var.
    Kullanım amacına özet geçecek olursam,oyun oynamak harici her şekilde kullanacağım alacağım makinayı.
    Netten online film izleme,maç izleme olsun,aynı anda 5-6 sitede kasmadan rahatça dolaşabilecek beni delirtmeyecek bir makina arıyorum.
    Açıkçası kolay istediklerim,fakat görünüşe ve tarza bende önem veriyorum oldukça.Bu nedenle kararsızısım.14-16 ınch arası bir makina arıyorum.Güçlü kuvvetli olsunki almışken tam alalım diyorum açıkçası.Ha birde Usa faktörü varki fiyatlar oldukça ucuz gibi.
    Yanlız tek sıkıntı bust buy harıci bir yerden alış veriş yapamıyor arkadaşım,kendisi saolsun biraz kazmadır ve pek iz yol bilmez Usa'da.
    Durumlar bu,3-4 aday cihaz belirleyip üzerinde durabilirsek bende sayenizde doğru bir karar vermiş olacağım.
    Saygılarımla.

Selam, bende ayni senin aradigin gibi, yazdigin gibi bir makina ariyorum, yani ben yazsam ancak bukadar yazardim :)))
    Benim istedigim makine buhttp://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666248683#specifications
    ancak daha cikmamis sanirim, best-buy'i check ettim ama yok. Arkadasin bestbuy dan almakla iyi yapar, genelde oranin fiyatlari iyidir.
    Birde forumdaki arkadaslar baya kotulemis sony'i. fandan tiz sesler geliyor falan diyorlar, bende kararsiz kaldim acikcasi.Tosiba mi alayim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATAHY

Benim bir sorum olacakti,
    Acaba, ATI'nin 5730 ve HD 5650 ile NVIDIA GeForce' un GT 425M hangisi daha iyi.. ???

• quote:

Orijinalden alıntı: tyro06

quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATAHY

Benim bir sorum olacakti,
    Acaba, ATI'nin 5730 ve HD 5650 ile NVIDIA GeForce' un GT 425M hangisi daha iyi.. ???

ATI 5730 ,5650 den biraz daha performanslı nede olsa bi üst nesil ekran kartı..GT 425M ise 5650 den daha düşük performanslı..Yani sıralama yapılcak olunursa;

1-5730
    2-5650
    3-GT 425M

• beelzebub_be arkadaşımızn yaptığı sıralama doğru gözüküyor ama denk işlemci ve denk ramlerle bilhassa yapılmış benchmarkları değerlendirmek lazım.
    O zaman daha net ve kesin cevap verilebilir. Şu an için teknik detaylara bakarsak görünüm bu.
    Ancak cıhazına bir soğutucu aşırsan muhtemelen 5650 den 57 30 performansını OC ile alabilirsin.

Sayın bu şekilde kullanıyor. Ve bir sıkıntı yaşamadı şimdiye kadar.
  • Arkadaşlar merhaba yaklaşık 4 aydır eb1s1e cihazımı kullanıyorum,
    Problemim cihazı şarjdan çıkarınca aşırı derecede bir cızırtı geliyor nereden olduğunu anlamadım hoparlördenmi yoksa fandanmı bilemiyorum
    bu sorun sizlerdede varmı ve çözümü nedir?
  • @ nitrousx

Nasıl bir cızırtı kulağını dayadığın zaman anlayamıyor musun yerini?

Bütün CCC ve player renk ayarlarını verdim daha önce , bakabilirsiniz.

@ ANTHYPATHY & beelzebub_be

Evet OC ile 5730 yakalanabilir ancak GT335m OC ile Nvidia destekli oyunlarda 5650yi çok rahatça yiyor.

Aşağıdaki liste default haldeki kartlar için doğru.OC ile 425m tahmin ediyorum 5730uda rahatlıkla geçecektir.

Standart kullanıcı iseniz alın 5730 OC vs uğraşmayın önerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

@ nitrousx

Nasıl bir cızırtı kulağını dayadığın zaman anlayamıyor musun yerini?

Bütün CCC ve player renk ayarlarını verdim daha önce , bakabilirsiniz.

@ ANTHYPATHY & beelzebub_be

Evet OC ile 5730 yakalanabilir ancak GT335m OC ile Nvidia destekli oyunlarda 5650yi çok rahatça yiyor.

Aşağıdaki liste default haldeki kartlar için doğru.OC ile 425m tahmin ediyorum 5730uda rahatlıkla geçecektir.

Standart kullanıcı iseniz alın 5730 OC vs uğraşmayın önerim.

Sayın yaptığın OC ayarlarını paylaşabilirmisin acaba?
  • @ Sayın

Hoparlörden geliyor gibi orada yoğun baktım şimdi tekrar.
  • Hoparlörden geliyor ise bir yorumum yok ilk defa duydum.Ses açık-kapalı fark ediyor mu?

Overclock için AMD GPU Clock Tool kullanıyorum.

Soğutucusuz 580/900 değerlerinde CPU 76 GPU 65 derece.

Zalman NC2000 ile 625/950 değerlerinde CPU 72 GPU 61 derece civarı.(Sıcaklıklar uzun süren testler altında yaz dönemi alınmış maksimum derecelerdir.)

Sıcaklıkları görmek için GPU-Z , Core Temp kullanabilirsiniz.

Masaüstü araçları yine gayet kullanışlı.GPU Observer ve All Cpu Meter kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyro06

quote:

Orijinalden alıntı: hakansolak

quote:

Saygılarımla.

Selam, bende ayni senin aradigin gibi, yazdigin gibi bir makina ariyorum, yani ben yazsam ancak bukadar yazardim :)))
    Benim istedigim makine buhttp://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666248683#specifications
    ancak daha cikmamis sanirim, best-buy'i check ettim ama yok. Arkadasin bestbuy dan almakla iyi yapar, genelde oranin fiyatlari iyidir.
    Birde forumdaki arkadaslar baya kotulemis sony'i. fandan tiz sesler geliyor falan diyorlar, bende kararsiz kaldim acikcasi.Tosiba mi alayim diye.

Bunu aldım ben,salı filan elimde olur.Umarım kazasız belasız kullanırız.Valla ben 2 sene kullandım tık demedi makina.Yeni serilerde sakızlık varsa bilemem :)

http://www.bestbuy.com/site/Sony+-+VAIO+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+Processor+/+15.5%22+Display+/+4GB+Memory+/+500GB+Hard+Drive+-+Gunmetal+Black/1245431.p?id=1218240958083&skuId=1245431

• Selam arkadaslar ben gecen ay amerikadan eb serisi laptop almistim forumda arkadaslarin bahsettigi gibi tiz ses gelioyordu islemciden iade ettim. ancak yine bir vaio siparis verdim:DD. Bu arada bu sorunun cozumu icin yabanci bir forumda cozumunu buldum. asagida sizlerle paylasacagim. Deneyen arkadaslar sonucu paylasirlarsa sevinirim.

Solution for high pitched noise:

1. We have to change the registry.
    Typing in the command line "regedit", you go to the registry key:
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 \ 5d76a2ca-e8c0-402f-a133-2158492d58ad

2. Included option in this branch will enable and disable the idle processor. In this case, it should be included.
    To enable one or another hidden parameter, it is necessary to find and edit the value DWORD, changing its value SettingValue from 1 to 0.

3. Then, through the control panel - power - in the settings mode select power management processor.
    There will be an option disabling idle processor and high pitched noise immediately disappears.

• @ hakansolak

Hayırlı olsun fark olarak 460m işlemci mevcut sanıyorum.Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

@ jeremo32

İşlemci boşta kaldığında fan çalışmaya devam ediyor.Tahminim registryden bunu düzeltebiliyoruz.Gece sessiz bir ortamda deneyip sonucu yazarım.
  • jeremo32 şu an yazdığın olayı deniyorum. Olayı yapınca ama fan biraz daha hızlı çalışmaya başladı. Bakalım biraz göreyimde duruma göre değiştiririz olmadı.
    Ama ses gitti...
    Teşekkürler.
    Arkadaşlar isteyen olursa türkçe anlatım yapıyorum.

Bilgisayarınızdan gelen tiz ses için çözüm.
    1) Registry'i değiştirmek durumundayız. Bunun için başlatta ki komut satırına 'regedit' yazıyoruz. Regedite tıklıyoruz. gelecek olan soldaki klasörlerde gözterdiğimiz klasör açıyorsunuz.
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00 \ 5d76a2ca-e8c0-402f-a133-2158492d58ad
    2) Ardından attributes'e tıklıyoruz değeri 1'den sıfıra değiştiriyoruz. Bu boştaki işlemciyi çalıştırma seçeneğini kapatma özelliğini açacak.
    3) Denetim masasından güç seçeneklerine giriyoruz. Oradan herhangi bir güç ayarına giriyoruz. Gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklıyoruz. işlemci güç yönetimine giriyoruz. İşlemci boşta kalma devre dışı seçeneğine tıklıyoruz ordan seçeneği boşta kalmayı devre dışı bırak yapıyoruz.

Olay budur.

DÜZELTME: Ha bu arada olayı kavradım biraz sanırsam bu ses işlemcilerden birinin kapalı tutulması esnasında çıkıyor. Yani boşta olan işlemcinin. Sesi kesmek için yaptığınız ayarda ise bu kez doğal olarak işlemci sürekli açık kaldığı için fan daha fazla çalışıyor.
    Bence ses gelirse gelsin genel anlamda işlemci kapalıyken bilgisayar çok daha sessiz. Nerdeyse hiç fan sesi gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 9 Ekim 2010; 17:29:31 >

• Tesekurler ANTHYPATHY sonuclari paylastigin icin. Bana kalirsa o tiz sesi duymaktansa fanin biraz daha fazla calsimasini tercih ederim. Ben su an yeni vaio siparisi verdim customize bir laptop sony usa stesinden. .Ozelikleri i5 2.53 mhz, 500 gb 5400 rpm, 1 gb ati radeon full hd 1920 1080 cozunurluk bir de blu rayi var beyaz renkli.(Yeni gelen laptopdada o ses gelirse uygulayacagim bunu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeremo32 -- 9 Ekim 2010; 18:05:47 >
  • Açıkçası fan sesi bana daha yüksek geldi o ses kulağa belkide alışkın olmadığımızdan daha fazla çarpıyor.
    Hayırlı olsun güzel bi makina toplamışsın. Sanırsam o ses bilgisayar kökenli değil tam olarak en azından işlemcilerden kaynaklanan bir ses. Bende ve de Sayında varsa farklı işlemci kullandığımız için muhtemel işlemci serilerinin hepsinde var.
    Ama belli olmaz baksana biz sesi fan sesi gibi tahmin ediyorduk işlemciyle ilgili çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.