Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Vaio control center da battery seçeneklerinde Enable battery care functipon var onun önündeki tiki kaldırmayı dene istersen bir. Onunla ilgili olabilir. Program bataryanın belli kısmını kullanıma kapatarak korunmasını sağlıyor. Bataryan ileride öldüğünde kendin bunu devreye alabiliyorsun. FOnksiyonuda bu. Sen bu özelliği kapatıp kullanmayı dene derim.
    Olmazsa SONY ile bir iletişime geç mesele hakkında benim normal düzeyde kullanımda 1 saat 45 dakika civarı gidiyor. Bu sürede birşey kısıtlamadan kullandığım için normal bence.

O seçenek açıkken %80'e kadar şarj ediyor. Ama genelde dışarıda kullanacağım zaman %100'ünü şarj edip o seçenek kapalı alırım yanıma ama o birşey farkettirmiyor nedense.
    Mesela az önce saate baktım, %63'ten %'11e yarım saatte indi. Halbuki yaptığım tek şey internette gezinmekti. (Güç Planı: Dengeli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyheuti -- 13 Ekim 2010; 18:19:17 >

• Dur bende bi deneyeyim tam süre tutayım.
    Yüksek performansta. Ama sen %60dan %11 e düşüşü değilde toplam şarj süresini bir tam dene. Dediğim gibi bir durum varsa sony'ye ulaş derim. Gerekirse netten desteğe yaz. Şimdi yazarsan onlar en geç yarın öğleye bir cevap verirler sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Dur bende bi deneyeyim tam süre tutayım.
    Yüksek performansta. Ama sen %60dan %11 e düşüşü değilde toplam şarj süresini bir tam dene. Dediğim gibi bir durum varsa sony'ye ulaş derim. Gerekirse netten desteğe yaz. Şimdi yazarsan onlar en geç yarın öğleye bir cevap verirler sana.

Teknik servisle konuştum da buraya mesajı yazdıktan sonra. Adamda telefonda durumu normal bulmadı. Gel yarın teknik serviste inceleyelim dedim.
    Neyse yarın götüreceğim artık.
    Şu an şarjı tam %100. Birazdan çekip kronometreye basıcam bakalım ne çıkıcak.
    Yüksek performansta mı deneyeyim?
  • Ben şimdi yüksekde deniyorum bakalım...
    20 dakika oldu aşağı yukarı%67 de ama kablosuz açık msn ve j downloader yanında medya player açık. Ama genede 1 saat civarı rahat gitmesi lazım gidecek gibi duruyor.
  • Valla 3 - 4 saat şarj süresinin yanında pilin 1 saatte bitmesi çok saçma bence. Neyse ben dengelide çalıştırayım da.
  • Yüksek performansta Gta4 (Ekran kartı overclocklu) 47 dk gidiyor.

Samsung r522 ilede 49 dakika gidiyor.

Dengeli modda ekran parlaklığı orta seviye firefox-kablosuz internet yaklaşık 2 saat rahat gidiyor.
  • Walla benim şu anda bir saat olasnına 2 dakika kaldı. %13 ve 9 dakika daha var yüksek performansta jdownloader açık, msn açık mozilla açık kablosuz zaten hiç kapanmaz. medya player açık.
    Bence gayet normal bir seviye gibime geliyor.
  • Vaio supportda bir açıklama yapmışlar bakmayan arkadaşlara...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

Yüksek performansta Gta4 (Ekran kartı overclocklu) 47 dk gidiyor.

Samsung r522 ilede 49 dakika gidiyor.

Dengeli modda ekran parlaklığı orta seviye firefox-kablosuz internet yaklaşık 2 saat rahat gidiyor.

Dengeli modda battery care aktif hemde.(%80) Gayet iyi pili.Servise kontrol ettirin mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LexisOrAlv

quote:

Orijinalden alıntı: 00726

selamlar herkese
    benVPC-EB2S1E/BQ kullanıyorum
    genel olarak inceledim yazdıklarınızı öncelikli olarak şunu söyleyebilirim sony vaio bi başka kim ne derse desin yani bunun arkasındayım kalite olarak +
    vaio programlar size fazla iş bırakmıyor size kullanmak kalıyor bilgisayarı
    klavyesine değinmiyorum bile
    ekran kalitesine gelince evet ilk açtığınız anda -bu ne abiiciim ulen sonyy...- gibi tepkiler vermeniz normal ama gerekli ayarları yapınca ekran tam kıvamına oturuyor ve bence led ekran dan bi farkı kalmıyor.(biraz abartı oldu ama hakaten beni tatmin etti ama 15 dk ayar la uğraştım ve ilk anki ekranla arasında dağlaaar kadar fark oluştu renk doygunlugu-kontrast vs)
    fan seside benim oda kütüphane gibi sessiz ve duymanz zorr anca dikkatnizi verirseniz
    şarj 2 saat 10 dk maks gitti bende
    şu kapatnca şarj düşme olayı evet var ama ben anlayamadm vede cok takmıyorum abartılacak konu değil
    oyun performansı mükemmel
    genel olarak hız-performans çok iyi

ben 13.3 ekrana sahip bilgisayar almayı düşünüyordum 15 ve üstü ekranlardan bıkmıştm artık laptopta fakat bu sony i görünce kararm değişti kesinlikle kaba durmuyor,

şık ve zarif.

eksilerine gelince
    ekranı kesinlikle led olmalıydı
    ve yanında sony çanta vermelilerdi veya en azından bilgsayarn boyutuna uygun bi çanta olmalıydı
    ve şu kapatnca şarj düşme meselesi olmamalydı

ekran ayarlarını nasıl değiştiricez acaba ? en iyi değerleri aldığınız ayarları yazarsanız sevinirim.

biraz geç oldu fakat en doğru ekran ayarları için:

Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Görüntü ve burada yan tarafta RENGİ AYARLA var ,
    tıklayıp ileri diyosunuz ve size çok yardımcı oluyor
    ben en doğru ayarı oradan buldum ve eskisine oranla çok iyi değişim olmuştu tavsiye ederim.
    catalisyst cc den yapacağınız tek şey 3d ayarları maximuma çekmek ve diğer ayarlar size kalmış

ses kalitesinide ben dfx kullanıyorum media palyerdn daha net ve zengin ses çıkışı aldm

bilgisayar gelince benim en ufak şikayetim yok sadece batarya sorun normal nette gezinme performans istemeyen işler için 2 saat 10 dk vs
    eğer yüklenirseniz performansa 50-60 dk

ses var falan demişsiniz acaba işlemciden kaynaklanıyor olabilirmi birde onu düşünmek lazım.Genelde o şikayetler i5 kullananlardan gelmekte

• Dengeli modda orta ekran parlaklığında tam doluken bitmesi tam olarak 1 saat 25 dk sürdü. Bu normal mi?
    Yaptığım sadece internette dolaşmak. (Wi-fi ile)
  • Aslında yorum yapmak pek sağlıklı değil.

İnternette dolaşmak çok geniş bir kavram.Ama flash içermeyen sitelerde dolaştıysanız bu süre az.
  • Açıkçası benim az önce yaptığım denemede nette gezinme olayı biraz yüklenilerek yapıldı. Özellikle jdownloader nedense biraz makinaya yükleniyor. Programı kapadığımda fan devri düşüyor. Ve güç ayarlarımda her zamanki gibi yüksek performansta ve parlaklık fulde iken 1 saatten fazla gitti. Açık programlar: Medyaplayer, Jdownloader, Firefox 5 sekme açıktı, MSN (yazışıyordum), Facebook da sekmelerin birisinde açıktı) Bu şarlar altında durum anormal değil.
    Kısıtlamalar yapınca 2 saat civarına çıkıyor ama kadanlık bir ekranla kullanmayı hiç ama hiç denemedim. Zorda denerim.
    :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falchon

Dengeli modda orta ekran parlaklığında tam doluken bitmesi tam olarak 1 saat 25 dk sürdü. Bu normal mi?
    Yaptığım sadece internette dolaşmak. (Wi-fi ile)

normal bence , wifi de sarjın bitmesini hızlandırır ayrıca bilgisayar zaten performansı yüksek oda çok götüryo ekran kartı falanda yüklenmesen bile baya bi şarjdan götrmekte çünkü performans yani ona göre kıyasla, mesela şöyle söyleyeyim benim kız arkadasımda eb2e1e/wı var ikimz kullandgmz an benim sarj daha cabuk bitiyo
    çünkü onun ekran kartı düşük ben ekran kartının baya bi etkiledğni düşünyrum yani zaten şarjn uzun sürmesini isteyen firmalar dandik ekran kartı koyup ekranıda led yapınca 8-9 saat gittiğini söylüyorlar doğruda bu acer bile sırf bu yuzden timelinex serisine iki ekran kartı koymuş ve kaldıki ekranda lcd yani bizde bence bunu fazla kafana takma normal ama ben nette gazete ve diğer siteleri gezerken 2 saat kadar kullandım wifi acık degildi ama normal kullandım yani parlaklık falan hiç oynamadım ayarla ona göre kıyaslarsan yardımcı olur bu yazdıklarm galiba sana.

• VPC EB3Z1E BQ modelinden aldım beyler 1 gun once bende forum da yazdığı gb kulagı yakınlastırınca alete tiz ses gelıyor cözüm var mıdır buna yetkili servisi arayan soran varmıdır?
  • F2 ile biosa gir daha sonra advanced menudan CPU C3/C6 supportu disabled yap cozulecektir sorun. Yalniz fan biraz hizli calisyor ama farketmezsin bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeremo32

F2 ile biosa gir daha sonra advanced menudan CPU C3/C6 supportu disabled yap cozulecektir sorun. Yalniz fan biraz hizli calisyor ama farketmezsin bile...

CPU C3/C6 supportu disabled etmekle tam olarak ne yapmış oluyoruz? Forumlarda bunun cpu yu full hızda calıstırmaya neden olacagı yazıyor senın de dedıgın gb sonuc olarak fan da sureklı calısacak ozmn...? Bi de bu ses pil işle calısırken daha cok cıkıyor prize takılı olunca cok fazla duyulmuyor...
  • Evet 2 işlemcide aynı anda sürekli çalışacak o durumda. Ben denedim fan birazcık hızlı çalışıyor. Ama fazla bişey yok. Ancak ben genede işlemci sesini tercih ediyorum.
    Normal ayara döndüm...
  • Ben CPU C3 C6 yi disable ettim. Hic islemci sesi falan duymuyorum. FAn sesi geliyor ama cok az rahatsiz etmiyor hic...
  • Bir de su battery care function ı actıgımızda %80 e kadar dolma olayı var ya bir süre sonra prize takılı olmasına rağmen %79 gösteriyor ama sarj olmuyor böyle bişey normal midir?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.