Şimdi Ara

Sony STR-DG910 avr de Hoparlör seti ve birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar merhaba. Bu işlerde yeni sayılırım öncelikle mazur görmenizi rica ederim.

    İlk avr mi aldım: STR-DG910, çok araştırma fırsatım olmadı çünkü uygun fiyata 2. el aldım ama gördüğüm kadarıyla güzel bir ürün.

    AVR öncesinde bu seti kullanıyordum. Bana minimum maliyet ile kullanabileceğim bir hoparlör seti lazım. İlk aklıma gelen eski sistemimdeki 5+1 hoparlörleri avr de kullanmaktı ama aktif subwoofer takmak gerektiğinden subwoofer ı kullanıyorum, bu pasif subwoofer ı avr de kullanabilme şansım yok sanırım değil mi? Bu durumda yeni bir aktif subwoofer alıp kullanmak mı mantıklı (eski sistemin uyduları 50w), yoksa eski sistemi paket olarak satıp üzerine de 3-5 ekleyip birazdaha iyi bir hoparlör seti mi almak mantıklı? tabi o seti kaça satabilirim orasıda muallak.

    Eğer yeni bir set almamı önerirseniz, giriş seviyesi olarak ve düşük maliyetli olarak ne önerirsiniz?



    İkinci bir konu ise, aşağıda gördüğünüz gibi avr nin arka giriş paneli ve bağlantı noktaları anlatılmış. Ama sağ üst taraftaki SPEAKER FRONT B yazan kısım boş bırakılmış. kullanım klavuzunda altta açıklamalar var baktım diyor ki: "if you have an additional front speaker system, connect them to the SPEAKERS FRONT B terminals. You can select the front speakers you want to use with the SPEAKERS (OFF/A/B/A+B) button on the receiver." anladığım kadarıyla ek bir ön hoparlörün varsa buraya bağla diyor, yani bu mesela 2 front yerine 4 front varsa mı demek istiyor? yada 2 yollu front speakerlar için mi?

    Bir diğer nokta da subwoofer çıkışlarında, 4 tane sub çıkışı var, neden bu şekilde? Yani sisteme 4 tane sub neden bağlansın ki? insan 4 tane aktif sub koyacağına 1 tane de pasif koysaydın ya diyesi geliyor :)

     Sony STR-DG910 avr de Hoparlör seti ve birkaç soru


    Arka görünüş:
     Sony STR-DG910 avr de Hoparlör seti ve birkaç soru


    user manuel:http://pdf.crse.com/manuals/3094430311.pdf

    Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.







  • Arkadaşlar yok mu anlayan? o kadar kişi bakmış kimse cevap yazmamış...
  • Giriş seviyesi hoparlör takımı olarak Onkyo, Yamaha veya Pioneer inn hoparlör setlerini edinebilirsiniz... tabi bütçenizide belirtmenizde fayda var...
    Buna göre daha performanslı modellerde edinebilirsiniz....

    4 Subwoofer çıkışı yanlış anlamadıysam 4 adet sub ı baglayabileceginiz anlamına geliyor.. biraz abartılı olmuş sanki ama ...Ön hoparlörlerinizi ise A veya B terminallerine baglayabilirsinzii.. veya 4 adet (2 çift) hoparlör kullanıp hem A hemde B terminallerini kullanabilirsiniz... ama bu durumda empedans eşlemlerine dikkat etmeniz gerekebilir... hem A hemde B terminalleri çalışıcanca desteklenen empedans degeri büyük hitimal yükselecektir... bunu kullanıcı dokumanından kontrol edebilirsiniz.
  • cevabınız için teşekkürler atoprak.
  • gırıs sevıyesı hoparlor takımı onerım,

    PURE ACOUSTICS SLIM DREAM 5.1

    uygun fıyata bulabılırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.