Şimdi Ara

SONY STR-DG700, HT-DDWG800 VEYA BAŞKASI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evimdeki Sony DZ 850 1000Watt lık ses sistemimin HDMI girişleri olmadığı gerekçesi ile kendime yeni bir ses sistemi almak istiyorum... ve bununla ilgili bazı sorularım var. Forumlardaki açıklama konularının hepsini okudum, sorduğum sorular zaten cevabı hali hazırda verilmiş ana başlıklarda açıklanan hususları kafamda çözdüm. Hala bazı sorularım ve almak istediğim öneriler var. Bütçe konusunda 500 - 600 $ ı pek geçmek istemiyorum. Temin edebildiğim yer Trkmenistan, bu yüzden hani elimle tuttuğum gördüğüm ürünler üzerinden öneri alıyorum, ONKYO gibi vs markaları burada bulmam mümkün değil, Dubai den sipariş getirtebiliyorum gidip gelen tırlar sayesinde, orada da Samsung, Sony, LG ürünleri kolay bulunuyor, hemde hesaplı...

Sormak istediklerim şunlar;

Buradaki bir sony bayisinde, SONY HT-DDWG800 (5.1) ses sistemi buldum; ürünün istanbul bilişim fiyatı peşin 642 ytl, burada 500 civarına geliyor. özellikleri fena değil , 850watt rms diyor. 2HDMI in 1 Out var, çeşitli bir ton giriş var işte optik ses girişi vs vs... istanbul bilişimde 2 yıldız vermişler ama... iyi bişey değil mi bu? LİNKİ

Başka bir sormak istediğim konu ise şu, aynı mağazada sadece AVR olarak DG700 satılıyor (LİNK)(bi önceki seri sanırım bu), onunda tek fiyatı 400 lira civarında. bunu alıp eski 5+1 sistemimin hoparlörlerine bağlasam verim alabilirmiyim?? yoksa buna yeni bi set speaker mi almam lazım? Tabiki en iyisi yenisini almak ama hani daha ucuza mal edilebilecekse neden olmasın derim. Özellik olarak tatmin edici GİBİ duruyor ne dersiniz?

Bir de hoparlörlerin watt değerinden bişeyler anlayabiliyorum ama OHM değerlerinin ne manaya geldiğini anlayamıyorum? 3ohm 6ohm yazıyor, bunlar neye tekabul ediyor veya ne anlama geliyor biri açıklayabilirmi? Yüksek mi iyidr?

Sabrınız ve yardımlarınız için teşekkürler.

EDİT: Bu arada bütün amacım, PS3 ümü HDMI aracılığı ile bağlayarak, XBOX360'ımı Digital ile bağlayarak, Laptopumu HDMI ile bağlayarak Kral surround ses almak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 13 Mart 2009; 13:00:20 >

• Bu cihaz bildiğim kadarıyla upconversion yapmıyor. Ama emin değilim. Upconversion yapmıyor demek şu. Amfiye ne bağlantı ile girdiysen tv ye de o bağlantı ile çıkmalısın. Yani 360 ı componentle bağladıysan, amfiden tv ye component ile çıkacaksın. HDMI ile bağladıysan HDMI ile. Ayrıca bildiğim kadarıyla cihaz 1080i ye kadar destek veriyordu yada component desteği 1080i ye kadar.

Bu sistem yeni nesil ses codeclerini desteklemez. Ancak sesi ps3 ve laptop'una çözdüreceksen ki yapılabilir amfi işini görür.

Yine bu sistem subwoofer ile çalışmak üzere yapıldığı için 2 kanal sesi asla vermez.

Bu dediklerimi cihazın kullanma kılavuzunu internetten indirerek teyit etmenizi öneririm.

Ancak bu fiyat seviyesinde ne önerilebilir onuda bilmiyorum.
  • kafanızda planladığınız iki sistemden "eğer başka altarnatif düşünmüyo iseniz" ben kesinlikle "ht-ddwg800" öneririm kullanan birisi olarak...bir yanlışıda düzelteyim bu cihazda "3 hdmı 1080p giriş 1 hdmı 1080p çıkış" vardır ve 2 optik bir coax girişide vardır genel ses yapısı güçlü ve kalitelidir sinema ağırlıkta düşünüyorsanız yeterince kendi çapında iyi denilebilecek düzeyde diyebilirm ancak yapısı itaberiyle müzik dinlemek için aynı şeyleri söylemek pek mümkün deyil ancak bu dinlenmeyecek kadarda kötü anlaşılmasın...

bütçenizi belirtmişsiniz bu durumda ht-ddwg800 daha iyi gibi en azından hop derdiniz olmaz dg700 de ise birde hop almak zorunda olcaksınız..."ohm" nedir? direnç anlamına gelir gelen akıma karşı gösterilen direnç anlamına gelir 8-6-4...ohm bu rakamlar nekadar direnç gösterebiliri temsil eder

yani tek başına avr aldığınızda kullanacağınız hop ların walt ve ohm değerleri çok önem taşır ayrıca bu iki cihazdada yeni nesil ses formatları yok! kullanmak istediğiniz cihazlar yeni nsl ses formatlarını taşıyan cihazlar
    bunlarıda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 13 Mart 2009; 18:24:56 >
    TV:LG 50pb690-Luxor 40L600D-vivibright f-30/UYDU:Digitürk Humax DCR HM-9504HD-Tivibu Vestel S7830/MP: Xiaomi mi box s4-k/AVR:SONY STR DH-550/HOPARLÖR:MAGNAT 102,252,800-SONY sa-w2500-/TELEFON:General Mobile 20/AĞ:TP-Link wd9970

• quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

kafanızda planladığınız iki sistemden "eğer başka altarnatif düşünmüyo iseniz" ben kesinlikle "ht-ddwg800" öneririm kullanan birisi olarak...bir yanlışıda düzelteyim bu cihazda "3 hdmı 1080p giriş 1 hdmı 1080p çıkış" vardır ve 2 optik bir coax girişide vardır genel ses yapısı güçlü ve kalitelidir sinema ağırlıkta düşünüyorsanız yeterince kendi çapında iyi denilebilecek düzeyde diyebilirm ancak yapısı itaberiyle müzik dinlemek için aynı şeyleri söylemek pek mümkün deyil ancak bu dinlenmeyecek kadarda kötü anlaşılmasın...

bütçenizi belirtmişsiniz bu durumda ht-ddwg800 daha iyi gibi en azından hop derdiniz olmaz dg700 de ise birde hop almak zorunda olcaksınız..."ohm" nedir? direnç anlamına gelir gelen akıma karşı gösterilen direnç anlamına gelir 8-6-4...ohm bu rakamlar nekadar direnç gösterebiliri temsil eder

yani tek başına avr aldığınızda kullanacağınız hop ların walt ve ohm değerleri çok önem taşır ayrıca bu iki cihazdada yeni nesil ses formatları yok! kullanmak istediğiniz cihazlar yeni nsl ses formatlarını taşıyan cihazlar
    bunlarıda göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim

Cihaz sizde olduğundan kontrol etmeniz mümkünmüdür acaba. Upconversion yok diye hatırlıyorum. Birde ya HDMI yada Componentten birinde max görüntü 1080i gönderebiliyor diye hatırlıyorum. Yanlış anlaşılmasın sadece meraktan. Bakabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca bencede hepsi bir arada setler içinde iyi bir tercih. Yalnız ne istediğinizden ve ne aldığınızdan emin olmanız lazım.

• Merhaba;
    Almayı düşündüğünüz ve araştırdığınız Sony HT-DDWG800 Eurasia garantisiyle (Sony için Türkiye çapında En iyi servis garantisidir) Teknosa mağazalarında peşin ~750 TL na satılıyor.Mesajınızda birlikte kullanmak istediğiniz tüm cihazları bağlayabilir, söylediğiniz gibi 5.1 Kral surround sesi film ve konser dvd leri izlerken, oyun konsollarında oynarken rahatlıkla duyabilirsiniz. Ancak, stereo müzik dinlemek istediğinizde cihazın sesleri üretirken pek yeterli kalmadığını, bass sesler için mevcut aktif subwooofera ve iyi tizler için ekstra tweeter a ihtiyacınız olabilir.Zaten cihazın stereo sesleri süren frontları mid hoparlörden oluşturulmuş.Dolayısıyla doğal stero müzik dinletisi için yeterli olmayabilir.Ancak DTS veya Dolby Digital 5.1 kayıt yapılmış müzikte muhteşem sesler dinleyebilirsiniz.Özellikle konser Dvd lerinde harikadır.
    Bağlantılarına gelince; yuxeses doğru yazmış.3 HDMI giriş 1 HDMI çıkışa ilave olarak anaog 1 sa-cd çalar, 1 Tv, 1 satelit receiver, 2 video, 1 monitor bağlantısı, component video giriş ve çıkışlarını bulabilirsiniz.Bağlantı sıkıntısı yok.Ayrıca cihaz ses ayarlarınız için kendisi otomatik kalibrasyon yapabiliyor. Avr yi kullandığınız mekanda yerleştirdiğiniz hoparlölerin konumuna göre sesi en ideal şekilde ayarlayabiliyor. Dmport bağlantısıyla ipod, cep telefonu gibi cihazlardan ses ve görüntüyüde avr işleyebilir.
    Bu cihazı yuxeses arkadaşım gibi bende kullanıyorum.Yani epeydir kullandığım bir sistemi size anlatmaya çalıştım.
    Bu cihazı Türkmenistan'da mı yoksa Türkiye'de mi kullanacağınızı anlayamadım.Eğer Türkiye'de kullanacaksanız buyrun Türkiye'den satın alın.Hem Türk ekonomisine katkınız olsun hemde sizin garantili bir cihazınız olsun.Hoşçakalın.

CREA TIERRA K40M 40" LCD PANEL + SEG 19" LCD TV + SONY HT-DDWG800 AVR + SONY PS-LX300USB PİKAP + SONY DVP-NS728H DVD PLAYER + VESTEL SLIMLINE 4000 DVD PLAYER + HIMEDIA Q3 QUAD CORE MEDIA PLAYER + SAMSUNG 2 TB EXTERNAL 3,5" HDD + 2 x WD MY BOOK 2 ESSENTIAL 2 TB EXTERNAL 3.5" + WD MY BOOK ESSENTIAL 5 TB 3,5" EXTERNAL + WD ELEMENTS 1 TB ve 2 TB 2" EXTERNAL + NEXT YE2000 CIS SUPER PLUS + DIGITURK DT9102 HD + D-SMART + SONY RM-VL610T IRC + SONY PS3 + SONY PS4 1 TB + 2009 VW JETTA 1.4 122HP TSI DSG COMFORTLINE

• Sayın altanpsx;
    Cihazda upconversion özelliği yok.Zaten bu fiyata satılan hangi set avr de upconversion var?HDMI bağlantıları 1080p.Component bağlantı için kesin bir bilgiye sahip değilim.Ama 3 adet HDMI 1080p giriş varken neden component bağlantı yapılıp 1080p kalitesinde görüntü alınmak istensin?

Teknik özellikler için bkz.http://www.sony.com.tr/product/hcs-cinema-surround-kit/ht-ddwg800#pageType=Overview

CREA TIERRA K40M 40" LCD PANEL + SEG 19" LCD TV + SONY HT-DDWG800 AVR + SONY PS-LX300USB PİKAP + SONY DVP-NS728H DVD PLAYER + VESTEL SLIMLINE 4000 DVD PLAYER + HIMEDIA Q3 QUAD CORE MEDIA PLAYER + SAMSUNG 2 TB EXTERNAL 3,5" HDD + 2 x WD MY BOOK 2 ESSENTIAL 2 TB EXTERNAL 3.5" + WD MY BOOK ESSENTIAL 5 TB 3,5" EXTERNAL + WD ELEMENTS 1 TB ve 2 TB 2" EXTERNAL + NEXT YE2000 CIS SUPER PLUS + DIGITURK DT9102 HD + D-SMART + SONY RM-VL610T IRC + SONY PS3 + SONY PS4 1 TB + 2009 VW JETTA 1.4 122HP TSI DSG COMFORTLINE
  • quote:

Orjinalden alıntı: aalikemal

Sayın altanpsx;
    Cihazda upconversion özelliği yok.Zaten bu fiyata satılan hangi set avr de upconversion var?HDMI bağlantıları 1080p.Component bağlantı için kesin bir bilgiye sahip değilim.Ama 3 adet HDMI 1080p giriş varken neden component bağlantı yapılıp 1080p kalitesinde görüntü alınmak istensin?

Teknik özellikler için bkz.http://www.sony.com.tr/product/hcs-cinema-surround-kit/ht-ddwg800#pageType=Overview

Kızmayın canım. Almak isteyen bütün özelliklerini öğrensinde alsın diye uğraşımız(birazda benim cihazla ilgili hatırladıklarımı tazelemek için )

1080i ile ilgili söylediğimi bu teknik özelliklerden bulmak mümkün değil. Bunu şuradan hatırlıyorum elimdeki 360 ta hdmi çıkış yoktu o yüzden component bağlayıp bu cihazda denemiştim. 1080p desteklememişti diye hatırlıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Str dh790 Av Receiver
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gayet nt ve açıklayıcı bilgileriçin çok tşekkür ederim.

XboXımda HDMI çıkışı yok fakat XboX'ı zaten AVR ye sadece ses için digital girişinden kullanmayı planlyorum, görüntüyü direkt Component ile LCD ye katarabilirm problem olmaz herhalde... Ama ps3 ü oynaren gerçek ses zevkini yaşamak için HDMI ı direkt AVR ye göndermem gerekior diye düşünüyorum.

Ürünü Türkmenistan'da kullanacağım, işim nedeni ile burada yaşıyorum Bu bahsettiğim iki sistem de şu anda buadaki mağazada mevcut ürünler, bahsettiğim gibi yine bu yelpazede, fiyatı çok yüksek olmayacak şekilde, yeni AVRler veya SET ler getirtebilim.

Ürünü MAÇ, FİLM ve OYUN için öncelikli, sonra TV ve MUZİK için kullanacağım.

Alikemal bey, arada %50 lik bir fiyat farkı varken sanırım ülke ekonomisini kalkındırmak adına kendi ekonomimi yerle bir edebilirim

Verdiğiniz bilgiler ışığında, Upconversion yapan ve yeni ses kodlarını destekleyen bir sistem öneriniz varmıdır peki? Bu civarda veya Dubai de bulabileceğim (LG SONY SAMSUNG gibi markalar)

Edit: OHM değeri yükseldikçe bize ne gibi bi avantajı vardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 14 Mart 2009; 9:34:41 >

• Merhaba;
    Sayın Serhan Uygur, cihaz HDMI ile dvd gibi cihazlardan ses ve görüntüyü alır.Sesi işleyerek 5.1 olarak sunar.Ancak görüntü üzerinde up conversion (çözünürlük kalitesi yükseltme) işlemini yapmadan direkt (pass trough) TV veya panele aktarır.Fakat bu aktarma sırasında ses ve görüntü arasında oluşabilecek senkronizasyon problemini mevcut 24P özelliğiyle çözer ve renklerde olası en iyi iyileştirmeyide x.v.colour ile yapar.
    Xbox ve Ps3 için HDMI girişi kullanabileceğiniz gibi sadece ses işlenmesi için avr nin 2 adet optik girişinide kullanabilirsiniz.
    Upconversion yapan cihazlardan belirtmiş olduğunuz (500-600 $) bütçenize göre set avr neler var doğrusu bilemiyorum.Böyle bir sistem isterseniz maalesef bütçenizin oldukça üzerine çıkmalı ve avr yanında hoparlör ihtiyacınızıda göz önünde bulundurmalısınız.
    Kısa bir süre Kazakistan'da bulundum.Adamlar mağazacılık ve perakende satış konusunda Türkiye'den çok gerideler.Tüketici hakları ve ürün garanti sistemi üzerine daha çok yol almaları gerekiyordu.Umarım Türkmenistan'da benzer sorunlarla karşılaşmıyorsunuzdur.Bunları gözönünde bulundurunca Türkiye'deki fiyatlar pek okadar abartılı gelmiyor bana. Tabii yüzümüzü batıya çevirincede Türkiye'deki perakende ticaret ve garanti sisteminden şikayetçi olmamak elde değil.Her zaman biz bu memleketin insanları maaalesef iki arada bir derede bırakıldık.
    Bunları ve Kazakistan'ı düşününce Türkiye'de 750 TL bir fiyat 500 TL yanında %50 fark olsada çok gelmiyor.
    Kazakistan'da internet bağlantı ücreti çok yüksekti.Siz Türkmenistan'da hangi şartlarda ve kaça internet kullandığınızı yazarmısınız lütfen.Hoşçakalın.

Ohm değerinin artması ile nasıl bir kazanç olur sorunuza ben burada cevap vermek istemiyorum.Çünkü derhal muhalif olanlar çıkar.Haklıdırlarda, bu konu tartışmaya çok müsait bir konu.Ben herkezin fikirlerine karşı sınırlı bilgimle bir fikir üretemem.Fikir sahibi olmak için yeterli bilgi sahibi olunmalıdır.Ama şu kadarını söyleyebilirim.Hoparlör üreticilerinin ürettikleri hoparlörün üzerine yazdıkları ohm değeri pratikte kesin doğru değildir.
    Hoparlörde ses üretilirken farklı güç değerlerinde hoparlörün ohm değerleride bir yelpaze gibi değişkenlik gösterir. Kullanılan amfiye ses çıkışlarında değişik seçenekler yoksa ürün için üreticinin tavsiye ettiği değerde hoparlör bağlanmalıdır.Ohm değeri amfi çıkışına göre düşük bir hoparlör bağlandığında ses renginin çeşitliliğinin çok daha fazla duyulduğunu söyleyebiliriz.Ama bu seçenekte amfinin ürettiği güç arttırılarak hoparlöre gönderildiğinde bu seferde üst seviyelerde üretilen gücün hoparlör sesini bozduğunu, hoparlörün bobinin yandığını hatta bununla birlikte amfi çıkışlarının yandığınıda görebiliriz.Tersi bir durumda ise amfiye göre kapasitesi çok yüksek bir hoparlör bağlanırsa amfinin hoparlörü sürmekte zorlandığı gibi dinleyeninde en alt ve en üst frekanslardaki sesleri duyamadığı görülür.Sonuç bu durumda da amfinin yeterince güç üretmek için zorlanmasıyla çıkışlarının veya trafosunun yanmasına sebep olur.

Benzer konular forumda var. Bir linki ben ekliyorum. http://forum.donanimhaber.com/m_17307939/mpage_1/key_ohm%2Cdegeri//tm.htm#24785135

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalikemal -- 14 Mart 2009; 19:57:08 >

• up conversion (çözünürlük kalitesi yükseltme) işlemi

değildir. Bu dediğiniz upscaling. Upconversion amfiye yaptığınız görüntü girişini amfini en üst çıkışına kadar taşımadır. Bunu yaparken çözünürlük yükselmez. Çözünürlük yükselmesi upscaling dir.

Orjinalden alıntı: altanpsx

quote:

Sayın altanpsx;

Kızmayın canım. Almak isteyen bütün özelliklerini öğrensinde alsın diye uğraşımız(birazda benim cihazla ilgili hatırladıklarımı tazelemek için )

1080i ile ilgili söylediğimi bu teknik özelliklerden bulmak mümkün değil. Bunu şuradan hatırlıyorum elimdeki 360 ta hdmi çıkış yoktu o yüzden component bağlayıp bu cihazda denemiştim. 1080p desteklememişti diye hatırlıyorum.

Sayın altanpsx;
    Size kızdığımıda nerden çıkardınız?Aksine beni güldürüyorsunuz. Xbox360 oyun konsolunuzu sadece component bağlayabiliyorsanız bildiğim kadarıyla (eski model) görüntü zaten max.1080i olmalı.
    2007 yılından itibaren üretilen Xbox 360 konsollara HDMI bağlantı ve 1080p desteği eklenmişti.Dolayısıyla component bağlantıdan 1080i görüntü almanız son derece doğal. Hoşçakalın.

• quote:

quote:

quote:

Sayın altanpsx;

Sayın altanpsx;
    Size kızdığımıda nerden çıkardınız?Aksine beni güldürüyorsunuz. Xbox360 oyun konsolunuzu sadece component bağlayabiliyorsanız bildiğim kadarıyla (eski model) görüntü zaten max.1080i olmalı.
    2007 yılından itibaren üretilen Xbox 360 konsollara HDMI bağlantı ve 1080p desteği eklenmişti.Dolayısıyla component bağlantıdan 1080i görüntü almanız son derece doğal. Hoşçakalın.

Karşılıklı birbirimize gülüp duruyoruz o zaman ne kadar güzel İki üst başlıkta upconversion yüksek çözünürlüğü çıkarır demişsiniz. Bende bununla çok eğlenmiştim.

Ayrıca bir konuda daha size bilgilendirme yapmak gerekiyor herhalde. 1080i ye kadar destek verdiğini söylediğiniz bir konsolda ne hikmetse settings bölümünde görüntüyü 1080p göndermek gibi bir seçenek var. Bu da çok gülünç olsa gerek...

• quote:

up conversion (çözünürlük kalitesi yükseltme) işlemi

değildir. Bu dediğiniz upscaling. Upconversion amfiye yaptığınız görüntü girişini amfini en üst çıkışına kadar taşımadır. Bunu yaparken çözünürlük yükselmez. Çözünürlük yükselmesi upscaling dir.

Merhaba;
    Sayın altanpsx bu konuda haklısınız. Bunu daha önce açıklamıştınız.http://forum.donanimhaber.com/m_27262329/mpage_1/key_HT-DDWG800//tm.htm#27877894 Hoşçakalın.

• altanpsx karşılıklı gülmekten öleceğiz.Xbox ın settings bölümünde böyle yazıyorda Tv üzerinde görüntü kaynağının 1080p olduğu yazıyormu?
    Bununla ilgili internette bir çok konu bulabilirsiniz.
    Ben bir tanesini aşağıya ekliyorum.Umarım güle güle okursunuz.Hoşçakalın.

Xbox360'ın HDMI çıkışı olmadığı için bağlantı ancak VGA kablosu yada Xbox360 ile birlikte gelen (ve bağlantıyı component ile yapan) HD koblosu ile yapabiliyoruz. Hdtv alacaksanız her ikisini kullanabiliyoruz ama monitörde sadece vga kablosuyla bağlantı yapabiliyoruz. Vga kablo xbox paketlerinden çıkmamaktadır.Bu yüzden kendimiz alacağız.

Kırılma

Max. çözünürlüğü Xbox360'ın desteklediği 720p(1280x720) ve 1080i(1900x1080) çözünürlüklerinin altında veya üstünde olan ürünlerde meydana gelen görüntü bozukluğudur. Tıpkı bilgisayara bağlı ve max. çözünürlüğün altında kullanılan monitörlerde windows masaüstünde meydana gelen bozulma gibi.Xbox360'da da o kadar rahatsız edici olmasada istemeyeceğimiz bir durumdur yinede.Çözünürlük üst ve alt sınırlar olan 720p ve 1080i'ye nekadar yakınsa kırılma o kadar az olur.(Hele full hd ise tadından yenmez tebessum*) Ürünün desteklediği max. çözünürlük ''tam olarak'' 720p yada 1080i ise kırılma olayı yaşanmaz. Fakat hiçbir monitörün doğal/max. çözünürlüğü 1280x720 olmadığı için monitörlerde az da olsa kırılma yaşanacaktır. Monitörde en az kırılma için doğal çözünürlüğü 1280x1024 çözünürlüğünde bir monitör tercih edilerek 720p ayarında kullanılabilir. 720p ayarı LCD TV'lerde ise max. çözünürlük olarak görülebilmektedir.(Genellikle 1360x768 olur LCD tv'lerde çözünürlük en fazla.Tabi tv hd ready veya full hd ise bu oran çok daha yüksek olabilir.)

Görüntü Kalitesi :

Xbox360'ın desteklediği çözünürlükler 720p ve 1080i 'dir. Monitör de HDTV de kullansanız muhakkak bu iki çözünürlükten birinde kullanmanız gerekir ki kırılma yaşanmasın. Bu konumda da önemli nokta alcağınız cihazın max. çözünürlüğüdür.

Eğer monitör ise vga kablosu ile maximum 1360x768 alabilirsiniz. ( Fakat bu çözünürlükte kullanmayınız, 1360x768 çözünürlüğü 720p den büyük olduğu için kırılma yaşanacaktır. )(720p=1280x720) VGA ile alabileceğiniz çözünürlükler :

640x480
    800x600
    848x480
    1024x768
    1280x720
    1280x768
    1280x1024
    1360x768

• Ben başkasının ağzından yazılar kopyalamıyi buraya. Direkt 1080p resmini koyuyimde tek gülen sizle ben olmayalım. Herkes katılsın. Şu Upconversion çözünürlük yükseltme meselesinide es geçmeyelim bence.....

Ayrıca bu düşmanca tavrınızıda anlayabilmiş değilim. Cihaz sahibisinizde, cihazla ilgili eksik bir şey söylenince benim cihazım nasıl eleştirilir diye mi? Yoksa ürünümü satıyorsunuzda aman benim sattığım ürün karalanmasın diye mi anlamış değilim. Bakın bir daha söylüyorum bu cihaz eksiklerine rağmen hazır paketler içerisinde bence iyi bir noktada. Ancak ne aldığını ve ne istediğini iyi bilmek lazım. Çünkü kısıtları var.

• @alikemal

detaylı açıklamalar için çok teşekkür ederim, ohm değerleri ile ilgili beni gayet net bilgilendirdiniz. Türkmenistanda mağazacılık gelişmekte ama tabiki hala türkiyedeki kadar iyi değil diyebilirim. Ürünlere markasına göre 1 den 3 yıla kadar garanti veriliyor, satılan ürünler hakkında çok ileri bilgiye sahip değil satıcılar o yüzden bende oradaki markaları internette sizin gibi işi bilen arkadaşların yardımı ile değerlendirmeye çalışıorum. Burada 1080P Full HD tv lere, 1 megapixel diyorlar henüz :D daha çözünürlük kavramını, watt kavramını henüz tam anlayamamış satıcılar mevcut.

ürünlere gelecek olursak, dediğim gibi bütçemi biraz esnetebilirim ama, evimde aşırı donanımlı bir ses sisteminden ziyade fiyat performans oranı iyi, yeni ses biçimlerini destkleyen bir AVR veya SET (bol HDMI, Optik girişi olmak kaydı ile) tavsiyesi alablirim (Samsung, LG, Sony gibi markalardan) Hoparlörleri zamanla da almaya devam edebilirim sonuçta para kazanıyoruz allaha şükür :)

XboX çözünürlüğü konusuna gelince , Component ile 1080P TVimden, Dashboard da herhangi bi uyarı olmadan 1080 (p mi i mi bilmiyorum ama) görüntü alıyorum., HDMI çıkışı yok XboXımda. Fkat bu dashboard. Henüz XboX ta 1080p bir oyuna rastlamadığım için bşey diyemiyorum.

Zaten XboX henüz 720p lerde bile 3 kırmızı verirken, 1080p oyun yapmaları biraz zaman alır o zamana kadar da çıkan ürünler mutlaka 1080p desteklemiyorsa bile destekler olur fikrindeyim.

bu arada türkmenistan da internet bağlantısı henüz Dial UP hızında... Cep telefonundan GPRS (256/64) hızında bağlanabiliyorum, ama bu da 4 Mb=1$ gibi bi fiyata sahip olduğundan dolayı, msn vs gibi uygulamalarda avantaj, ama burası gibi sitelere girdiğimizde baya tuzlu oluyor. Dial Up un ise saati 0.45$ gibi işeye tekabul ediyor.

Bu sıralar sadece ŞİRKETLERE adsl sağlanmaya başladığı söyleniyor, ama ülkemizdki gibi değil... başvuruyorsunuz. şirketşnize yeni hat çekiyorlar onun üzerinden bi merkeze bi kendinize modem alıyorsununz onun üzerinden 128 veya 256 olmak üzere sınırsız internet salabiliyorsunuz, bunun ise bağlantı ücreti yaklaşık 3000$ aylık ise 700 $ gibi bişey. yeni çıktığı için bu kadar pahalı..

Bir üçüncüsü ve en sağlıklısı ise, (tabi devlette tanıdıgınız olması lazım bunu almak için) çift yönlü uydu. bunun fiyatı da çok aşırı pahalı değil normal buranın standartlarna göre, ama almak için çok uğraşmak gerekiyor ve herkes alamıyor.

Çakma yöntemler ile, Skyrunner gibi bi Ukrayna firmasının uydusundan Download, Cepten GPRS ile upload yapanlar da var, hani webde fln gezmek için ideal ama oyun falan oynanmıyor ...

• Serhan bey merhaba;
    Kısıtlı bütçenizi arttırabilme imkanınız olduğuna göre, sınırlı markalara (LG, SONY, SAMSUNG) ulaşabilme şansınızla benim size tavsiyem Sony STR-DG820 olabilir.
    Ancak bu avr de ne kadar güncel ve ihtiyaç olur bilemem. THX ses formatı yok.Up conversion'dan anladığınız benim gibi (hatta Yamaha gibi) sadece kablo toplayıcı vazifesini avr ye gördürmek değilse istediğiniz tavsiyeyi Yamaha RX-V665 olarak yapabilirim.Yamaha cihazın specification ında Upconversion özelliğine parantez açarak Upscaling 1080p yazmış.Tam olması gerektiği gibi.Bu cihazıda incelemenizde fayda var.
    http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=5028057&CTID=5000300&ATRID=1020&DETYP=ATTRIBUTE
    Türkiye'ye bu cihaz geldiğinde bence üzerinde çok konuşulacak ve f/p olarak belkide RX-V863 e rakip olabilir.Fakat benim daima tedirgin olduğum konu sadece avr olarak satılan bu cihazlara alınacak hoparlör seçimidir.Bence hoparlör konusunda tavsiyeden ziyade kendi kulaklarınızla duyduğunuz ve avr ile birlikte sinema, müzik performansını test edebildiklerinizi ve tabiiki beğendiğinizi almanızda fayda var.İşin aslı sanıyorum bu tür konulara ilgi duyan kişilere böylesi araştırmalar yapmak, karar vermeye çalışmak birazda keyif veriyor. Hoparlör konusunda forumda uzman olarak yeralan arkadaşların tecrübe edilmiş tavsiyelerinide dikkate almanız doğru hedefe ulaşmanız konusunda size yardımcı olabilir.Acele etmeye gerek yok.
    Xbox oyun konsolunuzda (component bağlantılı) update yapmadıysanız görüntüyü panele max.1080i aktarıyorsunuzdur.
    Xbox ın çözünürlüğü ve oyunları konusundaki fikirlerinize katılıyorum.altanpsx in eklediği fotoğraftanda anlaşıldığı gibi maalesef 720p kullanılabiliyor.
    Benim evimde PS2 var oğullarımla birlikte büyük ekranda oyun oynamak istediğimizde panelin üzerindeki av girişlerine bağlayabildiğimiz gibi avr nin ön yüzündeki av girişlerinede PS2 yi bağlayabiliyoruz.Yüksek çözünürlüğe sahip (component bağlanabilen) bir oyun konsolumuz olsaydı görüntü çözünürlüğünü artırma konusunda faydası olamayan HT-DDWG800 avr ye bağlayarak kullanmak yerine component bağlantıyı direkt panelin component girişine bağlar (aynen sizin yaptığınız gibi) kullanırdık.Zaten component çıkışı olan uydu receiveri bu şekilde kullanıyorum.Uydu receiver üzerindeki stereo çıkşıda panele bağladım.Böylece Tv izlemek isteyen 576p 50 Hz SD görüntüyü panelden izleyebildiği gibi seside panelden duyabiliyor.Böylece avr hakkında yeterince bilgisi olmayanlar cihazı karıştırmıyor.Uydu receiverda bulunan optik ses çıkışınıda avr ye bağladım.Tv de sesini avr ile duymak istediğim program olduğunda avr yide açıyorum, keyfime bakıyorum.
    İnternet konusunda memleketimizdeki birçok ortak problemimizde olduğu gibi Türk halkı olarak yöneticilerimizi ite-kaka iyi bir yerlere geldiğimizi düşünüyorum.Önceki mesajımda belirttiğim gibi Kazakistan'da (Athrau) kısa bir süre işim (inşaat) sebebiyle bulundum.Türkiye'nin geri kalmış olduğu iddia edilen doğudaki birçok ilimizden daha kötü durumda olduklarını görmek bir Türk olarak benide üzdü.Kazakistan'da devleti yöneten bir aile milleti için birşeyler yaptığını söylesede halkını soymaktan, halka ait olanları kendi zimmetine geçirmekten başka birşey yapmıyor.Neyse biz kendimize bakalım. GSM konusunda numara taşıma özgürlüğüyle eskiye oranla bugün daha iyiyiz.Rekabetle dahada iyilerini görebileceğiz. Önümüzdeki mayıs ayından itibaren sabit telefon ve internet hizmetlerindede yeni uygulamalarla gözle görülür ucuzlamalar yaşayacağız inşallah.
    Foruma birkaç kere girebildiğim ve mesajınızı daha önce okuduğum halde hemen cevap veremediğim için sizden özür diliyorum.Fikirlerimden faydalandığınızı belirtmişsiniz.Amacı bilgi paylaşımı olan bu forumda size faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
    Vatanınızdan sevgi ve selamlarımla, hoşçakalın.

• Bir kaç yanlış bilgiyi düzeltelim.

360 ta update yapmadan falan diye lafı döndürüp dolaştırmışsınız. Xbox 360 ile 1080p görüntü televizyonunuz destekliyorsa aslanlar gibi alıyorsunuz. Resimdede 1080p ibaresi çok net görünüyor. Resimimi göremiyorsunuz ?

Upconversion 'ın çözünürlük yükseltici olmadığını öğrenmişsiniz. Ancak kablo toplarlamaktan öteye gitmiyor gibi bir yaklaşımınız olmuş. Hdmi dışında bir başka girişten girdiğiniz görüntüyü upscale edebilmek için yani çözünürlüğü yükseltmek için, ayrıca upconversion a ihtiyaç duyarsınız.

Yani kullandığınız sistemde upconversion olsa 576p izledliğiniz TV görüntüyü hdmi üzerinden tv ye, hatta upscaling özelliğide olsa 1080p ile tv ye gönderme imkanınız olacaktı.

Neyse ben yine boşuna konuşuyorumdur. Yanlış fikirleri doğru bilgilerle düzeltmekten bir burada fayda göremedim. Herkes yanlış bildiğinede o kadar sahip ki, siz buyrun istediğiniz gibi devam edin...

• altanpsx iyi akşamlar; çok hızlısınız, bravo.
    Upconversion nedir biliyorum.Ama bunun sadece sizin belirttiğiniz gibi artık anlaşılmadığınıda biliyorum.
    Kullandığım avr de upconversion özelliği yok, bunu daha önceki mesajlarımda belirtmiştim.Bence siz yazdığım mesajı tekrar sakince, sinirlenmeden zahmet olmazsa okuyun lütfen.
    Up conversion artık up scale ile birlikte telaffuz ediliyor.Paneller üzerinde pc bağlantısına kadar hertürlü bağlantı imkanı varken kablo karışıklığı olmasın kabloların derli-toplu ve az olsun bununda adı up conversion olsun sözleri artık tüketicilere yetmiyor.Up conversion özelliğinin kullanılmasının kablo sayısını azaltmaya yaradığını siz kendinizde başka konu başlıklarıyla açılan yerlerde belirtmişsiniz.Bu ülkede HD özelliği olmayan SD uydu receiver a bile albenisini arttırabilmek için Philips patentli dediler HDMI çıkış koydular.Ne işe yarıyorsa...?
    Xbox üreticisi ve kullananları sadece component bağlantısı olan oyun konsollarının 1080i HD görüntü aktarabildiğini update sonrasında 1080p ye çıkabildiğini söylüyor, yazıyor.Hadi benim yazdıklarıma itibar etmiyorsunuz, sizi ve beni hiç tanımayan Xbox kullanıcılarının internet ortamında yazdıklarınadamı itibar etmiyorsunuz?Yanlış bilgim varsa lütfen bildiklerinizi paylaşın.Ben elektronik cihazlar konusunda profesyonel değilim yanlış aktardığım bir fikrim varsa uyarıldığımda elbette herzaman düzeltmeye ve özür dilemeye hazırım.Peki ya siz?
    Eklediğiniz resimide görüyorum.Ancak çözünürlük konusunda Serhan bey e katıldığımı, Xbox cihazı için kendisinin çözünürlük konusundaki fikri gibi sizinde 720p settings tercihiyle cihazı kullandığınızı belirttim.
    Bu yazdıklarımın nesi yanlış?Rica ediyorum sakin olun.Ne güzel hep beraber gülerken sanki cihazların üreticisi yada satıcısıymışız gibi korumak adına fevri davranmayalım.Ben sizin ve sizin gibi forumda yazan herkezin fikirlerini, yazdıklarını gösterdiğim alaka ölçüsünde okuyorum.Hiç kimsenin boşuna yazdığınıda düşünmüyorum.Ama bu düşüncem foruma katılanlara "her ne biliyorsanız bilin hiç kimseye saygısızlık etmeye hakkınız yok" dememede engel değildir.Sevgi ve saygıyla kalın.Hoşçakalın.

• Serhan bey merhaba;
    Sizin HT-DDWG800 hakkında yeterince biligi sahibi olduğunuzu ve cihaz hakkında paylaştıklarımızın tercih konusunda size faydası olacağını umuyorum. Bu konu başlığında artık başka bir mesaj yazmayacağım.Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.