Şimdi Ara

SONY STR DA 3300ES AVR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda linkini verdiğim receiverı almayı düşünüyorum. 1450 ytl gibi bir fiyat aldım , ps3 , digiturk plus ve dvd player bağlayacağım. Kullanan veya bilgi sahibi olan varsa yorumlarını alabilirmiyim.

şimdiden teşekkürler.

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=STR-DA3300ES&site=odw_tr_TR&imageType=Main&category=HCS+Home+Cinema+Receiver#pageType=TechnicalSpecs

• Ben STR-DA5000ES modelini kullanıyorum, oldukça memnunum, bir şikayetim yok.

Aynı seriden olması nedeniyle 3300'ün de kaliteli bir amfi olduğunu tahmin ediyorum. Bunun alt modeli olan 1200ES de fiyat performans açısından oldukça beğeniliyor. Dinleme imkanınız varsa gidip bir dinleyin, beğenirseniz koltuğunuzun altına sıkıştırıverirsiniz. Zaten özellik olarak pek bir eksiği olmayan, kaliteli bir üründür kendisi.

Edit: DTS® HD/DolbyTruHD/Dolby® Digital+ YOK/YOK/YOK

Ben bu formatları destekliyor sanmıştım, zira 1200ES destekliyor. Sözümü geri alıyorum o zaman, teknik olarak eksiklikleri VAR, yeni ses formatlarını desteklemiyor. Şayet benim için çok önemli değil derseniz alabilirsiniz. Ama ben olsam yeni formatları desteklemeyen bir AVR'ye 1450 YTL vermezdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dallamos -- 3 Haziran 2008; 1:17:38 >

• STR-DA1200 ES modeli bu ses formatlarını desteklemiyor Hatta HDMI'den ses bile alamıyorsun.

STR-DA3300 ES modeli 1.450 YTL'ye alınabilecek en iyi reciever bence ayrıca HDMI'den MPCM ses alınabiliyor. Ayrıca HDMI upconvert var.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dallamos

Ben STR-DA5000ES modelini kullanıyorum, oldukça memnunum, bir şikayetim yok.

Aynı seriden olması nedeniyle 3300'ün de kaliteli bir amfi olduğunu tahmin ediyorum. Bunun alt modeli olan 1200ES de fiyat performans açısından oldukça beğeniliyor. Dinleme imkanınız varsa gidip bir dinleyin, beğenirseniz koltuğunuzun altına sıkıştırıverirsiniz. Zaten özellik olarak pek bir eksiği olmayan, kaliteli bir üründür kendisi.

Ben bu formatları destekliyor sanmıştım, zira 1200ES destekliyor. Sözümü geri alıyorum o zaman, teknik olarak eksiklikleri VAR, yeni ses formatlarını desteklemiyor. Şayet benim için çok önemli değil derseniz alabilirsiniz. Ama ben olsam yeni formatları desteklemeyen bir AVR'ye 1450 YTL vermezdim...

• quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

STR-DA1200 ES modeli bu ses formatlarını desteklemiyor Hatta HDMI'den ses bile alamıyorsun.

STR-DA3300 ES modeli 1.450 YTL'ye alınabilecek en iyi reciever bence ayrıca HDMI'den MPCM ses alınabiliyor. Ayrıca HDMI upconvert var.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dallamos

Ben STR-DA5000ES modelini kullanıyorum, oldukça memnunum, bir şikayetim yok.

Hİ def man ,

ps3 ile bluray film seyredeceğim ve lcd tv'im sony x 3500 serisi , sence Sony STRDA 3300 ES ses açısından beklentilerimi karşılayabilir mi ? bu arada HDMI'den MPCM ses alınabiliyor derken MPCM dediğin nedir ?
    aslında 5300 ES modeli daha iyi olur ama arada ciddi fiyat farkı var. daha orta karar bir model diye 3300 ES yi tercih etmiştim.
    yorumlarını bekliyorum

• @Hi-def-man, şimdi baktım, haklıymışsın yeni ses formatlarını desteklemiyormuş. Yanlış bilgilendirme için özür diliyorum. Fakat benim anlamadığım şey millet bu kadar demode bir modele neden bu fiyatları verip de alıyor ki?

Resmen teknoloji çöplüğü bir ülkeyiz yaaa

Şahsen ben 3300ES'e 1450 YTL vermem, verene de mani olmam...
  • peki 1500 ytl civarında bluray film seyrederken hd ses codec'lerini çözebilecek bir AVR tavsiye edebilirmisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FBlegend

peki 1500 ytl civarında bluray film seyrederken hd ses codec'lerini çözebilecek bir AVR tavsiye edebilirmisiniz.

Yamaha RX-V663
    Denon AVR-2308
    Yamaha RX-V863

Özellikle Yamaha RX-V663 modeli 1000 liranın altındaki fiyatıyla göz dolduruyor ama eldeki külüstürleri bitiremedikleri için TR'ye hala getirmiyorlar

Avrupa'dan tatil için gelecek bir tanıdığınızdan rica ederseniz sizin için getirebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Str dh790 Av Receiver
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne hoparlör bağlayacağında önemli tabi ama 3300ES iyi bir amfi DENON 2308 ile biraz zorlarsa YAMAHA RX-V1800 ile bile ses konusunda kapışır.

Ancak bu amfiden performans alabilmek için şöyle 1.000 €-1.500€ civarında bir surround hoparlör paketi alman gerekecektir.

MPCM ise PS3 ün yeni nesil ses kodeklerini (DTS HD MA dahil) çözüp Multichannel PCM olarak amfiye yollaması amfininde bunu alıp olduğu gibi 5.1 kanaldan çalıştırması şeklinde oluyor. Bundan %100 emin değilim ama speklerinde olduğu yazıyor.

TV çok güzel onun işlemcileri kesinlikle 3300'ün içindekilere fark atar bence görüntü iyileştirme konusunda pek bir iyileşme yaşatmayacaktır sana...
  • quote:

Ne hoparlör bağlayacağında önemli tabi ama 3300ES iyi bir amfi DENON 2308 ile biraz zorlarsa YAMAHA RX-V1800 ile bile ses konusunda kapışır.

Ancak bu amfiden performans alabilmek için şöyle 1.000 €-1.500€ civarında bir surround hoparlör paketi alman gerekecektir.

MPCM ise PS3 ün yeni nesil ses kodeklerini (DTS HD MA dahil) çözüp Multichannel PCM olarak amfiye yollaması amfininde bunu alıp olduğu gibi 5.1 kanaldan çalıştırması şeklinde oluyor. Bundan %100 emin değilim ama speklerinde olduğu yazıyor.

TV çok güzel onun işlemcileri kesinlikle 3300'ün içindekilere fark atar bence görüntü iyileştirme konusunda pek bir iyileşme yaşatmayacaktır sana...

peki,

hoparlör olarak ne almamı önerirsiniz. bir tanıdığım pure acoustic QX 900 serisi ve yine aynıı seri subwoofer SUB SL-W12 yi almamı önerdi , sony 3300 ES ile ne dersiniz ?
    pure acoustic hoparlöerün özellikleri aşağıdaki linkteki gibi.

http://www.pure-acoustics.com/design/manuals/manual_qx900.pdf

• Pure Aqoustic markasını tanımıyorum.

JAMO S606HCS3 + Sub250 takım gayet başarılı çalıyor ve fiyat olarakda makul. ben STR-DA1200ES ile dinledim 3300 ile çok daha iyi olacaktır.

quote:

quote:

Ne hoparlör bağlayacağında önemli tabi ama 3300ES iyi bir amfi DENON 2308 ile biraz zorlarsa YAMAHA RX-V1800 ile bile ses konusunda kapışır.

peki,

hoparlör olarak ne almamı önerirsiniz. bir tanıdığım pure acoustic QX 900 serisi ve yine aynıı seri subwoofer SUB SL-W12 yi almamı önerdi , sony 3300 ES ile ne dersiniz ?

• quote:

Pure Aqoustic markasını tanımıyorum.

JAMO S606HCS3 + Sub250 takım gayet başarılı çalıyor ve fiyat olarakda makul. ben STR-DA1200ES ile dinledim 3300 ile çok daha iyi olacaktır.

quote:

quote:

peki,

Hi def man,

JAMO S606HCS3 + Sub250 i en uygun fiyatla nerede bulabilirim , birde yamaha rxv 663 geliyormuş 10 güne kadar fiyat olarakda sony str da 3300 den az biraz daha pahalı olacakmış.bu avr nin çıkmasını bekleyeyim diyorum ne dersin.

• JAMOwww.srcelektronik.com sitesinden alınabilir. Ancak peşin para alınacaksa Doğubank çıkışında FORUM audio iyi indirimler yapıyor.

Yamaha ses kalitesi açısından 3300 ile bir olmayabilir ancak teknik olarak yeni nesil ses kodeklerini işleyebileceğinden uzun vadede daha iyi bir yatırım olabilir. Bu amfi ile ilgili olarak 1 ay içinde yurtdışı yayınlardan bilgiler gelir. Siz bu arada birde ONKYO TX-SR 606 modeline bir bakın derim.
  • Dostum istersen SONY DG920'lerin ülkemizde çıkmasını bekle fiyatıda uygun olur hemde TrueHD ve 4 HDMI girişli
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

Dostum istersen SONY DG920'lerin ülkemizde çıkmasını bekle fiyatıda uygun olur hemde TrueHD ve 4 HDMI girişli

bekleyelim ama ne zaman çıkar bir fikriniz var mı
  • Arkadaşlar sony nin son ES serisi gerçekten çok iyi ve yabancı forum ve dergilerde hem övgüyle bahsediliyor hemde incelemelerde çok yüksek puan alıyor.

Burada fiyat konusuna dikkatinizi çekmek isterim. Sony ve diğer amfilerin yurtiçi değil yurtdışı fiyatlarını baz alın çünkü diğer amfiler Türkiyede yurtdışı fiyatlarının çok üzerine satılıyor Ama sony i genelde aynı fiyata hatta bazen daha ucuza ülkemizde bulabiliyoruz.

Ayrıca 4300 leri beklerseniz son ses formatlarını çözebilen çok güçlü bir receiver almış olursunuz ama son formatları çözmesi çok önemli değil derseniz 3300 hem güçlü hem video convert olarak faroudja chip kullanan çok kaliteli bir A/V RECEIVER...
  • quote:

quote:

Dostum istersen SONY DG920'lerin ülkemizde çıkmasını bekle fiyatıda uygun olur hemde TrueHD ve 4 HDMI girişli

Ben bir SONY bayisine sordum şu anda tanıtımı yapılıyor birkaç ay içinde ülkemizde de piyasaya çıkar dedi
     SONY STR DA 3300ES AVR

cihazla ilgili daha geniş bilgi
    https://www.sony.com/?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665364793

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 21 Haziran 2008; 17:30:55 >

• quote:

quote:

quote:

Ben bir SONY bayisine sordum şu anda tanıtımı yapılıyor birkaç ay içinde ülkemizde de piyasaya çıkar dedi
     SONY STR DA 3300ES AVR

cihazla ilgili daha geniş bilgi
    https://www.sony.com/?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665364793

bilgi için teşekkür ederim.

• Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.