Samsung ve LGE den vazgeçtim ve SONY 3D LED alacağım...
Acaba bu iki model arasındaki farklar detay özellikler dışında nelerdir ?
Yani görüntü kalitesi ,hareketli sahne performansı,detay çözünürlük,kontrast gibi özellikler açısından değerlendirdiğimizde nasıl farklar vardır ? veya 3d görüntü performansı açısından?
Ben 55" NX810 veya 52" LX900 almak istiyorum
55NX810 için bulduğum en iyi fiyat 6200 tl oldu,sony center dan ...+ 375 tl de 2 gözlük +3 bluray film kiti var...
NX810;
özel ayak standı var,özel bir mlz den yapılmış gibi duruyor... ayrıca SU550 kodlu bir de içinde hoparlör sistemi barındırıyormuş bu ayak standı... bir de tv üzeri CAM gibi bir madde ile kaplı,yani direk led ekran değil üzeri kaplı... bir de 6' lik bir açıyla geriye yatık duruyormuş....
LX900;
yüz algı sensörü varmış transmitter içinde dahili webcam içinde bir de contrast galiba PRO işlemci gibi bir fark varmış
Benim inclediğim farklar bunlar...
Tabi NX810 çok daha şık görünüyor ama test eden oldu mu acaba?
Acaba panel kalitesi veya işlemci kalitesi farkları var mıdır?
52LX900 ü de 2 gözlük dahil olarak yine sony garantili 6100 tl ye bulabildim...
sanırım bu fiyatlar dışında paralel ithalat fiyatı almaya gerek yok...çok fazla farkedeceğini sanmıyorum,sony 5 yıl garanti veriyor bu garantiyi göz ardı edebilecek kadar büyük fark olmaz diye düşündüm...
yani aralarındaki fiyat farkı yaklaşık 500-600 tl ama hem stand hem hoparlör hem de dizayn NX810 un avantajları....
Acaba o eğik duruş rahatsız ediyor mu ? deneyenler varsa yazarsa sevinirim...
ve o panel önündeki cam ,şık durmasının yanında görüntüyü olumsuz etkileyen bir durum yaratıyor mu?
Bir de fiyat konusu ????
bir bayii de ( elinde ürün olmayan bayii) 1 hFT bekleyin bunların fiyatları 500-600 tl aşağıya gelecek dedi...ne derece doğru bilemiyorum...
bu konuda da bilgisi olan yada sony bayii tanıdığı olan varsa teyid edebileceğimiz çok iyi olur....
mesela NX810 un önünde olan cam bir yansıma yapıyordur illa ki...
bu yansıma ne boyuttadır ? cidi etklioy mu görüntüyü?
yorumları bekliyorum....
Merhaba Sorularınıza yanıt bulabildiniz mi?
Bugun albani ustayla görüştüm.
Sizin de 60ex700le ilgilendiğinizden bahsetti. Fikirlerinizi ögrenmek isterim.
50" üstü panel arayışındayım. Standart ev kullanımı gibi düşünün sd yayın, lig tv, film(mkv) ve ps3
plazmalar bana göre değil. bu konuda da hem fikirim ve açıkçası 3D de hiç umrumda değil.
öncelikle merhabalar bende bu iki panelden birini alacaktım birçok sony centerde ikisinide test ettim Albani hocamlada bu iki panel hakkında epey görüştük iki panelinde fiyatlarını haketmediğini söyledi yani tavsiye etmedi ki bencede öyleydi sony centerda ben iki panelide gidip gelip bol bol test ettim 52lx900 modelinde ps3'te oyun performansı çok kötü ben ps3 kullanıcısıda olduğum için oyun performansı önemliydi gran turismo 5'te aşırı karelenme ve ekranda nasıl desem sanki ortadan ikiye bölünmüş gibi oyun takılma atlama yapıyordu 52'' sonylerde sharp modül kullanıldığı için bu sorun olabilir Albani hocam sharp modüller için stabil değil diyordu hemen bu aklıma geldi ve bu panelden vazgeçtim 52lx900 modelinde tüm sony centerlarda bir indirime gidilmiş 2010 model olduğu için stok eritiyorlar hatta özellikle tavsiye ediyorlar falan ama bu oyunlara gelmeyin derim 55nx810'a gelince 52lx900'den daha iyi bir tv ama fiyatını kesinlikle haketmiyor bence ekstra gözlüğü ek garantisi falan çok pahalıya geliyor ve benim evdeki 40nx700 modeli gibi başarılı bir tv değil kumandasını alıp evdeki 40nx700'deki resim ayarlarını aynen yaptım tv'ye başka ayarlarlada denedim ama olmadı nx700'deki canlılık renkler kesinlikle yok bu tv'de ekran büyük olduğu için olabilir diye düşünüyorum 40nx700'deki yukarı aşağı hareketli görüntülerdeki yavaşlık bu tv'de yok 200hz oluşunun artısı yanlız aynı nx700 modelindeki hd görüntülerde hatta bluray filmlerde bile olan karanlık sahnelerde ve özellikle yakından çok rahatsız eden karıncalanma sorunu ekran büyük olduğu için 55nx810 modelinde çok daha fazla rahatsız edici düzeyde var böylece bu paneldende vazgeçtim Albani hocamın dediği gibi beklemeye geçtim ardından yeni 2011 model ex720 serisinin geldiğini gördüm internette sony centerlara gelmiştir diye tekrar gittim 55ex720 modeli gelmişti ps3'e bağlıydı hemen kumandayı elime alıp gerekli görüntü ayarlarını yaptım ve tv beni şaşırttı diyebilirim eski ex serisi gibi kesinlikle değildi 2010 lx ve nx modellerinden daha iyi görüntü veriyordu 55'' boyutunda olmasına rağmen yakından ne karıncalanma nede bir stabilite bozukluğu vardı oyunlarda 3d performansıda çok etkileyiciydi yeni x-reality işlemci kesinlikle daha iyiydi hemen yeni gelecek olan nx720 modelini inceledim ve ex720 modelinden bir farkı yoktu tek fark öndeki parlak camdı bu camdanda gündüzleri oyun oynarken 40nx700 modelinin parlamasından çok çektiğim için vazgeçtim zaten büyük ebatlarda bir parlaklık görüntüde iyileşme katmıyor bu cam Albani hocamında bana dediği gibi ex serisi giriş seviyesidir ama nx ve lx serilerinin resim kalitesi olarak ex'lere bir artısı kesinlikle yok bunu birçok kez test ettim ayrıca yeni nx serilerinin aşırı pahalı fiyatlarla giriş yapacağınıda tahmin ediyordum gidip gelip bu 55ex720 modelini test ettim sony centerla kanka olduk diyebilirim onlarda sağolsun hiç itiraz etmeden bu imkanı bana sundular sonunda bu tv'yi almaya karar verdim digitürk plus ve ps3 için alacaktım 6800 lira ek garantisiz gözlüksüz kampanyalı fiyatı vardı nasıl kampanyaysa artık 5 yıl garanti ve ekstra 2 gözlük ile 6500 liraya kadar ben pazarlıkla düşürttüm ardından araya tanıdık falan sokarak 6000 liraya bu paneli 2 gözlük ve 5 yıl garantisiyle aldım şuanda kullanmaktayım digitürkte hd ve 3d performansı mükemmel sd yayınlarda bile karelenme karıncalanma bu büyük boyutuna ve yakından izlememe rağmen yapmıyor ps3 te 3d oyun performansı çok iyi ve etkileyici saatlerce aralıksız 3d oynamama rağmen ben en ufak rahatsızlık duymadım şuana kadar gözlük konusunda sonynin tdg-br100 modeli gerçekten diğer markalara göre çok başarılı her yeri ayarlanabiliyor ve çok rahat yüze tam oturuyor input lag olayıda eski 2010 modellere göre daha başarılı gran turismo 5'te karelenme stabilite bozukluğu kesinlikle yok hatta 40nx700 modelinde daha çok gölgelerde karelenme oluyordu kısacası sizlere tavsiyem kesinlikle yeni model x-reality işlemcili bir sony panel almanız ayrıca Albani hocamın dediği gibi 52''-60''-65'' boyutlu sharp modüllü panellere pek bulaşmamanızı tavsiye ederim almadan önce showroomlarda almayı düşündüğünüz kararsız kaldığınız modelleri hepsine aynı görüntü ayarlarını verip test edin satıcıların dediklerine kulak asmayın derim onlara sorarsanız size ellerinde kalan paneli en iyi der satmaya uğraşırlar ben baştan 55ex720 modelini hiç beğenmemiştim sonra anladımki diğer gittiğim uyanık sony center ex720 modelinin ayarlarını fabrika ayarlarında tutmuş lx900 modelininkini kendi ayar çekip gelene övüp satmaya uğraşıyor bu tip oyunlara sakın gelmeyin umarım yardımcı olabilmişimdir.
saygılar...
Sayın BL@DE
yazınız benim için ne kadar değerli bilemezsiniz.. zaman kıtlığından istediğim gibi araştırma yapamıyordum. nerdeyse bütün sorularıma yazınızda cevaplar var.. ilgi alakanıza çok teşekkür ederim.
Creapure hocam ne demek rica ederim almadan önce sizinde kesinlikle bu tv'leri test etmenizi öneririm herkesin beğenisi farklı sonuçta ben kendi deneyim ve görüşlerime dayanarak yardımcı olmaya çalıştım yardımcı olabildiğimede çok sevindim.
saygılar...
Alooo Beyler siz panelleri hala almadınızmı,bir haber sallayın bana merak ettim yaw
Özellikle Murgaylı sen ne yaptın kardeşim,60EX i alıyordun diye biliyordum en son??
CAN+
quote:
Orijinalden alıntı: albani
Alooo Beyler siz panelleri hala almadınızmı,bir haber sallayın bana merak ettim yaw
Özellikle Murgaylı sen ne yaptın kardeşim,60EX i alıyordun diye biliyordum en son??
CAN+
hocam ben yorgunluk araştırma ve tereddütler sonucu aldım sonunda paneli ne zor işmiş bir kez daha anladım gerekli mailide size az önce attım
saygılar...
herkeze slm bende 46ex720 var tv yi bende sizin gibi arastırıp aldım fakat doğru dürüst test edemeden bozuldu ilk önce ufak tefek çıtırdamalarla basladı ertesi gün resetler oldu şimdi kumanda edilemiyor sürekli kendi kendine açılıp kapanıyor servisi aradım gelip bakacaklar daha yeni aldığım için değiştirilir diye düşünüyorum şimdi aynısını alsam acaba aynı sıkıntı çıkarmı sonuçta aynı teknoloji hatta fark ödeyip 55ex720 modelini isteyebilirim bunun benimkine göre işlemci ve kalite farkı varmıdır acaba ?? ama sizin yazınızı okumadan önce 55nx810 da karar kılmıştım öndeki cam beni etkilemişti ve ex serisine göre daha sağlam gibi duruyordu şimdi kafam karıştı sizce ne yapayım???
Arkadaş senin problemin hem genel bir sıkıntıdır ama daha çok son 2 senedir Sony lere özgü bir hatadır!
Kafanı takma ve Servis gelip halleder,PWB/MB/RemoteB v.s gibi katlardan birisi arızalıdır,doğrudan değişim yapacaklarını sanmıyorum ama yinede onların cevabını bekle,bunlar basit arızalardır onlar için!
1-fark vererek üst panel teklifini belki kabul edebilirler ama öncelikle Servisin raporunu görmeleri gerekir! sen ilk etapta üst model için Satıcı ile sakın görüşme ve kesin sonucu Servis ten al sonra düşünürsün bunu
2-şayet yine aynı panelini kullanacaksan ve panelinde Clouding/Backlight-bleeding/Uniformity sorunları yoksa! değişim yapma!!!bu sefer böyle sıkıntılı bir panel gelirse,bir daha panelini değiştiremezsin ve çok daha fazla senin için sıkıntı olur!
3-EX72x serisi aynıdır,üzerinde de Samsung S_PVA Modül takılıdır(40/46/55)
CAN++
tekrar slm paneli toparlayıp götürdüler alalı 20 gün olmuş sıfırı ile değişim olacak dediler aldığım mağazayla görüştüm tamam ne istersen alabilirsin dediler 55 inc düşünüyorum artık hangisini alyım sizce 55 nx 810 a ne dersiz? hx serisi bayağı pahalı ex serisindende sogudum hatta 3d hiç önemli değil zaten panasonic plazma 3d izledikten sonra benimki kötü gelmişti.sorun çıkarmayacak ne almalıyım sizce
quote:
Orijinalden alıntı: secom
tekrar slm paneli toparlayıp götürdüler alalı 20 gün olmuş sıfırı ile değişim olacak dediler aldığım mağazayla görüştüm tamam ne istersen alabilirsin dediler 55 inc düşünüyorum artık hangisini alyım sizce 55 nx 810 a ne dersiz? hx serisi bayağı pahalı ex serisindende sogudum hatta 3d hiç önemli değil zaten panasonic plazma 3d izledikten sonra benimki kötü gelmişti.sorun çıkarmayacak ne almalıyım sizce
Secom , kardesim kusura bakma ben özelden mesaj atamıyorum o yüzden buraya bakarsın diye cevabımı buraya yazayım dedim.ben önce 55ex720 modelini almıştım dediğin gibi arkadan sesler gelmeye başladı.mesela tv nin sesi cok kisikken elektrik kaçırıyor gibi sesler geliyordu ama bilişlerden değil.bide bende resetleme olmadı sonra gittim aldığım yere arıza vardır dediler.bende onu geriye verip 55hx920 modelini aldım.lakin bundada aynen devam ediyor fabrika hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü 2 tv de sıfır geldi.büyük ihtimal benim ya prizde bir sorun var veya elektrik hattında.ona baktiracagim artık ama bisey olursada full sigorta yaptırdım.televizyona kaldırsam kumandayı fırlatsam değiştirmek zorundalar o yüzden kafam rahat.fakat şans tavsiyem bütçeni zorla hx920 modelini al.ex720 ile arasında daglar kadar fark var süper bir tv..hele 3D si.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme