Şimdi Ara

SONY NW-A3000/1000 HAKKINDA HERŞEY // A800 Detaylar (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.234
Cevap
4
Favori
218.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NW-A3000 kapaklarını bi türlü açamadım çok tozlandı çok kötü görünüo bunları temizleme imkanımız vardır herhalde ama kapağı açamadım eğer bilen varsa ayrıca paylaşırsa çok iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: rds
    NW-A3000 KAPAKLARININ SÖKÜLMESİ

Arkadaşlar, burada da pek çok arkadaşım cihazın içindeki tozlardan muzdarip olmuşlardı. Bende başka bir sebepten cihazın içini açmak durumunda kaldım. Ve hepimize faydalı olması için fotoğraflarını çektim. Fakat forum içinde gösteremedim yeni olduğum için. Bir arkadaş tekrar düzenleyebilirse çok daha faydalı ve kullanışlı olacaktır bu mesaj.

İlk olarak cihazın arka kapağındaki vidayı söküyoruz. Vidanın üzerinde Walkman amblemki bir kapak var. Kapak bir yapışkan ile tutturulmuş. Eğer çok söküp takarsanız bir yapıştırıcı kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Kapağı maket bıçağı ile açabilirsiniz. Dikkatli olursanız hiç bir çizik oluşmaz. Kırılma vs gibi bir tehlikede yok. Altındaki vidayıda saatçi tornavidaları ile sökebilirsiniz.

SONY NW-A3000/1000 HAKKINDA HERŞEY //  A800 Detaylar

İlk vidayı söktükten sonra cihazın arka kapağı bir cep telefonu kapağı gibi sökülüyor. Aşağı doğru kaydırıp 2-3 mm gittikten sonra arka kapağı ayırabilirisiniz. Arka kağakta 3 adet bakır yol var. Bunlar ile cihazın şasesi tamamlanmış. Burayı açınca cihazın pilini tutan 4 adet çok küçük vida gözükecek. Cihazın kitabındada yazdığı gibi bu vidaları sökerek pili tamamen ayırabiliriniz.

Ön kapağı sökmek için cihazın alt tarafına saatçi tornavidasının ucunu sokarak biraz ayırın. Buda aynı cep telefonu kapağı gibi çıkartılıyor. Tırnaklı bir sistem yapmışlar. Herhangi bir tırnağın kırılması gibi bir durum söz konusu değil.

Yalnız burada dikkat etmemiz gereken nokta, cihazın arka kapağının sökülmesi gibi sökülmüyor ön kapak. Yanlardan hafif ayırdıktan sonra ön kapağı cihazın önü size bakıyorken, kendinize doğru ayırmanız. Zaten fark edeceksiniz ki ön kapak ne yukarı nede aşağı doğru hareket ettirilebilir bir yapıda.

Ve cihaza rengini veren mor kapağı ayırmış bulunuyoruz. Bu kapağın hemen altında SONY ve Walkman amblemlerinin bulunduğu ve cihazın içini koyulaştıran başka bir kapak daha var.

Kapaklar içiçe geçtiği için herhangi bir zorluk yok.

Her iki kapağıda çıkarınca şöyle bir siyah jelatinimsi birşey ortaya çıkıyor.

Bu jelatin kolay yırtılabilir gözüksede sağlam ve biraz dikkatli bir şekilde yandan ayırıp cihazın elektronik aksamına ulaşabiliyoruz. Bu jelatin cihazın bir tarafına diğer tarafından daha iyi şekilde yapıştırılmış olduğu için tamamen cihazdan ayıramıyoruz.

Şimdi özellikle cihazın içindeki tozları almak için bu işlemleri yapacak arkadaşlara bir kaç uyarım olacak. Her iki kapağıda söktükten sonra cihazın ekranına ulaşabiliyoruz. Ve en önemli nokta ekrana kesinlikle dokunmayın. Ekran çok hassas. Parmak iziniz hemen çıkar ve bu izi silmek için biraz uğraştırır. Ayrıca ekran hassas bir şekilde tutturulmuş. Ekran üzerinde toz varsa üflemek suretiyle veya peçete ile tozları giderebilirsiniz.

Umarım faydalı bir mesaj olmuştur.

Saygılar.

• 4 gb den fazlasını atamıyoruz (A1000_A3000). Bu sorun için yapılan herhangi bir update veya gelişme var mı ?
  • Böyle bir problem bugune kadar hiç görülmedi... hiç duymadım...

aleti formatla, initialise disk yap, reset at.. ne varsa yap.. son firmware yüklü değilse yükle.. v3.0
  • Razorback çok yaşa sen bi kere daha bravo
  • Razorback çok sağol bende aletin kapağını nasıl açıcam diye kara kara düşünüyordum :PPPPPpppp
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackosman

4 gb den fazlasını atamıyoruz (A1000_A3000). Bu sorun için yapılan herhangi bir update veya gelişme var mı ?

An itibari ile cihaz üzerinde 13 GB mp3 var. Bu senin bahsettiğin nasıl bir sorun? Bir keredemi atamıyorsun? Bir playlist mi nedir olay?
  • rds,
    Walla dimi ne güzel açmışım aleti, çekmişim resimleri...

PLamenism,
    Rica ederim arkadaşımda, teşekkürü rds'ye ediceksin çünkü bu resimleri kendisi çekti...
    zaten dikkat edersen mesaj rds'den alıntı...
  • Hala resimler işe yarıyorsa çok mutlu olurum
  • quote:

quote:

4 gb den fazlasını atamıyoruz (A1000_A3000). Bu sorun için yapılan herhangi bir update veya gelişme var mı ?

An itibari ile cihaz üzerinde 13 GB mp3 var. Bu senin bahsettiğin nasıl bir sorun? Bir keredemi atamıyorsun? Bir playlist mi nedir olay?

5 gb lık iso veya herhangi bir dosyayı atamıyorum ... Disk full hatası alıyorum diskte boş yer olmasına rağmen...

quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Böyle bir problem bugune kadar hiç görülmedi... hiç duymadım...

aleti formatla, initialise disk yap, reset at.. ne varsa yap.. son firmware yüklü değilse yükle.. v3.0

Atraclife forumunda sormuştum ...Burada da konuşuldu sanırım . O zamanlar bir çare yoktu şimdi var mı diye sordum . Deneyin sizde de hata verecek.
    Elinizde bir iso dosyası veya bir video dosyası varsa boyutu 4 gb tan fazla olmak koşulu ile mp3 player a sallayın bakalım hata verecek mi vermeyecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackosman -- 31 Mart 2007; 2:42:49 >

• rds'den alıntı olduğunu gördüm ama sen mesaja karşılık verdiğin için teşekkür ettim...
    tabi asıl üstat rds unutmadık
  • jackosman,
    Ben mp3lerden programlardan ve videolardan olusan bir klasör atmıştım, toplam boyut 12gb idi.
  • arkadaslar cp yı acarken su hata mesajı gelıyo

wındows surucu hazır degıl
    "surucu kullanılmaya hazır degıl kapagı acık olabılır lutfen surucusun denetleyın ve dıskın takılı ve kapagının kapalı oldugundan emın."
    ıptal yenıden dene devam

aynen bole bır hata mesajı cıkıyo ıptala basınca bı daha cıkmıyo yenıden dene dıyınce tekrar gelıyo devam dıyıncede gelmıyo

cdrom kapalı cd takıyorum gene aynı cıkarıyorum gene aynı aletı takılı baslatınca gene aynı sızde de bole oluyor mu?
  • bıde artıst lınk uptade etmeye baslayınca daha cok hata mesajı gonderıyo ve cp kapanıyo bu neden oluyoo
  • cihazı arabaya taşımaktan usb kabloyu kaybettik iyimi. yurtdışı/ebay dışında bir öneriniz var mı?
  • tekrar merhaba,

forumdaki bu konu hakkinda yazilanlari genel olarak okuyan biri olarak birkaç gündür kullandığım nw a1000 hakkinda izlenimlerimi paylasarak birkac sey sorayim:

1- sesi diger modellere gore daha ciliz kaliyor, ses limitini kaldirdim, guclendi sesi biraz ses siddeti olarak evet ve kulaklik kulanicisi disinda disari ses vermiyor ama yine de seste bir derinlik yok, ekolayzira ayar da cektim ama bass'i cok zayif, ama sorun biraz da kulakliktan kaynaklaniyor ve megabass bir kulaklik almak gerekecek sanirim..

2- sarki arama bulma, playlist olaylari gayet pratik, ama mp3ler genelde netten indirilme oldugu ve anlamsiz reklamlari yazmalari nedenli sarki taglari biraz karisik oldu, bunlari toplu olarak (bir albumdeki tum sarkilari secip bu sarkilarin taglerini degistirme) win.media player ile duzeltmistim bi aralar ama simdi bulamiyorum nereden yapiliyordu..

3- artist link butonunu da beceremedim henuz..

4- connect playera baglanmadan mevcuttaki sarkilarin silinememesi de mantikli gelmedi..
    kapasitesi dolabilir ve veri transferi yapacagim yerde con.player olmayabilir..

5- sarkilarin ne kadar yer kapladigini goremedim alet uzerinden (sadece format ve sure bilgisi var detay bilgisinde) ve cp'den..

6- cp'den sarki atarken direkt mp3 atiyorum ve preferences'den attrac'a cevirerek at diyorum ki az yer kaplasin.. ama mevcuttaki sarkilarin formatlarini cp'den goremiyorum..

7- now playing modunda sarkinin suresini geri sayar sekilde gostertemedim..

8- cp'de album kapagi olayi var, ona ne gerek oldugunu cozemedim..

9- hold tusu surmeli olsa daha iyi olurdu, kapaliyken bir tusa basilinca calismaya basliyor hemen..

10- cp'de bookmarklarin ici bos olanlar gorunmuyor ve yeni cpden bookmark acamiyoruz galiba, sarkiyi direkt olarak mevcuttaki bookmarka atma olayi guzel..

11- wma dosyasini cp ile attraca cevirtemedim, hata verir durur, codeci desteklemedi galiba..

12- ama minnacik ve cok hos, cillop gibi bi alet yau :D

soru mahiyetinde olanlar konusunda yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merken -- 31 Mart 2007; 19:43:58 >

• quote:

quote:

quote:

5 gb lık iso veya herhangi bir dosyayı atamıyorum ... Disk full hatası alıyorum diskte boş yer olmasına rağmen...

quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Böyle bir problem bugune kadar hiç görülmedi... hiç duymadım...

Atraclife forumunda sormuştum ...Burada da konuşuldu sanırım . O zamanlar bir çare yoktu şimdi var mı diye sordum . Deneyin sizde de hata verecek.
    Elinizde bir iso dosyası veya bir video dosyası varsa boyutu 4 gb tan fazla olmak koşulu ile mp3 player a sallayın bakalım hata verecek mi vermeyecek mi ?

Acaba mesela cihaz full şarjlı iken atmayı denesen nasıl olur? Yada soket üzerindeki kırmızı ışık sönmüş durumda iken atmayı denesen ?

• quote:

Orjinalden alıntı: merken

tekrar merhaba,

forumdaki bu konu hakkinda yazilanlari genel olarak okuyan biri olarak birkaç gündür kullandığım nw a1000 hakkinda izlenimlerimi paylasarak birkac sey sorayim:

1- sesi diger modellere gore daha ciliz kaliyor, ses limitini kaldirdim, guclendi sesi biraz ses siddeti olarak evet ve kulaklik kulanicisi disinda disari ses vermiyor ama yine de seste bir derinlik yok, ekolayzira ayar da cektim ama bass'i cok zayif, ama sorun biraz da kulakliktan kaynaklaniyor ve megabass bir kulaklik almak gerekecek sanirim..

2- sarki arama bulma, playlist olaylari gayet pratik, ama mp3ler genelde netten indirilme oldugu ve anlamsiz reklamlari yazmalari nedenli sarki taglari biraz karisik oldu, bunlari toplu olarak (bir albumdeki tum sarkilari secip bu sarkilarin taglerini degistirme) win.media player ile duzeltmistim bi aralar ama simdi bulamiyorum nereden yapiliyordu..

3- artist link butonunu da beceremedim henuz..

4- connect playera baglanmadan mevcuttaki sarkilarin silinememesi de mantikli gelmedi..
    kapasitesi dolabilir ve veri transferi yapacagim yerde con.player olmayabilir..

5- sarkilarin ne kadar yer kapladigini goremedim alet uzerinden (sadece format ve sure bilgisi var detay bilgisinde) ve cp'den..

6- cp'den sarki atarken direkt mp3 atiyorum ve preferences'den attrac'a cevirerek at diyorum ki az yer kaplasin.. ama mevcuttaki sarkilarin formatlarini cp'den goremiyorum..

7- now playing modunda sarkinin suresini geri sayar sekilde gostertemedim..

8- cp'de album kapagi olayi var, ona ne gerek oldugunu cozemedim..

9- hold tusu surmeli olsa daha iyi olurdu, kapaliyken bir tusa basilinca calismaya basliyor hemen..

10- cp'de bookmarklarin ici bos olanlar gorunmuyor ve yeni cpden bookmark acamiyoruz galiba, sarkiyi direkt olarak mevcuttaki bookmarka atma olayi guzel..

11- wma dosyasini cp ile attraca cevirtemedim, hata verir durur, codeci desteklemedi galiba..

12- ama minnacik ve cok hos, cillop gibi bi alet yau :D

soru mahiyetinde olanlar konusunda yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler..

CEVAPLAR :

1. İyi bir kulaklıkta çok daha güzel ses alırsın.

2. Benim imzamda bir link var (reklam ama olsun). O program ile toplu olarak isimlerini değiştirebilirsin. Program Türkçe. reklamları yorumları herşeyi kaldırabilirsin.

3. Artist linki Sonic Stage ile daha kullanışlı hale getiriyoruz. Connect ile Artist link enable yaparsan zamanla update olur ve artist linkin çalışır hale gelir.

4. Connect player install dosyasını mp3 playerın içine at. Gittiğin yerdeki bilgisayara kurup mp3lerini atabilirsin. Silineneme mantığını Sony bulmuş. Elbet vardır bir açıklaması :)

5. Alet üzerinde görmeye gerek yok zaten. Olurda data/mp3 atasın gelirse bağladığın bilgisayardan görebilirsin.

6. Bir kere ayarı attrac yaparsan zaten hepsi attrac olur. Bir daha görmeye gerek varmı bilmem.

7. O şekilde göstertmiyor. Ama cesaretimi yenerde ayarlarını bızıklarsam belkide öyle bir ayar vardır. Veya 3.01 veya 3.xx firmware güncellemesinde öyle bir mod kendiliğinden gelir.

8. Connect player sadece cihaza mp3 atmak için düşünülmüş bir program değil. Neticede komple bir mp3 player olarak düşün. Ve albüm kapak resminide o albümden parçalar çalıyorken gösteriyor. Görsellik işte. Media player gibi.

9. Stop yapıp Hold a basılı tutup 30 saniye sonra cihazın kapanmasını beklersen cihaz bir sonraki sefere sadece HOLD tuşuna basılı tuttuğunda cihaz açılır. Ayrıca ne kadar çok hareketli parça o kadar çok sorun demektir. (Bkz.:Ses tuşu problemleri forumun önceki sayfaları 1-2 adet.)

10. (BOŞ)

11. Önce mp3 e çevirip atman gerekir.

12. Benimki gosgocaman a3000 :)

Tüm soruları eksiksiz cevapladım notum kaç acaba?

• 9. Stop yapıp Hold a basılı tutup 30 saniye sonra cihazın kapanmasını beklersen cihaz bir sonraki sefere sadece HOLD tuşuna basılı tuttuğunda cihaz açılır. Ayrıca ne kadar çok hareketli parça o kadar çok sorun demektir. (Bkz.:Ses tuşu problemleri forumun önceki sayfaları 1-2 adet.)

peki bole kapatinca kendi kendine kapaniyormus gibi pil yiyor mu
    shut down dan kapattigin gibi mi oluyr yoksa
  • tesekkurler tekrar sn.rds
    100, bonus sorular verilen cevaplar bir sonraki nota eklenecektir :)

2- deneyecegim programi sorun olursa donerim, yardim icin simdiden sagol..

4- yaratici yanita bir de yildiz verdim :) , Türk aklı başka birşey..

5- bilgisayar ustunden de goremedim ki, harddiskine giriyorum ordan hic sarkinşn bilgisi yok zaten hepsine bir kod koymus gizlemis.. cp'den de bilgilerine baktigimda sarkinin asil kaynaginin konumunu ve boyutunu gosteriyor (mp3 formatlisinin)..

6- ilk basta mp3 oarak atmistim, simdiden itibaren evet attrac yapiyor hepsini de eski attiklarimla yeni attiklarim birbirine karisti, bu bakimdan gerek..

9- bu modu deneyecegim guzel eger varsa boyle bir ozellik..
    "Ayrıca ne kadar çok hareketli parça o kadar çok sorun demektir." bunu pek anlayamadim nasil hareketli nasil sorun.. ["(Bkz.:Ses tuşu problemleri forumun önceki sayfaları 1-2 adet.)" buradan bulamadim]

11- elimde mono wav lar var, onlari atacaktim, mp3 yapinca cok sisti, wma dan attrac yapinca daha az yer kaplar diye dusunmustum, ama mono mp3 yapayim iyisi mi sonra attrac yapayim..

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.