Şimdi Ara

Sony'nin imza teknolojisi akıllı telefonlara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin imza teknolojisi akıllı telefonlara geliyor
    Yapay zeka teknolojileri, içerik oluşturmadan fotoğraflara ve hatta videolara kadar hergün farklı alanlarda karşımıza çıkıyor. Bunun en büyük örneği ChatGPT olurken, içeriğin gerçekliği ve özgünlük tartışmaları halen çözülmüş değil. Bu alanda son hamle ise Sony’den geldi. Yakın tarihte DLSR fotoğraf makineleri için tanıtılan C2PA dijital imza teknolojisi, akıllı telefonlara geliyor. 



    Sony Xperia 1 VI ve 5 VI'de kullanılacak



    Bildiğiniz gibi Sony, her amiral gemisi modelinde sektörde görülmemiş bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Bir bakıma "dünyada ilk" geleneğini sürdürmeye çalışıyor diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde ise teknoloji devi, Associated Press (AP) ve Camera Bits ile ortaklaşa geliştirilen dijital imza teknolojisinin neredeyse tamamlandığını duyurdu. 



    Kaçıranlar için DSLR fotoğraf makineleri için tanıtılan bu teknoloji, ilk olarak Alpha 9 III, Alpha 1 ve Alpha 7S III modellerinde kullanıma sunulacak. Bunun ardından ise yeni nesil Xperia telefonlara eşlik edecek. Özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı ise henüz paylaşılmadı. Ancak kamera ayrıntılarının yanı sıra, görüntünün ne zaman çekildiği, herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmadığı gibi büyük miktarda meta veriye sahip olacağı söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Sony'den güncelleme rüzgarı: Android 14 bir modele daha geliyor



    Bu bağlamda fotoğrafın orijinalliğini kanıtlamak için de kullanılabilecek ve manipülasyonun önüne geçilmiş olacak. Akıllı telefonların dışına çıkarsak, Sony'nin bu alanda bir ilk olmadığını belirtelim. Ekim ayının sonlarında Leica, görüntülere dijital imza ekleyebilen M11-P modelini duyurdu. Ancak 9.000 doları aşan bir fiyatla geliyor.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/sonys_upcoming_flagship_phones_to_offer_a_digital_signature_feature_to_combat_fakes-news-60711.php







  • o imzayıda değiştirirler siz merak etmeyin. eskiden ps den çıkan fotoğrafların exif bilgilerini kökünden kb lık programla değiştirebiliyorsunuz :)))

    dijitalin olduğu yerde kırılmayacak uygulama yada kod yoktur.

  • Telefonlara düzgün isim verseler birşeyler olacak da. Du bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.