Şimdi Ara

SONY mi SAMSUNG mu???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: THESHUCK

    arkadaşlar samsung s serisindeki makinalar hangi lensi kullanıyor bilginiz varmı?


    bu s800 magdurlarına acımaya başladım valla adamlar ne guzel casiolarını alıp bi koseye oturacaktı simdi nerden cıkıy bu s800 kampanyası

    hoca s800 de de s500 ve s600 de oldugu gibi samsung shd denen bir lens kullanılıyor..ama ureticisi kim menşei neresi bilmiyorum

     SONY mi SAMSUNG mu????




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BzBz

    @buffalo : sizin gibileri bu formlarda çok gördüm, bi makine alır onu översiniz, sonra onu satar başka alır onu översiniz. Hayatta katlanamadığım birşey varsa o da malını övenlerdir...

    Daha hala alnatmak istediğimi anlamamazlıktan gelin.. muhaha falan yapın çocuk gibi...

    Canon tepeden tırnağa ürününü kendi üretiyor, peki sony neden o eski TRT zamanlarından gelme objektiflerini kullanmıyor da carl-zeiss kullanıyor..? yada neden h1 de kullanıyorduda vazgeçti? yemedi mi, satışları tatmin mi etmedi..? peki carl-zeiss king midir?

    Ben benim makinemin artılarını ve eksilerini , hatta özellikle eksilerini herkese farklı formlarda defalarca anlattım. Ki almayı düşünenlere bir yol göstersin, sizin gibi casio su olanlar "casio al bence" yada sony si olanlar "sony al bence, en iyisi" demedim. Sadece bu işte öncü olan bir markanın ürününü al dedim ama bikaç çoluk çocuk mallarına laf attım die üzerime gelio. Sizin gibi insanların bu formlarda işi yokta işte admin değilim...

    Dahada sizin gibi kişiliklere cevap vermiyorum, atış serbest......


    arkadaşım sen kendini ne sanıyosun anlamadım. saçma sapan şeyler yazarsan yanıt veririm.

    yukarıda bir sürü şey yazdım, bir tanesine yanıt yazamadın.
    herkes canon almak zorunda mı?
    sony h1 de kullandığı kendi marka objekt,f,nden neden vazgeçti?
    muhtemelen senin gibi canon kullanıcılarının ağzını tıkamak için. makine s2 ile kıyaslanırken ''sony lens kullanıyor en büyük eksisi bu'' gibi saçma laflar türedi. aç bak, optik açısından s3 ile ya da h5 ile fark var mı araştır, bir sürü test var internette.

    çoluk çocuk sensin, bak önce kendi kullandığın türkçeye bak, sonra benimkine. geliyor yerine gelio diyen birini sitede admin filan da yapmazlar ayrıca.

    gelelim canon konusuna, her konudaki cahilliğini bu konuda da sergiliyorsun, yukarıda sana makinenin lcd ekranına bak demiştim hangi markaymış?

    http://www.pbase.com/gmr2048/20d-dissection
    burada senin canonda kullanılan tüm parçaların bir listesi var, cahil arkadaşım.
     SONY mi SAMSUNG mu????



    diğer sayfalarda da başka sürprizlerle karşılaşacaksın

    sen sanıyor musun her marka makinenin tümünü kendi yapıyor?

    asıl anlamadığım canon kullananlardır. çoğu, kafalarını kuma gömmüş, başka marka yok onlara göre. bir makine önerisi isteyene hemen'' hocam a520 al, süper makine'' diye tavsiyede bulunurlar. başka makine bilmezler çünkü.

    casio kullnan casio tavsiye eder elbette, bildiği makine de odur. senin gibi bilmediği mevzular hakkında yorum yapmasından iyidir hiç olmazsa.




  • arkadaşım burada yazanlardan farklı bir şey söyleyeceğim ben tam bir sony hayranıyım adamlar el attığı her şeyi mükemmel yapıyorlar mp3 playerini ve dizüstü bilgisayarını kullanıyorum ama doğrusunu söylemek gerekirse sony dijital fotoğraf işinde çok iyi değil samsung da kesinlikle keşfedilmeyi bekleyen bir cevher bildiğim kadarıyla samsungun yeni bir dslr makinesi var ve bu yılın ödülünü aldı 1400 ytl civarındaki fiyatına rağmen stoklarda yok yani samsungun yeni serisini bilmiyorum ama geçen sene bir cihazını kullanmıştım bimin 250 milyona verdiği bazal bir makineydi ve sonuç gerçekten şaşırtıcıydı ben bir sony hayranı olmama rağmen samsung derim
  • arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim... Sony CyberShot DSC-T10 Silver almaya karar verdim
  • Önemli ve Kaliteli yazı sabredip okursanız iyi olur....
    Arkadaşlar tartışma çok komik yerlere kaymış biraz aıklama yapayım dedim:

    Samsung Dünya teknoloji devi olarak geçer. Buna yıllık cirosuna bakarak anlayabilirsiniz. Sony ninkinin 10 katı.
    Ayrıca Samsung dünya üzerinde 40 nm üretim teknolojisine sahip nadir sayılı markalardan biri.
    Fakat fotoğraf makinesi sektörüne daha yeni girdiler öyle çok iyi demek yanlış olur fakat fenada değiller.

    Sony Japon teknolojisidir. Belki de dünya üzerinde elektronik denilince akla gelen tek markadır ilk markadır ve bunda da haklıdır.
    Dünya üzerinde LCD ekran üreten nadir markalardan biridir. Samsung da onlardan biridir. Zaten LCD ya da Plasma tv lere bakacak olursanız bunu anlarsınız.

    Biraz da casio ya değieyim. Mütevazi bir firmadır. Fakat exilim grafik işlemcisi ile öyle böyle bir atak yapmamıştır. Sony de geçen resim ilk bir kaç yarım saniye de bulanık çıkar ve sonra netleşir. Bunun sebebi ilemcinin yavaşlığıdır. Fakat casio da yön tuşundan elinizi kaldırmasanız bile bütün fotolar net olarak saniye de 4-5 tane olacak şekilde çıkar. Ve de ultra compact da Sony ile yarışacak kadar kaliteli makinalar yapar. z750 z850 z1000 s500 s600 s800 örnekleri gibi.

    Gelelim tasarıma. TAsarım incelik şıklık sanıldığı kadar kolay bir konu değildir. Onca parçayı o kadar yere sığdır bir de kaliteli ürünler kullan bunu herkes yapamaz neden? Çünkü bunun için ileri üretim teknolojisi lazımdır ve bu dünya üzerinde sayılı firmalarda vardır. Samsung sony bunlardan bir kaçıdır daha da var elbet ama konu dışı. O nedenle firmalar çoğu ürünleri bu firmalardan alır ar-ge masrafını azaltmak için. Fakat son teknoloji ürünler 2. 3. elden sonra çok pahalı olacakları için canon vs. gibi mercek ve foto işine daha yatkın markalar bu nedenle çok ince üretime müsait olmayan parçalar, çok büyük net olmayan lcd ler felan kullanırlar. Fakat canon ustası olduğu lens konusunda yardım almaz onda da profesyonel takılır ve bu nedenle çoğu kamerası çok şık dizayna sahip değildir gerek de yoktur. Bir foto muhabiri "ay şık değilmiş. ince değilmiş. ağırmış." demez. mercek sensor kalitesine bakar teknik özelliklere bakar alır. Fakat ultra compact kullanıcıları tasarıma şıklığa bakar. Kaçımız profesyonel foto çekiyoruz? O sebeple samsung sony ve ince üretime önem veren nikon önlerdedir. Canon da ucuz fiyatlarıyla öne çıkmaktadır. Kişiler bütçelerine ve göz zevklerine uygun olanını seçerler ve alırlar.

    mesela: nv10 neredeyse s500 den ince. ama kat kat kaliteli eee samsung s500 ü ince yapamaz mıydı? yapardı ama bu sefer çok pahalı olurdu 260 ytl ye alınamazdı bu da maksatına uymaz. Zaten incelttiğiniz zman fiyat artıyor ee oz amn bakın lens de değişir kreuznach gelir kalite de artar fiyatta. zaten o fiyatın beklentisi de odur.

    Forumda neredeyse her türlü foto mak ile çekilmiş her çeşit foto var bakarsın fiyatına uygun olanını alırsın. Ben ince severim. Birine bakıyordum bana aynen şunu dedi:"İnce olsun kaliteli olsun 700 ytl ye kadar olsun" dedi. Z750 yi aldırana kadar canım çıktı kalın dedi (22mm). T7 alacaktı. ama kalite farkı açıktı zor caydırdım şimdi çok memnun. Gene biri dedi: Nikon s3 s6 felan dedim şöyle objektifi büyük olan boynuma takacağım bişey olsun dedi. Buyur burdan yak ok dedim ona da uygun bişeyler bulduk.
    Zevk meselesi bütçe meselesi.
    O sebeple amatörseniz, samsungun sony casio nun nikonun ultra compact larını (dikkar slr felan değil) alırsınız. Paranız çoksa sony ya da samsung değilse diğer ikisi denilebilir. VN10 bana göre t10 dan daha şık ama başkası sevmeyebilir. He ben z750 ya da z1000 alırım o başka neden casio kullandım onu biliyorum ve bana tatminkar geliyor. Ama diğerleri kötü demiyorum belki de daha kaliteli bilemem.

    İşte böyle tasarıma ağırlık vererek seçenler içinde kaliteye önem verip de seçenler içinde hem ikisine de önem verip de seçenler için de bir sürü ürün var paranızın yettiğini alın. İnternettesiniz googledan örnek aratın bakın beğenin alın. Budur yani.

    He eklemeyi unuttum carl zeiss hangisindeyse onu al kadar saçma birşey olamaz. Lütfen kızmayın dikkatle mantıklı okuyun. Kreuznacha da ona göre çok iyidir fena kapışırlar yani ama konu o değil yani kreuznach al değil.
    Neden?: Carl zeiss hangisinde ise onu al demek nv10 yerine nokia n93 al demek gibi birşey ya da n93 daha iyi çeker demek gibi birşey. Şimdi hepiniz ne alakası var diyorsunuz. O kamera o tel. EE kamera sadece lens mi peki. YA da şu açıdan bakın o carl zeiss merceğini (n93 tekini diyom) alsak t10 koysak ne olur biliyonuz mu t10 ve sony rezil olur yalan mı? O kreuznach ın arkasına 20 mp lik sensor koysak o da rezil olur yalan mı?
    YA da şöyle düşünün Aynı sensor aynı mp fakat mercekler aynı sınıftan biri kreuznach biri carl zeiss. HAngisi daha iyi çeker?
    Cevap görmeden bilemezsiniz. Sebebi ise basit o resmi ve sensoru çalıştırıp işleten de yazılımdır. Birine çok kötü yazılım koyarsanız sıradan bir makineden bile kötü çeker. O yüzden örnek fotolara bakın markaya bakmayın bir yerden sonra. Samsung da sony de kalitelidir. Pişman olmazsınız. DAha sonrası ise örnek fotolara kalmış iştir. İsteyen beğendiğini alır.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 30 Aralık 2006; 11:26:38 >




  • Çok iyi yazmışsın... Çokta iyi yerlere temas etmişsin ama mesajının tamamını okuyabilecek birini tanıyomusun...? Ben hariç...
  • Bence söylediğin şeylerin bir anlamı yok. Çünkü bu konuda yeterince bilgi sahibi değilsin. Nikon ve Canon DSLR makinede bir numaralar. Buna diyecek bir sözüm yok. Ama kompakt makinelerde Nikon ve Canon üretici firma değil, Nikon ve Canon kompakt makinelerini Sanyo üretiyor. Nikon ve Canon sadece markasını basıyor. Nikon ve Canon'un fabrikalarında sadece DSLR makineler üretiliyor. Nikon ve Canon DSLR'deki üstünlüklerinin farkındalar ve kompakt seviyesinde bu işin kaymağını yemek için makine yaptırıyorlar. Ardından kendi markalarını bastırıp pazarlıyorlar. Sakın bu yazdıklarımdan Canon ve Nikon kompakt makineleri kötüdür anlamı çıkmasın. Bu firmalar marka imajları kötü olmasın diye bu konuda ürünlerini titizlikle bir third party firmaya ürettiriyorlar. Benim burda anlatmak istediğim şey kısaca şu iş kompakt makine olduğunda kalite açısından Sony Samsung Nikon Canon arasında bir fark yok. canon ve Nikon'un iyi DSLR cihazları olması onları diğer markalardan kompakt makinelerde daha üstün yapmaz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BzBz

    Demek istediğim neden nikon veya canon gibi markalar dururken, gelişen digital makineler sektörünün kaymağını yemek için , 3-5 firmanın ürettiği mammülleri 1 araya getirip "artistik" bir tasarımla ortaya cicili bicili , yanar döner cihazlar çıkaran firmaların ürünleri tercih edersiniz anlamam...

    Kısaca sweet arkadaşım , arkadaşlarına 1500 hava basmak istiyorsan sony al, nv10 al hatta kas kendini nv7 al. Fotoğraf çekiceksen nikon yada canon tercih et.

    Yinede sen bilirsin.....






  • quote:

    Orjinalden alıntı: digitaldelisi

    Çok iyi yazmışsın... Çokta iyi yerlere temas etmişsin ama mesajının tamamını okuyabilecek birini tanıyomusun...? Ben hariç...


    teşekkür ederim ama okunmadığı belli oluyor parçalarsak iyi olur sanırım. altındaki meseja bak adam okumadan yazmış belli demi...
    Arkadaşlar okuyun kaliteli yazı uzun ama olsunnnn......




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.