Digitürk ve divx çok güzel.en az 3mt uzaktan seyrediyorum.bu gün uydu denedim verimli sonuç aldım.TV nin içinde dijital ve analog tuner var, test yayınına başlayan 3 tane kanalı seyrettim, TRT1 in görüntüsü çok net keskin ve parlak , hareketli sahnelerde pikselleşme ve keskinlik bozulmuyor, uydu ve dijitürkten daha verimli.. DVD-DIVX playerimi HDMI dan kaliteli bir kablo ile TV nin HDMI girişine bağladım. Player görüntüleri otomatikman sanal olarak 720p veya 1080i ye yükseltiyor.Görüntü netleşiyor.Bu televizyondan alacaksanız dvd playerinizin hdmi çıkışlı olması ve buradan bağlantı yapmanız görüntü kalitenizi oldukça arttıracaktır, ayrıca PC bağlantısı yaptım,sonuç son derece tatminkar, hem analog hemde dijital bağlantı gerçekleştirdim, dijital bağlantıda 1080i/60 olarak görüntü veriyor, adeta masa üstü lcd ekran gibi netice alıyorsunuz. Digitürk ve Uyduda 2,5-3mt den daha yakın seyrederseniz yayın bozukluklarını farkediyorsunuz, dvd ,divx, pc bağlantısı yada karasal yayında TV nin dibine girseniz dahi kalitesi mükemmel. Bu tv nin avantajı ekranda logo izi bırakmaması aynı boyut ve çözünürlükte plazma veya lcd lere göre 1/3 fiyatında olması yayın hatalarını daha az belli etmesidir Dezavantajları ise 8,000.saat
evet hoca olaya bı de bu yönden bakalım isterseniz.
1.LCD ve Plazmaların elektrik tüketimleri DLP ye göre 2 katı fazla bir kısım kayıp buradan giderilir. 2.3lcd 4000 saatten sonra görüntü performansı düşeceğini düşünelim (fazla da=. lamba değiştirdiğinde ilk günkü performansta görüntü alırsın. Plazmalarda da 4000 bilemedinn 10000 saatten sonra görüntü performansı düşer. ( ben düştüğünü gördüm philips in 3 sene önce 8 milyar TL ye sattığı plazmaların rekleri şu an soluk) Ya çöpe atar yenisini alırsın yada böyle seyredersin. Herkesin kendine göre hesabı var. Siz karar verin hangisi karlı.
bilgi: şu an hiç bir üretici lamba ömrü hakkında kesin bir bilgi veremiyor. not:kapalı devrede sony 3 lcd nin üstüne cihaz yok o segmentte
quote:
Orjinalden alıntı: alpaybora
dünyanın parasını verip bir şeyler alıyoruz sonra bizi öttürüyolar. ben haklarımı ve bu hakları kullanmayı öğrendim ve sizinle paylaşmaktan zevk duyarım. bu arada nihal07 hocam artık devıl s advucate oldum. keyifle
devıl s advucate
o konuda bilgim yok ne desem yalan olur eger plazma 10000 saattten sonra görüntü bozuluyosa hocam o zman lcd almak daha mantıklı galiba lcdlerde lamba olayı filan yok dimi bu arada sony 3 lcd den beni soğutan bi lamba konusu oldu onun dışında her şeyi on numara gibi gözüküyor neyse sevgiler..
ayko plazma ile lcd çok farklı iki teknolojı ama kullanımda standartlar içindeler. lcd ler için üreticiler diyorki kalite kaybı başlayınca likit ekran sıvısını değiştirebileceğiz. hadi bakalım.hiç zannetmiyorum 300-500 dolara değişeceğini. abicim bunlar ticari teknikler. olaya böyle bak.eski teknolojı tamamen yok artık. babam renklı tv aldı 20 yıl kullandık.masrafsız. yok abi o devirler bitti. bide 127 ekran.oups!!! yinede sen düşün taşın ama biz kullanıcıyız. daha iyisi yok işte yaşasın sony 3 lcd sevgiler
dostum alpaybora benim şuanki tek problemim pc bağlantısı dvi-hdmi den bağladım yazılar okunmuyo çok kötüydü tabi kabloda dandik ama bu kadar fark edermi sence? vga dan bağlayınca fena değil yazılar okunuyo en azından ama senin dediğin gibi bi lcd monitör gibi değil bide en iyi ayarları bilen varmı? varsa söylesin bizde yapalım belki bişeyler değişir.
abı hıc gerek yok. monıtor kabloları var çift tarafı erkek olan. tak bak 1024 e 768 . akıllara zarar. kablo kalıtesı ınanılmaz onemlı.dandık kablolardan verım alınmaz. ben sıze en ıyı ayarlarla ılgılı konfıgurasyon yazayım . tabı benım zevkıme gore. ayar çok seyı değiştiriyo.
kablo hocam en önemlisi kablo altın uçlu olmalı ve çin malı olmamalı
bu iki ucu erkek vga kablosunu nereden ve kaça bulabiliriz?
@alpaybora, konu hakkında bilgi paylasımınız icin tesekkurler. Bilincli tuketici orneği olusturuyorsunuz. Sizden ricam , sony merkez ya da buyuk bayileri ile irtibatınız var ise 2006 sonunda gelcek SXRD LCOS Projeksiyon Tv 'ler hakkında bilgi alıp bizimle paylasmanızdır. 50'', 55'' ekran kaca mal olur mesela? Amerika da su anda 55'' ekranları 2500 usd civarında.
www.morfare.com da sehpa+dvd player ile birlikte 3400 yada 650 milyonluk home theather ile 3600 ytl gibi uygun fiyatlarda düşünen arkadaşlar bakabilir
nicknick konuyla ilgili görüştüm tahmını fıyatı ancak ay sonu verecekler. sızınle mutlak paylasırım
Ben televizyonu 1 haftadır kullanıyorum.Goruntusune diyecek yok.Keskin ve parlak. Benim tek sıkıntım vınlayan fan.Biraz once Canakkale yetkili servisinden geldi teknik eleman. Arkadaki fanı kontrol etti.Fakat buradan degil ses.Pazartesi merkezle irtibata gecip televizyonun teknik bilgilerini alacak bakalım icersinde baska kac fan var?Ona gore sanırım fan degisecek.Teknisyenin bulgusu da fan sesi.İnsan boyle bir seyle karsılasmak istemiyor.Uzuluyor.Ancak servis elemanı cozum saglayacagına soz verdi.1 hafta 10 gun icerisinde.Gelişmeleri yazarım.Almayı dusunen arkadaşlara şöyle söyleyim bu sorun beni televizyonumdan sogutmadı.Bence verilen parayı hakediyor.Lamba omru de 3 sene olsa super olur.
eskı tıp dıye tabır ettıgımız lcd projeksıyon crt projkesıyon tv ler ın ekranları normal satırla calısıyorlardı lamba omurlerı kısaydı 1sene kullanımdan sonra %40 lara varan goruntu kaybı olusuyordu ampulunu bulmanız zordu agır hantal ve arka derınlıklerı fazlaydı net ve keskın degıllerdı yandan bakınca ve ayaktayken bakılırsa cok goruntu kaybı oluyordu ve 3metre mesafeden bıle baksanız sıyah satır cızgılerını gorebılıyordunuz ama salonu genıs olanlar yada tuplu tv nın goruntu buyuklugunu az bulup fıatıda pahalı dıyenler(o zamanlar 96ekran duz tuplu tv ler dogubankta 4900dolardı!) mecburen projeksıyon tv lere yonelıyorlardı
plazma ve lcd ler cıkıp fıatlarıda 4sene ıcınde %60 cıvarında ınıse gecınce projeksıyon tv lerın pmurlerıde bıttı ve kımse yuzlerıne bakmaz oldu daha sonra bu tv lerde EVRIM GECIRDI ve DLP 3LCD SXRD LCOS gıbı ısımlerle yenıden uretıldıler enguzel hepsının eskılere gore en guzel ve en onemlı hatta bas ozellıgı ÖN EKRANIN TV SATIRIYLA DEGIL PLAZMA VE LCD TV LER GIBI PIXELLERLE CALISMASIYDI yanı ekran cozunurlerı olustu ampullerı guclendırıldı kontrastları ve keskınlıklerı arttırıldı arka derınlık ortalama 15-20cm kısaldı ampullerının fıatları ucuzladı bulunabılır oldu ve tv nın omru uzadı dahasıda butcesı kısıtlı olan yada fazla para vermek ıstemeyen ınsanlar aıleler daha buyuk ekrana aynı boydakı bır plazma yada lcd den %35 ıla %60 arasında daha ucuza sahıp oluyorlar(su anda ulkemızde 46ınc lcd yada 50ınch plazma 10000ytl cıvarında sony 127 3lcd 3300ytl samsung 127dlp tv 4200ytl toshıba 132dlp tv 4600ytl dıkkatınızı cekerım) su anda ulkemızde 3lcd ve dlp sıstemlı projeksıyon tv ler satılmakta kasım ayında sxrd sıstemıne sahıp tv lerde satısa sunulacak
dolayısyla kısıtlı butceyle lcd ve plazmanın goruntu kalıtesıne yakın ama daha buyuk ekran tv almak ısteyenlerın hala 1numaralı secenegı PROJEKSIYON TV lerdır
dunyanın en ıyı 5 goruntu uzmanından bırı kabul edılen ve en ıyı tv test eden kısılerden bırı olan DAVID KATZAMIER bır makalesınde benımde cogu zaman cok ornegıne rastladıgım bır soz soylemıstır;gercekten aldıgınız tv den zevk almak ve pısman olmak ıstemıyorsanız BUYÜK EKRAN TV ALIN EN COK ZEVKI ONLARDAN ALIRSINIZ BUYUK HERZAMAN EN IYISIDIR!
Gecen hafta fuarda sony standında gordugum sxrd 50 ınctı ve kasımda ulkemıze gelecekmıs satıs gorevlısının yalancısıyım fıatıda 7000-8000 ytl arasında olacak dedı sımdı soyle dusun su anda panasonıc 50pv600 modelı 1366x768cozunurlugunde 10.000:1 kontrastı var 127ekran ve fıatı 11.500ytl gelecek olan SONY SXRD 1920x1080 cozunurlugunde kontrastı 10.000:1 127 ekran ve satıs fıatı 7000-8000ytl arası olacak plazmaya ragmen alınabılır
bırde bır ayrıntı var soylekı su anda sony eurosıa da 46ınch(117cm) sony lcd tv nın fıatı 11000ytl aynı urun dogubankta muhtelıf yerlerde 65000ytl ye satılıyor
buda nedemek eger sony sxrd gelıpte sony de 7000-8000ytl arasında satılacaksa demekkı dogubanka gelırse fıatı tam yarısı olur bakalım bekleyelım gorelım
bu arada amerıkadakı sony sıtesınde su andakı 127ekran 3lcd nın yenı modelını satıyorlar urunun kodu SONY KKDF E2000 olarak gecıyor eskı modele gore yazılımı yenılenmıs dıjıtal parazıt ve gurultu azaltma devresı cokdaha ıyı gelıstırılmıs ve 2hdmı gırısı 2component gırısı var dıs kasa tamamen su andakı ıle aynı sanırım kasımda onuda avrupa ıle aynı anda ulkemızde satısa sunarlar tahmınımce
yenı model dıye satışa çıkartılan 3 lcd lerın kdf nın makyajlanmış hali olduğu söylenıyo
Ben Sony'nin internet sitesine(Türkiye'deki değil merkez site) SONY - KDF-E50A11E 'nin ampül ömrünü soran bir e-posta attım.2 gün sonra Sony Türkiye'den 'ürünlerin parçalarının kullanım ömrü hakkında bir süre verilmesii sözkonusu değildir' tarzında kaçamak bir cevap geldi.Ben ürünü tepehome da inceledim.Terminatör 3 ü izledim.Ayağa kalkmadıkça görüntü iyi idi.Ayağa kalkınca yani tv göz mesafesinin altına veya üstüne çıktığında bozuluyor.Çok köşelere gitmedikçe geniş açı ile seyredince bozulma çok az.Ben 1000-1500 ytl lik projeksiyon alıp 2 yıl sonra yeni nesil (hd ) plazma almayı düşünüyorum.2 sene içinde hd yayınları yaygınlaşıp uçuk fiyata satılan tv lerin ucuzlayacağını düşünüyorum.Aynen dvd playerlarda olduğu gibi.
Haftasonu tvyi test etme imkanım oldu görüntü kalitesini çok tatmin edici buldum aklımda bi iki soru kaldı satıcıya bu modellerin lamblarının 6000 saat olduğunu söyledim bana o kadar kısa olsa satamayız bunu hergün satıyoruz 10 yıl gider dedi en az valla peki inanmadm ama 5 yıl gitse ben razıyım dedim bi şey olursa değişiriz dedi açıkcası 3000 saat diyenlerde vardı bu model için bu konuya netlik kazandırabilirsek çok ii olur
dostum sen en güzeli git en yakın sony yetkili servisine harbi harbi konuş kesinlikle bi açıklama yapacaklardır. açıkçası ben fazla ilgilenmiyorum lamba olayıyla sordum banada 6000-8000 saat dediler ama eminim bana bu en az 3 sene yeter sanada normal bi kullanımda yeteceğinden eminim ve ben Sony e güveniyorum o konuda adamlar 3 sene garanti vermiş daha ne yapsınlar bide Sony bu kullnıcısı çok öyle 1 senede bitse dünya başına yıkılır sen sony e güven gerisini boşver.