Şimdi Ara

SONY - KDF-E50A11E 3LCD TV sahipleri (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
1
Favori
45.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TV'yi artık değiştireyim diyorum, gerçi lambayı yenildim, ama 3d alacağım, tek korkum sd yayınları yeni tip tv lerin bizimkiler kadar net ve pürüssüz veremeyeceğidir.
    TV miz maşallah çok iyi , fakat tek hdmi girişli olması, ps3 ve blueray de 1080p vermemesi, 3d olmaması hadikap, tabii biraz hacimli olması da, TV sini değiştirip yeni tv alan arkadaşların fikirlerini almak isterim.
  • Ben 6 yıldır en ufak bir sorun yaşamadan kullanıyorum cihazı. Ve cok ama cok memnunum. Henüz ampülü bitmedi ama ben yedekte olsun diye philips marka housing ile birlikte ebaydan aldım gecen hafta.

Ben hiç bir sorun yokken kendi kendime bir hata yaptım ve cihazım şu anda daha gürültüğü calısıyor.

Servise Menüde ampülün ne kadar saat kullanıldığını bulmaya ve lanet kumanda üzerinde jump tusunu bulacaz diye deneye yanıla oynarken tahmin ediyorum bir ayarı değiştirdik. Onceden fan acılısta boyle yogun calısmıyor, kapanırken de aynı şekilde sesi yogunluk kazanmıyordu. Simdi tüm ayarları, servis klavuzu ve bilumum web sitelerini okuduktan sonra herseyi deneyip, servis menu konusunda cok mesafe almıs olmama ragmen olayı cozemedim. Acılıs ve kapanıs sırasında fan yogunlasıyor ve calısma sırasındaki rutin sesi durup dururken arttı.

Ben bu televizyonu cok ama cok seviyorum ve imkanım olsa da kesinlikle 3d felan almayı düsünmüyorum. Bundaki izleme ve görüntü kalitesini ben lcd ve led de yasamadım.

Bu fan sesi konusunda bilgisi olan varsa cok memun olurum.

Cİhazın servis kullanım klavuzunu indirdim ve tüm TEST TEST menü ayarlarını öğrendik ama nerden bu oldu anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BONSAI

Ben 6 yıldır en ufak bir sorun yaşamadan kullanıyorum cihazı. Ve cok ama cok memnunum. Henüz ampülü bitmedi ama ben yedekte olsun diye philips marka housing ile birlikte ebaydan aldım gecen hafta.

Ben hiç bir sorun yokken kendi kendime bir hata yaptım ve cihazım şu anda daha gürültüğü calısıyor.

Servise Menüde ampülün ne kadar saat kullanıldığını bulmaya ve lanet kumanda üzerinde jump tusunu bulacaz diye deneye yanıla oynarken tahmin ediyorum bir ayarı değiştirdik. Onceden fan acılısta boyle yogun calısmıyor, kapanırken de aynı şekilde sesi yogunluk kazanmıyordu. Simdi tüm ayarları, servis klavuzu ve bilumum web sitelerini okuduktan sonra herseyi deneyip, servis menu konusunda cok mesafe almıs olmama ragmen olayı cozemedim. Acılıs ve kapanıs sırasında fan yogunlasıyor ve calısma sırasındaki rutin sesi durup dururken arttı.

Ben bu televizyonu cok ama cok seviyorum ve imkanım olsa da kesinlikle 3d felan almayı düsünmüyorum. Bundaki izleme ve görüntü kalitesini ben lcd ve led de yasamadım.

Bu fan sesi konusunda bilgisi olan varsa cok memun olurum.

Cİhazın servis kullanım klavuzunu indirdim ve tüm TEST TEST menü ayarlarını öğrendik ama nerden bu oldu anlayamıyorum.

Standart servis menüsü ayarlarını versem işine yararmı?

• Tabi cok memnun olurum.

Sizden ricam servis menuye girdiğiniz zaman cıkan büyük yeşil yazılar ve lamp menu deki ayarlar.

Durduk yere kendimiz kac saat kullandığımızı öğrenecez diye aletin ayarını bozdum. Şimdi mesajda da yazdığım gibi acılırken ve kapanırken kompresör gibi bir sesi cıkarıyor. Daha önceden hiç böyle bir ses yoktu.

TEST TEST menüde fabrika ayarlarını da bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BONSAI

Tabi cok memnun olurum.

Sizden ricam servis menuye girdiğiniz zaman cıkan büyük yeşil yazılar ve lamp menu deki ayarlar.

Durduk yere kendimiz kac saat kullandığımızı öğrenecez diye aletin ayarını bozdum. Şimdi mesajda da yazdığım gibi acılırken ve kapanırken kompresör gibi bir sesi cıkarıyor. Daha önceden hiç böyle bir ses yoktu.

TEST TEST menüde fabrika ayarlarını da bulamadım.

Tamam ben sadece ps3 ghosting effect için RGB ayarlarını 10 dan 11 e çıkartmıştım bunun dışında hiç müdehale etmedim.akşam eve gidince değerleri paylaşırım.
    Diğer bir husus, tv nin fanını kaliteli ve sessiz bir fan ile değiştirmek veya fanı söküp iyice ytemizleyip , wd40 veya silikonla hafifce dönen mili yağlamak olabilir.

• Fanla ilgili en ufak bir sorunum yoktu benim. Servis Menüde lambanın kullanım saatini bulmaya calısırken, herhalde yanlıslıkla bir ayarı değiştirdim.

Lamp Menü de olan ayarları internetten buldum yaptım ama olmadı. Sizdeki ayarları merak ediyoru. Hem YESIL BÜYÜK yazıları hem de lamp menüdeki ayarları yazarsanız cok memnun olurum.

Fanı temizlemek sorun değil ama durduk yere fanın calısma mantıgı değiştiği için yazılımla ilgili bir değişiklik yaptığımızdan olduğunu düşünüyorum.
  • Ana Menü
     SONY - KDF-E50A11E   3LCD TV sahipleri

Giriş

LCD Drivers

Lamp Menu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miki -- 26 Aralık 2011; 21:38:36 >

• Mithat Bey (Miki)
    Size nasıl ve ne kadar teşekkür etmem gerektiğini inan bilemiyorum. O kadar umutsuz ve kötü bir durumdaydım anlatamam. Çok sevdiğim TV aptal bir ayar yüzünden bir haftadır lokomotif gibi ses cıkarıyordu.

Sizden gelen ayarlar tüm sorunu düzeltti.

Sorun benim televizyonu 19inch ayarına cevirmiş olmam. Yani büyük yeşil yazılarda ikinci satırda bulunan R ben de N idi. 19 inch ayarını kaldırıp sonra 50 inch ayarlarını yapınca ses kesildi. Alet aynen eskisi gibi çalışıyor.

İnternetten servise manuali indirmiştim ben oradan TEST TES Modunda ayarları sizinkiyle aynı yapınca sorunumuz çözüldü.

Nasıl mutlu olduk anlatamam. Bu ses perişan etti bizi kaç gündür.

Bu TV yi o kadar çok benimsedik ki alecek, yıllardır çok severek kullanıyoruz. Durduk yere başımıza böyle iş gelince evde herkesin morali bozulmuştu, şimdi düzeldi. Çok sevindik.

Çok teşekkür ederim.

Hoşçakalın.

• Rica ederim , faydası olduğuna sevindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: BréCoglu

quote:

Orijinalden alıntı: siyaha

quote:

Orijinalden alıntı: siyaha

merhaba arkadaşlar,
    gölgelenme sorununun çözümünü genelden paylaşabilirmisiniz sakıncası yoksa

sevgiler

ingilizce olarak bir sitede buldum ve paylaşayım dedim.
    ben uyguladım ve 30 saniyede sorunumu çözdüm.

servis menüsünde yazılanların dışında yanlış bir değişiklik yaparsanız, düzeltemiyeceğiniz
    şekilde bozma ihtimaliniz var. dikkatli olun!!

yapmanız gereken tek şey , 3 tane değeri , "10" dan "11" e değiştirmek.

sevgiler...

" Ok, firstly, disclaimer.

This "solution" utilises a "service" menu, that only trained engineers should use. You are not one, you are an "end user". So am I, but I paid attention.

Use of this information is entirely at your own risk, you mess up your telly, it's your own silly fault. Don't go messing with stuff in there you don't know about.

Ok.

To bring up the "service" menu, put the TV in standby mode, then press in sequence :

Onscreen Display ( the little screen with the i+ in it )
    5 ( channel number 5 )
    Volume Up ( upper end of volume button )
    Analogue ( middle top button )

The TV should switch on and when it's warmed up, you should see a screen with lots of big green lettering on it.

Press the "menu" button ( middle bottom )

Use the direction dial to move down to "LCD Drivers" and press right on the dial to enter this menu.

Move down to "S H Pos Reg R". It should be "10", change it to "11". ( Left/Right to adjust )
    Move down to "S H Pos Reg G". It should be "10", change it to "11".
    Move down to "SHPos Reg B". It should be "10", change it to "11". (it's on the next "page", keeping scrolling down the menu)

Press the menu button to drop out of the menus, and the standy button to drop to standby. Switch back on, and hopefully your ghosting will be gone. Mine was, haven't noticed any side effects, seems ok.

I don't know exactly what this setting does...guess is it adjusts the horizontal shift, maybe something gets burnt out on 10...??

Since I posted it first, I'm going to dub this the "Spinal Tap" solution. Since... "but...this goes to 11..."

Incidentally, my menu has at the bottom "LE4B v7.27". Wondered what other people have. Be interested to hear about this firmware "fix" for this particular problem. Is that my firmware number?

Good luck!"

denedim oldu arkadaşlar, benimde bir katkım olsun Türkçe olarak anlatıyım;
    ilk olarak tv miz kapalıyken kumandadan ilk önce onscreen display tuşuna basıyoruz (hani üstünde i+ harfi olan)
    sonra 5 e basıyoruz
    sonra tvmizin ses açma (+) düğmesine basıyoruz bir kaç sn süresince
    sonra analog tuşuna basıyoruz ve tvmiz açılıyor.Tv açıldığında ekranda büyük yeşil yazılar gözükecek bu sırada menu tuşuna basıyoruz gelen ekranda aşağı ok tuşunu kullanarak LCD Drivers a geliyoruz ve sağ ok tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda:
    ilk önce "S H Pos Reg R" yi bulup normalde 10 olan değeri 11 e çıkartıyoruz
    sonra "S H Pos Reg G" yi bulup normalde 10 olan değeri 11 yapıyoruz
    sonra "S H Pos Reg B" yi bulup normalde 10 olan değeri tekrar sağ tuşu kullanarak 11 yapıyoruz.(aşağı sayfalara inerek bu değeri bulabilirsiniz).

en son olarak menu tuşuna tekrar basıyoruz ve yine yeşil ekran geliyor sonra tvmizi kapatıyoruz ve tekrar açıyoruz bende düzeldii umarım sizdede işe yarar ben sorumluluk kabul etmiyorum arkadaşlar sorumluluk size ait ben sadece yukardakileri çevirdim.

Allah sizlerden razı olsun. Bu sebep yüzünden çok sevmeme rağmen neredeyse televizyonu değiştiriyordum. Bende tarif ettiğiniz gibi yaptım oldu. Problem olan arkadaşların korkmasını gerektirecek çok bir şey yok. Sadece dikkatli olmak ve anlatılan gibi yapmak yeterli. :) Kız gibi oldu valla... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleyman.ozek -- 29 Aralık 2011; 18:35:20 >

• (i+)
    (5)
    (vol up)
    (analog)

1 sene önce filan bunları yaparak servis menüsüne giriş yapmıştım ama şimdi giremiyorum. sizce nedeni ne olabilir?
  • ps3 hdmi ile tv'ye bağlayıp sorunsuz kullanıyordum. ta ki laptopu tv ye hdmi ile bağlamaya çalışana kadar. laptopu bağlamayı beceremedim. tekrardan ps3'e bağladığımda bu sefer ps3'ünde görüntüsünü alamamaya başladım. ps3 kapalıyken açma tuşuna basılı tutup açmayı denedim, normal bağlantıyla bağlanıp display settings'ten hdmi'i seçtim ama yinede olmadı. nasıl yapabileceğim konusunda bir fikri olan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibohas -- 10 Şubat 2012; 21:15:41 >
  • hala çözemedim sorunu :(
  • (i+)
    (5)
    (vol up)
    (analog)

bu tuşlar dışında sistem menüsüne girebilmenin bir yolu var mıdır?
  • valla bende hızlı kombinasyon denememe rağmen aşağıdaki menülerden giriş yapamıyorum kumandamı bozuk anlmadım bir püf noktası varmı acaba ?

(i+)
    (5)
    (vol up)
    (analog)
  • Sonunda 12.002 saattin sonunda patlayan lambamı Ebay'den alarak değiştirdim. Biraz uğraş, biraz göbek üstü sürnme, birazda net yardımı ile TV'yi tekrar açlışır hale getirdim.
    Ekranın üstünde oluşan pembelikle ilgili çözüm üreten oldumu.
  • o sorun bende de var anladığım kadarıya optik blok sorunu ve tamir maliyetide yüksek
  • arkadaşlar tvmiz kdf-e50a11e ebay dan lamba almak istiyorum ebaydan daha önce hiç alışveriş yapmadım paypal hesabı ve ebay üyeliği oluşturdum ama hangi satıcıdan alacağıma karar veremedim, daha önce sorunsuz lamba alıp ebaydan şu satıcıdan al diye link verirmisiniz rica etsem
  • Herkese Merhaba ;

Bundan yaklaşık 2 ay önce tv nin lambası bittiği için yeni lamba aldım ve taktım. Ama bu seferde 2 kırmızı ve bir yeşil ışık ikazı vererek kapanıyor ve uzun süre açılmıyor. Sebebini bilen var mı ?
  • Arkadaslar merhaba sony KDF50E 2010 model tv mi satmak istiyorum servis menusunden lamba omrune baktim 10000 saat olmus .suan hicbir sorun yok 700 tl sizce nasil.tsk
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.