Şimdi Ara

^^Sony Ericsson G705^^ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.308
Cevap
1
Favori
142.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

quote:

Orjinalden alıntı: Rohanamaria

quote:

Orjinalden alıntı: rouge34

quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

rouge34 sende de türkçe karakter sorunu oldu mu? Örneğin arkadaşıma ışık ılık süt iç yazıyorum "k lk st i" çıkıyor. Türkçe karakterleri göstermiyor. Kimi arkadaşta da türkçe karakterlerden önce bir boşluk bırakıyo. Sorun benim telefonumla ilgili mi değil mi anlamadım. Onlardan bana türkçe karakter geliyor fakat benden onlara türkçe karakter gitmiyor..

Ayrıca wayfinder'da yeni firmware versiyonunu yükledikten sonra yer tespiti yapamadım hiç. Sürekli gps alıcıdan sinyal alınamıyor uyarısı veriyo. Google maps'de 2500 M içerisindeki alana kadar bulabiliyo , daha fazla keskin konum bulamıyo. Yeni firmware'i yükledikten sonra ahize ve kasma problemi ortadan kalkmıştı fakat şimdi de böyle garip sorunlar yaşıyorum...

Bende türkçe karakter sorunu yok.Neden olabilir diye mesaj ayarlarına baktım yazma seçeneklerinde ulusal karakterler "açık" olarak işaretli.Ayrıca ayarlar'da dil seçeneğinde mesaj dili sadece "türkçe" işaretli..

aynı problem bende de var...bir de ben nerdeyse alır almaz firmware upgrade yaptığım için ahize problemi yaşamadım hiç. ahize gayet süper çalışıyor şu an. Ama yukarda da demiştim, demek sende de aynı problem varmış. O zaman bu da bir bug arkadaş, yeni firmware upgradelerde wayfinder çalışmıyor. çünkü sen google ile normal diyorsun. bunun hakkında da bir yazı yazabiliriz, beraber yollarız SE'ye. bi işe yarayacağını sanmıyorum ama hadi bakalım olmadı wayfinder firmasına ulaşmaya çalışırız. bunun dışında az önce başka bi SE kullanıcısına ben de "ışık ılık süt iç" yazdım. telefonumun dili ingilizce, yazma dilini türkçe yaptım. kullandığım gsm operatörü megafon/rusya. karşı tarafta mesaj "isik ilik süt ic" olarak çıktı. karşı tarafın telefon dili türkçe. neye göre çevrilip çevrilmediğini bir kaç kişiye daha aynı mesajı yollayarak ben de bulmaya çalışacağım.

SE telefonlara türkçe karakter gönderdiğin zaman ingilizceye çeviriyo ve sanırım amaçladıkları şey de bu. Fakat gel gelelim nokia telefonlara giden mesaj içler acısı. Her türkçe karakterin önünde bir boşluk var. Se ye bu durumu bildirdim , gerekli birime iletildi gibi bi cevap aldım..

Offline harita olayına gelince ; mgmaps diye bir program var java olarak çalışan. http://www.mgmaps.com/download.php. bu linkten programı indiriyorsunuz ve telefona kuruyorsunuz. Ardından http://www.mapcacher.com/ linkine girip haritasını istediğiniz bölgeyi seçiyorsunuz. Bu işlemi harita üzerine tıklamak suretiyle işaretler bırakarak bu işaretlerin ortasında kalan alanı seçerek yapıyorsunuz..Zoom level 12-17 , level of detail fast and rough , map type yahoo road maps seçiyorsunuz ve generate diyorsunuz.. Size haritada seçtiğiniz bölgenin koordinat aralıklarını içerek küçük bir .map uzantılı bir dosya veriyor. Ardından bu koordinatlardaki haritaları seçtiğimiz zoom level aralığında bilgisayarımıza download etmemize yarayan bu programı indiriyorsunuz. http://www.mgmaps.com/cache/gMapMaker-setup.exe Programda cache folder yazan yer indireceğimiz haritaları içeren klasör olacak. Herhangi bir yeri daha sonra hafıza hartımıza atmak için seçiyoruz. Olduğu gibi de bırakabilirsiniz. Sadece map'lerin o klasör içinde olacağını bilmeniz yeterli. Max parallel downloads=10 , operating mode= download titels using .map file , hash size=1 , titles per file 256 olarak seçimleri yaptıktan sonra "Go" diyoruz. Bize .map uzantılı dosyanın nerden olduğunu soracak. Biraz önce hazırladığımız bu .map uzantılı dosyayı göstererek download işlemine başlıyoruz. Download işlemi bittikten sonra map'leri indirdiğimiz klasörü telefonun hafıza kartına kopyalıyoruz. Son olarak telefonumuzda mgmaps uygulamasını çalıştırıp , settings ->map browsing , stored maps ve offline maps seçimlerini tikliyoruz. Altındaki storage path seçeneğini de biraz önce download edip hafıza kartımıza attığımız klasörü göstererek tamamlıyoruz. Ayrıca display settings de backlight seçeneğini tikliyoruz ki program açık kaldığı sürece ekranın ışığı kapanmasın. Ayrıca rotate 90 CW diyerek yan şekilde haritaları göremeyi de seçebilirsiniz. Program ilk açıldığında bazen haritayı göstermiyo gibi görünüyo fakat kare tuşu ile bir zoom yapınca harita geliyor. Eğer açık alanda değilseniz konumunuzu belirlemesi bir hayli zor. Hatta açık alanda bile 10 dakika falan sürdüğünü söylemek gerekir. Uydularla bağlantı kurduğu anda offline olarak yani herhangi bir ücret ödemeden harita üzerinde hareketinizi takip edebilirsiniz. Settings'deki bütün seçimler tikli olursa eğer haritada sizi ortalar ve kendi kendinizi yön tuşları ile takip etmek zorunda kalmazsınız.

Tek bir sorun var , ki buna çözüm arıyorum , routing (yönlendirme) yapamaması. Aynı google maps'deki gibi no route found uyarısı vermesi. Biraz daha araştırıp bu sorunu da çözebiliriz gibi geliyor.. Bu işlemleri yapamayan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım..

öncelikle paylaşımınız için çok teşekkürler. bende yaklaşık bir haftadır g705 kullanıcısıyım ve son derece memnunum. hala yapmayan varsa telefonu son versiyonuna güncellemesini tavsiye ederim. Size bir sorum olacaktı. Bu program-yada başka bir ücretsiz gps programı- için routing sorununu çözebildinizmi?

• ARKADAŞLAR SAKIN OLA CEVAHİR TEKNOSA DAN ÜRÜN ALMAYIN

Benim bozuk telefon nedeniyle dökmediğim laf kalmadı, adamlara yasayı gösteriyorum hala teknik servis diyorlar!! Operasyon Müdürü ve Departman Müdürünün sorumsuz, iş bilmez, saygısız, ve lakayıt tavırları insanı çileden çıkartacak cinsten. Kibarca konuşmamıza, gerekirse telefonda görüşmemize ve 5 kez civarı farklı zamanlarda gitmemize rağmen "gizli ayıplı" ürünümüzü değiştirmediler. Hem bozuk mal satıyorlar, hem de teknik servisle bizi boğuşturacaklar. İnsanı zıvanadan çıkaracak şeyler bunlar. Yasalara karşı gelerek, dinlemeyerek ayak üstü bozuk malı bize sattılar ve mağdur ettiler.

• benim önemli bir sorum var şu an philips x500 kullanıyorum ve batarya ömrü açısından oldukça memnunum yaklaşık 12-13 gün şarj etmeden gidiyor peki g705 de bu nasıl?
    6-7 gün gidiyor mu?
    FANATİK SE'Cİ DEĞİLİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM!!!!!!!!!!!!
  • bluetooth la bilgisayar kontrolünü yapabilen var mı? bluetooth tan telefona dosya falan da atamıyorum ne hikmetse

Orjinalden alıntı: ain t

benim önemli bir sorum var şu an philips x500 kullanıyorum ve batarya ömrü açısından oldukça memnunum yaklaşık 12-13 gün şarj etmeden gidiyor peki g705 de bu nasıl?
    6-7 gün gidiyor mu?

philips'in üzerinde durduğu asıl konu bu zaten, şarj konusunda kıyaslama götürmez diğer telefonlarla. bu telefonda şarj konusu senin kullanımına bağlı açıkçası, telefonu kurcalamayan, arama geldiğinde cevaplayan, arada msj çeken biriysen 6 gün gider bence. ben kurcalıyorum bolca, konuşma - mesaj filan, bana 3-4 gün gidiyor; ama philips almayıp da başka marka düşünüyorsan şarj konusunda iyidir SE.

quote:

Yaa çok araştırdım ama anladığım kadarıyla yüzde yüz randımanlı ve çok satan bir telfon değil bu model..
    şimdilik emektar e250yle devam edip fiyatı dşünce bu telefonu almayı düşünüyorum

hangi telefon %100 randımanlı ki zaten?? o zaman milyar yatıracaksın telefona o zaman istediğin gibi son teknoloji cihazlara sahip olacaksın; yoksa bu fiyat civarında en alınası modellerden biri bu...
    senin için demiyorum; ama ben fazla satılmıyor diye hep en çok satılan telefonlardan ve belli bi markadan alan insanları seviyorum, herkesin elinde aynı model telefon varken farklı ve güzel bir telefon kullanmak zevkli oluyor

• quote:

hayattt
    Er
    10 Mayıs 2009; 0:19:24
    arkadaşlar herşey iyi güzel de benim bir de şarj problemim var sanırım. en fazla 2 gün dayandı. o da hiç bişey yapmadım sayılır. hatta sabaha kadar dokunmadığımda bile şarjı azaldı. bu herkes de böyle mi acaba???

kosovali_111
    Onbaşı
    4 Mayıs 2009; 19:05:18
    Arkadaşlar ben telefonu alalı 10 gün kadar oldu. telefon tek kelimeyle mükemmel fakat beni kahreden bi durum var. telefonu şarj ediyorum, hiç kullanmadığım halde kendi kendine bitiyo. 1 gün bile dayanmıyo. se müşteri hizmetlerini aradım, teknik servise verin dedi. napıcam bilmiyorum. telefonu tekno sa dan aldım. ufak tefek de kaptakta sallanmalar var. yardımlarınızı bekliyorum.
    quote:

quote:

Hayattt ve kosovalı_111 isimli arkadaşların dediğibi gibi benim telefonda da şarj sorunu ortaya çıktı.
    1 aydır kullanıyorum fakat 2 gün önce şarj ettim ve 3-5 konuşma, sıfır msj, 15 dk. wi-fi dışında hiçbir şey yapmadım ama şarjı 2 gün içinde bitti.
    Dün gece fabrika ayarlarına döndüm ve yatmadan şarja taktım, şimdi sabah bu saate kadar geceden beri 7 saattiir şarjda %98 şarj oluyor diyor.
    Ne yapmalıyım bir yol gösterirseniz sevinirim. Yukarıda bahsettiğim arkadaşlarda sorunu çözebildilerse cevaplarsa sevinirim.

• yahu o %98 de takılma olayını bende de yaptı ancak öyle şarjın hemen bitmesi olmadı 3 gün gidiyor yaklaşık olarak, sadece bi kere %70lerde doluyken 6 saat falan gitti onda da nerdeyse sürekli GPS ve müzik açıktı

Orjinalden alıntı: excalibur8888

quote:

hayattt
    Er
    10 Mayıs 2009; 0:19:24
    arkadaşlar herşey iyi güzel de benim bir de şarj problemim var sanırım. en fazla 2 gün dayandı. o da hiç bişey yapmadım sayılır. hatta sabaha kadar dokunmadığımda bile şarjı azaldı. bu herkes de böyle mi acaba???

kosovali_111
    Onbaşı
    4 Mayıs 2009; 19:05:18
    Arkadaşlar ben telefonu alalı 10 gün kadar oldu. telefon tek kelimeyle mükemmel fakat beni kahreden bi durum var. telefonu şarj ediyorum, hiç kullanmadığım halde kendi kendine bitiyo. 1 gün bile dayanmıyo. se müşteri hizmetlerini aradım, teknik servise verin dedi. napıcam bilmiyorum. telefonu tekno sa dan aldım. ufak tefek de kaptakta sallanmalar var. yardımlarınızı bekliyorum.
    quote:

quote:

Hayattt ve kosovalı_111 isimli arkadaşların dediğibi gibi benim telefonda da şarj sorunu ortaya çıktı.
    1 aydır kullanıyorum fakat 2 gün önce şarj ettim ve 3-5 konuşma, sıfır msj, 15 dk. wi-fi dışında hiçbir şey yapmadım ama şarjı 2 gün içinde bitti.
    Dün gece fabrika ayarlarına döndüm ve yatmadan şarja taktım, şimdi sabah bu saate kadar geceden beri 7 saattiir şarjda %98 şarj oluyor diyor.
    Ne yapmalıyım bir yol gösterirseniz sevinirim. Yukarıda bahsettiğim arkadaşlarda sorunu çözebildilerse cevaplarsa sevinirim.

Arkadaşlar telefonla ilgili internette araştırma yapıyordum ve bu sayfaya rastladım. Bütün yorumları ve problemleri tek tek okudum. Baktımki benim gibi aynı problemleri sizlerde yaşamışsınız. Öncelikle kendi kendine şarj bitme probleminin çözümün çok basit servise götürmenize gerek yok hoş servisede götürseniz aynısını yapıp size telefonu verecektir. Geçen haftaya kadar bende aynı sorun vardı. telefonu senkronize ederken 'Telefonunuz için daha güncel bir yazılım mevcut yüklemek ister misiniz?' mesajı ile karşılaştım Sony Ericsson PC Suite programında. Evet dedim. Bilgisayarınızda Update service yüklü değil dedi. Sony Ericsson linkine yönlenip en güncel update service programını indirip bilgisayara yükledim ve yeniden PC Suite programını çalıştırdım. Hemne şunu belirteyim PC Suit programını bluetooth değil data kablosu takılı iken çalıştırdı. Aynı mesaj çıktı evet dedim Update service çalıştı yönergeleri izledim ve yazılımı başarılı bir şekilde güncelledim. Yalnız dikkat yazılım güncelmesi işlemi sırasında karta değil ama telefona kopmple format attığından tüm bilgileriniz gidiyor. Önceden yedekleme yapın. Böylece sorun çözüldü. Şimdi şarj kullanıma bağlı olarak ki ben akşamları yatarken telefonumu mutlaka kapatırım saat 12 veya 1 gibi 10-12 gün rahat şarj etmeden gidiyor. Müzik dinliyorum gerektiğince telefonla konuşuyorum. İnternet çok nadir. Şarj problemi yazılım güncellemesi ile çözüldüğü gibi telefonu aldığımda olmayan bazı programlar örneğin konum servislerinde Tracker gibi Accuwhater son sürümü gibi bunlarda yükleniyor. Ancak sizin yüklediğiniz programlar varsa unutmayınki güncelleme işlemi onları silecektir. Diğer arkadaşların bahsettiği güncellemeden sonra karşılaşılan mesajda Türkçe karakterlerin çıkmaması sorunu doğru. Ancak bu durum daha mükkemmelleştirilmiş bence. Çünki biliyorsunuz ki Türkçe karakterlerin yer aldığı mesajlarda mesaj ücreti ikiye katlanıyor (tabi ne derece doğrudur bu bilemiyorum sadece duyum) yeni yazılımı yüklediğinizde siz türkçe karakterler içeren mesaj yazsanız dahi telefon Türkçe karakterlerin yerine ingiliz alfebesindeki karakterleri otomatik olarak gönderiyor. Yani ı harfini i ş harfini s şeklinde gönderiyor. Bence buda iyi bir özellik diğer arkadaşların dediği gibi türkçe karakterleri göndermeme veya boşluk bırakma yada çizgi gönderme gibi şeyler yapmıyor. Doğrudan karakteri dönüştürüp gönderiyor. Sizleri bilemem ama bence bu daha iyi. Navigasyona glince yazılım güncellemsi ile navigasyon programı wayfinder'in çalışmadığı yazılmış Ben kesinlikle böyle bir sorunla karşılaşmadım. wayfinder aynen çalışıyor. Hatta ve hatta yazılım güncellemesinden sonra uydu bağlantısını eskiye göre çok daha hızlı yapıyor. Bu da ekstra bir mükemmemellik. Tek problem ise şu ama ben onu çoktan göz ardı ettim wi-fi üzerinde harita indirme için gerekli olan ve geçmiş mesajlarda arkadaşların söylediği gibi yapılan ayar yeni yazılımda yok maalesef. Çok aradım ama bulamadım. Önemli değil zaten navigasyon dışarıda kullanılacak olan bir şey. Düşün arabanın içinde güneye gidiyorsunuz yoldasınız wi-fi yok ama gprs var. 1 aylık 100 MB 9 tl arkadaşlar gerekiyorsa alırsınız internet paketini 1 aylığına pşa paşa navigasyonunuzu kullanırsınız. İndereceğiniz harita 1 MB ı bile bulmuyor. Gerisini siz düşünün. Sonuç olarak internet yazılım güncellemesi yaptığınuz taktirde tüm problemleriniz çözüleceğini söyleyebilirim. Karar sizin. Servise götürdüğünüzde yazılım güncellemesi yapacaklardır başka bir şey değil. Muhtemelen bu tip problemler Sony Ericsson tarafından da bilindiği için piyasaya çıkalı 5-6 ay olmasına rağmenhemen yazılım güncellemesi olayını gerçekleştirmişler. Eğer yazılım güncellemesi ile problemelerin çözülürse lütfen burada belirtin. Yardım edebilmiş isem mutlu olurum.

• ovunisin, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
    yalnız ben mesajını şimdi okudum ve öğlen saatlerinde dayanamayıp telefonumu Ankara Beştepe deki servise verdim.
    aslında dediğini yapmayı düşünüyordum ben de ama sabırsızlık iştee.
    yine de teşekkürler.
    benim gibi sorun yaşayan arkadaşlarda bu işlemin ardından fikirlerini belirtirlerse herkese yardımcı olur bu konu.
    bende servisten alınca değişiklikleri anlatırım.
    önceki 081016 sürümüydü,
    eve gelince ovunisin in yukarıda açıkladığı gibi ben tekrardan yazılım yükledim, aynı yazılımı buldu ve tekrardan aynısını bu kez kendim yükledim.
    şu anda bataryada hiçbir problem yok,
    aynı sorunu yaşayanlara tavsiyem servise götürmeden kendileri rahatlıkla yapabilirler.
    bu arada devamlı sorup yanıt alamadığım telefon şifresi olayını da çözmüş oldum.
    ayrıca önceden youtube bağlanınca connection hatası veriyor ve bağlanmıyordu, şimdi bu sorunda çözüldü,
    haa birde önceki sürümümde ahize sesi çok kötüydü şimdi bu sorunda yok oldu,
    fakat yeni bir soru soracam kablosuza bağlıyken internette gezinirken sağ üst köşede dünya simgesi belirmiyor, fakat youtube girince play deyince dünya simgesi beliriyor.
    bu turkcell GPRS üzerinden mi bağlanıyor demek? bu sorunu nasıl çözerim?
    yeşil dünya simgesi çıkınca turkcell gprs üzerindenbağlanıyormu demek yani?
    teşekkürler.

• quote:

evettt arkadaşlar, telefonumu aldım, servis yetkilisi bataryada yada telefonda bir problem olmadığını söyledi,
    sadece yazılım güncellemişler, baktım,
    yazılım sürümü 1208-4726 R1EA033 090512 olmuş,
    önceki 081016 sürümüydü,
    eve gelince ovunisin in yukarıda açıkladığı gibi ben tekrardan yazılım yükledim, aynı yazılımı buldu ve tekrardan aynısını bu kez kendim yükledim.
    aynı sorunu yaşayanlara tavsiyem servise götürmeden kendileri rahatlıkla yapabilirler.
    bu arada devamlı sorup yanıt alamadığım telefon şifresi olayını da çözmüş oldum.
    ayrıca önceden youtube bağlanınca connection hatası veriyor ve bağlanmıyordu, şimdi bu sorunda çözüldü,
    fakat yeni bir soru soracam kablosuza bağlıyken internette gezinirken sağ üst köşede dünya simgesi belirmiyor, fakat youtube girince play deyince dünya simgesi beliriyor.
    teşekkürler.

excalibur8888 sorunun çözülmesine sevindim. telefonlarda aslında hiç bir problem yok sadece sorun yazılımda güncellenince işler yoluna giriyor. bende wi-fi açıkken youtube a bağlanınca gprs bağlantısının olduğunu gösteren dünya işareti çıkmıyor. ve gprs verisine baktığımda da alınan veya gönderilen hiç bir veri yok gprs üzerinden wi-fi açıkken wi-fi dan bağlanması gerek. bendeki ayarlar şöyle AYARLAR----BAĞLANTI----İNTERNET AYARLARI:KULLANILAN HESAP:Turkcell WAP-GPRS YEREL BAĞL. İZİN VER:Evet------AKIŞ SEÇNEKLERİ:KULLANILAN HESAP:Turkcell WAP-GPRS YEREL BAĞL. İZİN VER:Evet Birde yine ayarlarda DATA İLETİŞİMİ var orada TERCİHLİ SERVİS:Sadece GSM işaretli belki bundan olabilir.

• arkadaşlar bu telefonun resim kalitesi o kadar iyi değil arkasında kapak olmadığı için kameranın arkası hemen çizilebiliyor tuşları çok rahat flaşı ise fotoğraf makinelerindeki gibi patlamıyo sadece yanıyo sürekli ilk başta ben bu telefondan alıcaktım ama sonra nokia 6210 navigator aldım ikisi içinde ayrıntılı inceleme

http://www.ceplab.com/inceleme/nokia-6210-navigator-incelemesi/
    http://www.ceplab.com/inceleme/sony-ericsson-g705-incelemesi/
    24 - Prison Break - Lost - Dexter - Breaking Bad - The Event - Sons of Anarchy - Game of Thrones - Heroes - Merlin - The Walking Dead - Spartacus - Camelot - Dark Blue - Breakout Kings - Sherlock - The Confession - Touch - Nikita - Arrow - Fringe - True Detective - Hannibal - Gangland Undercover - Banshee - Daredevil - Blue Mountain State - 13 Reasons Why - Narcos - Stranger Things - Dark - La Casa de Papel - Homeland - Peaky Blinders - 11.22.63 - Black Mirror - Chernobyl

• eğer kamerası iyi bir tel istiyosan n79 al ama şık bir telefon istiyorsan g705
    24 - Prison Break - Lost - Dexter - Breaking Bad - The Event - Sons of Anarchy - Game of Thrones - Heroes - Merlin - The Walking Dead - Spartacus - Camelot - Dark Blue - Breakout Kings - Sherlock - The Confession - Touch - Nikita - Arrow - Fringe - True Detective - Hannibal - Gangland Undercover - Banshee - Daredevil - Blue Mountain State - 13 Reasons Why - Narcos - Stranger Things - Dark - La Casa de Papel - Homeland - Peaky Blinders - 11.22.63 - Black Mirror - Chernobyl
  • quote:

excalibur8888 sorunun çözülmesine sevindim. telefonlarda aslında hiç bir problem yok sadece sorun yazılımda güncellenince işler yoluna giriyor. bende wi-fi açıkken youtube a bağlanınca gprs bağlantısının olduğunu gösteren dünya işareti çıkmıyor. ve gprs verisine baktığımda da alınan veya gönderilen hiç bir veri yok gprs üzerinden wi-fi açıkken wi-fi dan bağlanması gerek. bendeki ayarlar şöyle AYARLAR----BAĞLANTI----İNTERNET AYARLARI:KULLANILAN HESAP:Turkcell WAP-GPRS YEREL BAĞL. İZİN VER:Evet------AKIŞ SEÇNEKLERİ:KULLANILAN HESAP:Turkcell WAP-GPRS YEREL BAĞL. İZİN VER:Evet Birde yine ayarlarda DATA İLETİŞİMİ var orada TERCİHLİ SERVİS:Sadece GSM işaretli belki bundan olabilir.
    quote:

ovunisin, verdiğin bilgiler için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ihsand

arkadaşlar bu telefonun resim kalitesi o kadar iyi değil arkasında kapak olmadığı için kameranın arkası hemen çizilebiliyor tuşları çok rahat flaşı ise fotoğraf makinelerindeki gibi patlamıyo sadece yanıyo sürekli ilk başta ben bu telefondan alıcaktım ama sonra nokia 6210 navigator aldım ikisi içinde ayrıntılı inceleme

http://www.ceplab.com/inceleme/nokia-6210-navigator-incelemesi/
    http://www.ceplab.com/inceleme/sony-ericsson-g705-incelemesi/

fotoğraf çekme kalitesinden söz ediyorsun herhalde... ama "o kadar" iyi olmadığına nasıl karar verdin? neye göre kime göre kaliteli değil??

lens camının hemen çizilebildiği kanaatine nasıl vardın? "bence çizilebilir" demen gerekir, "çizilebiliyor" dersen kullanmış ve çizdirmiş ya da bunu birisinden görmüş olursun...

önerdiğin o telefonla g705 karşılaştırılmaz bile bana kalırsa,

kağıt üzerindeki özelliklerine ve sitelerde okuduğum yorumlara göre;

3,5 saat konuşma süresi var,
    wi-fi yok,
    malzeme kalitesi oyuncak telefonlar gibi olduğu ve 1,2,3 tuşlarına basmanın sinir bozucu olduğu birçok kullanıcı tarafından söyleniyor..

bunlar sadece kısa bir sürelik araştırmada bulduğum eksileri, kim bilir daha neler vardır yazılımsal olarak.

yazılımı ben de güncelledim 2gün önce arkadaşlar. şu ana kadar herhangi bir eksisini görmedim, mesaj yazarken Türkçe karakter kullanmıyorm zaten eski alışkanlıktan; ama deneme yaptım merak ettiğim için, "ş ç ü ı ö ğ" olarak gönderdiğim mesajda karşı tarafa ü ve ö dışındaki harfler değişerek gitti "s c ü i ö g" oldu.. ama bu telefon için bi eksi değil bence.

• quote:

evettt arkadaşlar, telefonumu aldım, servis yetkilisi bataryada yada telefonda bir problem olmadığını söyledi,
    sadece yazılım güncellemişler, baktım,
    yazılım sürümü 1208-4726 R1EA033 090512 olmuş,
    önceki 081016 sürümüydü,
    teşekkürler.

Heralde bu telefonun 3.nesil firmware'i(FM) oluyor...

1) İçinde standart gelen EKİM 2008
    2) ŞUBAT 2009

ve şimdi de

3) MAYIS 2009

Ben de az önce yükledim, telefon şu an açılmaya çalışıyor :)

2.FM ile çalışmaz olan(en azından bende ve bi kaç kişide) WayFinder felan düzelmiş mi bakalım. BUnun dışında karşılaştığım değişiklikleri de sıralayacağım.

İzlenimler
    -----------------
    1) Zaten hızlı olan telefonun çok daha hızlandığını fark ettim

2) Şubat versiyonunda problemli çalışan GPS sanırsam oldukça düzelmiş. Yalnız WayFinder halen yola gelmedi. Kullanıcı sözleşmesini kabul ettikten sonra "Verifying code..." ekranında kalıyor. Bu ekrandayken tam olarak ne yapıyor acaba? GoogleMaps ise problemsiz çalışmakta.

3) Ahize sesinde de bir sıkıntı yaşamadığımı belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basurettin -- 11 Haziran 2009; 20:33:15 >
    intel I5-750 # gigabyte p55a-ud3r # 2x2gb gskill ripjaws cl7 # powercolor hd5850 pcs+ # coolermaster haf-932 # highpower 750w psu # seagate 1tb 7200rpm 32mb sataII ncq hdd # samsung 22x sata dvd rw # samsung p2250 monitör # sony ericsson g705

• yazılımı güncellemeye çalışırken bir hata yapıyorum sanırım :S

update service yazılımını yükledim, yönergeleri takip ediyorum fakat ne hikmetse telefonu kapatıp c tuşuna basılı şekilde usb kabloyu takmamdan sonra harici 2 adet disk olarak görüyo telefonu pc ama sonrasında herhangi bir atraksiyon olmuyo, bundan sonra ne yapmam lazım yada ne olması lazım anlamadım :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugiboy -- 11 Haziran 2009; 1:31:38 >
    şimdi farkettim bu yazılımdan sonra gerçekten iyice hızlandı.
    şarjımda servisten aldığımdan beri 2 gün oldu %50 ye yeni indi, 24 saat açıkktır benim telefon.

bi sorum olcaktı güncellemeyi telefonun içindeki güncelleme servisinden mi yapıyorsunuz, yoksa bilgisayara bağlayıp mı? ben telefondan güncellemeye kalkınca zaten en yeni sürüm yüklü diyor :S kutusundan çıkınca eski sürümde olması gerekmez mi? telefonun önceden kullanılmış olduğuna dair kıllanmalarım gittikçe artıyor şu an yüklü yazılım sürümünün tarihini nasıl öğrenebilirim?

sürüm R1BA038, 081016 yazıyor. yenisini nasıl yüklüycem?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.