Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben bu fotonun 100 iso da çekildiğini düşünmüştüm ondan dolayı ihtimal vermedim sony olabileceğine. öğrenmiş olduk. teşekkürler. her yeni fotosunu gördükçe ısınmaya başladım makineye. bir elime alsam insallah. özellikle böcek makrolarını merak ediyorum.. onlardan da çekip ekleseler daha güzel olacak ama çiçek makrolarındaki netlik hs20 ye 10 vurur 20 geçer. inanılmaz net.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bipekkan

    @popeye85,
    Siz yapmayın artık bunu bana. İlki ben S200EXR' den daha iyi demedim. Sadece benzer özelliklere sahip BSI CMOS sensörlü makinaların en iyisi dedim. Diğer taraftan S200EXR' in 1600 ISO fotografı Adobe PhotoShop V:4.0' ın tezgahından geçmiş bir fotograf. Exif bilgileri yok. 200 ISO mu? 1600 ISO' mu Tanrı bilir. HX100V için verdiğiniz örnek 800 ISO ve f:5.0 ve çekim hızı 1/40 sn. makinada NR etkisi çok fazla. Çeken kişinin NR' ile ilgili menüden ne yapıp yapmadığı belli değil. Ama normal ışık koşullarında ve NR kapalı olarak benim bulduğum 400 ISO fotograflarda ise neredeyse hiç noise yok.
    Elbette makina 1/2.33" sensörde Mükemmel denecek bir makina değil Ancak benzerleri arasında şu an için en iyisi.
    Birde ben incelememi ve özellikle mukayesemi elimde olan imkanlarla yapıyorum. Örneğin elimde S6000FD var ve sensörü 6 mp. 16 mp' yi 6 mp civarına indirip şartları eşitliyorum. Böyle yapmazsanız şartları eşitlemezseniz inceleme gerçekçi olmaz. Burada çok ince detaya girerek 16 mp' de sensörün pixel okuma kapasitesine hiç girmiyorum. Yoksa 1/2.33" inç sensörde 7-8 mpx' in üstündeki kim üretirse üretsin bu sensörlerin ister CMOS ister CCD ister BSI CMOS olsun Resmen KÖR olduğunu söylemem gerekir. Örnek istiyorsanız 100 ISO' da ve 16 mp' de çekilmiş şu fotografta yer alan portredeki hanımn saçlarına ve sağ tarafta mor kazağının örgülerine dikkatle bakın. Ve detaydaki lekelenmelere ve homojen olup olmadığına dikkat edin. Körlük dediğim bu. Ama hangi kullanıcı bu kadar ince ince detaya bakıyor ki?
    Kısacası alıp kullanmak isteyenlerin kafasını fazla karıştırmanında gereği olmadığını düşünüyorum, makina verilen bedeli hak etmediği sürece.
    http://www.pbase.com/aland100/image/134012329

    quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85

    quote:

    Orijinalden alıntı: shimoda

    http://i56.tinypic.com/8wefzs.jpg
    Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir.
    Uygun fiyata tatminkar çözüm. Video konusuna gelince şuradaki örnek gerçekten etkileyici :
    http://www.youtube.com/watch?v=JIAqzWLX8oE&feature=related

    ordaki foto 2mp.... makine 16 mp cekiyor..gercek boyuta örnek...
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

    .. cep telefonu gibi..bu bide zumsuz hali ve iyi ısık kosullarında...

    bu da f200exr ın iso1600 deki fotosu..

    http://www.thedigitalnewsroom.com/uploads/Appareils/FujiFilm/F200EXR/F200EXRISO1600.JPG



    dostum ben sana bişi demedim...fotoraf konusunda ne kadar bilgili olduğunun hepimiz biliyoruz... benimkisi genel yorumdu...biliyorsun artık mp artısından zum artısından gına geldi...




  • estağfurullah üstad. ben fotoğraf konusunda ne öğreniyorsam işte buralrdan bipekkan hocadan felan öğreniyorum sağolsunlar. daha öğreneceğim çok şey var. sen tabiki bana bir şey demedin. kesinlikle alınmadım. rahat ol kardeşim :)) ben hs20 siparişi verdim makina gelmiş gümrükte takılmış ve geri gitmiş Allah tan öyle olmuş yoksa sony hx100v yi gördükten sonra bir ömür vicdan azabı çekecektim. hemen siparişi iptal ettim. sony nin siparişini verdim ne zaman elimde olur bilmiyorum ama verdiğim karardan çok çok memnunum. doğruyu bulduran rabbime şükürler olsun. emeği geçenlerede teşekkür ederim tabi ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85

    quote:

    Orijinalden alıntı: shimoda

    http://i56.tinypic.com/8wefzs.jpg
    Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir.
    Uygun fiyata tatminkar çözüm. Video konusuna gelince şuradaki örnek gerçekten etkileyici :
    http://www.youtube.com/watch?v=JIAqzWLX8oE&feature=related

    ordaki foto 2mp.... makine 16 mp cekiyor..gercek boyuta örnek...
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

    .. cep telefonu gibi..bu bide zumsuz hali ve iyi ısık kosullarında...

    bu da f200exr ın iso1600 deki fotosu..

    http://www.thedigitalnewsroom.com/uploads/Appareils/FujiFilm/F200EXR/F200EXRISO1600.JPG



    "Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir."
    Dedim hocam kendim için değil :) Birebir boyutta ben de baktım fotoğrafa ve diğerlerinin çoğuna. Like sınıftan 3 makina kullanıp değiştirdiğim ve Dslr bir makina almak istediğimden sonuncuyu da elden çıkardığım için artık benim ölçülerime uymuyorlar. Ama yeni tanışanlar, başlayanlar için kötü bir makina değil.




  • 3 gündür inceliyorum bu makinayı bakmadığım foto kalmadı sx30 olsun hs10 veya 20 olsun hepsini netlik açısından bu makine fark atarak geçiyor dostum. gerçek manada tabiki dslr makine ile kıyaslanmaz ama dslr danda altta kalır yanı yok bence netlik olarak ulaşamasada gerçekten çok yakın fotolar çekiyor. e o kadar farkta olsun hani malum arada 1 milyar fark var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir622 -- 6 Mayıs 2011; 18:50:46 >
  • @
    "biliyorsun artık mp artısından zum artısından gına geldi..."
    Aynen öyle, şu sensörde 6-bilemedik 8 mp olsa ne körlük kalırdı nede başka bir şey. Şunu bende kavrayamıyorum Gerçek bir amatör kullanıcının hangisi çarçaf büyüklüğünde baskı alıyor. Hatta bırakın evvelden olduğu gibi gidip kartada basan kaç kişi? Şu ana kadar son bir yıl hariç 4 yılda galiba 30.000' e yakın fotograf çektim Karta bastığım 300 civarında fotografçıya verip bastırdığım 1000 tane bile değil. İçinde A4 boyutunda 4 adet 1 adette A3 boyutu var. 6 mp de yeterli 10 mp de 7 mp de fazla fazla yeterli geldi.
    quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85

    dostum ben sana bişi demedim...fotoraf konusunda ne kadar bilgili olduğunun hepimiz biliyoruz... benimkisi genel yorumdu...biliyorsun artık mp artısından zum artısından gına geldi...




  • özellikler güzel.AA pilde olsa tadindan yenmezmiş.bülent hocam bu pil işi hastalıkmı.canon sx130 aldık.8 tane pil seti 2 tane sarz cihazi olunca :)sonyde shuter probility kaç acaba dikkat eden oldumu.saniyedeki cekim sayısı?.teşekkürler
  • Sensör büyüklüğünün fotoğraf kalitesine ne gibi etkisi olur?Tam olarak anlaşılmış değil gibi.Küçük sensörlerin ışık duyarlılığı daha fazladır diye düşünüyorum.Büyük sensörlerde de netlik daha iyi olacaktır.Sensör ne kadar küçükse sensör üzerine toplanacak ışık o kadar sıkıştırlmış olması gerekiyor.Bu nedenle ışık duyarlılığı güçleniyor.Örnek verecek olursak elinize aldığınız mercekle kağıt yakabilirsin.Çünkü mercek güneşten gelen ışığı küçük bir noktada yoğunlaştırır.Işık yoğunluğunu arttırır.Hx100v de sensörün küçük olması ışık yoğunluğu daha yüksek bir görüntü anlamına gelir.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
    Büyük sensörlerde netlik fazla olabilir fakat ışık duyarlılığı daha düşük olacaktır.Yeterli ışık ortamında daha net görüntü verebilir.Çünkü lens ile ışığın sıkıştırılıp sensör üzerine sığdırılması gerekiyor.Sıkıştırma işlemi nekadar fazla ise hata payı o kadar artıyor.CArlzeiss lens kullanan hx100v için bu durumun sıkıntı oluşturmadığı örnek çekimlerden anlaşılıyor.Daha önce bu kadar harika renk ve netliğe sahip yüksek zoom lu bir makina görmemiştim.




  • @yardımger
    Müthiş bir yaklaşım. Sizi bu düşünceniz ve düşündüğünüzü paylaştığınız için kutluyorum.
    -
    Diğer yandan sensörün çalışması üzerine çok ışık düşmesinin sağlanması ile direk orantılı değil. Öyle olsa gece çekimlerinde neden büyük sensörler bariz çok daha iyi sonuçlar üretiyor küçük sensörlere oranla ? Bu düşüncenizi buna göre kontrol edip güncelleyin, bakalım ne çıkaracaksınız ? Soru şu :) "Gece daha az ışık alan sensörlerden büyük olan sensör küçük sensöre fark atıyor, neden ?"
    -
    Sensörlerin işleyişini pek bilmem ama tahminim ışığa duyarlı algı hücrelerinden oluştukları yada öyle bir şey oldukları yönünde. Bir sahneden sensöre gelen ışık demetinde diyelim ki 1000 farklılık var. Küçük sensörümüzde 100 ışığa duyarlı algı hücresi , büyük sensörümüzde 500 algı hücresi olduğunu varsayalım. Bu durumda hangi sensör üzerine gelen bu 1000 farklı ışık karmaşasını daha iyi,doğru analiz edip daha kesin sonuç verecektir ? Sizce ?




  • ışığı sıkıştırmak mı?.. rafya ile falan mı mesela?
  • @yardımger,
    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi
    "Müthiş bir yaklaşım. Sizi bu düşünceniz ve düşündüğünüzü paylaştığınız için kutluyorum."

    Evet! MÜTHİŞ bir yaklaşım. Bu konuda yorum beklediğinize göre ?
    Optik konusunda ve sensörün yapısı ile ışığın nasıl, ve şekilde elektriksel işarete çevrildiği hk. bir temel elektronik bilginiz yoksa, bu konular mantık yürütmeyle yada yorumla yürümez.
    Sizin yorumunuza göre herkesin Compact ve üstelik 1/2.33" gibi mercimek büyüklüğünde ve olabildiğince de kısa odak uzunlukluklu dolayısıyla küçük çaplı merceklerden düzenlenmiş lens yada objektifli makinaları hatta bundan da ufak cep telefonu kameralarını tercih etmeleri gerekir ki, gerçek te tam bunun tersidir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: yardımger

    Sensör büyüklüğünün fotoğraf kalitesine ne gibi etkisi olur?Tam olarak anlaşılmış değil gibi.Küçük sensörlerin ışık duyarlılığı daha fazladır diye düşünüyorum.Büyük sensörlerde de netlik daha iyi olacaktır.Sensör ne kadar küçükse sensör üzerine toplanacak ışık o kadar sıkıştırlmış olması gerekiyor.Bu nedenle ışık duyarlılığı güçleniyor.Örnek verecek olursak elinize aldığınız mercekle kağıt yakabilirsin.Çünkü mercek güneşten gelen ışığı küçük bir noktada yoğunlaştırır.Işık yoğunluğunu arttırır.Hx100v de sensörün küçük olması ışık yoğunluğu daha yüksek bir görüntü anlamına gelir.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
    Büyük sensörlerde netlik fazla olabilir fakat ışık duyarlılığı daha düşük olacaktır.Yeterli ışık ortamında daha net görüntü verebilir.Çünkü lens ile ışığın sıkıştırılıp sensör üzerine sığdırılması gerekiyor.Sıkıştırma işlemi nekadar fazla ise hata payı o kadar artıyor.CArlzeiss lens kullanan hx100v için bu durumun sıkıntı oluşturmadığı örnek çekimlerden anlaşılıyor.Daha önce bu kadar harika renk ve netliğe sahip yüksek zoom lu bir makina görmemiştim.




  • bu iş bilgisayar gibi aynı. işlemci ne kadar iyi olursa olsun. yanına 1gb ram koyarsan olmaz. veya 256 ekran kartı koyarsan olmaz. tek tek parçaların süper olmasından çok parçaların birbirleri ile ne kadar uyumlu oldukları önemli. temsil misal hs 20 nin sensörü hx100 den daha büyük ama fotoğraflar arasında kalite farkı fotoğraftan anlamayanın bile farkedebileceği boyutlarda. fotoğraf makinesi yapanlar herkesin bildiği şeyi biliyorlar bence. bütün güzellikleri üstünde barındıran bir fotoğaf kamerası yapmaktan acizler mi. bana pek böyle değil gibi geliyor sanki satış stratejisi gibi. birine sensör koyuyor gerisi boş birine mp koyuyor gerisi boş vb. gibi bütün makinelerini satmaya çalışıyor. kimseye bir şey öğretmek kesinlikle haddime değil yanlışta olabilir.sadece kendi düşüncelerim.
  • @demir622
    Fuji HS20=1/2" (6.4 x 4.8 mm) Sony HX100V=1/2.3" (6.17 x 4.55 mm) Bu büyüklüğü gözle bile fark edemezsiniz. Diğer taraftan. Biz tüketiciler anlamsız zoom taleplerinde ve ne mene birşeymiş gibi megapixel taleplerinde bulundukça küçük sensör kaçınılmazdır. Nasıl basite indirgeyeceğim pek bilemiyorum ama zoom, mercek çapları ile max zoomda objektif boyu ve dolayısıyla sensör büyüklüğü arasında kaçınılmaz bir ilişki vardır. Diğer taraftan mercek çapları ne kadar büyükse görüntü kaliteside o kadar iyileşir. Kalite lafının içinede bir yığın özellik girer. Çap küçüldükçe merceğin özellikle kenarlarına doğru kırılma indisi artar bu ise renk dağılmalarına ve mor saçaklanmalarının artması demektir. bunu düzeltmek için özel yapılı mercekler kullanılır bu ise ışığın extra zayıflaması demek Kısaca mercek sayısı arttıkça sensörün üzerine düşen ışık akısıda azalır. Diyaframı daha çok açma ihtiyacı duyarsınız bu defada görüntü netliği bozulur, Sensörü büyütürseniz, aynı objektifte max zoom boyunu aynı oranda artması demektir. Hele hele bunu APS_C boyununa getirirseniz kabaca bir hesapla 77.5 cm çıkar. ve elbette bununda pratikte bir anlamı yoktur.Bunun en iyi örneği Fuji S9500/9600 ile S6000FD/S6500FD arasındaki farktır . Aynı objektifte (10,7x zomm) sensör 1/1.7" den 1/1.6" ' e büyütülünce oldukça soft fotograflar elde edildi ve S6000FD' nin en iyi objeltif/ sensör uyumlu makina denmesinin nedeni de budur vs. vs. Sonuçta bunu gerçekleştirmek için belki binlerce deney yapılır ve " eh bu idare eder" denilen bir nokta bulunur. Bu nokta "iyiyi bilmeyenleri" genellikle memnun eder, 400-500 $ aralığındaki makinalar için bu optimum nokta olabilir ama, crop alıp bakmasını bilenler " ha! sxxxxr böle makinamı olur?" dedirtir.
    Burada bir acizlik yok. Talepler ve mevcut teknoloji ile bu iş şimdilik buraya kadar. Yarın elbette bu şartlar altında daha iyi ama daha evvelce olan iyi ve kullanışlı özellikleri kısıtlanmış makinalarda çıkacak. Bu da işin Ticari tarafı....
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    bu iş bilgisayar gibi aynı. işlemci ne kadar iyi olursa olsun. yanına 1gb ram koyarsan olmaz. veya 256 ekran kartı koyarsan olmaz. tek tek parçaların süper olmasından çok parçaların birbirleri ile ne kadar uyumlu oldukları önemli. temsil misal hs 20 nin sensörü hx100 den daha büyük ama fotoğraflar arasında kalite farkı fotoğraftan anlamayanın bile farkedebileceği boyutlarda. fotoğraf makinesi yapanlar herkesin bildiği şeyi biliyorlar bence. bütün güzellikleri üstünde barındıran bir fotoğaf kamerası yapmaktan acizler mi. bana pek böyle değil gibi geliyor sanki satış stratejisi gibi. birine sensör koyuyor gerisi boş birine mp koyuyor gerisi boş vb. gibi bütün makinelerini satmaya çalışıyor. kimseye bir şey öğretmek kesinlikle haddime değil yanlışta olabilir.sadece kendi düşüncelerim.




  • sizin yorumlarınızla birşeyler öğrenen birisiyim. Ama gerçekten çok ilginç. Hep sensor sensor derlerdı aynı sensor buyutu ama cok farklı forograflar.
    Tabi bu makınaları slr lar ıle kıyaslamamak lazım. Ama amator koullanıcı olup bıraz daha ıyı foto ve arada video almak ıstıyenler ıcın guzel makıneler dıye dusunuyorum.

    Ayrıca hem motor lu hem manuel zoom olması cok ıyı olmus. Vıdeo da manuel zoom tıtreme yapıyordu.

    Vede pıl dusunursek sanırım fujı hs20 gıbı kalem pıl kullanılmamıs.Oda bı dezavantaj gıbı.

    Acaba cok onemlı olmasada hs20 dekı 1000 fps slowmotıon cekım dedıklerı olay bu makınede var mı ?
  • Bu cihaz meşhuuuur! dpreview de neden haber olmadı acaba :) Yoksa ben mi göremiyorum.
  • dprewiev de forum kısmında sony talk a gir. gör bakalım ne kadar tartışılıyor makine :)) 5 konunun 3 ü bu makine ile alakalı
  • @demir622,
    Kolaylık ossun diye 3 kişinin görüşleri, hemi de Googlr Türkçesi ile ! hele ilk kişi ilginç elinden bir yığın like makine geçmiş bakmanızda yarar var
    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?langpair=auto%7Ctr&rurl=translate.google.com&u=http://www.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dschx100v/user-reviews/list&usg=ALkJrhiiyGsxlGh9THm5FGM5L_fuTA1U-Q
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    dprewiev de forum kısmında sony talk a gir. gör bakalım ne kadar tartışılıyor makine :)) 5 konunun 3 ü bu makine ile alakalı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    dprewiev de forum kısmında sony talk a gir. gör bakalım ne kadar tartışılıyor makine :)) 5 konunun 3 ü bu makine ile alakalı


    Forum kısmını demiyorum. Hbaer ve inceleme sayfalarında demek istedim :) Taze .ka konmuş sinek gibi ilk o site yayınlıyor haberler çoğu zaman :P
  • kusura bakma dostum ben yanlış anladım o zaman :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    ışığı sıkıştırmak mı?.. rafya ile falan mı mesela?
    Dostum sen hiç fizik okumadın ondan böyle tuhaf bir laf ettin diyelimIşığın sıkıştırılması,yoğunlaştırılması mercek sistemleri ile olur.Hiç düşünmedin mi bu lens denen şey rafyaya benziyor mu diye?Işık ne kadar yoğunlaşırsa değdiği cisme olan etkisi şiddetlenir.Fizikte ışık şiddeti olarak ifade edilir.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.