Şimdi Ara

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
854
Cevap
2
Favori
77.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dediğiniz gibi macro modunda ve spot af la çekiyorum ama ben nırmal çekimle arasında fark göremiyorum..başka bi ayarı falan mı var??
  • quote:

Orjinalden alıntı: arvalin

dediğiniz gibi macro modunda ve spot af la çekiyorum ama ben nırmal çekimle arasında fark göremiyorum..başka bi ayarı falan mı var??

Macro çekim modundan nasıl bir fark beklediğini anlayamadım... Yani şöyle birşey; eğer birşeyi 5-6 cm civarından fotoğraflamak istiyorsan 'macro çekim modunu' açmadan çekemezsin. Eğer 5-6 cm'den macro modu açmadan çekim yapmak istersen, odaklamayı gerçekleştiremezsin ve fotoğraf bulanık çıkar. Fakat bu modu açarda çekersen fotoğrafı, aynı normal uzaklıkta çekmiş olduğun fotoğraflar gibi net bir görüntü elde edersin. Yani; 'macro modu açmak' fotoğrafa extra birşey katmaz. Sadece normal görüntü alabilmeni sağlar... Bu söylediğimi daha iyi anlayabilmek için; macro modu açmadan 5-6 cm'den bir objenin fotoğrafını odaklayarak çekmeye çalış. Muhtemelen odaklamayı yapamayacak ve fotoğraf bulanık çıkacaktır. Daha sonra 'macro modu açarak' aynı şeyin fotoğrafını aynı mesafeden odaklayarak çek. İki fotoğraf arasındaki fark, 'makro modun' marifetidir...

• Sony N1 Kullanıcıları ;

Benim Makinada Ekran parlaklık ayarı , Foto bilgileri , Histogram göstergesi gibi seçenekler arasında geçiş yapan tuşuna ( Zaten üç tuşu var En alttaki ) bastığımda bunlar arasında geçiş yapmıyor.. Bunun yerine Flaşı açıp kapatıyor.. Bana histogram göstergesi lazım.. kullanım klavuzunu okudum. O tuşa bastığımda histogramı açıp kapaması gerekirdi.. Histogram göstergesini nasıl açıp kapayabilirim ..
    Teşekürler
  • abi o çilek nası çıkmış öyle yaa mükemmell
  • quote:

Orjinalden alıntı: narinci

Sony N1 Kullanıcıları ;

Benim Makinada Ekran parlaklık ayarı , Foto bilgileri , Histogram göstergesi gibi seçenekler arasında geçiş yapan tuşuna ( Zaten üç tuşu var En alttaki ) bastığımda bunlar arasında geçiş yapmıyor.. Bunun yerine Flaşı açıp kapatıyor.. Bana histogram göstergesi lazım.. kullanım klavuzunu okudum. O tuşa bastığımda histogramı açıp kapaması gerekirdi.. Histogram göstergesini nasıl açıp kapayabilirim ..
    Teşekürler

Makinenin arkasındaki sol en alttaki tuş (yani bahsettiğin tuş) bu saydığın işleri ve doğal olarak 'histogram göstergesini' açıyor... Yani eğer o tuşla bu işi yapamıyorsan (ki; flaşın açılıp kapanmasından bahsediyorsun... O tuşun flaşla bi alakası yok...) bu durumda makinede teknik bi arıza olduğunu düşünüyorum. Ben hemen garanti kapsamında teknik servise göndermeni tavsiye ederim...

Ayrıca ''__RasHeeD__''in çilek fotoğraflarını beğenmesinede sevindim... Diğer 'DSC-N1'cilerdende örnek fotoları bekliyorum...

• DSC-N1 ile çektiğim 2 gece fotoğrafı... ''İSO ayarı ne işe yarar'' diyenler için iyi bir açıklama olacak... Çünkü bende bu iki fotoğrafı çekmeden önce İSO hakkında aynı düşünceye sahiptim...

Efix bilgileri;

Makine; Sony DSC-N1
    Pozlama süresi; 30''
    İso; 64
    Optik zoom: 3x
    F: 5.4

Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

Efix bilgileri;

Makine; DSC-N1
    Pozlama süresi; 30''
    İso; 400
    Optik zoom; yok
    F; 2.8

Not: Üstteki fotoğrafta oluşan karelenme,fotoğrafın boyutu 800x600 olarak değiştirildiğinden dolayı oluşmuştur. Orjinalinde aynı sorun bulunmamaktadır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 12 Haziran 2006; 18:43:12 >

• Bir fotoğraf daha ekleyeyim...

Efix bilgileri;

Makine; DSC-N1
    Pozlama süresi; 1/1000 sn.
    İso; 64
    Optik zoom; 3x
    f; 5,4

• quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

Valla bende uzun zamandır böyle bir başlık açmak istiyordum ama makineyi kullanan fazla kişi yoktur ve bu yüzdene fazla reyting yapmaz diye açmamıştım...

Ben demiştim abi... 1 aydır topic'e bi tane bile mesaj atan yok...
  • digitaldelisi pm attım bi bakarsan sevinirim.
  • Böyle güzel bir makinayı kullanan arkadaşlardan daha çok fotoğraf bekliyoruz...
  • DSC-N1 ile çekilmiş ay fotoğrafları... 3x optik, 4x digital zoom'la bu kadar oluyor... ama bence sonuç tatminkar...

Efix Bilgileri;

Makine ; DSC-N1
    Pozlama Süresi ; 1/100 sn.
    Optik Zoom ; 3x
    Dijital Zoom ; 4x
    İso ; 64
    f ; 5.4

Efix Bilgileri;

Makine ; DSC-N1
    Pozlama Süresi ; 1/100 sn.
    Optik Zoom ; 3x
    Dijital Zoom ; 9x
    İso ; 64
    f ; 5.4

• Birde Macro çekim ekleyeyim dedim... Fotoğrafta görünen yaratık akşamdan kalma bir yarasadır...

• Yarasa ve yorum süper
  • quote:

Orjinalden alıntı: digitaldelisi

quote:

Orjinalden alıntı: narinci

Sony N1 Kullanıcıları ;

Teşekürler

Makinenin arkasındaki sol en alttaki tuş (yani bahsettiğin tuş) bu saydığın işleri ve doğal olarak 'histogram göstergesini' açıyor... Yani eğer o tuşla bu işi yapamıyorsan (ki; flaşın açılıp kapanmasından bahsediyorsun... O tuşun flaşla bi alakası yok...) bu durumda makinede teknik bi arıza olduğunu düşünüyorum. Ben hemen garanti kapsamında teknik servise göndermeni tavsiye ederim...

Kusura Bakma Arkadaş yeni gördüm
    Sorun Teknik arıza değilmiş .. Setup ayarlarından Housing Seçeneği ON konumundayken flaşı açıp kapıyor.. OFF Konumundayken Histogram göstergesini açıp kapatıyor. Ekran seçenekleri arasında geçiş yapıyor
    Makineden memnunum .Pil ömrü süperr pitmiyor yaf .Yalnız ekranında 1 adet ölü pixel oluştu Zaman zaman gidip geliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narinci -- 23 Temmuz 2006; 1:13:44 >

• Digitaldelisi aciklamalarin icin tesekkür ederim, Dedigin gibi aksam saatinde ISO ayarlari ile oynayip cekim yapmaya calisacagim.

Bu arada pil ile ilgili yukaridaki görüslere ben de katiliyorum, gercektan de bitmek bilmeyen bir pili var,Makinada 2 GB lik ProDuo MS kullaniyorum ve cok sayida video ve foto cekimleri ile hafiiza doldugu halde pil bitimiyor.
    Ayrica makinayi kurcaladikca cok sayida özellik bulabiliyorsunuz. Mesela ben müzik ekledim makinaya, Cektigim cekimleri müzik esliginde TV de gösterebiliyorum. Güzel görsel ve isitsel bir show oluyor böylece. Videolarin kalitesi de gercekten mükemmel, Kisaca almayi düsünen arkadaslara tavsiye ederim.
    Dün Bu makina ile cektiklerimle diger makinalarla cektiklerimi karsilastirdim, N1 e en yakin cekimler IXUS un, digerlerine acik ara fark atiyor, Tabii IXUS tan daha iyi ama kullandigim IXUS 500 5 Mp idi.

• Made in DSC N1

• Bu son 4 resim çok güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayugur -- 23 Temmuz 2006; 3:44:59 >
  • abi resimler inanılmaz güzel azım sulandı walla gidip alacam en sonunda şu makinadan bende
  •  Sony Cybershot N1 ve N2'ciler BURAYA!!!

HP den internet üzerinden verdigim fotolar bu gün elime ulasti. Fotolar, kendi yazicimdan cikardigim fotolara göre daha koyu renkte cikmis ama yine de güzel. Bir de yani Fotolar cocukla güzelmis dedirtiyor, icinde cocuklarin oldugu her kare güzel.

• Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler... Çok güzel fotoğraflar çekmişsiniz, hepinizi tebrik ederim... Paylaşımlarınızın devamını dilerim... Bende Bodrum'dan çektiğim gece fotoğraflarını ekliyorum, umarım beğenirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 30 Temmuz 2006; 13:54:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.