Şimdi Ara

Sony Cyber-Shot DSC-HX20V vs. Samsung EX2F

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar;

    Yeni bir taşınabilir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ve fotoğraf makineleri konusunda acemiyim. En son durumda Sony Cyber-Shot DSC-HX20V ve Samsung EX2F arasında gidip geliyorum. Konudan anlayan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim :) Fotoğraf makinesi genel kullanım için istiyorum ama özellikle portre fotoğrafları benim için önemli. HX20V'nin optik zumu güzel bir avantaj ama sadece bu özelliğin tercih sebebim olmasını istemiyorum ona kalırsa EX2F'in de wi-fi özellikleri var. Hiç uğraştırmadan bas-çek güzel sonuç alabileceğim 1000-1300 TL seviyelerinde bir fotoğraf makinesi aramıştım dediğim gibi en son bu iki modelde kaldım. Şimdiden teşekkürler :)



  • foto kalitesi olarak büyüksensor ,düşük megapiksel ve geniş diyaframa sahip samsungu öneriririm..zum çok önemli değilse samsung tercih edilmelidir...1500 e panasonic lx7 var ayrıca bir arkadaş 1200 e sony rx100 ü satıyordu... bunlar daha iyi cihazlar...
  • Teşekkür ederim cevap için. LX7 ile RX100 modellerini de HX20V ve EX2F modelleriyle birlikte incelemiştim. En iyi görüntü performansı veren RX100 evet ama extra başka bir özelliği yok zoom, 1cm Macro, wifi yada GPS gibi fiyatıda 1700 TL olunca vazgeçmiştim. Hatta bir arada Samsung NX1000 modelini incelemiştim onunda görüntü kalitesi gayet iyi ama verdiği lenste OIS olmaması ve lensin çok büyük boyuta sahip olması vazgeçirmişti. LX7 ise EX2F'e göre biraz daha performanslı fotoğraf çekiyor ama sanki renkler EX2F'de daha iyi gibi yada anlamadığımdan fazla bana öyle geliyor :) Ve ayrıca hala wifi özellikleri EX2F için avantaj konumunda :) Eğer fikrimi tamamen değiştirecek bir bilgi çıkmazsa karşıma tahminim sizinde dediğiniz gibi zoomun gerekliliğini seçersem HX20V, zoom kalsın görüntü daha iyi olsun wifiside yanında gelsin dersem EX2F seçecem gibi :)
  • Ulaş ne aldın acaba sonuçta?
    Ex2F, bu makinaya sahip olup kullanan var mıdır? Orientation sensor yokmuş.
  • twingonote kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim cevap biraz geç gelmiş olacak ama EX2F aldım halen kullanıyorum çok memnun kaldım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasarli -- 18 Şubat 2017; 1:58:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ulasarli

    Özür dilerim cevap biraz geç gelmiş olacak ama EX2F aldım halen kullanıyorum çok memnun kaldım :)

    Ben de aynı makineden arıyorum. Samsung EX2F yi yeni mi aldınız, nereden bulabiliriz?
  • MOBIUS kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ben 2013 yılında aldım bildiğim kadarı ile şu an satışı yok. Alternatif olarak Sony RX100 serisi bir makine veya aynasız dslr olabilir diyorsan Samsung nx1000 serisi alabilirsin. Yine de detaylı bir araştırma yap şahsen bayadır bilgim yok EX2F yettiği için 2013'den beri takip etmiyorum piyasayı.
  • 2 gün önce bir tane EX2F makine bulabildim ve aldım. 2015 Mayıs Media Mark'tan alınmış. Makina şu an sıfır ayarında. Ben de şaşırdım, bu kadar temiz kullanıldığına. Dediğinize katılıyorum. Yeter bir makine. Bir DSLR ci olarak Nikon D7000 makine kullanıyordum ama bu EX2F gerçekten makine olayını bitiriyor ve çok yetiyor. Bu özelliklere sahip başka bir makine çıkacağını sanmıyorum, ileride çıksa da f/p olarak bunun yerini tutmaz diye düşünüyorum. İşin ilginci, forumda böylesine güzel bir makine çok geniş çaplı incelenmemiş ve bir kullanıcı kitlesi oluşturmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 1 Mart 2017; 9:51:26 >
  • MOBIUS kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın tamamı ile katılıyorum :) Taşınabilir bir makine olarak gerçekten üst seviye bir performans sunuyor f/p olarakta zamanında da rakipsizdi :) 2013'den beri gayet memnun bir şekilde kullanıyorum :)
  • Cevabım biraz geç oldu, kusura bakmayın.
    Teşekkür ederim. Samsung EX2F gerçekten profesyoneller için tasarlanmış, pratik taşıma cihazı. Dörtlü (çift diye geçiyor) titreşim önleme sistemi ve bazı üst düzey özellikleri, bu küçük makineyi hakikatten küçük dev yapıyor. Taki ki f/p olarak değerlendirmekte fayda var. Bu makinayı, sahibi gerçekten satmıyor. F/1.4, schneider lens, wifi bağlantısı ve görüntü sabitleme özellikleri tercih için yetiyor zaten. Tek eksi yanı, sensör boyutu. Ama bunun olumsuzluğunu hiç farketmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 27 Mart 2017; 23:39:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.