Şimdi Ara

Sony BRAVIA televizyonlar PS5 için hazır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oblyss

    O zaman biz niye orta düzey değilizde fakiriz

    Biz orta düzeyiz, sınırda bir yerde. Ne tam alt ne tam üst. Ne tam fakir ne zengin, gelişmekte olan ülkeler kategorisi. Bağcılarda gecekonduda oturan birinin çıkıp ben niye Bodrum'daki villalardakilerin hayatını yaşamıyorum demesi gibi bir şey senin hayıflanman. Bu biraz da kader nerede hangi semt ve aileden doğduğunla da alakalı. Moda sahilinde bir villada doğsaydın şimdi burada bu ülke niye fakir diye dert yanmaz kulacına bakardın vallahi.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Fakir değilizde fakirlesiyoruz desek daha doğru

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oblyss kullanıcısına yanıt

    Haklısın, tabii ki fakirleşiyoruz dünyadan ayrı bir gezegende yaşamıyoruz. ABD ve Avrupa ekonomisi yüzde 35 ila 15 arasında daraldı, Türkiye bir nebze olsa daha az bir daralma gösterdiği söylüyor göstergeler ama hizmet sektörüne dayalı bir ekonomisi olan bir ülkeyiz müşteri fakirleşirse ona yapacağın hizmete de para veremeyecektir illa ki. Öncelik sağlık şu günlerde. Yeni çıkacak PS5 alıp alamamak ise düşünebileceğimiz en son dert bana göre. Her yeni her çıkan şeyi alabilecek kadar zengin ülkelerin derdi o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 1 Ağustos 2020; 14:52:0 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Düşündüm taşındım zengin ulke olduğumuza karar verdim hükumet bizi fakir hissettiriyor ama harcamaya gelince eline kimse su dokemiyor s 400 o kadar para verdik kullanamadik f35 o kadar para verdik abd kullanıyor turktelekom Arap kazığı yedik ayaktayız pahali uçağımız pahali sarayimiz var yazlik sarayda yolda uçak uymayan havaalanlari yapıyoruz doğru dürüst arac gemiden köprü yapıyoruz garantiden oduyoruz böyle fakir ülkemi olur zenginiz sağa sola para dagitiyoruz daha niceleri turk halkına ps5 mi koyar uçların yaninda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm en akılsızca yorum, afedersiniz. İnsanlar ne almak isteyeciğini size mi soracak? Avrupa'da bir ay kahvecide çalışıp PS5 alan gençleri düşünüp üzülmemek elde değil.

    Aynı şekilde düşünerek insanlara çocuk yapma da diyebiliriz. Ama nasıl ki doğamız gereği üremek istiyoruz, en iyi ürünlere de sahip olabilmek istiyoruz.

    En son model arabaya ihtiyaç duymazsınız bu da başka bir konu. Sonuçta 2010 model Opel Astra da aynı şeyi yapıyor. Araba bir araçtır, amaç değil. ''O halde PS5 almak yerine PS4 al.'' gibi bir argüman sunmazsınız umarım. Bunun mantıksızlığını açıklamayacağım.

    Son olarak, işsiziz diyenler ile PS5 almak isteyenlerin aynı grupta olduğunu nereden çıkardınız? Orta-üst sınıf su an elektronik ürünleri alamayacak duruma geldi. Alt sınıf başka bir konu...

  • macar prensi kullanıcısına yanıt

    Gördüğüm en akılsızca yorum, afedersiniz. Tutturmuşsun avrupada bir ay kahvecide çalışıp (starback mı diyor aceba) bir konsol alanlar var gibi gibi ergümanlar atıyorsun ortaya. PS5 O kadar ucuz olsa adam niye üretmek için 5 sene bekledi, demek ki iddialı bir ürün ortaya çıkartmak zor, e ürünü de bir ay tezgahtarlık yaparak alınabilir bir fiyatı olması zaten mantığa aykırı ürettiğine değmez kar edemezsin. Konsol ayrı oyunları ayrı bir fiyat daha oraya bile gelmedik.


    Ha öte yandan nedir bu PS5 alamazsanız oyun oynayamazsınız, hayatınız yasa boğulur ve toplum dışı itilir kakılırsınız gençler, asla sağlıklı birey olamazsınız mantığı? Çoluk çocuğu böyle mi büyütüyorsunuz siz? Çocuklarınıza aman evladım her yeni çıkan şeyi muhakkak almalıyız sana yoksa hayatta hiç baltaya sap olamazsın seni üzerler mi diyerek büyütüyorsunuz? Almanlar alır oturmuş sanayisi var, Amerikalılar alır dolar basıyor zaten, Suudiler için ucuzdur adamlar petrol çıkartıp satıyor çok da fifi, altın kaplamalısını da alır. Ama senin bu ülken gelişmekte olan ülkeler statüsünde, bir doğal kaynağı, oturmuş sanayin yok, turist gelir ise domates patates satarsan para kazanırsın. Zengin olamazsın para kazanırsın. Bunu bile bile göre göre PS5 çılgınlığını anlamıyorum, nedir bu tüketim manyaklığı? Kesin koşa koşa gidip alacak hatta bir gece önceden mağaza kapısında zincir kuyruk olacakların en başında düşünüyorum seni. Ama ay sonu geldiğinde nerede bu ülke ben niye parasızım lanet olsun bu ülkeye diye hayıflanan yine sen olursan bana gelip ağlama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 2 Ağustos 2020; 11:18:41 >




  • türkiye maddi açıdan hazır değil

  • Bu serinin en ucuzu en az 10000₺ olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Bey efendi size yalan borcum yok! Açın Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerde aylık asgari ücret ne kadardır. PS5 tahmini fiyatı 500-550USD olacak. Taş çatlasın, 600. İsviçre’de üniversitede asistanken kazandığım aylık para 1000CHF (1000USD civarı) idi, haftada 12 saat çalışarak!


    PS5 ile tüketim çılgınlığını bir tutmanız akılsızca. Konsol denen ürün 6-7 senede bir çıkıyor. Her 7 senede bir kere haftada 10-15 saat kullandığım ürünü yenilemekte ne gibi bir sakınca var? Konu sanki her sene telefon yenilemekmiş gibi bir tutumumuz var. Kaldı ki, öyle olsa size ne? Bir önceki mesajımın ana fikri, kişisel isteklerimi sizin gibi insanlara sormama gerek olmadığıydı. Tekrar ediyorum, size ne?


    Ay sonunda neden size ağlayayım? Benim maddi durumumu bilmeden böyle komik varsayımlarda bulunmanız çok komik.


    Toplum dışına itilirsin demiyoruz çoluğa çoçuğa. Argümanlarınız gerçekten anlamsız. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.


    Ticaretten de hiç mi hiç anlamıyorsunuz. 550 dolarlık ürünü milyon kere satarsanız ve maliyeti 300 dolarsa hesaplayın ne kadar paranız olur. Sürüm sayesinde ARGE çalışmalarınız için gereken parayı misliyle çıkarmış oluyorsunuz. Kendi küçük dünyanızdan çıkıp biraz daha finans hakkında yayınlarla ilgilenmenizi tavsiye ediyorum.


    İyi forumlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • macar prensi kullanıcısına yanıt

    Bir macar prensi ile PS5 tartışmak ne kadar saçma onu farkettim. Adam prens, tabii ki her ay bile çıksa gider alır, bize ne ona ne buna ne. Siz harcayın. Var ki harcıyorsunuz, hatta ayda bir yeni model çıkartsınlar, madem sürümden kazanıyorlar nasılsa niye 7 sene bekliyor ki bu Japonlar bu kadar alıcısı var, mallar demek ki.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.