Şimdi Ara

SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.750
Cevap
116
Favori
275.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Giriş
    Hocam Samsung a gelince,

Bir türlü banding ve mavi leke problemlerini ısrarla çözmüyorlar, her tarafları iddealı olsa ne olacak ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: owolfo

Hocam peki o zaman da soru şu, size katılıyorum bunların içinde en iyi seçenek sony ama, Sony nin bu ölü piksel sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Valla Dostum Bu 3. Televizyonum..Xf8077 idi..Olu pixel denk gelmedim..Xf9005 aldim Sifir olu pixel..65xh9505 aldim onda da yok..Soyle ki bayagi baktim..Servistekiler arkadaslarim sayilir acikcasi..Onlara da baktirdim..Temiz panel..Ama 2 ay sonra bile olu pixel olabiliyor bakmak lazim..

Olu pixel yurtdisinda da olabiliyor..Cogu kullanici gozu rahatsiz etmedigi surece milimetrik pixellere takmiyor..Goruntuyu engellemiyor..İzlerken gormuyorsunuz mesela..Kullanilir..Ama parasini veriyorsan 0 olu pixel olacak..

Samsung-Lg vs hepsinde cikiyor olu pixel..Buna raziysak ufak tefek Sony alinir..Yani en ust gamindan bahsediyorum..Simdi en ust gamin 1 alti da iyi tvler..Fiyatlar ucuk-diger markalarda ucuk olacak..Samsunar gelsin bakalim bir fiyatlara..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Backstreet kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Led tv olarak J95 harici alınmaz Sony de çünkü daha alt modellerde blooming çok fazla.2020 ler için konuşuyorum 2021 ler i görmedim.

Samsung a gelince, Banding ve mavi leke problemlerini çözmedikleri sürece ürettikleri tv, yemek yapsa,bulaşık yıkasa üstüne birde çamaşır yıkasa kapıdan içeri sokmam.😂

Hocam,

Led tv olarak J95 harici alınmaz Sony de çünkü daha alt modellerde blooming çok fazla.2020 ler için konuşuyorum 2021 ler i görmedim.

Samsung a gelince, Banding ve mavi leke problemlerini çözmedikleri sürece ürettikleri tv, yemek yapsa,bulaşık yıkasa üstüne birde çamaşır yıkasa kapıdan içeri sokmam.😂

:)))

Rtings e bakiyorsun,teknik ozellik olarak Samsung Mukemmel..Puanlari 8.6..Sony 8.3 vs..

Rtings icin 1 puan bile degerlidir..Ama baktiginda kullanici yorumu onemli..Dse mavi leke sorunu Sony'ler de yok..Varsa da az denk gelmistir..Samsung'da butun paneller se Dse mevcut..Temiz panel panel etkisi yok malesef..

Mesela Goruntu kalitesi,islemci,dogal renk dersen Sony. Motion yani Mac izleme vs Sony..Samsung Motion daha iyi puanlama olmasina ragmen toplar da titreme,golge goruluyor..Ama Sony de tertemiz Top akisi..

İslemci cok onemli gercekten Goruntu kalitesi adina..

Hepsine katılıyorum.

Ayrıca ilave edeyim malzeme kalitesi.2017 de o tarihte bu ülkedeki en iyi Samsung modeli olan 55QF7 aldım , 3 yılda 2 kez panel arızası yaptı cihaz+ mavi lekesi de cabası.

Son yıllar da bu sorunları çözmedikleri gibi birde üstüne banding sorunu eklendi.

Sizce hala Samsung almak akıl işi mi ?

Hepsine katılıyorum.

Ayrıca ilave edeyim malzeme kalitesi.2017 de o tarihte bu ülkedeki en iyi Samsung modeli olan 55QF7 aldım , 3 yılda 2 kez panel arızası yaptı cihaz+ mavi lekesi de cabası.

Son yıllar da bu sorunları çözmedikleri gibi birde üstüne banding sorunu eklendi.

Sizce hala Samsung almak akıl işi mi ?

Ben dayima Q95r aldirdim 75 inc..Bende Xf9005 vardi o zaman..Q95R cidden parlak bir panel..Hdr goruntuleri mukemmel..Ama Banding testi yapmadim midemiz bulanmasin diye..Banding normalde karsidan belli olmaz..Caprazlardan belli olur genelde..Dumduz karsidan banding yoktu mac izledigimizde..

Q80r 95r alinacak Tv'lerdi bence..Simdi Yeni modeller de sadece En ust gam Va panel kullaniyorlar 2021 modelde..

Bir altda İps panel ama ozel bir ips panel..Zamaninda Q95r alinirdi 80r ile birlikte..Simdi geriye gittiler..Olmayan soruar cikmaya basladi mavi leke,yok banding vs..

Sony o yuzden fazla gelistirmiyor ellemiyor bazi seyleri..

Xf9005 ustune Xg9505 cikti..Aradaki fark cok azdi..Daha parlak panel sdr hdr yayinlarinda..

Xh9505 cikti Cidden kral Tv...Yani siyahlar,goruntu kalitesi vs..Renk gami..Dogal renkler..Oled ayarinda tv..

En fazla ugrastigi tv XE9305..Bu zamana kadarki en iyi Tv sidir..Ama geride kaldi tabi siyahlar,local dimming vs..Xh9505 in GENEL anlamda en iyi tvsi bence Led olarak..Zaten Sony bu zamana kadar ki en iyi Tv miz diyor..

X95j incelemeler gelsin bakalim...

Samsung 2021 modelleri incelemek lazim..Q95r ve 80r alanlar sansli..Hem fiyat bakimindan,hem kalite bakimindan..

Ah güzel kardeşim Q80R de aldım merak etme.

Mavi leke, mavi leke ve banding 1 ay kullanıp iade ettim.

Evet görüntü kalitesi mükemmeldi sözüm yok ama tv kapalıyken duvar da mavi lekeli ve kirli bir kutunun asılı durması adamın asabıını bozuyor.

Zaten bu mavi leke olaylarından sonra, paneli düzeltip sorunu ortadan kaldırmak yerine ambiance modu diye bir şey çıkarıp bu ayıplı panellerini gizlemeye çalıştılar.

İşimiz yok onların mavi lekeleri gözükmeyecek diye ekektrik yakıp akşama kadar tablo seyredeceğiz.

Hocam Samsung un bu kazıklarını yedikten sonra Sony e geçtim, hevesle aldım mavi keke yok banding yok dediğin gibi görüntü kalitesi güzel falan derken al sana 3 tane ölü piksel.

Bu nedenler le Samsung un cihazlarını çok iyi bildiğimden ve artık 2019 daki R serisi gibi cihazları da üretmedikleri için banding ve mavi leke olayınıa da işinize gelirse böyle mantığıyla yaklaştıkları için artık bedava verseler bu Samsung ları almam.

Sony i ölü piksel korkusundan alamıyoruz.

Lg nin led leri yaramaz, oled leri yanıyor.

Sony lerin oledleri araba parası

Daha ne yazayım hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owolfo -- 18 Haziran 2021; 13:24:24 >

• quote:

Ah güzel kardeşim Q80R de aldım merak etme.

Mavi leke, mavi leke ve banding 1 ay kullanıp iade ettim.

Evet görüntü kalitesi mükemmeldi sözüm yok ama tv kapalıyken duvar da mavi lekeli ve kirli bir kutunun asılı durması adamın asabıını bozuyor.

Zaten bu mavi leke olaylarından sonra, paneli düzeltip sorunu ortadan kaldırmak yerine ambiance modu diye bir şey çıkarıp bu ayıplı panellerini gizlemeye çalıştılar.

İşimiz yok onların mavi lekeleri gözükmeyecek diye ekektrik yakıp akşama kadar tablo seyredeceğiz.

Hocam Samsung un bu kazıklarını yedikten sonra Sony e geçtim, hevesle aldım mavi keke yok banding yok dediğin gibi görüntü kalitesi güzel falan derken al sana 3 tane ölü piksel.

Bu nedenler le Samsung un cihazlarını çok iyi bildiğimden ve artık 2019 daki R serisi gibi cihazları da üretmedikleri için banding ve mavi leke olayınıa da işinize gelirse böyle mantığıyla yaklaştıkları için artık bedava verseler bu Samsung ları almam.

Sony i ölü piksel korkusundan alamıyoruz.

Lg nin led leri yaramaz, oled leri yanıyor.

Sony lerin oledleri araba parası

Daha ne yazayım hocam ?

Hocam Sony alip degisim yapmadiniz mi? Temiz panele denk gelirdi? Ucret iadesimi aldiniz?

Hocam ölü piksel li paneli iade alana kadar bana İstanbul u fethettirdiler.

2.sine nasıl cesaret edeyim, elbette ücret iadesi aldım.

Hocam ölü piksel li paneli iade alana kadar bana İstanbul u fethettirdiler.

2.sine nasıl cesaret edeyim, elbette ücret iadesi aldım.

Ne kullaniyorsunuz su an? Zaten Xh9505 yok piyasada..Teshir vardi da 16.000 tl 65 inc..Cok fazla fiyati..

Hocam bana güleceksin ama 2013 model 40 inc bir Samsung vardı oğlumun.6 aydır onu kullanıyorum salonda😂

En iyileri sizin olsun İnsallah :)

CPU: AMD Ryzen 5600x | Cooling: Scythe Fuma 2 | MB: MSI B450 Gaming Plus Max | GPU:EVGA Rtx 3070 FTW | RAM: Crucial 16GB 3800 @16-20-16-38 | SSD: JAMESDONKEY JD12 512GB NVMe | MONITOR: SAMSUNG LC24FG73 24' 144Hz 1Ms | CASE: MSI Mag Vampiric 010M | PSU: GIGABYTE G750H 750W 80 Gold | KEYBOARD: CORSAIR K68 Cherry MX Red Switch | MOUSE: RAZER Deathadder V2 | PAD: STEELSERIES Qck | HEAHPHONE: LOGITECH G PRO X
  • Birkaç yeni özellik.süslü kelimeler cart curt.xf9005 ten üstün olacağını zannetmiyorum.xr işlemciymiş.aynı işte ne farkı olscak ki?

Orijinalden alıntı: delincios

xbox series x ve günlük netflix vs. kullanım için düşünüyordum ancak inceleme videolarını gördükten sonra xh9096 daha mantıklı görünüyor. hangisini önerirsiniz?

Hiç gerek yok geçen senenin teknolojisini almaya. Acil değilse 3-4 ay bekleyin fiyatlar mecbur düşecek.

• Dostlar alın geçin xh90 .D ben aldım çok memnunum aklımda bir sürü soru işareti vardı hepsini giderdi :D xj90 alacaktım aradaki farka değecek hiç bir fark yok ayrıca:D xh90 beyaz dengesi xj90dan daha iyi:D hdmi 2.1 var:D daha ne olsun sadece gündüz panel aşırı parlak olmadıgından :D biraz karanlık kalıyor onuda gama +2 yaparak çözdüm şimdilik memnunum ölü piksel :D cart curt hiç birine denk gelmedim :D netflix kalibre ilede yok blooming yok goruntu kotu felan olayları bende hiç olmadı :D şeytan kulagına taş gibi tv uygunken alın 10 yıl sonra değiştirirsiniz yeni teknoloji çıkınca :D 10bin tl yukarısına tv almaya gerek yok tabi:D 65 inc 75 inc düşünmüyorsanız şayet:d

Bütçem 13.000 civarı bu sebeple 75'e çıkamam, önereceğiniz TV var mı bu rakamlarda.

Beklentilerim HDR ve HLG kalitesi, HDMI 2.1 desteği ve mümkün olduğunca akıcı işletim sistemi.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.