Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.857
Cevap
240
Favori
796.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 65 xh 9077 var ölü pixel yok.
  • Benim tv de herhangi bir problem çıkmadı. Ölü piksel yok, görüntü gayet tatmin edici. Ps4 Pro’da bugün 2 saat oyun oynadım, HDR modunda oyun oynamak çok keyifli. Assassin’s Creed Valhalla oynadım, resmen eski HD televizyonumda grafikleri kaçırıyormuşum. Ses olarak bir şey diyemem çünkü Logitech Z-506 modeli 5+1 kullanıyorum uzun süredir. Eski yorumlarda vahsedilen göz kırpma olayını yaşamadım henüz, sanırım tv bin kendi uydu alıcısında oluyormuş o olay. Ben tivibu kullanıyorum ekstra olarak. Normal karasal yayınlarda eski he tv me nazaran pek fark yok çünkü karasal yayınlar zaten leş ötesi. Aynı görüntü değil tabii az iyileşme oldu ama günlük kullanımda hd tv de iş görüyor zaten. Maç yayınlarında renkler çok gerçekçi, samsung gibi yeşil renklerde patlama yapmıyor. Karanlık sahneleri filmde iyi. Netflix’te henüz film izlemedim fırsat olmadı. Panelin 100 hz olması alt yazıların yağ gibi akmasını sağlıyor orası çok iyi. Yani parasını hak eden bir tv diyebilirim. Sony markasının yerden yere vurulmasına hak vermiyorum, çünkü forumda diğer markaların da tv sayfalarını okursanız adamların 15.000₺ lik samsung QLed tv lere bile gömdüğünü görebilirsiniz. Sony tv lerde ne dikey dalgalanma mevcut ne de renklerde patlama oluyor. Gerçeğe en yakın renkleri Sony veriyor bu bir gerçek. Bir de ölü piksel olayı var, teknoloji gerçekten şans işi. Marka farketmeksizin her markada bu sorun yaşanabilir, teknoloji biraz da şans işi tabii. Ama her markanın müşterisinin arkasında durup mağdur etmemesi lazım. Fakat ülkemizdeki satıcılar sadece satana kadar pohpohlar. Problem çıkarsa ürününün arkasında durmaz bu bir gerçek. Ama bu değil ki bu model kötü alınmaz. Şu an piyasada 8000-9000₺ arasında alınabilecek en iyi model budur. Emin olabilirsiniz




  • serkan1216 kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hocam,


    Ölü piksel'den dolayı tüketici hakem heyetine başvurdum bugün, yardımcı olabileceğim birşey olursa haberleşiriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: F@ruk

    Merhaba Hocam,


    Ölü piksel'den dolayı tüketici hakem heyetine başvurdum bugün, yardımcı olabileceğim birşey olursa haberleşiriz.

    Tabiki sevinirin hocam . Emsal karari mahkemeye sunariz size erken cikarsa raporunuz.

    Bana en cok sikinti tuketici hakem heyeti en ust limitini asmasi oldu ,fatura bedelimin. ,bu yuzden ugrasiyoruz once arabulucu sarti var sonra mahkeme vs vs. Bilir kisisine kadar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 1 Ocak 2021; 18:1:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Sınır 11bine çıkartılmıştı ama sizin fatura değeri nedir?
  • F@ruk F kullanıcısına yanıt

    15 bin ustu hocam malesef. Buyuk.hata yaptim sormayn


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargıtay 13. Hukuk dairesinin ölü piksel için vermiş olduğu bir emsal karar var, aratıp bulabilebilirsiniz.

  • Bu konsollara uygulanacak vergi indirimi diğer eşyalar içinde geçerli mi?
  • merfarkav M kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun. Tv yi ilk aldığım zaman bende de benzer bir iz vardi. Ancak goruntu kalitesini sevdigim icin degistirme basvurmak istemedim. Fakat sonra farkettim kullandıkça o iz kaybolmus suan yok. Benim şansıma belki de, su nedenle soyluyorum sizin tvdekinin bir toz parcasi olmasi muhtemel diger arkadqslarin da belirttiği gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetalib M kullanıcısına yanıt
    Sağ olun. 15-16 gündür bir hayli aktif kullanıyorum TV yi. Artık kaybolacak gibi durmuyor. Bugünkü muhabbetin üzerine tekrar inceledim, macro lens takıp fotoğraf çektim tekrar telefon ile. Toz veya parçacık değil bence. Oradaki 2-3 pixel sönük durumda renk, ışık yok. Belki bir gün yanar bilemiyorum, bir umut :)
  • merfarkav M kullanıcısına yanıt

    Hem size gecmis olsun hem de diger arkadaslara. Sony nin ölü piksel nedeniyle işi yokuşa sürmesi kabul edilemez bir durum. Kaldi ki hakem heyetleri müşteriyi haklı buluyorken aylarca vakit kaybettirmesi markadan nefret etmemize sebebiyet veriyor. Bizlerde buralardan istemeden markalarin reklamlarını yapiyoruz maalesef. Sorun yasayan arkadaşlara gecmis olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetalib -- 1 Ocak 2021; 22:30:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8-10 yıl kullanmayı düşündüğümden dolayı özellikle görüntüsü kalitesi, birazda sesi bakımından 55xh9505 düşünüyorum. Aklımdan 11500 civarı geçiyor. Fiyatı bazı sitelerde ise 12199'a düştü. Ne dersiniz bu seviyeden alınır mı? Yada beklenirse daha düşer mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 1 Ocak 2021; 21:17:32 >
  • İkinci tv icin 65xh9096 65Q80t 65xh9505 hangisini seciyim arkadaslar
  • VoLTySoN V kullanıcısına yanıt
    Xh9505 oled ekranla kapışıyor. Başka söze gerek yok.
  • cmbrbr kullanıcısına yanıt
    2.1 kafami karistiriyor sadece hocam
  • Arkadaşlar uydu yayınındaki göz kırpma gibi SONY özelinde yaşanan sorunlar için birşey diyemem. Ancak ölü piksel, toz, malzemede kozmik sıkıntılar, blooming gibi sorunlar bugün alacağımız her tv de karşımıza çıkabilir. SONY=ölü piksel ya da lanet SONY gibi yaklaşımlar bana çok iyi niyetli gelmiyor. LG=Pişmanlık diyenlerin sayısının çok daha fazla olması beni SONY almaya yöneltti zaten. Demek istediğim ölümüne marka fanatikliği yapmak ne kadar kötüyse büsbütün bir karalama kampanyası yapmak da o kadar kötü. Karşılaştığımız zorlukların büyük bir kısmı teknosa, vatan, n11 vs gibi satıcı firma kaynaklı. Hepimiz sorunsuz bir alışveriş yapmak istiyoruz ve haklı olarak paramız ile alabileceğimiz maksimum faydayı elde etmek istiyoruz. Hiç kimsenin parası kıymetsiz değil, zevkimiz keyfimiz için satın aldığımız ürünlerde sorun yaşamak istemeyiz hiç birimiz. Birbirimizi kırmaya incitmeye hiç gerek yok, öyle ya da böyle orta yolu bulup yaşanan sıkıntıların çözüm yollarına bakmamız lazım. Mutlaka okumuşsunuzdur ama ölü piksel macerasını başarıya ulaştırmış bir arkadaşın konusunu ben yine de paylaşayım belki faydası olur.


    https://forum.donanimhaber.com/olu-piksel-tuketici-hakem-heyeti-kabul-karari--134054628





  • Ah iste klasik Turk insani. İşine gelmeyene hemen düşman olur. Benim tv de neden hic bi sorun yok acaba. Yada binlerce baska sorunsuz kullananlarda. Sorunum yok diye niye marka avukatligi yaptigim dusunuluyor anlamiyorum. Tv ye bakiyorum sesinin kaliyesini sevmemem disinda üstün bir cihaz. Senin ölü pikselini cok unursamiyorum diye marka avukati oluyorum oyle mi? Ahahhahaha neremle gülsem bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the duderino -- 1 Ocak 2021; 22:30:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.