Şimdi Ara

''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.937
Cevap
38
Favori
356.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bo donanımhaberin resim görüntüleme mantığından nefret ediyorum :( çok şey kaybettiriyor eklenen fotoğraflara.800*600 ebatında ve o ayara göre keskinlik verilmiş fotoğrafı küçük boyutta görüntülemekte inat ediyor.
  • 'buffalo'
    Fotoğraflar çok güzel.Özellikle ilk fotoğrafındaki renklerin doğallığı çok hoşuma gitti.
    Daha öncede DH ve DH dışındaki diğer forumlarda da pek çok fotoğrafını görmüştüm.
    Esirgemeyip bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    bo donanımhaberin resim görüntüleme mantığından nefret ediyorum :( çok şey kaybettiriyor eklenen fotoğraflara.800*600 ebatında ve o ayara göre keskinlik verilmiş fotoğrafı küçük boyutta görüntülemekte inat ediyor.



    Ben genelde eklerken 640*480 ya da daha da altına iniyorum sırf bu sebepten. Ama çok küçük kalıyor en azından bir 800*600 ü verse iyi olacak.
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dnn


    quote:

    Orjinalden alıntı: hyperaktive

    http://www.prestigecamera.com/ProductListings.aspx?qu=a100

    bakın bu sitede 533$ a var
    788$ a da var ..

    533 olanda sadece makinayımı veriyolar lens yokmu


    Linkte verilen fiyatlar gayet uygun bence.Üstelik farklı MİNOLTA objektifleri ile kit alternatifleri de var.Üzerindeki objektife göre de fiyatların değişkenlik göstermesi doğaldır.Bu seçeneklerden bütçene uygun olanını seçebilirsin.


    örneğin 788 $ lik paketi seçsem başka masrafı çıkarmı makinenin bide burada yazlı olna fiyatlar katma değersiz fiyatlarmı.. amerikada hep vergisiz fiyatların yazıldığını duydum...




  • üstatlar fotoğraflarnız çok güzel ya sizin yeteneğinizle fotoğraf makinasının kalitesi birleşince çok güzel kareler ortaya çıkmış... tebrik ederim...

    beni a100 almaya zorluyorsunuz.. :)

    almak istiyorum ama fiyatı ve çıkabilecek masraflar beni ürkütüyor..

    örneğin daha uygun fiyatlı canon eos 350 d alsam neleri kaybederim...

    veya dahada uygun slr-like sınıfının (bence lideri) olan panasonic fz 18 alsam dahada neleri kaybederim..

    beni bilgilendirin ve d-slr alamaya teşvik edin lütfen.. d-slr bilgi az olduğundan dolayı..

    neleri kaybedeceğimi bilmediğimden dolayı!!!

    aklım daha uygun fiyatlı makinelere kayıyor...

    yardımlarınıza ihitiyacım var...
  • sahibi varmı bilmiyorum ama A700 için bol yüklü bir firmware çıkmış
  • 'hyperaktive'
    DSLR bir makina sahibi olma isteğini ve heyecanını anlıyorum fakat sonuçta fotoğraf çekmek bizim için en azından şimdilik sadece bir hobi dir.
    Fotoğrafçılığı bir meslek olarak düşünmediğimiz sürece,maddi sınırlarımızı zorlamamızında pek bi anlamı yok bence.Çünkü bunun bir sonu yok.
    DSLR veya DSLR-Like hangi modeli seçersen seç piyasada hep daha iyisi mevcut olacaktır.
    Bu konuda daha önceden ne kadar deneyimin,ne kadar bilgi birikimin var bilmiyorum ama aşırı bir ilgin olduğu ortada.
    Tabiki DSLR herhangi bir modelin sahibi olmak bu işi hobi olarak dahi yapan herkezin arzusudur.Fakat daha önce eline hiç fotoğraf makinası almamış,veya manuel ayarları kullanıpta hiç fotoğraf çekmemiş birine 'DSLR al senin için en iyisi bu olacak' demek ne kadar doğru bilmiyorum.(Bu konudaki daha önceki tecrübelerini bilmediğim için bu senin ilk makinan olucakmış düşüncesiyle bu yazıyı yazıyorum)AUTO modda çekim yapıcaksan DSLR ye hiç bulaşma derim.Verdiğin paraya yazık etmiş olursun.İlk çektiğin 100 karenin içerisinde elle tutulur 5-10 fotoğraf olduğunu gördüğünde makinanı bir köşeye atacaksan,hevesin kırılacaksa aynı şekilde bir DSLR sahibi olmaya hiç gerek yok.
    Ama bıkmadan usanmadan 'Ben bu işin üstüne gidicam' diyorsan,Her fotoğrafından sonra hatanı görme yoluna gidersen,gün ve gün kendini geliştirip bu konuda bilgini arttırırsan neden sende bir DSLR sahibi olmayasınki?

    Alacağın makinadan beklentilerini,ihtiyaçlarını ve ne tür çekimler yapacağını kimse senden daha iyi bilemez.Bu ihtiyaçların doğrultusunda nasıl bir makina alacağını (DSLR mi yoksa DSLR-Like mı)düzgün bir şekilde belirle.Öncelikle sen bunun kararını ver ki biz de sana daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilelim.Bu tercihi yaparken bütçenide çok fazla zorlama bence.

    Gelelim ALFA 100 ile CANON 350D ye:
    'Maddiyatta sorun yok hangi modeli seçeyim'deseydin eğer tercihini ALFA100 den yana kullanmanı önerirdim.
    Her iki modelide üzerindeki lensleri ile kit halinde alacağını düşünürsek tafsiyem yine ALFA 100 olurdu.

    Bu kısmı maddi sorunlarını giderirsen kaileye al:
    Eğer ALFA 100 ün 'W' versiyonunu tercih edersen,yani makinayla birlikte verilen 18-70 ve 75-300 lenslerinin olduğu versiyon.İleride çok fazla masraf yapacağını düşünmüyorum.Çünkü verilen objektifler yeni bir DSLR kullanıcısı için fazlasıyla tatmin edici.En azından bir iki yıl masraf yapmadan bu kit objektiflerle makinanı kullanabilirsin.Bunun yanında bir tek taşıma çantası masrafın olacaktır.(Tabi sonradan keyfii objektif alma isteklerini konu dışı tutuyorum)Bu model senin dediğin 788$ lık paketmi bilmiyorum.

    Şimdilik bu kadarEğer sen hangi sınıf makina almaya tam olarak karar verirsen daha da sağlıklı bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.




  • a700 hakkında ne düşünüyorsunuz ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: face1tr

    a700 hakkında ne düşünüyorsunuz ??

    Çok çok iyi.
    İnternetteki incelemelere göre 40D ile kıyaslarsak;
    -AF si 40D kadar iyiymiş(bu çok iyi)
    -İso konusunda oldukça iyiymiş ama bir canon klasiği canon eos 40d daha iyiymiş.
    -Detay konusunda fazladan 2mp nin de etkisiyle A700 bir adım öndeymiş
    -A700 daha doğru renkler veriyormuş
    -A700 daha kolay kullanım sağlıyormuş

    40d a700 den birini üstün ilan etmek yerine sony 40d kalitesinde bir makine yaptı desek daha doğru . çok çok iyi makineler bunlar. fiyatları da iyi tabi.
  • 'buffalo' güzel bir özet yapmışşın.
    Yorumuna ilaveten SONY DSLR lerde bulunan DRO (Dynamic Range Optimization ) özelliğinide eklemek isterim.(Bir fotoğrafı HDR görüntüsünde çekmek denilebilir.)Pekçok kişinin belkide dikkate almadığı birşey bu ama bir fotoğraf makinasında böyle bir özelliğin bulunması bence çok büyük bir avantaj.ALFA 100 de bu iki kademe iken ALFA 700 de sanırım 5 kademeye çıkartılmış.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rouvax

    sahibi varmı bilmiyorum ama A700 için bol yüklü bir firmware çıkmış



    Sanırım şuanda ALFA 700 sahibi bir arkadaşımız yok ama;düşünmen bile yeter
  • teşekkürler DNN ben 2 yıldır yazları düğün fotoğrafçılığı yapıyorum ve benim elime verilen makina nikon d50... sadece düğün olduğu sıralar elimde olduğu için ve o sırada auto modda fotoğraf çekmek zorunda olduğum için... makineyi fazla inceleme imkanım olmadı... hoş kendime ait (kompak dahi) bir fotoğraf makinem olmadığı için ..tam manuel ayar nası yapılır bilmiyorum..
    ama içimde hep fotoğraf çekme tutkusu var ... d50 ile sadece bir kaç tane makro denemesi ve bi kaç tanede gün batımı fotoğrafı çekme imkanım oldu... okadar..

    ben şöylede yapabilirim hem benim için bu daha uygun olur diye düşünüyorum...
    ilk başlarda kompak makinalrı düşünüyodum bütçeme göre sonra yurt dışı imkanım doğunca.. çok araştırdım ve fz18 almaya karar verdim... şimdilik o makineyi dışardan getitrieyim yaklaşık ıvırıyla zıvırıyla 400$ a mal olacak ve eğer d -slr a geçmek istersem bunu en azından maliyetine satıp..
    d-slr a geçebilirim...
    sizceden benim açımdan en uygunu bu değilmi




  • Kendi adına doğru bir karar vermişsin sanırım.Almak istediğin modelide belirlediğine göre üstüne daha fazla yorum yapıp kafanı karıştırmaya hiç gerek yok bence.Biryerlerden başlamak gerekiyor zaten.Şimdiden HAYIRLI OLSUN.
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • teşekkürler dnn sağlıklı bi karar verdiğime inanıyorum...sana fotoğrafçılık hayatında başarılar makinene hayırlı olsun iyi günlerde kullan...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hyperaktive

    teşekkürler dnn sağlıklı bi karar verdiğime inanıyorum...sana fotoğrafçılık hayatında başarılar makinene hayırlı olsun iyi günlerde kullan...


    İyi niyet dileklerinden dolayı asıl ben teşekkür ederim.Kendime güzel bir hobi edindiğime inanıyorum.Yeni makinan ve fotoğraflarınla en kısa sürede aramıza katılman dilerim.
  •  ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α''
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.