Şimdi Ara

### Sony a99 soylentisi(sr5) ### (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ertan hocam yaziklariniza kesinlikle katiliyorum cogu durumda sony, canon ve nikon un epey gerisinde. Ama nicin sony tercih edeyim diye sordugumda kendi kendime dusununce mark ii ve a900 u yanyana koysalar cevap belli. profesyonel kullanimda canon bariz onde. ben hobi amacli kullanicam diyorum bu durumda 7d a77 ikilisi cekisiyor. nicin 7d? nin cevabi nicin mark ii ile ayni ama nicin a77 ye gelince slt si(benim gibi tembeller icin) titresim onlemesi-alacagim tamron sigma gibi lenslerde os vc olmamasinin ucuzlugu ve sabit odakli lenslerde titresim onleme kullanabilme- acikcasi cezbediyor beni. amator kullanim icin sony bana gore bir adim onde ama profesyonel kullanim alaninda cok bir yeri olmadigini dusunuyorum. keske olsa da piyasada cekisme olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba

    Ertan hocam yaziklariniza kesinlikle katiliyorum cogu durumda sony, canon ve nikon un epey gerisinde. Ama nicin sony tercih edeyim diye sordugumda kendi kendime dusununce mark ii ve a900 u yanyana koysalar cevap belli. profesyonel kullanimda canon bariz onde. ben hobi amacli kullanicam diyorum bu durumda 7d a77 ikilisi cekisiyor. nicin 7d? nin cevabi nicin mark ii ile ayni ama nicin a77 ye gelince slt si(benim gibi tembeller icin) titresim onlemesi-alacagim tamron sigma gibi lenslerde os vc olmamasinin ucuzlugu ve sabit odakli lenslerde titresim onleme kullanabilme- acikcasi cezbediyor beni. amator kullanim icin sony bana gore bir adim onde ama profesyonel kullanim alaninda cok bir yeri olmadigini dusunuyorum. keske olsa da piyasada cekisme olsa.

    Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Sony gövde aldığımızda sadece Sony lensleri kullanmak zorunda değiliz. Titreşim azaltıcı gövdede olması benim için çok büyük bir artı olur. Bunun yanında ben de Slt sistemine sıcak bakıyorum. Ve ben çok çok profesyonel olmadığım sürece Sony ve diğerleri arasındaki fotoğraf kalitesini ayırt edemem (Nikon'un renkleri daha sıcak Canon'un renkleri daha gerçekçi olayından bahsetmiyorum kaliteden bahsediyorum) Eski Minolta lensleri kullanabilme konusu da bir artı. Ebay'de bir dünya lens var tam olarak kalitelerini bilmesem de çok iyi olanlar varmış. Ben bir Sony gövde alırım yanına da Tamron 180mm makro lens bana yeter. Canon alsam 180mm makro da titreşim azaltıcı (IS) yok. Bence şu dönemde bir kaç örnek haricinde markaların lens çeşitliliği konusunda sıkıntısı yok. Amatör biri için Sony çok mantıklı bir seçim olur diye düşünüyorum. Bugün bile Ebay'de ikinci el gövdelere baktığımda bir a33 ile Canon 400d aynı fiyata satılıyor neredeyse. Bir amatör için Sony her bakımdan önde bana göre.




  • Sony gerçekten bu piyasada dahada ileri gitmek istiyorsa çok farklı şeyler denemeli.Nex serisi gerçekten güzel.SLT teknolojiside fark getirdi ancak daha farklı bir şeyler olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    Sony gerçekten bu piyasada dahada ileri gitmek istiyorsa çok farklı şeyler denemeli.Nex serisi gerçekten güzel.SLT teknolojiside fark getirdi ancak daha farklı bir şeyler olmalı

    bence daha da ileri gitmesi için farklı bir şeylerden ziyade zaman gerek. 1 yıl öncesine göre daha iyi durumdalar. Çok daha farklı radikal ve süper teknolojiler de hemen beklememek lazım.
  • Ayrıca sony bence fotoğraf tarafına gereken önemi vermiyor.Çok büyük bir firmalarında böyle sorunları olabiliyor.Sony'i bence samsung çok zorluyor diğer alanlarda.

    Sony içinde fotoğraf bölümü ayrımı yoksa bileşikmi.Ayrı bir şirket daha verimli olabilir aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert
    Ortada tek yerine iki olabilir dedim, yani ortadaki iki tane tek gibi calisir. Bu benim tahminim, 102 noktadan emin degilim ama eger dogruysa bu sekilde olabilir.
    APS-C algilayicinin olmesi muthis zor. Tam kare lensler ve govdeler pahali, buyuk ve agir. Aynasiz sistemlerde mevcur DX ve EF-S lensleri kullanmak zor ve zahmetli.
    Sony 24-70 Canon ve Nikon ayarinda degil (fiyati haric. nem-toz korumasi da yok). 70-200 iyi, ama bu lensin Canon ve Nikon versiyonlari mukemmelken neden bunu alayim? 24mm sadece f2.0, rakipleri f1.4'ken. 85mm f1.4 cok iyi, ama gene yeni Nikonlar bir adim onde (ilginc ama f1.8G f1.4G'den daha iyi, ilginc...). Benim "iste budur" dedigim tek sabit odakli lens var: 135mm f1.8. Peki Canon 135mm f2.0 nasil? O da mukemmel
    2500 ve uzerine satilacak her tam kare makinenin cok ciddi iki rakibi var: 5DMarkIII ve D800. Simdi D600 cikarsa Sony'i birak D800 satislari bile duser. Ki 5DMarkII hala satiliyor ve sudan ucuz (abarttim tabi).
    Yeni Sony govdenin cidden cok iyi olmasi lazim, A77'ye tam kare 24MP koyarsa bir anlami yok (ki A77 de o kadar iyi olmasina ragmen satis rekorlari kirmadi, neden? Bakiniz: 7D ve D300s).
    Hep dedigim gibi, bu piyasaya ciddi girebilmek icin ya butun gucunle dayanip 2-3 sene zarar etmeyi goze alacaksin (Sony harici buna pek dayanacak yok) ya da cok farkli birsey yapacaksin. Olympus ve Panasonic m4/3 ile bunu yapti, Sony'nin de NEX ve SLT avantaji var.
    Sony'nin APS-C formatta bence bir avantaji daha var: SAL ve SAM lensleri cok ucuz ve kaliteli olabiliyor. 30mm f2.8 makro, 35mm f1.8, 85mm f2.8 gibi lensleri cogaltip APS-C'de kendine daha iyi bir yer edinebilir.
    A99 24MP, yuz tane AF noktasi, super hizli odak ve cekim, donen ekranli, ISO6400'e kadar iyi ISO performansli, 2500$ veya altina cikarsa ciddi alicilar gene de lensleri karsilastiracak. Amatorler ne yapacak? Govde uygun fiyatli olsa da Sony'nin tam kareye uygun ucuz pek lensi yok, tam kare lenslerinin cogu iddiali pahali lensler. O zaman uygun fiyatli govdenin de anlami cok yok.

    ortada iki taneyi ben de anlamadım, öyle olması için üstüste falan olması lazım. birbirlerine çok yakın iki tane bile olsa tam ortada olmayacaktır ve bu bence biraz saçma olur.

    apsc nin öleceğini ben de düşünmüyorum ama apsc lerin geleceğini ben aynasızlarda görüyorum. ya da şöyle diyeyim, belli bir noktadan sonra ff gövdelerin fiyatı 1000-1500 dolardan başlayacak ve apsc kullanıcılarının önemli bir kısmı ff e yönelecek, yani ff bir makina olmazsa olmaz.

    ben sony de ff bir gövdeye bir set kurulabileceğinden bahsettim ve hala bunun arkasındayım. lens için sony sistemine yönelmeli de demiyorum, her markanın kendine has yönleri var. ben slt sisteminden bahsediyorum, getirdiği avantajlar çok fazla. kesinlikle herkese göre bir sistem değil, filmli makinalardan gelen birisi evf yi çöpe atar ama sistemi sevenler de var. canikon un veremediğini bir kaç şeyi bu sistem veriyor, kullanıcılar da ihtiyaçlarına göre seçim yapmalılar zaten.. bi de lenslere dönersek, canon ve nikon 24mm leri 1750 ve 1900 dolar ama zeiss 24mm 1400 dolar, bence bu tamamen tercih olayı. biraz daha kompakt ve daha ucuz, telelerdeki diyafram ın önemi de geniş açıdaki diyaframdan daha önemlidir diye düşünüyorum şahsen. nikon 85mm, zeiss ten sanırım daha iyi ama ikisi de mükemmel, tıpkı zeiss 135mm nin canon 135mm den daha iyi olması ve ikisinin de mükemmel olması gibi.

    a77 nin satış rekorları kıramaması a77 ile ilgili bir durum değil bence. mesela a57 çıktı, kağıt üzerinde d5100 ve 600d den daha iyi bir gövde ama bu ikisinin satışına ulaşabilir mi, kesinlikle hayır. bu ne zaman değişir bilmiyorum, sony farklı şeylerle geliyor ama canikon un etkisinden çıkamıyor. bu olay artık markalarla ilgili.. mesela şöyle diyeyim, giriş seviyesinde 600d, d5100 den daha fazla satsın. bu iki kamera yer değiştirse, yani sadece isimleri farklı olsa yine 600d daha fazla satar.

    ucuz olması için de ben illa dt formatında olması gerektiğini düşünmüyorum. nikon da yeni çıkan 50mm ve 85mm, fiyatlarına göre muhteşemler ve olası bir d600 ile birlikte harika olurlar. sony in bu konuda nikon u örnek alması gerekiyor, ucuz ama kaliteli lensler.. sony in tam kare uyumlu ucuz lensi yok da diğer markalar da bu konuda pek farklı sayılmaz, nikon öne çıkıyor bu konuda. d800 fiyatına d600+50mm f1.8G ve 85mm f1.8 G alınabilirse tam kare gövdenin ucuzluğunu orda görürüz. açıkçası benim bahsetmek istediğim bundan ziyade 2-3 nesil sonraki kameralar, ff lerin o zaman kullancıcılara daha fazla yaklaşacağını düşünüyorum.


    bu arada, fiyat konusunda fena yanılmışım

    http://www.sonyalpharumors.com/sr5-a99-price-range-set-between-2500-and-3000/

    sony in fiyat konusunda agresif olması gerekiyordu, yapabileceği en iyi hamlelerden biri buydu ama yapmayacaklar heralde. çok pahalı değil ama sony in yapması gereken bu değil, bu böyle giderse ucuza ff makina hayal olucak sanırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    Ayrıca sony bence fotoğraf tarafına gereken önemi vermiyor.Çok büyük bir firmalarında böyle sorunları olabiliyor.Sony'i bence samsung çok zorluyor diğer alanlarda.

    Sony içinde fotoğraf bölümü ayrımı yoksa bileşikmi.Ayrı bir şirket daha verimli olabilir aslında

    Japon firmaların en başta gelen pazarları olan ABD ve Avrupada ki ekonomik sıkıntılar,deprem tsunami ve sony tv bölümünün 8 milyar $ lık bir küçük ülke bütçesi seviyesindeki zararı.Panasonic zararıda 10 miyar $ kadar devasa miktarlar bunlar.BU zararlarda samsung un etkisi az da olsa var ancak esas etken bu değil.

    Forum da hep yazdım,hatta bir başlık ta Ozturert arkadaşla baya yazmıştık.Sony nin geçmişten gelen alışkanlıkları bu zararlarda ve piyasada etkili olamamasında temel unsur.

    Özetle ne idi bunlar: Sd kartlar gitgide yayılırken memorystick kullanma inadı,mp3 formatı almış başını giderken Atrac3 formatında inat etmesi vb.

    Bakıyoruz bu konularda ağır darbeler almasına son yıllarda mali durumu giderek kötüleşmesine rağmen bu tarz konularda ''ya tutarsa'' düşüncesi ile inadından vazgeçmedi Sony.

    Örnek mi?? hemen vereyim.
    Sony SLT makinaların flaş yuvası.Standartlardan çok farklı bir inceleyin A57-65-77gibi makinelerde.Burada kastım makine ile uyumlu çalışması olayı değil.Flaşı Sony SLT bir makineye çalışmasada oturtup üzerinde taşıyamıyorsunuz.Yuvanın tasarımı çok farlı.

    Bu durum nasıl etkiliyor Sony yi hemen örnek vereyim.A57 nin video özellikleri muhteşem.Bir makine alırken buna dikkat eden bir insan ( benim gibi) elinde daha önceki makinelerinden kalma flaş ve video ışığı varsa bunları kullnamayacak demektir A57 ile.Bu dediğim video ışıkları falan zaten makineden irtibatsız( soğuk aksesuar tabir edilen) şekilde çalışıyor ve bunlarda TL bazında yabana atılmayacak fiyatlarda satılıyor ( 300-400 hatta daha fazla).Alın en basit örnek işte.

    Foto dünyasın da işler bu anlattığım şekilde iken Sony yi esas zarar a sokan TV kısmında da benzer şekilde işliyor.
    Samsung,Lg gibi firmaların TV lerinde ki USB girişlerine takacağınız bir flaş bellek,kart okuyucu hatta taşınabilir harici bir disk in içeriğindeki foto,müzik ve video ları neredeyse hiç bir format kısıtlaması olmadan ve başka bir araca ihtiyaç duymadan direk oynatabiliyorsunuz.

    Ama Sony Tv nin yanında Media player da satacam,bluray player da satacam vb.düşüncesi ile eski bazı Avi,dvix formatları dışında yeni ve hd içerikli Mkv,dts gibi formatlara destek vermiyor.E millet te evinde ekstardan bir yada daha fazla araç alacak, parası gidecek evinde hem yer kaplayacak hemde bu aletler bir sürü kablo karmaşası yaratacak diye gidip Samsung alıyor.

    Samsung ta Sony gibi tv den laptopa, kameradan,mp3 çalara kadar her şeyi üretmesine rağmen ürünleri arasında serbest rekabet uyguluyor yani biri satılmazsa diğeri satlır diyerek ( örneğin blue ray playerm satmazsa aynı içeriğe destek veren TV m satar yine para bana bi şekilde gelir diye)

    Am Sony tV de satsın Bluray im de diye bir ürününde verdiği desteği diğerin de kesiyor.

    Foto dünyasında da başlıca rakibi Panasonic en ucuz makinelerinde bile çok eskiden beri titreşim önleyici sistemi (IS) kullanmasaydı,yine eski makinelerinde bile 640*480 video yu kullanmasydı( o zamanların en yüksek çözünürlüğü ) ve yine video çekiminde optik zoom u bir çok modelinde kullanmasaydı Sony bu sistemlerin Foto ve video için ne kadar önemli olduğunu bilmesine karşın( gerçi aynı şey canon ve nikon içinde geçerli idi o zamanlar) yıllarca kullnmayacaktı ürünlerinde.

    İşte bu zihniyet sony nin önündeki en büyük engel yoksa rakipleri falan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doroşenko -- 16 Mayıs 2012; 19:25:21 >




  • Neredeyse tekel olduğu müzik çalar sektöründen çok darbe yedi Apple yüzünden Sony.
  • Yeni A99 görselleri yayınlandı ;

    http://photorumors.com/2012/09/09/more-sony-a99-images/
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.