Şimdi Ara

Sony a6000 vs EOS 100d (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.A.Cooper

    Cevapların hepsi için çok teşekkürler. Hepsini değerlendireceğim. Birde fotoğraf için flickr mi kullanılmalı. Amacım düzgün fotoğrafçıları takip etmek. Güzel bir kritik alabilmek.

    Rica ederim (kendi adıma)...
    Flickr'ı ben özellikle öneririm. Şahsi arşiviniz olur, 11 sene içerisinde 3 kere harddisk problemi yaşadım her seferinde flickr'a yüklediklerimi kurtarabildiğimde flickr'ın ne denli güvenilir bir kişisel arşiv olabileceğini de yaşayarak öğrendim. 2 farklı hesap açtım 2 terabyte bedava alanım var ! Harddisk alsanız kaç para ve 10-20 yıl ömür garantisi var mı hem !?

    Online ortamlarda ciddi, düzgün kritikler bulmak zor. Belki ancak özel böyle gruplar var ise, bulabilirseniz oralarda olabilir. 500px.com mesela felaket. Bu forumda da bir başlığı var ki orada vatandaş demişti ki "Ya elin adamı yapıyor, kendi aralarında puan verip birbirlerine 500px'te işte popüler, günün fotosu vs. gibi derecelere giriyorlar biz de yapalım haydi herkes 500px linkini paylaşsın". Evet, öyle bir ortam var orada. Nice yorum gördüm adam senin fotoğrafına "Süper, Amazing, Wandırıfull olmuş bunun :) " gibi şeyler yazıp devamına da "E artık benim fotolara da bi bakarsın..." diye yazıyor falan :) Yani işin aslı diyor ki "Bak ben senin fotoyu beğendim-puan aldın, artık bana karşı gebesin, borcunu ödemelisin". Öf yani süper kritikler yapılıyor orada. Bu çukura düşmezseniz ! Tabi 500px'te çok kaliteli fotoğraflar da görebilirsiniz. O açıdan faydası olabilir. Bence iyi fotoğraflara bakmak da gelişim açısından önemli bir kaynak olur. Zaten fotoğrafın kendisi, o görsel sonuç bir anlatımdır, bir dili vardır. Bir kitaba sığacak olayın konsantre hali 1 tek fotoğraf bile olabilir, kimi zaman da bir tek fotoğraf karesinden sayfa(lar) dolusu düşünceler yazıya dökülebilir.

    Mesela şurası da baya bir üst seviyedehttps://1x.com/photos
    Benim burada yayınlanan 1 fotoğrafım Olympus PEN E-PL3 gövde + 14-42 kit lens ile çektiğim bir fotoğrafımdır.https://1x.com/member/ciddibiri
    Bu metro merdivenlerini fotoğraflamayı özellikle öncesinde bir düşüncem olduğu için çok istiyordum. Zaten 8-10 farklı fotoğraf çekmişidir benzer şekilde farklı zamanlarda. Beni bu metro merdivenleri fotoğrafı çekmeye yönlendiren düşüncem ise şöyleydi; Geliştikçe yerin yüzey katmanında yükselen beton yığınları arasından ufku göremez olduk. Trafik nedeniyle de sahilden boğaz manzarasını görerek gidemez olduk. Kanalizasyonlarda yaşayan sıçanlar gibi ! Lafta "Dünyan'nın en güzel şehri İstanbul" da yaşıyoruz. Fakat günlük yaşamda acaba hangi güzelliğini ne kadar görüyoruz ? İşte benim açımdan bunu gösteren bir yönüydü bu fotoğraf İstanbul'da yaşama dair. Hatta ileride, belki 100 yıl ileride hayal ediyorum da belki de bu metro tünelleri kat kat altlı-üstü de olur, yer altı mahallelerine bağlanır falan. Gözenekldelikli sarı kocaman bir peynir içinde delikler arasında yaşamını sürdüren sıçan sürüleri gibi bile yaşanılabilir !.. Elbette ki sıçan için de o sarı, leziz, güzel peynir içinde yaşamak nasıl keyifli ise insanlar için de öyle keyifli olabilir.
    Bu 1x.com bana birkaç numara büyük mü gelmiş ne ise, 3 fotoğraf yüklemişim 2011'de üye oluşumdan beri buraya .




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Link açılmadı göremedim fotoğrafı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.A.Cooper

    Link açılmadı göremedim fotoğrafı.

    Böyle deneyelim...


    1 X . C O M - Benim hesap

    https://1x.com/member/ciddibiri


    1 X . C O M - Fotoğraflar

    https://1x.com/photos




  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Baktım çok hoş hocam. Bende daha anlamsız güzel gördüğümü telefonla çekiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.