Şimdi Ara

Sony 8 bin çalışanının işine son verecek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özellikle ülkemizde lcd, plasma tv satışlarında fazla düşme olacağını hiç sanmıyorum.
  • sharp lc42sb55 albanı ozelden msg atmıstım ama bakmıomusun msil atmaya calıstım fakat geldımı sana gelmedımı bılmıoum.bu model hakkında bilgi almak istiodum şimdiden teşekkurler

özel msgda buydu

model olarakda sharp lc42sb55 modelini soracaktım.. 40-42 inch boyutunda bir panel düşünüüoum forumdaki yazılar oncesi kafamda philips ve samsung wardı ama buradaki yorumlardan üstündeki özelliklerinin çoğunun fos oldugunu öğrenmiş olmamdan ve amdeus,highway,üniversiteli gibi kullanıcıların tawsiyeleri ve yorumları sonucunda sony v4000 ve w4000 modellerinde karar kıldım ama bütcem 2.500 ytl civarında oldugu için w4000 biraz hayal oldu. v4000 ise heryerde satılmamakla beraber bi kacyerde gordugum yayınlar sonucunda içimde şüphe uyandırdı. evde digiturk ile kullanıcam daha sonra teledünya oturunca onada geçiş yapabilirim ama ufukda özel uydu gözükmüyor bu yüzden görüntü anlamında seçeneklerim kısıtlı..

bugun istanbul kozyatagı paladiumda enplus mağazalarında sharp lc42sb55 modelini gordum.. panelin kasası çok hoşuma gitti. gayet zarif ve ekran kenarları gayet inceydi. kısaca beğendim kendisiini :) peşin 2.190ytl taksitle 2.300ytlye weriolar. bütçeme de uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 13 Aralık 2008; 2:02:44 >

• bahsettıgın tv biraz enteresan geldi acıkcası...distributor firma onaylı ve full garantılıyse al derim biraz riskli secim gorunuyor özellikleri iyi olsada.nedense bu seri dogu bloku ulkelerınde rusya polonya macarıstan vs yerlerde satısta.arastır bence sharp servislerde sorun yasama sonradan.distributor onaylı ıthal urunlerde en azından garantı suresı bıtımınde servıs ve yedek parca sıkıntısı cekmessınız yasal ıthalat oldugundan ithal eden firma kullanım suresı boyunca urunun yedek paracalarınıda temin etmek zorundadır.dıger turlu garantı suresı bıtımınde boyle bırsey servislerden yedek parca bakım onarım talep edemezsınız.
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 12 Aralık 2008; 12:00:59 >
  • Sn.dewr iyi günler size

Ben TR de normalde Sharp tavsiye etmiyorum,ancak bazı modellerini ise tavsiye edebiliyorum,bunlarda çok pahalıdır!
    EN-KAY Garantili olmak kaydıylada,diğer serilerde olabilir,fiyatına karışmam,sana uygunsa alabilirsin tabiki.
    Ancak 42" lerde Sharp panel yoktur,CMOs vardır!!! bana göre Banding riski açısından "artıdır",Processor açısından ise
    "eksidir"(ASV panel kullanılmadığı için)

Görütüsünü mümkünse çeşitli kaynaklardan bağlatma imkanı varsa satıcı yerin,bir güzel incele ve kafan basarsa al kullan OK++

Bu arada bir alternatif olarakta sana Tosh 40"XF35x serisini tavsiye ediyorum,şuanda sanırım hala Vatan da indirimde bu seri,git bunuda incele(kesinlikle!!)
    Bunun Kasası(Bezel)daha fiyakalı Bordo renklifiyatıda 2300 gibi

Hani kimisi Kasaya filan bakıyorda,onun için dedim,ayrıca bunun adıda KASA değildir>>BEZEL dir!
    Ben bunlara bakmam ama çoğu insan bakıyor!!zevk meselesi tabiki+

kolay gelsin++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Aralık 2008; 13:55:55 >

• Arkadaşlar boş verin SHARP'ı kalitesine lafımız yok !!! Bende yakın zamanda çok araştırmıştım , Sharp için kısaca şunu diyebiliriz Üst seviye alıcaksanız olabilir (Test'i almadan önce yapmanız lazım), bir dünya para ama !!! Sorun çıkarsa panel elinizde kalabilir kalan arkadaşlarımızda var...
  • TR'de tavsiye edilmemesinin sebebi nedir ne gibi sorunlar çıkarır ki elimizde kalır
  • TR'de enka garantili olucak burası kesin!!! Ayrıca bandıng çıkarsa garanti kapsamına girmez İyice kontrol etmek lazım!!!
  • 42" ve altı boyutlar AVS panel değilmiş o yüzden banding riski yok ama bunun Türkiye ile ne ilgisi var yoksa sadece TR'ye gelen modeller mi sorunlu
    bu arada diyelim AVS panel çıktı cihazda banding sorunu da var 7 gün koşulsuz iade hakkımız olduğu için geri iade edemez miyiz hatta ben doğubank'tan aldığım amfiyi bozuk olmadığı halde 13 gün sonra geri vermiştim

konuyla alakası yok ama TR'ye uymaz deyinde General Electrick buzdolabımız geliyor aklıma alırken bunlar TR'ye göre değil burda voltaj avrupada ki gibi sabit değil inip çıkar dolabın anasını ağlatır demişlerdi regülatör kullanmazsanız fazla gitmez diye uyardılar bizde birşey olmaz diye almadık regülatörü 1 sene oldu langırt diye motoru yandı milyarlık dolabın servis anlayışlı çıktıda kullanıcı hatasına rağmen motoru ücretsiz değiştirdi bizde gidip regülatör aldık 15 senedir voltajdan dolayı hiç bir sorun yaşamadık ayrıca regülatöre rağmen LCDtv'im ve sinema sistemimde de Monster'ın aldığım zaman en pahallı modeli olan HT800 akım düzenleyici prizini kullanıyorum

• AVS olmayınca Sharp alma espirisi kalmıyor Sharp'ın avrupadaki serilerinde genelde bu sorunlar var , Bir haftada iade konusuna gelirsek TR şartlarında biraz bastırman gerekicek Voltaj sorunu yanılmıyorsam bir arkadaşımızın başına gelmişti ! Bu tip cihazlarda regülatör şarttır ....
  • ben cihazın içini bilmediğim için sizlerin dediklerinine göre haraket ediyorum albani'de panelin AVS olmaması banding yüzünden avantajdır önemli olan işlemcidir demiş
  • sn arkadaşım,
    general electric sorunu sanırım sadece voltaj değildir. biz birkaç aile olarak son 5-10 yıl aralığında bu markadan çok çektik. Bu dolaplardan motoru yanmayanı duymadım desem yeri var. en sonunda salladık zaten. sanıyorum bu markada aynı zamanda kullanım bölgesi sorunu yaşanıyor. malum Türkiye artık tropik bölge iklimlerine yakın seyrediyor. özellikle sıcak bölgelerde bu marka bir süre sonra motor yakıyor. Yoksa sadece elektrik sorunu olduğunu sanmıyorum. klimalar çalışıyor, dolap yanıyor. her neyse okuyunca yazmadan edemedim. demek sorun hala devam ediyor.

gerçekten elektrik sorunu ise bir kez yaşadım. aynı anda sony müzik setim ve klimam hasar gördü. ancak sony'nin sigorta katı varmış ve bu sigorta yanmış, aynısından bulup kendim değiştirdim. bozuk para maliyetine işi kurtadım. ancak klima maalesef çok masraf çıkardı ve ciddi bir ithalatçı sorunu yaşadım. Klimalar araba parası olduğu dönemden bahsediyorum. işte o gün, bugündür ithalatçı malı kesinlikle almıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

42" ve altı boyutlar AVS panel değilmiş o yüzden banding riski yok ama bunun Türkiye ile ne ilgisi var yoksa sadece TR'ye gelen modeller mi sorunlu
    bu arada diyelim AVS panel çıktı cihazda banding sorunu da var 7 gün koşulsuz iade hakkımız olduğu için geri iade edemez miyiz hatta ben doğubank'tan aldığım amfiyi bozuk olmadığı halde 13 gün sonra geri vermiştim

konuyla alakası yok ama TR'ye uymaz deyinde General Electrick buzdolabımız geliyor aklıma alırken bunlar TR'ye göre değil burda voltaj avrupada ki gibi sabit değil inip çıkar dolabın anasını ağlatır demişlerdi regülatör kullanmazsanız fazla gitmez diye uyardılar bizde birşey olmaz diye almadık regülatörü 1 sene oldu langırt diye motoru yandı milyarlık dolabın servis anlayışlı çıktıda kullanıcı hatasına rağmen motoru ücretsiz değiştirdi bizde gidip regülatör aldık 15 senedir voltajdan dolayı hiç bir sorun yaşamadık ayrıca regülatöre rağmen LCDtv'im ve sinema sistemimde de Monster'ın aldığım zaman en pahallı modeli olan HT800 akım düzenleyici prizini kullanıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

TR'de enka garantili olucak burası kesin!!! Ayrıca bandıng çıkarsa garanti kapsamına girmez İyice kontrol etmek lazım!!!

Yanlış bilgi!
    "Banding" ve diğer sıkıntılar,Garanti kapsamındadır,ancak Servis/Üretici durumuna göre bunun "seviyesinin"
    belirlenmesi gerekmektedir!!!

Servis bandingi görüpte;problem yok/olmaz derse,bandingli panelle kalırsın aynen!!
    Ama aşırı olupta,rahatsızlık veriyorsa elbette TV değişir komple!!
    İşte burada Ülke/Servis/hatta Satıcı Firma durumları v.s çok önemlidir,ancak USA da olursanız
    10 defada Bandingli paneli geri gönderip,yenilerini alırsınız nasılsa çoğu yine Bandingli çıkacaktır!
    "Az" ise OK dir+

Banding biraz kötü ve problemli bir durumdur,örneğin Clouding problemi çok büyütülür ama aşırı değilse
    hiç belli olmaz,ama Banding fazla(koyu)ise görüntüde(resimde)çok fena sırıtabilir!

++

• quote:

Orjinalden alıntı: albani
    Servis bandingi görüpte;problem yok/olmaz derse,bandingli panelle kalırsın aynen!!
    ++

Hocam benimde anlatmak istediğim budur , Servis banding yokderse ne olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 16 Aralık 2008; 23:42:48 >
  • 42" ve altı boyutlar AVS panel değilmiş o yüzden banding riski yok ama bunun Türkiye ile ne ilgisi var yoksa sadece TR'ye gelen modeller mi sorunlu
    bu arada diyelim AVS panel çıktı cihazda banding sorunu da var 7 gün koşulsuz iade hakkımız olduğu için geri iade edemez miyiz .......diye night sormaktadır>>>

Sanırım panel işinde milletin kafası karışmış,ben bile buncan senedir kafayı Modül işinde toparlayamadım

Beyler Sharp,kullandığı teknik ve geliştirdiği teknoloji ile Modül dediğimiz panel işinde her ebatıda üretiyor yada üretebilecek tesislere/bantlara
    v.s her bir şeye sahiptir,zaten TFT-LCD Sharp tan çıktı ve gelişti,halada elinde bir sürü bu konuda bulduğu ve Patentli ürünleri vardır ve bunları
    bütün LCD modül üretenlere Lisans yoluyla ile kullandırıyor!

Ancak ASV panellerde,hangisi işine geliyorsa,yada duruma göre ne gerekiyorsa öyle paneller üretiyor,örneğin USA da çok popüler olan
    (genelde şirket kullanımlarındaki)15" panellerde rakipsizdir!!!bunlar PC ler için Monitörden,ama bazıları çok özeldir,fiyatı bir kaç bin
    dolardır

Konuya gelirsek,normalde 42" ebatı kesmeyip bunları CMos alıyor,daha ucuza geliyor haliyle!!!ama kendisi hiçmi 42" kesmiyor derseniz,
    evet genelde kesmez,ama arada kafasına göre kesebilir>>bunlarda kullanacağı "Seri" ve panelin "Seviye" sine göre değişir!

Biz eskiden,bir Serirde panel CMOs mu yoksa,Sharp mı,şak diye anlardık,nasılmı???fiyatına bakarak tabiki
    Örnek>>37" ebatlı model $ 1400 ise;42" ebatlı model 1450 ise>>işte bu CMOs turama 42" ebatlı modelin fiyatı 1600/1700 gibi olursa işte buda
    ASV dir!!!
    Tabi bu olayı her Seride anlıyamıyorsunuz çünkü o ebatlar olmayabiliyor!

Bu arada TV üreticileri,aynı zamanda örneğin Sharp,LGE,Samy gibi olanları her ne kadar Panel üreticisi olsalarda,bu illa TV lerinde
    kendi panellerini kullanacaklar değildir!!!

Burada belirleyici unsur ise TV nin "Seviyesidir",örneğin High-End ise başka bir panel,Mid-Level ise başka bir panel,ama Entry-Level
    ise en ucuz paneli kullanırlar

Zaten bir TV de para tutan,paneldir diğerleri ise hikayedir!

Bugün dünyada en büyük TFT-LCD Modül üreticisi iki ana üretici>>Samsung ve LGE dir,üçüncü büyük ise AUO/Taiwan dır+

Genel sıralama ise>>>

1-LGE
    2-Samsung
    3-AUO/Taiwan
    4-CMO/Taiwan
    5-Sharp
    6-CPT/Taiwan
    7-QDI/Taiwan

Dünya TOP-7 Modül üreticileri listesi budur
    ----------------------------------------------------------------------
    Şuanda 4 tip Modül yapısı/tabanı vardır

A-"TN"
    B-"IPS"
    C-"VA"
    D-ASV(buda "VA" tabanlıdır aslında,Sharp bunu geliştirmiştir!!!)

++

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orjinalden alıntı: albani
    ++

Hocam benimde anlatmak istediğim budur , Servis banding yokderse ne olucak

TR de böyle diyebilirler tabiki,garantisi filan yok bu işin bizde!
    Ama USA da diyemez,siz Satıcıya.....alın ülen bunu bana başka gönderin diyorsunuz,satıcıda
    emrin olur abi diyor aynen....evet şaka değil aynen böyle olmaktadır orada,keza İngiltere ve bazı gelişmiş
    Avrupa pazarlarında da aynen böyledir!!

Ama USA da,zaten Sharp bir numaralı lider firmadır,her ne kadar sıralaması 3.de olsa,önemli değildir,orada bu alemin Kralı Sharp tır,
    dolayısıyla satıcı ve Sharp her türlü toleransı ve tavizi vermektedir,milyonlarca panel satıyor o ülkede ve koca Amerika Kıtasında,
    Şiliden tutta,Venezuella ya kadar,Arjantinde bir numaralı TV dir örneğin,dolayısıyla pazardaki konumuna göre+adam gibi rekabet
    olması sebebiyle özellikle Amerikalı tüketiciler bu konuda süper konumdadır tabiki!

Bizde rekabet yok,Servislerin işi hepten sakat,Dist.Firmalar iyi değil,fiyatlar ise çok pahalı ama!!
    Tüketici Hakları Kanunu zaten Batıdan alındı ama "TÜRK" işi çalışmaktadır!!

Dolayısıyla Sharp güzel ama bazı sıkıntıları diğerlerine göre fazladır,Avrupada zaten Sharp etkilide hiç değildir,Samy/Sony Avrupada malı
    götürmektedirler,diğerleri ise hikaye,yani nal topluyorlar!

++

• sayın albani aşağıdaki özeliklerdeki sharp ı önerirmisiniz, fiyatıda 2000 ytl 117 ekran, ben panasonic 42px80e aldım ama aileme,görüntülerini çok beğendim,şimdi kendime alacağım ya yine panasonic alacağım yada bu sharp ımı alayım diyorum fiyatı ve ekranı ile aklımı çeliyor, yanlız sd yayınını izledim ve pekte içime sinmedi, belkide evde daha farklı olur yada bağlantılarla bilemiyorum, sizin düşünceniz nedir?

teşekkür ederim

SHARP LC-46x8E
    PANEL
    Ekran Boyutu 46 inch (116cm)
    Aspect Ratio 16:9 Widescreen
    Parlaklık 450 cd/m2
    Kontrast 10.000:1
    Renk PAL
    İzleme Açısı 176 derece
    Sistem RGB Plus + TruD Resim Düzeltme
    Panel Advanced Super View LCD & Black TFT
    Tepki Süresi - ms.
    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1920x1080
    PC Sinyal Algılama XGA
    Video Sinyal Uyumluluğu 576i, 480p, 576p, 1080i, 720p, 1080p
    High Definition HD Ready + Full HD
    GİRİŞ TERMİNALLERİ
    Tuner Var (1 Adet)
    HDMI Var (3 Adet)
    Scart Var (2 Adet)
    PC Giriş Var (D-sub 15pin)
    Composite Video Var
    Component Var
    S-Video Var
    RS232 Var
    ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
    Kulaklik Çikisi Var 3,5 mm
    Audio Out Var
    EXTRA ÖZELLİKLER
    HD Ready Var
    Full HD Var
    OPC Optik Resim Kontrolü Var
    Virtual Surround Sound Var
    Clear Voice Var
    Automatic Sorting Var
    13 Menü Dili Var
    Multitext Teletext Var
    Teletext 2000 satır
    Quick Shoot Technology Var
    Hazır Resim Modları Var
    Progressive Scan Var
    Sleep Timer Var
    DVB-T Tuner Var
    Dynamic Contrast Var
    Enhancement Var
    SES
    Hoparlör 30 W (15W+15W) (L,R)
    Audio Volume Control Var
    Digitaler Display Var
    Virtual Surround Sound Var
    Clear Voice Var
    ENERJİ
    Stand by <1 W
    Çalışırken 260 W
    AĞIRLIK
    Ağırlık 30 kg
    BOYUTLAR
    Genişlik 1101 mm
    Yükseklik 760 mm
    derinlik 325 mm
    Renk Siyah
    AKSESUARLAR
    Uzaktan Kumanda Var
    Enerji Kablosu Var
    Masa Üstü Ayak Var

• quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

sn arkadaşım,
    general electric sorunu sanırım sadece voltaj değildir. biz birkaç aile olarak son 5-10 yıl aralığında bu markadan çok çektik. Bu dolaplardan motoru yanmayanı duymadım desem yeri var. en sonunda salladık zaten. sanıyorum bu markada aynı zamanda kullanım bölgesi sorunu yaşanıyor. malum Türkiye artık tropik bölge iklimlerine yakın seyrediyor. özellikle sıcak bölgelerde bu marka bir süre sonra motor yakıyor. Yoksa sadece elektrik sorunu olduğunu sanmıyorum. klimalar çalışıyor, dolap yanıyor. her neyse okuyunca yazmadan edemedim. demek sorun hala devam ediyor.

gerçekten elektrik sorunu ise bir kez yaşadım. aynı anda sony müzik setim ve klimam hasar gördü. ancak sony'nin sigorta katı varmış ve bu sigorta yanmış, aynısından bulup kendim değiştirdim. bozuk para maliyetine işi kurtadım. ancak klima maalesef çok masraf çıkardı ve ciddi bir ithalatçı sorunu yaşadım. Klimalar araba parası olduğu dönemden bahsediyorum. işte o gün, bugündür ithalatçı malı kesinlikle almıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

42" ve altı boyutlar AVS panel değilmiş o yüzden banding riski yok ama bunun Türkiye ile ne ilgisi var yoksa sadece TR'ye gelen modeller mi sorunlu

konuyla alakası yok ama TR'ye uymaz deyince General Electrick buzdolabımız geliyor aklıma alırken bunlar TR'ye göre değil burda voltaj avrupada ki gibi sabit değil inip çıkar dolabın anasını ağlatır demişlerdi regülatör kullanmazsanız fazla gitmez diye uyardılar bizde birşey olmaz diye almadık regülatörü 1 sene oldu langırt diye motoru yandı milyarlık dolabın servis anlayışlı çıktıda kullanıcı hatasına rağmen motoru ücretsiz değiştirdi bizde gidip regülatör aldık 15 senedir voltajdan dolayı hiç bir sorun yaşamadık ayrıca regülatöre rağmen LCDtv'im ve sinema sistemimde de Monster'ın aldığım zaman en pahallı modeli olan HT800 akım düzenleyici prizini kullanıyorum

Vallahi biz birkere sorun yaşadık regülatör geldikten sonra 15 senedir bomba gibi çalışıyor bence buzdolabı içinde en iyi bir kaç markadan biri ama klimasını bilmiyorum zaten hiçte hevesim yok artık klimalara sağlığa verdiği zararları duyduktan sonra tamamen vaz geçtik en güzeli vantilatör püfür püfür negüzel :)

• Sn.yusa

Sen bu modeli unut!!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.