Şimdi Ara

Sony, 6 arka kameraya sahip bir akıllı telefon piyasaya sürecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Kutlarım çok doğru bir yaklaşım. Ama dikkat et linç yiyeceksin.

    Genelde insanlar niteliktense niceliğie önem veriyor.

  • aybey A kullanıcısına yanıt
    Onun farkındayım hocam bir şey iddia ettiğini veremese bile o konuda hype landığını zaman müthiş bir fanatiklik ve tarafgirlik doğuyor. Şuan OnePlus 6T kullanıyorum. Bundan 600-700tl ucuza satılan Meizu 16th Ön Arka Kamera Ekran ve Ses konusunda bu cihazdan çok öndeydi. Güncelleme diyecek arkadaşlara da Oneplus ın yaptığı, siz evinize bir yatak alıyorsunuz ve tek ayakla geliyor ve oneplus diğer 3 ayağı daha sonra parti parti kargoluyor buna seviniyorsunuz. OP6T çıkalı 8 ay oldu ve 8 aydır ön kamerası leşti. 9.0.13 OxygenOs a kadar böyleydi. Geçen hafta gelen 9.0.14 güncellemesiyle rekabette olduğu cihazlarla aynı kıvama geldi :) İnanmayanlar bu dediğim 2 sürümü indirip kursun. Ama insanlara göre Oneplus mükemmel. YAZILIMI O KADAR BOŞ VE EKSİK Kİ Dosya yöneticisinde galeri de TÜMÜNÜ SEÇ tuşu bile yok. Wifi Direct yok. Wi-fi Sharing/tethering/repeater yok. Arama kaydetme yok. Ekran kaydedici diğer çinli markalarda 5-6 senedir var bu markaya op7pro ile geliyor. Bizde hala apk ile yüklüyoruz :D İç özellik ve aksam konusunda zayıf olmasına rağmen yalnızca güncelleme argümanıyla yürüyüp giden bir marka :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimi06

    yazılım konusunda zaten iyiler, Sony amiral gemisi alıp kullanmamışsın.
    Hocam arkadaş yazılım konusu derken kamera yazılımından bahsetmiş ve haklı Sony diğer markalara sattığı sensörü kendi cihazlarında da kullanıyor fakat ne hikmetse fotoğraf kaliteleri genelde bir tık geride kalıyor.
    Bir XZ1 ile S8 i kıyaslarsanız farkı görürsünüz.
    Önceki mesajınızda dedikleriniz doğru fakat Sony nin yaptığı hatalar da yok değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolyo

    Hocam arkadaş yazılım konusu derken kamera yazılımından bahsetmiş ve haklı Sony diğer markalara sattığı sensörü kendi cihazlarında da kullanıyor fakat ne hikmetse fotoğraf kaliteleri genelde bir tık geride kalıyor.
    Bir XZ1 ile S8 i kıyaslarsanız farkı görürsünüz.
    Önceki mesajınızda dedikleriniz doğru fakat Sony nin yaptığı hatalar da yok değil.

    Alıntıları Göster
    XZ1 ile S8 i kıyasladım ve xz1 iyiydi özellikle düşük ışıkta burada yazılanlar editörlerin gömmesi senelerdir böyle anlatıldı diye üyelerde böyle yazıyor. Bunları söyleyen editörler neden karşılaştırmalı video fotoğraf vs çekmedi?




  • tamamen haklısın, yıllarca sony kullanım medyanın gazına gelip xiaomi alınca insan herşeyi anlıyor

  • 2014 yılında z1 compact telefon aldım, dile kolay 5 sene aktif olarak KILIFSIZ bir şekilde kullandım. son iki sene bataryasını yeniledim. Ardından bu yıl içerisinde 2.el xiaomi note3 aldım. bi süre xiaomi kullanınca sony nin değerini anladım. daha bir sürü zayıf yönü var, hele kamera konusunda her fotoğraf sonrası pişmanlığım bir kat daha arttı. aldığımın 2-3yüz aşağısına satmak istedim ilanın görüntüleme sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.
    velhasılı kelam dediklerinde tamamen haklısın

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    hocam mi6 da ağır çöptü meizu pro 7 plus vardı GPU su harici her noktada daha iyiydi millet sd835 diye mi6 ya sarıldı. mi6 ülkemizdeyken Sony Xz1 2000tl idi mi6 ile aynı fiyata her noktada daha iyiydi. xz1 inde revizyon problemi vardı. mi6 nın kronik sorunu daha çoktu. Pro 7 plus sorunsuzdu. Millet gitti Xiaomi aldı :)
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Başka firmaların telefonlarında olan yazılımsal özellikler çok sonra geliyordu, sadece kamera alanını demiyorum yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimi06

    XZ1 ile S8 i kıyasladım ve xz1 iyiydi özellikle düşük ışıkta burada yazılanlar editörlerin gömmesi senelerdir böyle anlatıldı diye üyelerde böyle yazıyor. Bunları söyleyen editörler neden karşılaştırmalı video fotoğraf vs çekmedi?

    Alıntıları Göster
    Hocam sizin karşılaştırmanız nasıldı bilemem fakat ben karşılaştırırken çektiğim fotoğraflara crop yaparak yani çektikten sonra yakınlaştırma yaparak baktım ve S8 fotoğraf işleme ve netlik açısından daha başarılıydı. Gece çekimi olarakta S8 de manuel shutter speed ayarı 10 saniyeye kadar izin veriyor XZ1 sadece 1 saniyeye kadar çekebiliyor ve ois yok.
    Tamam Sony e haksızlık yapıldı bende katılıyorum fakat kamera konusunda Sony hep bir tık geriden geldi ben yıllarca Sonyerricson daha sonrasında Sony kullanmış ve hala XZ1 kullanan biriyim ve elimde XZ1 in yanında LG V30+ ta var aynı donanıma sahip aynı yılın amiral gemi cihazı yani ve V30+ ta malesef video performansı haricinde fotoğraf kalitesi olarak XZ1 den önde!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony' nin 2 büyük hatası vardı.

    1. si kamera. Cidden kamerada hep geriden geldi. Yıllarca ois diye bağırdı millet ama biz eis ile işimizi hallederiz diyip durdular. Onun dışında kamera yazılımı da iyi değildi. Rakipleri bir tık daha iyi işleme yapıyordu. Ayrıca fotoğraf çekim hızı her zaman rakiplerinden gerideydi. Rakiplerinin ürettiği uyduruk telefonlarda bile dokunduğun anda çekiyordu ama sony' nin en iyi telefonu bile öyle değildi.

    2. si ve en önemlisi iyi reklam yapamamak oldu. bugün diğer markalar tarafından bas bas bağırılan özelliklerin büyük bir çoğunluğunu ilk sony kullandı ama iyi bir reklam kampanyası yapamadılar. Hala z2 kullanıyorum. Geçenlerde s9+ a baktım telefonda eldiven modu yok. Sony 2014 ten beri kullanmasına rağmen bırakın piyasayı sony kullanıcılarının bile bir kısmı bilmiyor. Hdr ekran, slow motion video, su geçirmelizlik, vs sayamadığım bir sürü özelliği ilk kullanan markadır. Android yazılımı en stabil markadır. Hafıza ağzına kadar dolu bile olsa, telefonu alalı 2 yılı bile geçse yavaşlama olmuyor. İlk çıktığındaki hızını koruyor.

    Z2 arka kapak harici sıkıntısız ama yakında gider diye düşünüyorum. 5 yılı bitirdi çünkü. Bazen yeni telefonlara(androidlere) alıcı gözüyle bakıyorum ama hiçbiri içime sinmiyor. Bunu değiştirince yine sony alırdım diyordum ama adamlar çekildi bu sefer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aksine sony de ki özellikler başka firmalara çok sonra geliyor. Hatta Çoğu çinlide birçok özelliği yok. Şuan OnePlus 6T kullanıyorum. Meizu ve Xiaomi kullandım. Hiçbirinde cihaz açıkken yüz takip özelliği yok. Sony Samsung vs yapacaksanız iki tarafında eksiklikleri vardı.
  • çompact modellerin en iyisi hangisi.
  • İşin yavaş yavaş cılkı çıkıyor...
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt
    Tasarımıyla öne çıktı dediğiniz S7, Sony'deki karşılığı Xperia XZ'den ekran, kamera, ses, batarya ve sayamayacağım bir çok konuda üstündü. Sony hep göz boyamaya yönelik teknolojiyi pazarlamaya çalıştığı için haliyle başarısız oluyor. Kameraya harici bellek koyduk şöyle teknolojilerimiz var diyo ancak pratikte kamera rakiplerinin gerisinde. Videoda 960fps olayı gürültüden geçilmiyor yine pratikte gereksiz bir özellik. Piyasanın CMOS lideri, tüm rakiplerine sensör satmasına rağmen nasıl onlardan daha kötü fotoğraf çekebiliyor? Eskiden ben de Sony fanıydım en son Xperia arc ile finali yaptım. O zaman çift çekirdek, 16gb hafızalı, 1gb bellekli Galaxy S2 varken gittim ille de Sony diyerek tek çekirdek işlemcili, 384mb hafızalı, 512mb bellekli xperia aldım. Bir süre kullandıktan sonra android 4.0 ile telefonun anasını ağlatarak sony ikinci kazığı attı. Kazık konusunda nasıl mı eminim? Kasım kasım kasan telefon qualcommun yeniden derlenen adreno sürücüleriyle yeniden ayağa kalktı ama root, rom gibi işlerden anlamayan birisi için imkansız şeyler. Bir diğer konu da servis konusu. Rakip markalarda problem yaşayınca her türlü sıkıntıya itiraz etmeden 2-3 gün maks 1 haftada çözülürken sony'nin berbat teleservice telefonu 20 gün kurcaladıktan sonra hem problemi çözemiyor hem de telefonun haşatını çıkarıyor, biraz ısrarcı olursanız hiç acımadan telefonu garanti dışı bırakıyor. Şu anda xperia m4 aqua kullanıyorum şansıma bu cihaz qualcomm işlemcili ancak sonynin orta segment mediatek telefonlarının hepsi istisnasız problemli.
    Sony kaliteliydi, eskiden...
    Yeni Xperia 1 modeli ile bir şeyler değişmiş gibi gözüküyor tıpkı Xperia Z'de olduğu gibi bakalım göreceğiz.

    Edit: XZ1 ile S8'i kıyaslayıp gece çekiminde özellikle daha iyi olduğunu söylemişsiniz. Bu mesajınızı görseydim bu kadar uzun uzadıya yazmazdım, sanırım at gözlükleri olan bir fansınız. XZ Premium ile S7 kameralarını kıyasladım düşük ışıkta Xperia fotoğrafı suluboya yapıyor, sıfır ayrıntı ve keskinlik. Bakın S8 demiyorum daha düşük model olan S7 diyorum. Xperia tarafında ise XZ1 ile XZ Premium modellerinin kameraları aynı zaten. Gürültü engelleme çipi olsa ne olur düşük ışık performansı berbat olduktan sonra.

    Bu arada şu çoklu kamera olayını da saçma buluyorum. Telefona 6 kamera koyup maliyetini arttırmaktansa adam akıllı bir kamera koyun tamam. İki kamera olabilir diğerinin telefoto veya portrede yardımcı olması amaçlı ancak 4-5-6 kameralar tamamen şov amaçlı. Bakınız Sony sensör kullanan tek kameralı Google Pixel fotoğrafta rakip tanımıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make.believe -- 12 Temmuz 2019; 18:44:20 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.