Şimdi Ara

Sony, 3D ToF kameralar ile neler yapılabileceğini gösteren yeni bir video yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Sony, akıllı telefon kamera sensörleri konusunda lider durumda ve bu liderliğini geliştirdiği yeni teknolojilerle koruyacak gibi. Sony resmi YouTube kanalından paylaşılan yeni bir video 3D ToF kameralar ile neler yapılabileceğini bizlere gösteriyor.

    DepthSense


    2015 yılında Belçikalı bir firma olan Softkinetic, Sony tarafından satın alınmıştı. Bu firma üç boyutlu algılama yapan kamera sensörleri üzerine çalışmalarını yürütüyordu. Satın alınma sonrasında Sony bu alanda çalışmalarını hızlandırdı. Videosunu paylaştığı üç boyutlu kamera özelliğine de DepthSense ismini vermiş. DepthSense, 3D ToF kameralardan yardım alarak çevrenizi üç boyutlu olarak tarayabiliyor. Bu sayede özellikle artırılmış gerçeklik (AR) alanında yeni kapılar açılmış oluyor. Videoda da artırılmış gerçeklik ile akıllı telefonlarımızın yapabilecekleri sıralanmış.


    Bunlar havaya sanal grafiti yapmak, gerçek dünyaya yerleştirilen sanal nesneler ile alışveriş işini kolaylaştırmak ve grup olarak oynanan artırılmış gerçeklik oyunları gibi özellikleri içeriyor.


    Ayrıca Bkz.Nokia’nın Android One destekli yeni cihazı ortaya çıktı

    Geçtiğimiz günlerde Apple’ın da Sony ile birlikte lazer destekli 3D kamera üzerinde çalıştığı hakkında bilgiler ortaya çıkmıştı. Kısacası yakın gelecekte 3D ToF kameralar sayesinde fotoğraf ve AR özellikleri yeni bir boyuta ulaşacak. Sony’nin paylaştığı DepthSense videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.








  • Bence neler yapılabileceğini tam olarak gösteremememiş. Apple olsaydı çok daha anlaşılır anlatırdı.

  • Sony bu tip yeni oyuncakları nası kullanacağını iyi biliyor ve beceriyor, bir de düzgün bi ana kamera koyabilse cihazlarına tam olacak

  • güzelmiş daha gelişir

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Sonra 10 sene aynı şeyi yapardı.

  • <3 Sony <3

  • Dolu dolu geliyor XZ4

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Sensörün tanıtımı gibi bir şey yapmışlar sanırım. Zaten önemli olan başka telefon üreticilerinin alıp kullanması, Apple ARKit 3 ile görürüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony'nin lazer tabanlı bir 3D kamera geliştirdiği konusundaki önceki söylentiler görünüşe göre şimdi Japon teknoloji şirketi bu teknolojiyi vurgulayan bir tanıtım videosu yayınladığı için onaylandı. 2 dakikadan daha uzun süren video, DepthSense 3D fotoğraf makinesinin akıllı telefona uyarlanırsa neler yapabileceğini gösteriyor. Ancak, yeterince garip bir şekilde, video belirli bir Xperia akıllı telefonunu (veya gelecekteki akıllı telefonlarını) desteklemedi, bu yüzden üzerinde çalıştığı bir şey olabilir ve muhtemelen henüz ticari dağıtım için hazır değildir. https://inro.in/lucky-patcher/ https://inro.in/9apps/ https://inro.in/vidmate/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rickygulgul -- 3 Şubat 2019; 21:35:18 >




  • Telefon olarak ülkemize geri dönüşleri ne zaman olacak acaba?
  • Hala telefon ekranına hapsolmuş saçma sapan şeyler yahu. Deneyim kökten değişmeli kardeşim bu nedir ya. Sürekli ekran parmaklıyoruz. Artık bir teknolojik devrim gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.