Şimdi Ara

Sonunda Muhabbet Kuşu Alabildim :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
8.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

buradan da diğer fotoğraflarına bakabilirsinizhttp://img203.imageshack.us/gal.php?g=fotoraf252.jpg

Ancak bazı sorularım var internette ne yazıyosa aldığım yerdeki adam tam tersini söyledi her gün kafese elinizi sokup oynayın onunla vs. dedi anlamadım gitti bu arada kafasında biraz tüy eksik en güzel duranı buydu aralarında sordum bu ne diye yavru olduğu için banada pek hastalık gibi gelmedi inş hasta değildir ..

bir de bu vitamin sprey falan çok gereklimidir ? kesin almalımıyım ?

Yaşı 4 aydan küçük ve erkek öyle gözüküyor değil mi ?

Ve pet shopdaki adam ahşap tünek olmaz dedi zararlı dedi ama nette herkes ahşap tünek diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 3 Nisan 2010; 15:14:09 >

• Hevesini kırmak istemem ama kapalı balkonda kuş beslenmez. Yazın bile balkonda kalınca hastalanma durumları oluyor. Benim muhabbet kuşum akşamları salonda bile üşüyodu. Muhabbet kuşları Avustralya kökenli hayvanlar, en ufak bir soğuğa maruz kaldımı hasta olur, ölürler.
  • çift alırsan konuşması imkansız gibi bir şey
  • Teşekkürler arkadaşlar ..

Zaten balkon malkon hikayer o işin bahanesi Bir de şu kuşun ırk olayını anlayabilmiş değilim hala İkisininde görünüşleri aynı ..
  • Yer sorununu çözdüysen cevaplayabilirim

quote:

İlk sorum kuş yemi bazı yerlerde gereksiz zararlı deniliyor bazı yerlerde ise gerekli deniliyor anlayabilmiş değilim ..

Yabancı kuş yemleri var onlar bayağı götürür seni, kapalı kutuda oluyorlar. Yavru kuşlar için olanlarda kullanmıştım ben memnundum.

quote:

İkinci olarak ingiliz ırkı yok şunun kırması bunun şuyu gibi çeşitli kuşlar var ve aralarında ciddi fiyat farkları var ancak hepsinin görünüşü birbirinin aynı fark edilecek bir şey ben göremedim bunlar arasındaki fark nedir ?

İri muhabbet kuşları var birde normal bildiğimiz m. kuşları var. Farklı renklerde olduklarından fiyat farkı olabilir.

quote:

Son olarakta tek mi çift mi alacağıma hala karar veremedim .. tek alıp daha çabuk ısınıp daha çabuk konuşmasını mı sağlamak yoksa çift alıp bunların geç olmasını ve tabi ki yavrular mı tabi ki ?

Farklı görüşler olabilir. Bence mantıklı olan erkek kuş alıp alıştırıp, ergenlik döneminde 8-10 aylıktan sonra dişi kuş seçtirmek.

muhabbetkusu.org çok yardımcı bir sitedir, iyice bir karıştır, bütün sorularına cevap alabilirsin. Forumuna filanda bak

• quote:

Orijinalden alıntı: crazytrex

Teşekkürler arkadaşlar ..

Zaten balkon malkon hikayer o işin bahanesi Bir de şu kuşun ırk olayını anlayabilmiş değilim hala İkisininde görünüşleri aynı ..

ingiliz muhabbet kuşları çok farklı oluyor suratları falan

• Teşekkrüler arkadaşlar..

@noteb00k evet gerçekten yararlı bir site teşekkür ederim

Bu arada kuş kumu diyeceğime kuş yemi yazmışım bu kuş kumu nedir bazıları zararlı diyor bazıları yararlı anlayabilmiş değilim

Bu arada ingliz muhabbet kuşu gerçekten güzelmişde pet deki adam bana ingliz diye gösterdiği hiç böyle değildi aynı normali gibiydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkrüler arkadaşlar..

@noteb00k evet gerçekten yararlı bir site teşekkür ederim

Bu arada kuş kumu diyeceğime kuş yemi yazmışım bu kuş kumu nedir bazıları zararlı diyor bazıları yararlı anlayabilmiş değilim

Bu arada ingliz muhabbet kuşu gerçekten güzelmişde pet deki adam bana ingliz diye gösterdiği hiç böyle değildi aynı normali gibiydi

Kuş kumu yemle birlikte aynı kapta verilebilir. Kuşların dişleri olmadığı için bunlar yemlerin sindirilmesinde çok faydalıdır. Kuş kumu kesinlikle faydalıdır.

• Tekrar teşekkür ederim Siz de bayadır muhabbet kuşu besliyorsunuz anlaşılan
  • Besliyordum ama maalesef vefat etti. Ama muhabbet kuşları ile ilgili bayağı bilgim var.
  • petshop sahipleri genelde kandırıyordikkatli olmak lazım sen ingiliz jumbo falan alma bu arada resimdeki jumbo ingilizle karıştırdım gerçi ingiliz nasıl bilmiyorum jumbonun diğer adı mı kinormal yavru mubiş al 2 3 aylık erkek olsun konuşturmak kolay olur
    geçen yaz 2 tane aldım biri öldü biri kaçtı çok üzülmüştüm şimdi iki tane yetişkin var yumurtladı ama yaavru çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 1 Nisan 2010; 1:02:28 >
  • 2nizede geçmiş olsun arkadaşlar ..
  • quote:

Sonunda aldım Muhabbet kuşunu

buradan da diğer fotoğraflarına bakabilirsinizhttp://img203.imageshack.us/gal.php?g=fotoraf252.jpg

Ancak bazı sorularım var internette ne yazıyosa aldığım yerdeki adam tam tersini söyledi her gün kafese elinizi sokup oynayın onunla vs. dedi anlamadım gitti bu arada kafasında biraz tüy eksik en güzel duranı buydu aralarında sordum bu ne diye yavru olduğu için banada pek hastalık gibi gelmedi inş hasta değildir ..

bir de bu vitamin sprey falan çok gereklimidir ? kesin almalımıyım ?

Yaşı 4 aydan küçük ve erkek öyle gözüküyor değil mi ?

Ve pet shopdaki adam ahşap tünek olmaz dedi zararlı dedi ama nette herkes ahşap tünek diyor

Hayırlı olsun. İnşallah mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşar kuşun. Petshop sahibi yanlış biliyormuş, plastik tünek zararlıdır. Plastik tünek hem mikrop toplar hemde kuşlar tırnaklarını sivrileştiremez plastikle.

Bir süre kendi haline bırakın, yem ve suyunu (oda sıcaklığında içme suyu) kafesine koyun ve elinizi sokmayın, kuşuda en az 7 gün kafesten salmayın.

Fotoğraflar net olmadığından kafasındaki tüy eksikliği, yaşı ve cinsiyeti hakkında birşey diyemem ama gözlerinden 4 aylıktan küçük olduğu anlaşılıyor. Kuşların tüy oluşumu 30 günde tamamlanır, başındaki tüy eksikliği belkide başka bir kuşla kavga ederken olmuştur.

Birde kafeste tünek mi yok, neden o halkanın içinde duruyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 3 Nisan 2010; 15:28:33 >

• Teşekkürler noteb00k..

Aslında hayır var tünekte gidip ilk ordada durdu ben de anlamadım ilk başta yerdeydi az önce tekrar yere indi şimdi tünekte .. Bu arada pet shopdaki adam şimdilik tek tünek olsun dedi eğitildiğin de 2. sini takarsınız dedi .. O zaman ilk işim gidip bir ahşap tünek almak adam her ne kadar her gün temizlemen gerekiyor dese de napalım Bir de geviş getirirmiş gibi hareket yapıyor arasıra bi anlam veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 3 Nisan 2010; 15:46:05 >
  • Yem mi kusuyor? Kafesinde ayna yok değil mi?
  • yok hayır yem kusmuyor galiba şu aralar uyumaya çalışıyor bu arada hayır ayna takmadım
  • Tam bilgisayarı kapatıyorum cevaplanan mesajlarıma baktım gördüm. Ayna olmaması lazım zaten, aynadaki görüntüyü eşi sanıyor çünkü

Kuşun kafesinin boyu sizin boyunuzdan çok aşağıda olmamalı.

Burayı dikkatli okursanız evcilleştirmeyle ilgili bütün bilgiye ulaşırsınız;http://www.muhabbetkusu.org/index.php?option=com_content&view=article&id=59:evcilletirme-ve-eitim&catid=38:evcilletirme-ve-eitim&Itemid=63

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 3 Nisan 2010; 16:16:21 >

• Evet o siteyi baya bi inceledim baya iyi bi site teşekkür ederim
  • Bu arada muhabbetkusu orgta bedendilini okudum dışarı çıkmak istiyor büyük ihtimalle bazen çıldırıyor oraya buraya hopluyor kafes içinde şarkı açınca ötüyor ve dün ilk defa elimden yem yedi ve şuana kadar 1 kere kafesten kaçtı elime yem alıp sakin bi şekilde elime alıp geri kafesine koydum ama hala rahat rahat elime gelmiyor kafesten çıkartmalımıyım ?
  • Bayağı alışmış sana. 1 haftada elinden yemesi filan bayağı önemli bir gelişme Bugün salma, yarın gündüz sal salonda. Kapıyı kapat. Tül perdeleri çek çünkü camı farketmeyip hızlı bir şekilde çarpabilirler. Birde TV' yi kapat, ayna varsa salonda bezle filan ört, o zaman salabilirsin. Eline alıp kafese koyarsan korkar, dışardayken kafesi ona uzatırsan acıkıp girecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 6 Nisan 2010; 18:03:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.