Şimdi Ara

Sonunda 5770 Crossfire (Kendi testlerimden Hawx, Crysis, COD6 MW2, Stalker(COP)DX10 testleri geldi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
6.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 7 guncellemesi sonrasinda "Black Screen of Death" problemi yasamaya basladim... anlasilan o ki KB915597 ve KB976098 guncellemeleri "Explorer.exe" dosyayisinda degisiklik yapiyor ve baslamayacak hale getiriryor... inetrnetten "http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=blackscreenfix" sayfasini acip bu dosyayi indirdiginizde sorunun duzelecegi konusunda bilgiler aldim... Eve gidip deniyecem... isallah sorunum cozulur..

gece boyunca sorunum surdu... ozel bios ayarlarimla da bir bench alacaktim, elim kolum baglandi...
    isallah bu sorunumuzu da cozdukten ve kendi bios ayarlarimi stabil hale getirdikten sonra guzel bir "hawx testi" yapip koyacagim, onceki Hawx testlerinden farkli olarak birazdaha yuksek fps gorecegimi biliyorum... ama ne kadar? deneyip gorecegiz...
  • win 7 = problem

%40 daha iyi sonuç almışsın tebrikler

devamını bekliyoruz...
  • Crysis framebuffer testleri gelsin haydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

win 7 = problem

devamını bekliyoruz...

Win7 = problem mi

2aydır kullanıyorum 0 problem
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Towarscke
    o güncellemeleri güvenli mod da kaldırmak sorunu çözmüyor mu hocam?

testlere gelince Guru3D değerlerine göre CF değerin %20 daha yüksek.
    bu sadece driver ile olamaz gibime geliyor.

quote:

kendi bios ayarlarimi stabil hale getirdikten sonra

bununla tam olarak neyi kastettin?

Benim anakartimda bulunan bazi ayarlarla cift Hypertransport hattinin calisma sekillerini ve onceliklerini degistirebilme durmum var...
    hatlari ikiye bolebiliyor veya I/O karlarini iki farkli hattan farkli onceliklerle calistirabiliyorum... ama tabi stabil yapmak icin ramlerin ayarlarini da degistirmek gerekiyor... o da icinden cikilmaz bir cetrefil...

• quote:

anlıyorum hocam.
    bu avantajlardan yararlanarak ayri testler yapmayı düşünüyormusun farkı araştırma amaçlı?

tsabilite saglayayim da.. eger guzel bir sonuc alirsam neden olmasin... cunku daha once etkisini gordum ve beyendim...
  • quote:

quote:

tsabilite saglayayim da.. eger guzel bir sonuc alirsam neden olmasin... cunku daha once etkisini gordum ve beyendim...

eğer yaparsan iyi olur, ilginç bir durum çünkü. bu tür testleri her zaman görmek nasip olmuyor.

bu arada son yazdıklarında sendeki anakartın CF modunda 8x*8x çalıştığını okudum. doğru di mi?

benim anakartın kılavuzuna göre bende CF modu ancak 16x*4x olarak mümkün.
    sence bu durumda bir CF konfigurasyonu performans açısından anlamlı olur mu?

takriben benim kadar sonuc alirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

win 7 = problem

devamını bekliyoruz...

XP = problem

Win 7 = no problem
  • Vista = Problem

Bu böyle gider
  • hayırlı olsun güzel olmuş sisteminiz nesi varki işlemcinin amd x4 940 çok iyi bir işlemci,üstelik x8 ve x16 arasında sadece yüzde 3 veya 4 lük bir fark oluyor buda demekki max. 3-4 fps oynar 60 fps ile oynanan bir oyunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinkoma -- 14 Ocak 2010; 15:40:02 >
  • islemcinin baska neleri sonuclari kotu cikartir iblmiyorum ama islemcinin HT performansi sebebiyle ekran kartlarini biraz kistigi soylenebilir...
    mesela AM3 soketli ddr3 kullanabilen islemcilerin aksine bendeki islemci AM2+ bir islemcidir ve 3600mhz HT bant genisligi sunuyor... AM3'ler 4000mhz bant genisligine sahip... gerci 400mhz ama ekran kartlari da baya bir bant genisligi istiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemcinin baska neleri sonuclari kotu cikartir iblmiyorum ama islemcinin HT performansi sebebiyle ekran kartlarini biraz kistigi soylenebilir...
    mesela AM3 soketli ddr3 kullanabilen islemcilerin aksine bendeki islemci AM2+ bir islemcidir ve 3600mhz HT bant genisligi sunuyor... AM3'ler 4000mhz bant genisligine sahip... gerci 400mhz ama ekran kartlari da baya bir bant genisligi istiyor...

test için teşekkürler HT olayını cok güzel gözlemlemişsiniz .Buna mukabelen ben çok araştırmıştım bu konuyu video bench , 3 dmark testleri ,winrar kullanımı vs hariç çok faydasını görmedim ve bu konuyla ilgili testlerde oyun performansıda vardı.Hangi site olduğunu hatırlamıyorum ama ht açınca oyunda performans düşüyor fakat yukarıdada yazdığım kullanımlar ciddi etkisini gösteriyordu o yüzden oyun oynarken HT yi kapatmak en mantıklısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 14 Ocak 2010; 18:12:03 >

• ayrıca core i7 920 de yaptığım denemelerde crysisde 2 cekirdek acıkkende 4 cekirdek acıkkende aynı performansı alıyorum onuda ek bilgi olarak vermek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

quote:

islemcinin baska neleri sonuclari kotu cikartir iblmiyorum ama islemcinin HT performansi sebebiyle ekran kartlarini biraz kistigi soylenebilir...

test için teşekkürler HT olayını cok güzel gözlemlemişsiniz .Buna mukabelen ben çok araştırmıştım bu konuyu video bench , 3 dmark testleri ,winrar kullanımı vs hariç çok faydasını görmedim ve bu konuyla ilgili testlerde oyun performansıda vardır.Hangi site olduğunu hatırlamıyorum ama ht açınca oyunda performans düşüyor fakat yukarıdada yazdığım kullanımlar ciddi etkisini gösteriyordu o yüzden oyun oynarken HT yi kapatmak en mantıklısı

Eski P4 lerde olan hyper threading teknolojisi değil bu HT dediğiniz.Onlarda oyun performansını düşürürken masaüstü çoklu uygulamalarda performansı arttırıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreonal69

quote:

quote:

test için teşekkürler HT olayını cok güzel gözlemlemişsiniz .Buna mukabelen ben çok araştırmıştım bu konuyu video bench , 3 dmark testleri ,winrar kullanımı vs hariç çok faydasını görmedim ve bu konuyla ilgili testlerde oyun performansıda vardı.Hangi site olduğunu hatırlamıyorum ama ht açınca oyunda performans düşüyor fakat yukarıdada yazdığım kullanımlar ciddi etkisini gösteriyordu o yüzden oyun oynarken HT yi kapatmak en mantıklısı

Eski P4 lerde olan hyper threading teknolojisi değil bu HT dediğiniz.Onlarda oyun performansını düşürürken masaüstü çoklu uygulamalarda performansı arttırıyordu.

doğru masaüstü uygulamalarda etkisini gördüm autocad bir zamanlar kullanıyordum çok aşırı bilmesemde 3d rendering yaptığımda faydasını görmüştüm....Bilmiyorum belki vardır öyle bir program veya özellik ama mesela oyun oynayacağımız zaman htyi kapatıp masaüstündeyken htyi acmak gibi bir lüksümüz yok heralde ben öyle biliyorum gerçi..Bu arada HT hypertreading in kısaltılmışı olarak biliyorum ben gerçi yanlışmı biliyorum acaba?? p4 lerdeki cok fazla işe yaramıyor deniliyordu o zamanlar cok aşırı dereecede detaylı bir şekilde içli dışlı değildim donanımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 14 Ocak 2010; 18:14:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

doğru masaüstü uygulamalarda etkisini gördüm autocad bir zamanlar kullanıyordum çok aşırı bilmesemde 3d rendering yaptığımda faydasını görmüştüm....Bilmiyorum belki vardır öyle bir program veya özellik ama mesela oyun oynayacağımız zaman htyi kapatıp masaüstündeyken htyi acmak gibi bir lüksümüz yok heralde ben öyle biliyorum gerçi..Bu arada HT hypertreading in kısaltılmışı olarak biliyorum ben gerçi yanlışmı biliyorum acaba?? p4 lerdeki cok fazla işe yaramıyor deniliyordu o zamanlar cok aşırı dereecede detaylı bir şekilde içli dışlı değildim donanımla

Değil mi diyecektim eksik yazmışım İntelin bir zamanlar, oyunda kötü performans veriyor muhabbeti bundan ileri geliyordu.

• quote:

Değil mi diyecektim eksik yazmışım İntelin bir zamanlar, oyunda kötü performans veriyor muhabbeti bundan ileri geliyordu.

• UP veriyorum... yakinda ozel bios ayarlari ile Hawx testi. Normal ayarlarda Crysis ve Cod6 testleri gelecek...

Driver problemini cozemedim... bu sebepten gorunen o ki Cod6'da Single ve Crossfire arasindaki fark 5-10fps kadar..
  • quote:

quote:

Driver problemini cozemedim

sorun tam olarak nedir hocam? eğer yerinde bulur ve değinmek istersen tabii...

bazi gorsel uygulama ve oyunlarda Crossfire'in hic bir etkisi olmuyor.. 0 hic bisey yok.. hatta kotu yani su ki; Crossfire actigimiz zaman PCIex portu 8x'e dustugu icin performans kaybi oluyor... ama ayni uygulamalarda ve oyunlarda 4850 cifti ile gayet performans almistim Crossfire'da..

4850 cifti Crossfire ile aldigim performansi almayi birak, 5770'in tek hali ile aldigim performansin altinda performans aliyorum.. bazi oyunlarda eski 4850'nin driverlari ve guncellemeleri daha iyiydi... Bu cok yeni bir ekran karti oldugu icin driverlarda daha oturmus degil...Normalde iki kati performans veren Crossfire oyunlarinda eksi yuzde yirmi(-%20) gibi performans aliyorum 5770 ile...

bu sebeptendir ki habire hotfixlere dadanmis durumdayim.. hatta modlulari bile karistirdim.. onlarda ekran karti stabilitelerini bozuyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 15 Ocak 2010; 10:56:07 >

• %100 getiri beklerken %80 bulduğunu anlıyorum, eğer sorun buysa bence hiç bir problem yok sende. O testlerde kullandıkları işlemci i7 serisi ve kayıpsız performans için daha bile yüksek hızlarda çalıştırıyorlar işlemcileri. Senin bahsettiğin %80 kazançsa bence gerçekten süper
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.