Şimdi Ara

SONSUZ - SONSUZ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LİMİT ÇALIŞIYORUM SONSUZ - SONSUZ 0 MIDIR MESELA 3 ÜZERİ SONSUZ - SONSUZ 0 MIDIR

• x sonsuza giderken x^x>x!>3^x>2^x>x^2>x>sinx

bikaç türevi daha yazılabilir sıralamaya ama genel hatlarıyla böyle

ayrıca bu çok temel bir şey konuyu çalıştığın kitapta zaten yazıyordur

3^x-sonsuz sonsuzdur yani
  • Hocam ∞-∞ bir belirsizlikti o bu sene kalktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

x sonsuza giderken x^x>x!>3^x>2^x>x^2>x>sinx

bikaç türevi daha yazılabilir sıralamaya ama genel hatlarıyla böyle

ayrıca bu çok temel bir şey konuyu çalıştığın kitapta zaten yazıyordur

3^x-sonsuz sonsuzdur yani

KANKA TÜREV BİLMİYORUM SORUDA 5 ÜZERİ X KARE + X + 1 YAZIYOR SORUDA LİMİT - SONSUZA GİDERKEN KAÇTIR DİYOR X YERİNE X SONSUZ KOYUNCA SONSUZ - SONSUZ ÇIKIYOR :(
  • Sonsuz eksi sonsuzu 0/0 veya sonsuz/sonsuza ceviriyorsun bildigim kadariyla. Mufredattan kaldirildi galiba ama?

• quote:

Orijinalden alıntı: justdoit13

Hocam ∞-∞ bir belirsizlikti o bu sene kalktı.

OLSUN KALKSIN ÇALIŞALIM BEYNİMİZ GELİŞSİN ZARARI NEDİR
  • Ronaldo1Numara kullanıcısına yanıt
    Hocam 5 uzerine eksi sonsuz yazinca 1/5 uzeri sonsuz olur o da 1/∞ a eşittir.1/∞=0 geriye x+1 gelir -∞ koyunca cevap direk -∞.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    türevle alakası yok hocam konunun. konuyu tam çalışmamışsın. yanlış anlama kötü anlamda falan söylemiyorum. buraya konu açmak yerine konuyu etraflıca çalışman daha yararlı olacaktır senin adına

edit: müfredattan kaldırıldı falan diyolar ama ben çalışmıştım konuyu o yüzden müfredatta sanıyodum. bilgim yok güncel müfredat hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcatharsis -- 27 Mart 2017; 21:29:51 >
  • eşleniği ile çarpıp böleceksin. (Sonuçta bişeyi aynı seyle aynı anda çarpıp bölersen değeri değişmez.)

Soru o an ağlıcak yapma diyecek.

Ha bu arada senin sorunun cevabı (5^x)^2+x+1 diye ayirinca -sonsuzu yapıştır 0^2+(-sonsuz) = -sonsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahçe Hortumu -- 27 Mart 2017; 21:33:40 >
  • quote:

türevle alakası yok hocam konunun. konuyu tam çalışmamışsın. yanlış anlama kötü anlamda falan söylemiyorum. buraya konu açmak yerine konuyu etraflıca çalışman daha yararlı olacaktır senin adına

edit: müfredattan kaldırıldı falan diyolar ama ben çalışmıştım konuyu o yüzden müfredatta sanıyodum. bilgim yok güncel müfredat hakkında

ŞİMDİ DAHA BAŞINDAYIM LİMİTİN SAYFA 17 FASİKÜL DUR KONUYUDA SÖYLÜYÜM PAYIN DERECESİ PAYDANIN DERECESİNDEN BÜYÜKSE +-SONSUZ KÜÇÜKSE 0 DIR BURDAYIM TAM OLARAK BU KONUYU HALLETMEM NE KADAR ZAMAN ALIR
  • 0 bölü 0 ve sonsuz/sonsuz dışındakiler kalktı boşuna çalışıp kafanı bulandırma karışır sonra bu kalan belirsizliklerde türevden hallediliyor zaten ekstrem bi durum olmadıkça
    ne kadar çalıştığına bağlı yani. ben 4 günde bitirmiştim limiti günde 5 6 saatlik bi çalışmayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcatharsis -- 27 Mart 2017; 21:34:55 >
  • quote:

ne kadar çalıştığına bağlı yani. ben 4 günde bitirmiştim limiti günde 5 6 saatlik bi çalışmayla

SÖYLEDİĞİM YER KONUNUN BAŞIMI DAHA ÇOK VARMI?
    17. sayfadaymışsın hocam başıdır heralde
  • Niye bağırıyorsun

• quote:

17. sayfadaymışsın hocam başıdır heralde

KANKA ÇOK KARIŞIK KONU BE BU NEDİR RASYONEL SAYILAR GİBİ FONKSİYONLAR GİBİ DEĞİL BEN NAPAM ÇÖLLEREMİ VURAM KENDİMİ KUYUYAMI ATAM NAPAM ÇILDIRDIM ULAN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.