Şimdi Ara

Sona Build - Ses Dalgasının Gücü - Support

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Sona Build - Ses Dalgasının Gücü - Support

Sona
    The Maven of the Strings

“Onun melodileri ruhunuza hareket katar. Onun sessizliği bedeninizi ruhunuzdan koparır.”

Jericho Swain

3150
    465

Özellikleri ;

• Damage ( Hasar ) : 47 (+3 / seviye başına)
    • Health ( Yaşam ) : 380 (+70 / seviye başına)
    • Mana : 265 (+45 / seviye başına)
    • Move Speed ( Hareket Hızı ) : 305
    • Armor ( Zırh ) : 8 (+3,3 / seviye başına)
    • Magic Resist ( Büyü Savunması ) : 30 (+0 / seviye başına)
    • Health Regen : 4,5 (+0,55/ seviye başına)
    • Mana Regen : 7,0 (+0,65 / seviye başına)

Skill Açıklamaları:

Power Chord ( Güç Akoru ) : Her 3 yetenek kullanımından sonra,
    Sona’nın bir sonraki saldırısı 14+(9 x level) olmak üzere ekstra hasar verir.

Ayrıca, Sona’nın auraları aktif edilmesinin ardından 2 saniye boyunca kalıcıdır ve her bir yeteneğin kullanılması diğer yeteneklerinin 2 saniyelik cooldown süresine girmesine neden olur.

Hymn of Valor ( Cesaret İlahisi ) : Sona Cesaret İlahi’sini çalarak yanındaki takım arkadaşlarına ekstra “Attack damage” ve “Ability power” sağlar. Ayrıca, bu yetenek en yakınındaki 2 düşman şampiyonuna yada minionlarına ses dalgaları göndererek “büyü hasarı” verir.

Aura : Sona Cesaret Marşı’nı çalarak yakınındaki şampiyonlarin Attack damage ve Ability power değerlerini sırasıyla + 8/11/14/17/20 arttırır.

İşleyiş : Sona en yakınındaki 2 düşman hedefine ses dalgaları ateşleyerek 50 / 100 / 150 / 200 / 250 (+0.7, ability power) magic damage verir. ( Düşman şampiyonları hedef olarak önceliklidir, turretleri hedef almaz. )

Power Chord : 2 kat fazla hasar verir.

Gereken : 65 Mana
    Cooldown: 7 sn
    Menzil : 700

Aria of Perseverance ( Azim Aryası ) : Sona Azim Arya’sını çalarak yakınındakı müttefik şampiyonlara ekstra Zırh ve Büyü Savunması verir. Ayrıca, bu yeteneği ile İyileştirme Melodileri oluşturarak yakınındaki yaralı bir takım arkadaşını iyileştirir.

Aura : Sona Azim Arya’sını çalarak yakınındaki şampiyonlarin Zırh ve Büyü Savunması değerlerini sırasıyla 8/11/14/17/20 arttırır.

İşleyiş : Sona, iyileştirme melodileri yollayarak kendisinin ve etrafında en çok yara almış olan takım arkadaşının HP’sini sırasıyla 40 / 60 / 80 / 100 / 120 (+0.25, ability power) kadar yeniler.

Power Chord : Hedefin vereceği hasarı 4 saniye için 20% azaltır.

Cooldown: 7 seconds
    Menzil : 1000

Song of Celerity ( Sürat Şarkısı ) : Sona Sürat Şarkı’sını çalarak yakınındaki müttefiklerine ekstra hareket hızı kazandırır. Ayrıca bu yeteneği ile yakınındaki müttefiklerine enerji vererek anlık ileri atılma hızı sağlar.

Aura : Sona Sürat Şarkı’sını çalarak yakınındaki şampiyonlara sırasıyla 8/11/14/17/20 ekstra Hareket Hızı sağlar.

İşleyiş : Sona müttefiklerine enerji vererek Hareket Hızı değerlerini 1.5 saniye için 6 / 8 / 10 / 12 / 14 % arttırır.

Power Chord : Hedefin hareket hızını 2 saniye için 40% azaltır.

Cooldown: 7 seconds
    Menzil : 1000

Crescendo : Sona, onun nihai akorunu çalarak düşman şampiyonlarını dans etmeye zorlar ve onlara Büyü Hasarı verir.

Sona son akorunu çalarak düşman şampiyonlarını önünde bir hizada dans etmeye zorlayarak 1.5 saniye süresince 150 / 250 / 350 (+0.8, ability power) Büyü Hasarı verir.Ve stun uygular.
    Gereken : 100/150/200 Mana
    Cooldown: 140 / 120 / 100seconds
    Menzil : 1100

Skil Sıralaması:

Mastery:Standart Support Masterysi kullanabilirsiniz. Tıkla Gör
    Rune: Buda aynı Standart Support Runeleri. Tıkla Gör
    Alternatifler
    Mavilere Mana Regen+ Kırmızılara Armor+Sarı Armor+Büyükler Gold Per/Sc
    Mavilere MR+Kırmızı Armor+Sarılar Gold Per/Sc +Büyükler Per/Sc
    Maviler Mana Regen + Kırmızılar Armor+ Sarılar Gold Per/Sc + Büyükler HP

Spell Seçenekleri:

1)
    +

2)
    +

Build:
    Mastery ile Başlangıç Goldunuz 515 oluyor.
    1=
    />
    + 4 tane
    />
    alabilirsiniz.
    2=
    />
    +2 Tane
    />
    +
    />
    + 1 Tane Hp pot alabilirsiniz.

Almamız Gereken İtemler:
    1)
    />
    +
    />
    +
    />
    +
    />
    Alabildiğimiz Kadar Ward

1.5)
    />
    İsteğe bağlı olarak CD botu çıkabilirsiniz.Ancak Shurelya Pasif %15 CD bide DeatFire çıkarsanız %20 CD , CD botunun bir anlamı kalmıyor.Çünkü En fazla %40 CD yapabiliyorsunuz.

Benim Tercihim
    />
    Yada
    />

2)İlk Başta Shurelya's Kasmanızı Tavsiye Ediyorum +
    />
    +
    />
    +
    />
    Aegis Bazen Jungle Kasıyor.Jungle itemi çıkıyor diye siz başka item çıkmayın.Aura veren bütün itemler 2 defa Stacklenebilir
    />

quote:

Orjinalden Alıntı:huargu
    Ben de sık sık support oynuyorum ve tercihim genelde ultisinin etkisi nedeniyle Sona oluyordu. Sona'nın bir diğer güzelliği de oyun başında karşı carry oyuncuyu rahatsız edebilmeniz. Sona'nın düşük levellardaki damage değeri iyiydi, double damage passive özelliği ile karşı carryi kastırmayacak duruma getirebiliyorsunuz.

Ama Sona fena halde nerf yedi. Damage ve aura değerleri düşürüldü. Çok agresif oynardım, artık kontrollü oynamak zorundasınız.

Support oynamak isteyenlere tavsiyem, şu sıralar Lulu ve Janna deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackly -- 19 Nisan 2012; 13:13:51 >

• Eline sağlık, beğendim.
  • heal maxlanmamalı her zaman q maxlanıp harass yapılmalı
  • Çok uğraşmışsın ve değmişte eline sağlık ama bende healin 2 lvlda bırakılıp q maxlanmasından yanayım nedeni ise hem carrye verdiği ad bonus hemde iyi vurması ve harras sağlaması başkada bişey yok.
  • Ben de sık sık support oynuyorum ve tercihim genelde ultisinin etkisi nedeniyle Sona oluyordu. Sona'nın bir diğer güzelliği de oyun başında karşı carry oyuncuyu rahatsız edebilmeniz. Sona'nın düşük levellardaki damage değeri iyiydi, double damage passive özelliği ile karşı carryi kastırmayacak duruma getirebiliyorsunuz.

Ama Sona fena halde nerf yedi. Damage ve aura değerleri düşürüldü. Çok agresif oynardım, artık kontrollü oynamak zorundasınız.

Support oynamak isteyenlere tavsiyem, şu sıralar Lulu ve Janna deneyin.

Edit: Bu arada hazırladığın build hakikaten en iyi verimi sağlıyor. Eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huargu -- 19 Nisan 2012; 11:57:37 >
  • Bir de oynanıs tarzını ve ipuclarını eklersen buildden rehbere terfi eder bu konu
  • Şiir gibi anlatmışsın mükemmel bi rehber olmuş eline klavyene sağlık. Lulu ve Janna'dan sonra en iyi support diyebiliriz sona için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aegisi olmayan birinde 2 tane buff olmuyor sadece 1 tane oluyor diye biliyorum. Ama kendinde ve junglerında 2 tane buff oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Aegisi olmayan birinde 2 tane buff olmuyor sadece 1 tane oluyor diye biliyorum. Ama kendinde ve junglerında 2 tane buff oluyor.

Eğer alanda ise 2 tane oluyor
  • Saolun güzel yorumlarınız için. Oynayıs stilleri nerede ne yapması gerektiği gibi ince detayları hazırlıyorum.Hem Sona , hem janna için. Bir yandan Mid Ve Ad Carry çalışmalarım sürüyor.
  • güzel olmuş gerçekten teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z.Jackly

Saolun güzel yorumlarınız için. Oynayıs stilleri nerede ne yapması gerektiği gibi ince detayları hazırlıyorum.Hem Sona , hem janna için. Bir yandan Mid Ve Ad Carry çalışmalarım sürüyor.

bence skilleri editlemelisin 2 w verdikten sonra q maxlanır direk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.