Şimdi Ara

Son sene açık liseye geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba.

    Ben 12 sınıf dil bölümünü okuyan bir öğrenciyim. Okulda neredeyse hiçbir ders işlenmiyor ve öğretmenler üniversite sınavına çalışın diyor. Ama okulda varolan sesten ve dikkat dağınıklığından çalışmam imkansız. Bir dönemim resmen boşa gitti. Ne adam akıllı ders çalışabildim ne de okuldan yararlı bir şey öğrenebildim.

    12. sınıf başlamadan önce yaz tatilinde üniversite sınavının Coğrafya ve Tarih konularını yarılamıştım. Ama okul başladığından beri devam edecek enerji bulamıyorum. Okul da bana adam akıllı bir şey veremeyince iyice iğrenç oluyor.

    Ben de nereden dönsem kârdır diyerek 2. dönemde açık liseye geçmeyi düşünüyorum. Bu nedenle bazı sorularım var:

    1- Üniversite sınavında normalde sınavdan elde ettiğin puana 4 yıllık lise ortalaman da ekleniyor ve bunun sonucunda yerleştirme notun hesaplanıyor. Açık liseye geçersem aynısı yapılacak mı?
    2- Açık lise sınavları nasıl? Ben önceki sınavları inceledim ve genel kültürü yeterli olan herkesin yapabileceği türden sınavlar gibi görünüyor. Ama mesela herhangi bir dersten kalsam ne oluyor?
    3- 8 Ocakta başvuruların başladığı söyleniyor. Ama 8 Ocakta daha okulun bitmesine 2 hafta kalmış olacak. 8 Ocakta geçersem 1. dönemi vermemiş mi sayılırım?

    Şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.