Şimdi Ara

Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihmete36

Ben i7 al diye diretmedim zaten. Ayrıca i5 4690k yi oc lu sistemde oneriyorsaniz i7 4790dan daha ucuz olmuyor.
    H97 gaming 3+ i7 4790=1250tl
    İ5 4690k+ gigabyte gaming5=1250tl

yukarıda önerdiğim anakart olan mis z97s sli plus ile 4690k güzel bir hava soğutma ile 4.7 gibi bir hıza rahat çıkıyor ve stabil kullanılabiliyor. eğer çok daha profesyonel oc yapılmak isteniyorsa gigabyte gaming 5 alınır çünkü 8+2 fazlı. gerçek 8 fazı ve 2 doubler var bunlar profesyonel oc için yeterli. neyse daha anlatmaya gerek yok. para arkadaşın cebinden çıkıyor.ben boş yere gereksiz masraf yapmasın diye uğraşıyorum.kendi kararı
  • spellfore103 kullanıcısına yanıt
    İ7 4790 nin yetmediği yerde i5 4690k nasıl yetecek. Oyun testlerini gormuyormusun.
    İ7 4790k stok --> 65fps
    İ7 4790k oc----->66fps
    İ5 4690k stok. X FPS
    İ5 4690k oc. X+1 FPS

Oc edince ne oluyor zannediyorsunuz GTX 970 den GTX 980 performansına cikacaginizi falan mi düşünüyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kardeşim sen mesajları tam okudum mu??
    Ben i7 4790 + h97 gaming 3 onerdim.
    Arkadaş i7 4790k olsun dedi bende öyle yaptım oc olmayacağını söyledim . foruma yine konu ac bilgi al dedim. Forumdakiler h97 ile 4790k yi uygun bulamazlar dedim zaten. Bilip bilmeden yanlış yönlendiriyor falan demeyin.

Evet arkadas ayni sekilde pm den soyledi benim istegim uzerine boyle bir sistem olusturdu. İleride anakartla ugrasmak istemiyorum. 3-5 sene sadece ekran karti ram destegi yapayim diyorum. Surekli upgrade le ugrasmak istemiyorum arkadaslar. Oyun ve film agirlikli bir sistem icin gerekli bir duzenleme yaparsaniz sevinirim. Uzun vadede sorun yasamamak adina sadece' ayrica oc yapmayi bilmiyorum. Fakat arastirip orta seviye bir sekilde ileride deneyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soundcase -- 1 Nisan 2015; 23:46:27 >
  • Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    Ben de bos yere para vermemesi için ugrasiyorum.

İyi bir hava soğutma ile demissiniz. İyi bir hava soğutma için PAHALİ bir soğutucu gerek.

İyi oc icin PAHALİ bir anakart gerek.

Boylece işlemci anakart soğutucu üçlüsünün fiyatı

İ54690k li sistemde daha pahalı oluyor.

Daha önce bununla alakali konu da açtım. Leon-x hocaya da sordum. Bana haksizsin demedi. Dusuncemin doğru olduğunu ama oc yapmak isteyen birinin i54690k li sistemi tercih etmesi gerektigini. H97 gaming 3+i7 4790 yerine i5 4690 bin da tercih edilebileceğini söyledi.

• quote:

İ7 4790 nin yetmediği yerde i5 4690k nasıl yetecek. Oyun testlerini gormuyormusun.
    İ7 4790k stok --> 65fps
    İ7 4790k oc----->66fps
    İ5 4690k stok. X FPS
    İ5 4690k oc. X+1 FPS

Oc edince ne oluyor zannediyorsunuz GTX 970 den GTX 980 performansına cikacaginizi falan mi düşünüyorsunuz.

bu ne be kendi kafandan tablo mu yarattın.bak ben sana güzel bir video linki vereyim.güzel bir kapak olsun

https://www.youtube.com/watch?v=MVJ8uax1uBk

i7-4790k ve i5-4690k aralarında 1 fps bile fark yok.

• İleride render, video edit felan yapmayacaksan i7 ye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: xtyper

İleride render, video edit felan yapmayacaksan i7 ye gerek yok.

İsim geregi sadece microsoft office programlarini agirlikli olarak kullaniyorum. Sunum yaptigim icin power point disinda cok bir programla isim olmuyor. Disarida oldugum icin mobilden takip etmeye calisiyorum arkadaslar.

• O zaman Birçok arkadaşın dediği gibi 4590 veya 4690
    Alınabilir. Artan parayla başka bir paracayı daha üst model alabilirsiniz. Tabi karar sizin illa i7 alicam içim rahat etsin diyosaniz orası başka.

Ahlaksız mesajın karsisinda cevap vermemem daha iyi olurdu ama yalancı konumuna düşmemek için cevap veriyorum.

Anandtech sitesinden i54690k yi i7 4790ni ve i7 4790k yi karsilastirabilirsin. Performansları birbirine cok yakindir.

İ5 4690k ile i7 4790k arasında 1 FPS var demissin. Ben bunun aksini iddia etmedim ki. Ben arkadasa i7 4790li sistem onerdim. Tartistigimiz konuda sen 4-5 seneye i7 4790 bin yetmeyeceğini söyledin i5 4690k yetecek dedin oc ile yetecek dedin. Ben de oc ile 1-2 fpsnin anca arttığını söyledin

Sana anandtech ten i7 4790 vs i5 4690k karşılaştırması atiyorum. İ7 az farkla önde ama önemli değil eşit sayabiliriz. Eşit performans göstermesi bile benim kurduğum sistemin daha iyi olduğunu gösterir cunku anakart ve sogutucuyu fiyata dahil edince i5 4690kli sistem daha phali oluyor.

Buyur resimler.
     Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmete36 -- 1 Nisan 2015; 23:59:49 >

• quote:

O zaman Birçok arkadaşın dediği gibi 4590 veya 4690
    Alınabilir. Artan parayla başka bir paracayı daha üst model alabilirsiniz. Tabi karar sizin illa i7 alicam içim rahat etsin diyosaniz orası başka.

İ5 4690 gtx970 z97 gaming 3 anakartli 16 gb ram ve 250 gb SSD li bir sistem beni sorunsuz 3 sene goturur mu ? İleride yine ekran karti islemci upgrade i yapacagim fakat anakartla ugrasmak istemiyorum. Gerci teknoloji caginda yasiyoruz hersey cok cabuk gelisiyor.

• fatihmete36 F kullanıcısına yanıt
    ulan aralarında oyunlarda 1 fps var gözün kör mü? bu da gayet normal. çünkü i5-4690k stok 3.9 ve 4790 stok 4.0 hızında.bunlarla bile bu işten anlamadığını göstermiş oldun
  • soundcase kullanıcısına yanıt
    Rahat götürür. Bende şuanda i5 2500k ve hd7950 sistem kullaniyorum. yaklaşık 4 senelik sistem Hic bir oyunda sorun yaşamadim

• quote:

Ahlaksız mesajın karsisinda cevap vermemem daha iyi olurdu ama yalancı konumuna düşmemek için cevap veriyorum.

Anandtech sitesinden i54690k yi i7 4790ni ve i7 4790k yi karsilastirabilirsin. Performansları birbirine cok yakindir.

İ5 4690k ile i7 4790k arasında 1 FPS var demissin. Ben bunun aksini iddia etmedim ki. Ben arkadasa i7 4790li sistem onerdim. Tartistigimiz konuda sen 4-5 seneye i7 4790 bin yetmeyeceğini söyledin i5 4690k yetecek dedin oc ile yetecek dedin. Ben de oc ile 1-2 fpsnin anca arttığını söyledin

Sana anandtech ten i7 4790 vs i5 4690k karşılaştırması atiyorum. İ7 az farkla önde ama önemli değil eşit sayabiliriz. Eşit performans göstermesi bile benim kurduğum sistemin daha iyi olduğunu gösterir cunku anakart ve sogutucuyu fiyata dahil edince i5 4690kli sistem daha phali oluyor.

Buyur resimler.
     Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

arkadaşım konuya yanlış yerden yaklaşmısşın.ben seni uyarayım da en azından.dikkat edersen aralarında oyunlarda ya hiç fark yok ya da 1 fps var.bunun sebebi de 4690k stok halde. 3.9 hızında,4790 ise 4.0 hızında.

• quote:

Rahat götürür. Bende şuanda i5 2500k ve hd7950 sistem kullaniyorum. yaklaşık 4 senelik sistem Hic bir oyunda sorun yaşamadim

👍 tamam ozaman tekrardan tesekkurler yorumlariniz ve yardimlariniz icin.

Birkaç resim daha atiyorum. Oc yapınca islemciler uçuyor mu zannediyorsun. 2 FPS zor arttiriyolar performanslarini al bak.

Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

İ7 4.0 hızında değil 3.6hizinda test edilmiş. Ayrıca benim demek istediğim temel şey su:

OVERCLOCKLU SİSTEM TOPLAYİP ANAKARTA SOGUTUCUYA OKADAR PARA VERMEYE GEREK YOK. OVERCLOCK YAPİNCA 2 FPS PERFORMANS ARTİSİ OLUYOR ZATEN.

demek istediğim şey bu.

Ayrıca insan gibi edepli bir şekilde konuyu seninle tartışa bildiğimiz için sana tesekkur ederim.

• quote:

Birkaç resim daha atiyorum. Oc yapınca islemciler uçuyor mu zannediyorsun. 2 FPS zor arttiriyolar performanslarini al bak.

Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

dur ben seni kendi silahlarınla vurayım gördüğün gibi performanslar eşit. hatta i5-4690k bazı yerlerde daha iyi. bak senin en büyük hatan şu sen şuana bakarak konuşuyorsun ileriyi düşünmüyorsun.mesela 4 sene önce i5-2500k alan 4.4e oc yaparak gtx 970i darboğaz olmadan kullanıyor. ama düz i5-2500 alan bir miktar darboğaz yaşıyor. senin verdiğin örneklerde oc yapılınca fpsnin çok az artmasının sebebi zaten bu işlemciler şuan ki oyunlar için stok halleriyle maximum seviyede yeterli
     Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak. Son Rötuşlar Cuma Günü Alınacak.

Karşılaştırdığımız işlemciler onlar degilki. Eskiye göre i7 2600 ile i5 2500k yi karsilastiriyoruz. İ7 2600 şuan yetmiyormu???

Senin atgign resimler SLİ olan sistemler tek GPU testlerini atacaksin.

Anandtech te oyunların yarısından fazlasında i 7 4790 önde.

İ7 4790 turbo olsun i5 4690k da oc edilsin anca eşitlenir.

Gördüğün gibi overclock yapınca ayni islemcuden 1-2-3 FPS anca performans artışı alıyorsunuz.

Ama sen i5 4690k nin yettiği yerde i7 4790 nin yetmeyeceğini söyledin. Darbogaz olacagini soyledin

?????????

• fatihmete36 F kullanıcısına yanıt
    hocam ona bakarsan i5-4690k da 3.5 hızında.bak yukarıda arkadaş güzel bir noktaya değinmiş.sen sadece şimdiyi değerlendiriyorsun.şuan oc yapınca sadece 1-2 fps artışı olması normal.mesela i5-4690k zaten şuan ki oyunlar için hatta büyük ihtimalle 2-3 sene sonraki oyunlar için gtx 970 veya gtx 980 ile birlikte yeterli ve en üst düzey performans sergiliyor. ama 3-4 sene sonra o zaman çıkacak olan güçlü bir ekran kartını darboğaz olmadan beslemesi için oc yapman gerecek.mesela i5-2500k ve i7-2600 bunun için güzel bir örnek.şuan i5-2500k 4.4 ile gtx 970 i darboğaz olmadan besleyebiliyor ve i7-2600den daha iyi performans veriyor.sadece günümüz oyunlarını ve ekran kartlarını düşünme.bunun birde ilerisi var
    Neyse uzatmaya gerek yok sistemi toplayan arkadas bana PM attı. Sistemini leon-x değerlendirtmiş. Leon-x işlemciyi i7 4790k yerine i7 4790 seçmesini söylemiş. Arkadaş sistemi alıyormuş. Bundan sonra bize hayırlı olsun demek düşer.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.