Şimdi Ara

Son prova Hibritleşme sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.öncülü anlayamadım 1 ve 2.sindeki p Orbital sayıları neden aynı değil burada sadece pi bağlarına bakmıyor muyuz hibritleşmemiş p orbitali için

Son prova Hibritleşme sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam sp3 olunca hepsi katılmış olur. sp2 için 1 p orbitali sp için ise 2 p orbitali hibritkeşmeye katılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 için: sp2 olduğu için hibirtleşmeye katılan 1 tane s, 2 tane p orbitali var KATILMAYAN 1 tane p orbitali var
    2 için: sp2 olan 2 tane c atomu var, yani hibritleşmeye katılan 2 tane s, 4 tane p orbitali var KATILMAYAN 2 tane p orbitali var
    3 için: sp3 olduğu için hibritleşmeye katılan 1 tane s, 3 tane p orbitali var. KATILMAYAN 0 tane p orbitali var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ancak benim bilmediğim kısım şu, oksijende herhangi bir hibritleşme var mı, varsa alıyor muyuz? yoksa hibritleşme karbona özgü mü? bilen cevaplarsa sevinirim

• Hocam tamam birincide hem C hem de O sp2 hibritleşmesi yapmamış mı yani 2 tane olması lazım

• FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Ben de oraya takılıyorum işte

• Ec jok E kullanıcısına yanıt
    hocam sanırım hibritleşme dediğimiz olay karbona özgü. normalde 1s2 2s2 2p2 şekilde olan dizilim, bağ yaparken 1s2 2s1 2p3 gibi davranıp 4lü bağ yapıyor. hibritleşmenin tanımı zaten s orbitalinin p ile aynı enerji düzeyine gelmesi oluyor. bunu karbondan başka yapan yok sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Bir geometri sorusu (Benzerlik)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 tane karbon atomu var o yüzden hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FantomİçinF kullanıcısına yanıt
    Şimdi baktım da hibritleşme in sadece merkez atoma bakıyormuşuz nedeni bu büyük ihtimal

Evet müfredatta sadece merkez atoma bakıyoruz
    https://www.youtube.com/watch?v=2MvqUaHeHis

Bu tarz örnekler müfredatta yoksa merkez atoma bakabilirsin. Genelde sorularda numaralı karbonu soruyorlar. Daha oksijen, azot gibi elementleri gördüğümü hatırlamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.