Bildirim
Son prova Hibritleşme sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hocam sp3 olunca hepsi katılmış olur. sp2 için 1 p orbitali sp için ise 2 p orbitali hibritkeşmeye katılmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 için: sp2 olduğu için hibirtleşmeye katılan 1 tane s, 2 tane p orbitali var KATILMAYAN 1 tane p orbitali var
2 için: sp2 olan 2 tane c atomu var, yani hibritleşmeye katılan 2 tane s, 4 tane p orbitali var KATILMAYAN 2 tane p orbitali var
3 için: sp3 olduğu için hibritleşmeye katılan 1 tane s, 3 tane p orbitali var. KATILMAYAN 0 tane p orbitali var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ancak benim bilmediğim kısım şu, oksijende herhangi bir hibritleşme var mı, varsa alıyor muyuz? yoksa hibritleşme karbona özgü mü? bilen cevaplarsa sevinirim
Hocam tamam birincide hem C hem de O sp2 hibritleşmesi yapmamış mı yani 2 tane olması lazım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben de oraya takılıyorum işte
hocam sanırım hibritleşme dediğimiz olay karbona özgü. normalde 1s2 2s2 2p2 şekilde olan dizilim, bağ yaparken 1s2 2s1 2p3 gibi davranıp 4lü bağ yapıyor. hibritleşmenin tanımı zaten s orbitalinin p ile aynı enerji düzeyine gelmesi oluyor. bunu karbondan başka yapan yok sanırım
2 tane karbon atomu var o yüzden hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi baktım da hibritleşme in sadece merkez atoma bakıyormuşuz nedeni bu büyük ihtimal
Evet müfredatta sadece merkez atoma bakıyoruz -
https://www.youtube.com/watch?v=2MvqUaHeHis
Bu tarz örnekler müfredatta yoksa merkez atoma bakabilirsin. Genelde sorularda numaralı karbonu soruyorlar. Daha oksijen, azot gibi elementleri gördüğümü hatırlamıyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X