Şimdi Ara

SON OSMANLI YANDIM ALİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tarihimizden önemli bir kesiti anlatacak olan SON OSMANLI –YANDIM ALİ adlı filmin çekimleri devam ediyor.Ocak 2007 de gösterimi planlanan bu filmi izlediğimiz zaman Türk milletinin ne kadar güçlü olduğuna bir kez daha tanıklık etmiş olacağız.Son zamanlarda yaşanılan olaylar ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar varken bizleri geçmişe götürecek olan bu filimle beraber atalarımızın büyük mücadele ruhunu ortaya koyarak vatanımızı nasıl savunduklarını ve onların birliktelik duygularını tekrar yaşamış olacağız.Umuyorum ki bu filim bir çok vatandaşımıza ulaşır,bir çok vatandaşımız izler ve milletce o ruhu tekrar birlikte hissederiz.Sanırım son zamanlarda o birliktelik duygusuna ihtiyacımız var. SON OSMANLI –YANDIM ALİ filmi hakkında bilgiler:
    Tarih 13 Kasım 1918… Düşman donanması Boğaziçi’ ne demirlemiş… Manzara Vahim… İstanbul İşgal Altında!

Aynı gün Haydarpaşa Garı’ nda, trenden genç bir Paşa iner. Suriye cephesinden dönüyordur… Boğazı geçerken vahim manzarayı yani düşman gemilerini görür. Herkes çaresizlik içindedir. İstanbul’ un üzerinde kara bulutlar geziyordur ama o, “Geldikleri gibi giderler” der!

Çünkü O, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa’ dan başkası değildir.

Aynı tarihlerde, İstanbul sokaklarında, donanmadan terhis edilen bir bahriye çavuşu vardır. O’ da Tahtacızade’ lerin Yandım Ali’ sidir.

Yandım Ali Bahriye Mektebinden kaçak, donanmadan terhis, yıllarca cephelerde savaşmış ve memleketin kurtuluşundan ümidi kesmiş bir külhan beyidir.. Evli bir sevgilisi vardır. Tek hayali biraz para kazanıp sevgilisini kaçırmak ve Viyana’ ya gitmektir. Ancak…

Yandım Ali’ nin yolu bir gün Mustafa Kemal’ le kesişir. Ve o anda fikri değişir.

Sokaklarında düşman zulmünün kol gezdiği öyle bir ihanet içindedir ki memleket, kimin kimi sırtından vurduğu belli değildir. İhanet doğan güneş gibi sessiz ve batan gün gibi çabuktur artık.
    İşte bu ihanetler içinde Yandım Ali, vatanın kurtuluşunun elzem olduğunun farkına varır…

SAYILARLA YANDIM ALİ

Yandım Ali’nin çekimleri İstanbul’un çeşitli semtlerindeki tarihi dokusu korunmuş mekanların yanı sıra İstanbul’da kurulacak setlerde gerçekleştirilecek.

Filmin dekor kostüm aksesuarlarının yanı sıra ışık ve ses malzemelerinin taşınabilmesi için 7 kamyondan yararlanılacak.

Çekimlerde yaklaşık 2000 figüran görev alacak.

Yandım Ali filminde kağnı arabaları ve atlarda kullanılacak.

Film için 800 ün üzerinde kostüm hazırlanıyor.

50 çift döneme özgü kadın ayakkabısı ve erkek ayakkabı çizmesi hazırlanmakta.

Yandım Ali filmi için 30 civarında dönemi yansıtan İstanbul kayığı(kancabaş) yapılacak

1919 yıllarına ait 2 kamyon bir askeri ambulans ve 10-15 civarında eski araba kullanılacak.

İ Ü. Orman Fakültesi’ne ait bir arazi üzerine Atatürk’ün Şişli Köşkünün ön cephesi ve bulunduğu sokak inşa edilecek.

Dekor üretimi için kurulan ekipte 30’a yakın heykeltıraş,marangoz ve demir ustaları çalışıyor

Filmde 500’e yakın silah kullanılıyor.

1919 yılına ait çeşitli aksesuarlarda Yandım Ali filmi için yeniden üretiliyor.

Oyuncu Kadrosu ve Yapım Ekibi:

YANDIM ALİ - Kenan İmirzalıoğlu
    DEFNE - Cansu Dere
    ÇUKURÇEŞMELİ OSMAN - Engin Şenkan
    GURO - Emin Boztepe
    JERAR - Öner Erkan
    SCOTT - Levent Öktem
    NADYA - Anna Babkova (Ukrayna Güzellik Kraliçesi 2004)
    KARA NECATİ - Hasan Yalnızoğlu
    DİMİTRİ - John Baker
    YORGO - İlker Ayrık
    İSKELET - Murat Tayyar
    KELLE - Baykut Badem
    ÇOPUR TALAT - Engin Yüksel
    RUM NİKO - Doğan Tank
    ALEKO - Akın Erozan
    ÇENGEL - Murat Kılıç
    RUM MEYHANECİ - Hakan Dündar
    TÜRK ÇAVUŞ - Latif Akgedik
    DOKTOR ŞAKİR - İstemi Betil
    TEODOR - Selim Mizrahi
    MARİA - Uğur Demirpehlivan
    BURGAZLI ABDULLAH - Cem Cücenoğlu
    KAYMAKAM - Kaya Gürel
    ANDON - Atilla Karagöz
    EBE MÜZEYYEN - Mutlu Polat
    GAZETECİ ÇOCUK - Baran Akgedik
    VATMAN - Ramiz Yalçın
    ARAP KADRİ - Bülent Özkaya
    TERCÜMAN MİŞON - Fatih Doğan
    MİRALAY - Fırat Demirağ
    İNGİLİZ AMİRAL - Charles Carroll
    ALİDİS - Ahmet Bilgin
    TOPAL OSMAN - Güray Kip
    HARİCİYE NAZIRI - Nami Esatgil
    GAZETECİ ÇOCUK - Ayberk Koşar
    RUM ŞARKICI - Ziynet Sali
    TÜRK ŞARKICI - İsmail Hakkı Demircioğlu
    RECEP YÜZBAŞI - Ragıp Savaş
    KOLET - Kim Feenstra
    Ve AHMET İZZET PAŞA - Mehmet Soyarslan

YAPIM - Özen Film Filmcilik Ve Sinemacılık TAŞ.
    YAPIMCI - Mehmet Soyarslan
    YÖNETMEN - Mustafa Şevki Doğan
    ESER - Suat Yalaz
    FİLM ÖYKÜSÜ - Mehmet Soyarslan
    SENARİST - Mehmet Soyarslan-Baykut Badem-Suat Yalaz
    UYGULAYICI YAPIMCI - Nöbetçi Yapım-Berna Akpınar-Ömer Can
    GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ - Zekeriya Kurtuluş
    SANAT YÖNETMENİ - Filiz Ekinci-Hakan Dündar
    KOSTÜM TASARIMCISI - Nalan Türkoğlu
    MÜZİK KOORDİNATÖRÜ - Mehmet Soyarslan

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ROLÜ DAHA SONRA AÇIKLANACAKTIR

Filimin web sitesi:http://www.sonosmanli-yandimali.com/

Filimden bazı resimler:

SON OSMANLI YANDIM ALİ

SON OSMANLI YANDIM ALİ

SON OSMANLI YANDIM ALİ

• Bir kaç resim daha

SON OSMANLI YANDIM ALİ

SON OSMANLI YANDIM ALİ

SON OSMANLI YANDIM ALİ

• Ben bu filmi sabırsızlıkla bekliyorum.Her Türk evladının her Türk vatandaşının izlemesi gereken bir film.Filmde Atatürk'ün dediği gibi GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
  • zaten böle bi başlık vardı arama yapmadan konu açmayın.
  • Senin açtığın başlık tarih olmuş yeniden hatırlatalım bu konuyu dedim
  • en alttaki filmin resmi afişi demeyin.
  • Resmi afişi gibi duruyor.Bence resmi afişi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şaka bi afiş olmuş izleyelim bakalım nasılmış
  • Çok geçmiş yahu,3 ay var neredeyse,sinemada fragmanı çıkınca Aralık başında çıkar demiştim,merakla bekliyorum...
  • Seyrettim oldukça başarılı buldum. Hele Atatürk'ü canlandıran sanatçı şimdiye kadar izlediklerimin en iyisiydi. Yandım Ali'de iyiydi. Görülmesi gereken güzel bir film.
  • ya hiçbir yerde bulamadım. Kenanın şu boksör pozlu fotografını. (hani Guro onu ararken millete gösteriyor ya o) Elinizde varsa upload ederseniz sevinirim
  • bende müzikleri var pm gelin ama
  • 1 milyon izleyiciyi geçen filmler arasında yer aldı galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.