Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Maliyetle ilgili genel sorular sorulmuş. Kasanın yapımındaki bir çok ürün tamamen el emeği olduğu için tahmin edilenden daha az bir maliyeti oldu. Yan kapak tabelacıda kesildi. Amcam para almadı. Plexi için 5 ytl ödedim kesimini ve yapıştırmasını kendim yaptım. Yan kapak gri şerit için evdeki gri kaplama kağıt kullanıldı. Zaten atık fazlalıktı maliyeti "0". Siyah sprey boyayı 10 ytlye almıştım. Zımparalar 1 ytl falan tuttu. Zımpara ve boya bana ait. İç kısım yine aynı zımparalar ile zımparalandı. İç kısmın gri boyasıda 10 ytl. Fan tüneli zeytin kutusu maliyet "0". Tünel maket bıçağı ile açıldı el emeği. Tünel önündeki mdf marangozdan alıntı para ödenmedi. Kasanın metal aksamı teneke makası ile kesildi. Teneke makası komşudan alındı iş bitince verildi maliyet "0". Power kabloları kardeşimin 23 Nisan gösterilerinden kalma fosforlu flama ile sarıldı maliyet "0". İde kabloları A4 kağıt fosfor kalem ve para bandı ile yapıldı maliyet. 1 A4 kağıt, 1 Fosforlu kalem, 1 tane bant.
Sprey boya, plexi, fan gibi ürünler elbette evde yapamayacağım için satın alındı.
Üst kısımdaki fan Thermaltake ve tam bir canavar, vantilatör gibi hava üflüyor. E birazda ses yapıyor o yüzden onu fan kontrolör ile dizginliyorum. Tüneldeki fan ise Coolermaster hem son derece sessiz hemde hava debisi gayet iyi. Thermaltake fan 3 yaşında Digitalcenter'dan alınmıştı. Coolermaster ise ikinci el kısmından almıştım. Aynı zamanda firebal.net'te de bulabilirsiniz.
En son su soğutma monte ettikten sonra başka birşey yapamadım kasaya. Ön tarafta cdromun altındaki fan biraz çıplak duruyordu onada siyah bir çerçeve geçirdim. Şuan daha iyi duruyor şimdilik fotosu yok. Çekince onuda eklerim. Kasanın su soğutmalı halinden birkaç foto...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
türübin fanı süper su sistem hayırlı olsun darısı başımıza
Güzel olmus ancak kardes sanırım su sogutman bıg water 735 bende de o var radyatoru dısarı koymussun bu çok zor ooluyor kasayı tasırken arkada problem oluyor benm ıcın ben dvd-rw lerın altına koydum tam sıgıyor oraya bence orda daha kullanıslı olur
benim kasada fan eksikliği olduğu için(aslında var da küçük ve etkisiz)ekran kartını bi ara yiyodu
Eline sağlık
Konuyu ilk defa girip gördüm ve çok hoşuma gitti herşey iyi hoş ama ön tarafda o yukardaki fan sanki olmamış oraya yapıcağın birşeyler war mı yoksa böyle mi kalıcak?
quote:
Güzel olmus ancak kardes sanırım su sogutman bıg water 735 bende de o var radyatoru dısarı koymussun bu çok zor ooluyor kasayı tasırken arkada problem oluyor benm ıcın ben dvd-rw lerın altına koydum tam sıgıyor oraya bence orda daha kullanıslı olur
Oraya koymayı denedim ama malesef sığmadı o yüzden dışarıda ama sorun olmuyor.
quote:
benim kasada fan eksikliği olduğu için(aslında var da küçük ve etkisiz)ekran kartını bi ara yiyodu
Konuyu ilk defa girip gördüm ve çok hoşuma gitti herşey iyi hoş ama ön tarafda o yukardaki fan sanki olmamış oraya yapıcağın birşeyler war mı yoksa böyle mi kalıcak?
Oraya siyah bi çerçeve yaptım fanın sadece yuvarlak kısmı görünüyor. Fazlalıklar kapatıldı da üşengeçlikten fotoğraf çekip ekleyemedim.